HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2021 Çarşamba - 15:39

Gamze'nin ölümünde tanık konuştu: Kızı attık dediklerini duydum

Gamze Açar'ın ölümüyle ilgili davada ifade veren otel çalışanı olay gecesi olanları dakika dakika anlattı. Art arda 4 çığlık sesi duyduğunu söyleyen tanık, sanıkların "Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler" dediklerini duyduğunu söyledi.

Gamze nin ölümünde tanık konuştu: Kızı attık dediklerini duydum

Ankara'da iş görüşmesi için gittiği otelin 5'inci katından düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gamze Açar'ın ölümüne ilişkin dava sürüyor.

Dördü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada otelde halka ilişkiler uzmanı olarak çalışan Ö.E.'nin talimatla ifadesi alındı.

Sanıkları otelde devre mülk firmasında çalışmalarından dolayı tanıdığını söyleyen Ö.E. olay gecesi kendisinin 7'nci sanıkların izse 5'inci katta kaldığını söyledi.

"Saat 07.30 sıralarından uyandım. Benim kulaklarım çok hassastır, en ufak sesi duyarım" diyen tanık, saat 08.00 sıralarında bir çığlık sesi duyduğunu ancak önemsemediğini aktardı.

Ö.E. şöyle devam etti: Ardından 2'nci çığlık sesini duyunca pencereye çıkıp sağa sola baktım. Lavaboya girdiğimde 3’üncü kez çığlık sesi duydum. Yine pencereye çıktım kimseyi göremedim. Çığlık sesinin şiddeti giderek artıyordu. 4’ncü çığlık sesi haykırır gibiydi. Odadaki arkadaşıma ‘birisi aşağıya atlamasın’ diye şakalaşırken, 'pat' diye ses duyduk. Pencereye çıktığımızda yerde yatan bir kadın bedeni gördük." 

"GÖKBAY BEY BİZİ KURTARIR"
Pencereden bakarken aşağıda açık olan pencereden erkek sesleri geldiğini belirten Ö.E., "Birinci erkek sesi, 'Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler' dedi. Başka şeyler de söyledi; ancak o an net duyduğum ve hatırladığım bu cümleydi" dedi.

Ö.E., "İkinci erkek sesi ise, 'Saçmalama oğlum; Gökbay Bey bizi kurtarır. Başımız yanmaz, zaten dün geldi, odada ne olduğunu kimse bilmiyor' şeklindeydi. Arkasında pencere sert bir şekilde kapatıldı" diye konuştu.

"ŞİMDİ KANAMASI DA ARTTI"
Bir süre sonra sanıklardan Emre Eker’i cesedin başında gördüğünü belirten Ö.E., şunları kaydetti:

"Eker’in, kadını yerden kucağına aldığını birkaç adım götürdükten sonra yere düşürdüğünü gördüm. Ardından Emre'nin yanına kim olduğunu bilmediğim bir başka şahıs geldi. Ben bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum; ama görsem tanırım. Emre’ye, ‘Niye kaldırıp düşürdün kızı, şimdi kanaması da arttı, ne olacak’ diye bağırdı. 09.15 gibi ambulans geldi ve kadını alıp götürdü. Emre ve diğer şahıs ambulansa bindiler. Kızın bedeni ilk yerde dururken yüz üstü vaziyetteydi. Daha sonra Emre Eker alıp yere düşürdükten sonra sırt üstü yere düştü. İlk pencereden baktığımda kızın ayakkabılarının ayağında olmadığını kendisinden birkaç metre uzakta dağınık şekilde durduklarını gördüm." 

"TEHDİT EDİLDİM"
Tanık Ö.E, mahkeme dosyasına giren beyanında, soruşturma aşamasında tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini, tehdit eden kişiyi polis merkezine bildirdiğini; ancak işlem yapılıp yapılmadığını bilmediğini de bildirdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEDİ
Gamze Açar, 7 Kasım 2020'de, internette gördüğü iş ilanı üzerine irtibata geçtiği Rıza Doğan ile iş görüşmesi için, Kızılcahamam ilçesindeki termal otele gitmişti.

Açar, aynı gün sabaha karşı otelde 5'inci katta kaldığı odanın balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Açar'ın otelde görüştüğü, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı.

Şüphelilerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Emre Eker ile Mustafa Emre Demiral, tutuklandı. Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sanıklar Ankara Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 63'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. (DHA)

 
Büyükşehir'den Beydağlı üreticiye büyük destek
 
Manisa eski milletvekillerinden Zengin'e veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gülçin'in erkek arkadaşı İzmir'de defnedildi
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını ...
3 yıl önce öldürülmüştü... Adının verildiği okulda anıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde iki öğrencisi tarafından silahla öldürülen Ayhan ...
Taha, fotoğraftaki anne ve babasının öldüğünden habersiz
Bursa'nın Kestel ilçesinde, mandalina yüklü kamyona çarpan otomobildeki ...
 
Hemşirelerden estetik cerraha taciz suçlaması
İzmit'te iki hemşire, çalıştıkları özel muayenehanenin sahibi estetik ...
Jiletli saldırganın cezası indirilmişti... Mahkeme başkanından ders gibi 'şerh'
İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaraladığı ...
DSİ, gölet için taş ocağı açacak!
Kemalpaşa’nın Damlacık Köyü’ndeki ormanlık alanda kireç taşı ocağı açılması ...
 
Kullanmadığı günün faturasını ödemişti... Hakem heyetinden 'iade' hükmü!
İzmir'de tüketici hakem heyeti, firmadan kaynaklı nedenle 45 gün kadar ...
Anne ile oğlunu hayattan soba zehri ayırdı
Trabzon'da, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Havva Yavuz ...
Sahte içkiden can kaybı 12'ye yükseldi
Sahte içki can almaya devam ediyor. Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, İstanbul, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva