HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
20 Ekim 2009 Salı - 00:00

İzmir ’‘Büyük şef’’ Chung’’u ağırladı’…

İKSEV’’in 25. yılı etkinlikleri kapsamında organize ettiği La Scala Filarmoni Orkestrası konserini yöneten dünyaca ünlü orkestra şefi Chung’’la müzik ve Türkiye üzerine’…’

İzmir ’‘Büyük şef’’ Chung’’u ağırladı’…


 
İZMİR - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), 25. yılı etkinlikleri kapsamında organize ettiği La Scala Filarmoni Orkestrası konserini yöneten dünyaca ünlü orkestra şefi Myung Whun Chung, aynı zamanda bir Kore gazisi olarak Türkiye'ye ilk kez gelmenin heyecanını yaşadığını belirterek, ''Artık yaşlanıyorum. Hayatımın bu döneminde kalıcı bir şeyler yapmak daha çok önem kazandı'' dedi.
Piyanist-orkastra şefi Chung, Türkiye ile bağları olmasına, kültürel zenginliğine hayranlığına karşın, seyahatlerle dolu çalışma yaşamında bu ülkeye gelme fırsatı bulamadığını ifade ederek, en büyük merakının, yakın dostlarından duyduğu Türk yemeklerini tatmak olduğunu söyledi.
    
Chung, ''Türkiye'ye ilk gelişim, sadece bu ülkenin kültürüne duyduğum yakınlıktan değil, yemeklerini tadacak olmaktan dolayı da çok heyecanlıyım'' dedi.
    
Tamamı profesyonel olarak müzikle ilgilenen 7 kardeşin altıncısı olarak dünyaya geldiğini, bir anlamda ''daha doğmadan müzikle tanıştığını'' söyleyen Chung, müzik kariyerine iki kardeşiyle kurdukları Chung üçlüsüyle başladığını ve hala o günleri özlemle andığını ifade etti.
    

 
UNESCO ''YILIN ADAMI'' SEÇMİŞTİ
Kariyerinde aldığı sayısız ödüllere ek olarak, BM'nin ''Uyuşturucu Kontrol Programı''nda Büyükelçi sıfatıyla yaptığı çalışmalar nedeniyle 2001 yılında UNESCO tarafından ''yılın adamı'' seçilen, aynı zamanda pedagog olan Myung Whun Chung, bugünlerde BM Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNİCEF) iyi niyet elçisi olarak görev yaptığını kaydetti.
    
Ülkesi Kore'de ilk ''Onursal Kültür Elçisi'' unvanını alan sanatçı olan 56 yaşındaki Chung, müzik dışındaki çalışmaları hakkında şöyle konuştu: ''Doğduğumdan beri müziğin içindeyim ve artık yaşlanıyorum. Hayatımın bu döneminde artık insanlara bir şeyler aktarabilmek, kalıcı bir şeyler yapmak daha önem kazandı. Gelecek ay Paris'te Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 20. yılı nedeniyle özel bir konsere imza atacağız. İnsan yaşamının ilk üçte birlik bölümü, almak ve biriktirmektir. Tam anlamıyla büyüyebilmek için güç toplarsınız, bilgi toplarsınız, yeteneklerinizi geliştirirsiniz. İkinci üçte birlik bölüm çalışmakla geçer, kariyerinize odaklanırsınız, çocuklarınızı büyütmek ve çalışmak bütün zamanınızı alır. Bence, sonuncu üçte birlik bölüm, yaşamdan aldıklarımızı geri verme zamanıdır. Şimdi o dönemdeyim, yaşlanıyorum ve neler yapabileceğimi araştırıyorum. Profesyonel anlamda müzik, belki artık benim için biraz daha geri planda kalabilir.''
    
Chung, Türk müzisyenlerle fazla çalışma olanağını bulamadığını, ancak New York'taki öğrencilik yıllarından ve Kore Savaşı döneminden Türk dostları olduğunu söyledi.
    
Efsanevi La Scala Operası bünyesinde 1980'li yıllarda kurulan ve kısa zamanda dünyanın en yetkin şeflerinin ellerinde gelişen orkestra, Chung yönetiminde önceki akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Mendelssohn'un 4 numaralı ''İtalyan'' Senfonisi ile Çaykovski'nin 6 numaralı ''Patetik'' Senfonisi'ni seslendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Bornova’’yı konuşuyor
İzmirli yönetmen İnan Temelkuran, annesi Lale Temelkuran'a da rol ...
750 kişilik Peter Pan Müzikali
9 farklı ilden 750 çocuk ve genç oyuncunun yer aldığı Peter Pan Müzikali ...
Ortadoğu'nun en iyileri Türkiye'den
Uluslararası Orta Doğu Filmleri Festivali'nde, Pelin Esmer, '11'e ...
 
Altın Portakal'dan geriye kalanlar...
Ödül gecesinin organizasyonu kötüydü... Kürtçe film 'Min Dit'in ...
Andy Garcia başkan koltuğunda
Ünlü oyuncu Andy Garcia, yönetmen Renny Harlin'in filminde Gürcistan ...
Fazıl Say’’dan Kültür Çalıştayı’’na destek
Turnesi nedeniyle 24 Ekim’’de düzenlenecek İzmir Kültür Çalıştayı’’na ...
 
Altın Portakal'a Bornova damgası
46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ’“Bornova Bornova’” filmi damgasını vurdu.’
30 bin kişi beklediler 150 kişi geldi
Fethiye'de düzenlenen Türkiye Motokros ve Akdeniz Enduro Şampiyonası ...
Bakan Günay’’ın Agora turu
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva