HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2022 Cuma - 09:50

İki ilçeye 'emsal' şoku!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası kent genelinde 'emsal artışı' talepleri oluşurken Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi ilçe sınırlarında geçerli olmak üzere emsal artışı kararı almıştı. Gelinen süreçte Bayraklı Belediyesi'nin emsal artışı kararı revize edilerek parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 olarak kabul edilirken, Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin emsal artışı talepleri için Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonları 'ret' kararı verdi.

İki ilçeye  emsal  şoku!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde yaklaşık 80 bin bağımsız birimde az, orta ve ağır olmak üzere çeşitli hasar kayıtları oluşmuştu.

Yaşanan felaket sonrası vatandaşlar güvenli konutlarda oturmak amacıyla evlerini dönüştürmek istemiş ancak her geçen gün artan inşaat maliyetleri nedeniyle gelen fiyat yükünü karşılayamadığı için hükümet bazlı yapılan dönüşüm çalışmaları hariç kentte kentsel dönüşüm çalışmaları 1,5 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen bir türlü başlayamamıştı.

SOYER EMSAL ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAĞINI DUYURMUŞTU
Depremzedeler dönüşümün sağlanabilmesi için 'emsal artışı' talebinde bulunurken 'yetki kimde' tartışmaları içinde geçen artış bilmecesi deprem sonrasında 1 yıl sonucunda çözülmüş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyareti sonrası gereken çalışmanın yapılacağını belirtmişti.

BORNOVA'NIN PLANLARINA RET
Soyer'in açıklaması sonrası ilk adım depremin en ağır hasar verdiği Bayraklı'da atılırken, çalışmalara başlayan Bayraklı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde belirlenen K sınırlarında yüzde 10'luk emsal artışı kararını geçirmiş ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yollamıştı. Emsal önerisini görüşen Büyükşehir Belediyesi yüzde 10'luk öneriyi parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artışı olarak güncelleyerek kabul ederken ilçe belediyelerde emsal artışı için düğmeye basmıştı.

Bu kapsamda Bayraklı ile sınırda yer alan Bornova Belediyesi de Meclisi'nden Bayraklı'daki emsal artışı gibi parselde yüzde 20, ada bazlı ise yüzde 30 emsal artışı karını geçirirken, ilçe meclisinden geçen emsal artışı kararı Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmişti.

Öneriyi inceleyen Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık  ve Deprem ve Afet Komisyonları kararını verdi. AK Parti ve MHP'nin 'kabul' Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise 'ret' oyları sonrası Bornova'nın emsal artışı teklifi  oy çokluğu ile reddedildi.

KARŞIYAKA'YA DA 'RET'
Kentte bir diğer emsal artışı çalışmaları yürüten Karşıyaka Belediyesi'nin de planları reddedildi. Karşıyaka sınırları içerisinde yer alan tüm orta ve ağır hasarlı yapılara parsel bazlı yüzde 20 emsal artışı kararı alan Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde ada bazlı gelinmesi halinde ise dönüşüm için yüzde 30'luk emsal artışı kararı almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen ilgili karar önerisi İmar ve Bayındırlık, Deprem ve Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonları'nda AK Parti'nin 'kabul' Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'ret' oyları sonrası oy çokluğu ile reddedildi.

 
Mansur Yavaş: Ankara Metaverse test şehri oldu
 
Karşıyaka'dan spora dev destek
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cüneyt Halil pigey 10 Ocak 2022 Pazartesi 17:11

evler yıkıldı etraf molozla kaplı arsa dolu. ya maliyeti düşürün. ya da insanların önünü açacak işler yapınız lütfen .

Yorumu oyla      2      3  
Bekir çelik 8 Ocak 2022 Cumartesi 21:26

Sayın Büyük şehir Belediye başkanım bu çifte standart Neyin nesi karşıyakanin Bornovanin suçu ne insanlar Çok zordurumda bir an önce Gayri ihtiyari almış olduğunuz Karardan var geçin ve bu . Mağduriyeti giderin ve rahat Uyuyun 05364699540 gör al emlak Bekir çelik Bornova

Yorumu oyla      2      3  
Cemal Özdemir 8 Ocak 2022 Cumartesi 12:46

Red kararı hafif hasarlılara emsal artışı Ağır hasarlılarda değişiklik yok Karşıyaka’da hasar bayraklıdan az değil

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 7 Ocak 2022 Cuma 19:07

Bakalım izmirli hala bu chp ye oy verecek mi?

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 7 Ocak 2022 Cuma 18:30

“Türkiye'de kimse kazık kendisine girmedikçe, başkalarının yediği kazıkla ilgilenmez.” Aziz Nesin

Yorumu oyla      3      3  
M.İrfan BANAZ 7 Ocak 2022 Cuma 17:42

Büyükşehir belediye meclisine CHP Li ilçe belediyelerinince getirilen teklifin yine CHP Meclis üyelerince reddedilmesi çok garip ,tutarsız bir karar.İnsanları bir yıldır umutlandırıp, oyalayıp inşaat maliyetlerinin yüzde yüz artışından sonra alınan bu karar hiç yakışmamış.

Yorumu oyla      3      3  
Adil ve eşit hizmet hakkı 7 Ocak 2022 Cuma 14:24

“ Siz hakkınızı ve hukukunuzu savunduğunuz sürece biz devamlı sizin yanınızda olacağız “ CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu - Tüm işçi emeklileri derneği ziyaretinden .

Yorumu oyla      5      3  
Ramazan Pilatin 7 Ocak 2022 Cuma 14:12

30 Ekimde meydana gelen depremde kaç ilçedeyüksek hasarlı binalar oliştu. İki ilcede ada bazında yüzde 20 parsel bazında yüzde 30 artış belediye meclisinde ret edilmiş. İli yöneten belediye başkanı CHPli ve ret kararı alan heyet te Chp li. Bu ne çelişki?

Yorumu oyla      6      3  
ENGİN PEKTAŞ 7 Ocak 2022 Cuma 12:54

iki yanımızda ki bina ağır ve orta hasarlı çıktı. bizim binamız ise az hasarlı. iki yüksek yapının arasında kaldık :) teşekkürler iş bilenler, şehir planlamacıları.. eski binalar bir daha ki depremde yıkılsın yani.. çok komik bir karar olmuş..

Yorumu oyla      11      3  
Yildiz Tekin 7 Ocak 2022 Cuma 12:25

Hepimiz aynı depremde büyük yara aldık.Karsiyakadaki oturduğum apartman Ogün mühürlendi. Sonrasında bir saatlik verilen sürede ancak çok gerekli esyalarimizi alabildik. Mobilya diye birşey yok şimdi evimde. Hem de CHP oylarıyla Red edilmesini kabul etmek imkansız. Hicdegilse emsal artışı ni %10 a indirerek kabul edilmel Eski evimizin yapılması için o kadar meblaglari ödemeye gücümüz yok??

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'a davet var... Mis kokulu festival!
İzmir’in doğal dokusu bozulmayan cennet ilçesi Karaburun, iki yıl aradan ...
Mehmet KARABEL yazdı... O başkan aslında lezzet profesörü!
Mehmet KARABEL yazdı... O başkan aslında lezzet profesörü!
Çoban ateşine ilk kıvılcım Bergama'dan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla ve yoksullukla mücadele kapsamında ...
 
İmamoğlu'ndan 'Buca Metrosu' mesajı: İzmir'imize hayırlı olsun!
İzmir'in en büyük yatırımlarından biri olan Buca Metrosu için İstanbul ...
Başkan Soyer'den anlamlı ziyaret... 'Daha iyisi mümkün!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Anadolu Birliği Derneği’ni ...
Başkan Soyer 'beklemede kalın' demişti... Dayanışma ağı belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi ve deprem sürecinde başlattığı İzmir ...
 
Konak Meclisi’nde isim tartışması
Konak Belediyesi’nin Ocak ayı ikinci meclis oturumunda ana gündem Gültepe ...
50 milyonluk krediye oy çokluğu… Buca'da yetki gerginliği
Buca Belediyesi'nin Ocak ayında gündeme gelen 50 milyonluk kredi kullanılması ...
Kuşadası'nda altyapı seferberliği
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı sürdürdüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva