HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Aralık 2023 Pazartesi - 11:01

İTB’den ‘Toprak ve Çocuk’ resim yarışması

İzmir Ticaret Borsası,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Toprak ve Çocuk” Konulu Canlı Resim Yarışması’nın ödül töreninde konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Daha çok çocuğumuzun toprakla buluşmasını, ekim-dikim yapmasını, hasat ve üretim süreçlerine katılmasını sağlayacağız” dedi.

İTB’den ‘Toprak ve Çocuk’ resim yarışması

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Borsası,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ve Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Toprak ve Çocuk” Konulu Canlı Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergisi S.S. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Konferans Salonu’nda düzenlendi.  Törene İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Türkiye İş Bankası Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü Kerem Akıner ve TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü ve Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Güngör Şarman katıldı.

101 öğrencinin katıldığı yarışmada 1 ve 2. Sınıflar ayrı bir kategoride; 2 ve 4. Sınıflar ise bir diğer kategoride ele alındı. Her bir kategoriden ilk üç ve bir mansiyon olmak üzere dört öğrenci ödül almaya hak kazandı. Her kategoriden 11’er öğrencinin eserleri de sergilenmek üzere seçildi. Toplamda ödül alanlar dahil 30 resmin yer aldığı bir serginin açılışı gerçekleştirildi.

‘APARTMANLARIN ARASINA SIKIŞMIŞ PARKLARDAN BAŞKA ALAN YOK’
Törende açılış konuşmalarını gerçekleştiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli günümüzde çocukların doğa ile iç içe olamadığını ifade ederek, “İzmir Ticaret Borsası olarak bizler de “Toprak ve Çocuk” programımızı hayata geçirirken, bereketli bir geleceği hedefledik. Çocuklarımızın daha fazla doğayla buluşmasını, çevre bilinciyle büyümesini hedefledik.Hatırlarsınız; çoğumuz çocukken kapımızın önünde sabahtan akşama kadar arkadaşlarımızla oynar, ağaçlara tırmanır,  bahçelerden topladığımız meyveleri yer, sokak hayvanlarını besler, gün boyunca doğayla iç içe zaman geçirirdik.Oysa bugün her şey çok farklı...Çocuklarımızın apartmanlar arasına sıkışmış küçücük parklar dışında fazlaca bir alternatifleri yok. Alternatifleri olsa da zamanın ruhu nedeniyle çocuklarımızın daha az doğa ile iç içe olduğunu söylemek yanlış olmaz ve ne acıdır ki birçok çocuğumuz doğayla ilgili deneyim yaşama fırsatı bulamadan gençliğe adım atıyor. Hatta sütün fabrikada üretilen bir ürün olduğunu bile düşünen çocuklar olduğunu üzülerek görüyoruz” dedi

‘ÜRETİM SÜREÇLERİNE KATILMALARINI SAĞLAYACAĞIZ’
Kestelli konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

Borsa olarak, bu somut gerçeklerden yola çıkarak, yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımızı doğal hayatla tanıştırmak adına Toprak ve Çocuk programımız kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde, 2 Aralık tarihinde, ilkokullara yönelik “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Toprak ve Çocuk” konulu canlı olarak gerçekleşen bir resim yarışması oldu. Özellikle yarışma süreci, çocukların o anlardaki heyecanı gerçekten görülmeye değerdi. Tüm öğrencilerimizin aynı anda çizdikleri resimler, Borsamızın iki üyesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünün görevlendirdiği üç resim öğretmeninden oluşan beş kişilik jüri tarafından titizlikle incelendi. Bu yarışmayla evlatlarımızın gücünü, aklını doğaya çevirmelerini arzuladık. Bundan sonra da bu tür yarışmalara, etkinliklere devam edeceğiz. İş Bankası’nın da katkılarıyla daha çok çocuğumuzun toprakla buluşmasını, ekim-dikim yapmasını, hasat ve üretim süreçlerine katılmasını sağlayacağız. Daha çevreci, doğayla barışık, toprağın ve üretimin değerini bilen, tarımsal alandaki büyük emeğe saygı duyan nesiller yetişmesine aracılık etmeyi sürdüreceğiz. 

1 ve 2. SINIF ÖDÜL KAZANANLAR LİSTESİ

Birincilik Ödülü          ELİF ÖZKAN

İkincilik Ödülü             AYŞE ALEGÖZ

Üçüncülük Ödülü       DEFNE ŞEŞEN

Mansiyon Ödülü        BİLGE LİNA YENER


3 ve 4. SINIF ÖDÜL KAZANANLAR LİSTESİ

Birincilik Ödülü          Elvin YASAR

İkincilik Ödülü             İPEK GÜNGÖR

Üçüncülük Ödülü       SUEDA TEYMUR

Mansiyon Ödülü        DAMLA NUR BAŞER

 
20 bin kişi çalışacak... Bergama'da istihdam atağı!
 
Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücret için 3 - 4 skala önerisi!
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'daki asgari ...
Bakan Şimşek'ten 'sıcak para' yanıtı!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı ziyaretlerinde kimseden ...
512 ihracatçıya daha vergi kolaylığı
Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan kasım ayına ilişkin dahilde işleme, yurt ...
 
2024 Egeli ihracatçıların fuar yılı olacak!
Ege İhracatçı Birlikleri 2024 yılında 13 fuara milli katılım, 13 sektörel ...
Türk Hava Yolları, 41 seferini iptal etti
Türk Hava Yolları, hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.
Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama ...
 
TÜİK İzmir verilerini açıkladı... Kaç turist geldi?
İzmir'e Kasım ayında 53 bin 810 turist ziyaret ederken yıl genelinde bu rakam 1,5 milyona dayandı.
Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Borsamız sermaye piyasalarının ...
'30 yılda dışa bağımlılıktan kurtulacağız!'
İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi'nin bu yıl "Dünyada değişen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva