HABERLER>SPOR
12 Temmuz 2013 Cuma - 11:46

Galatasaray’da transfer hareketliliği: 3 flaş gelişme

Teknik direktör Fatih Terim'in ön libero transferinde ilk tercihi olan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo artık bonservisiyle birlikte Galatasaraylı olmak üzere… Ayrıca Umut’tan imza, Terim’den de bir sürpriz var.

Galatasaray’da transfer hareketliliği: 3 flaş gelişme

İSTANBUL - Galatasaray, Melo'nun transferinde uyguladığı sabırlı pazarlık politikası ile istediği sonuca ulaştı. Melo'nun transferinde Juventus ile girişilen bonservis pazarlığı sürerken, sarı kırmızılı kulüp Melo'ya alternatif olarak Wellington'u gündeme getirdi. Bu transferi gerçekleştirme noktasına gelince, koşullar Galatasaray lehine değişti. Bu arada ne Melo, ne Juventus için Galatasaray'ın teklifine yaklaşan bir kulüp ortaya çıkmadı. Sao Paulo'nun Melo için yaptığı teklif Juventus tarafından kabul görmedi. Bu gelişme sonrasında Juventus ile Galatasaray arasında 6,5 milyon Euro'dan başlayan bonservis pazarlığı sarı kırmızılı kulübün taviz vermez politikası sonrasında 5.2 milyon Euro'ya kadar indi. Melo ise geçen yıl aldığı paraya çoktan razı olmuştu. Galatasaray'ın Wellington'u bitirme noktasına getirmesi bu transferde elini güçlendirirken, Wellington'un genç olmasına karşın daha önce geçirdiği ağır diz sakatlığı Fatih Terim'i tereddüte soktu. Bu konuda başkan Ünal Aysal'ı da ikna eden Terim, tercihini Melo'dan yana kullandı. Ancak sarı kırmızılı yetkililer bu konuda medyaya hiçbir açıklama yapmayarak, Juventus ile giriştikleri transfer pazarlığını istenilen noktaya getirdi.
 
Galatasaray'ın Birmingham yakınındaki kampından ayrılan idari koordinatör Şükrü Hanedan, İtalya'ya geçerek Juventus ile masaya oturdu ve transferi büyük oranda bitirdi. Eğer başkan Ünal Aysal, anlaşmanın son şekline onay verirse Melo bugün ya da yarın bonservisiyle birlikte 3 yıllığına Galatasaraylı olacak.
 
UMUT BUGÜN İMZALIYOR   
Galatasaray'ın bir diğer transferi Umut Bulut da bugün resmi imzayı atacak. Geçen yıl sarı kırmızılı formayı kiralık olarak giyen ve oldukça kritik gollere imza atan Umut Bulut bonservisiyle birlikte Galatasaraylı oldu. Bu sezonu yine Toulouse takımının kampında açan Umut Bulut, Fransa'daki kampta Galatasaray ile kulübünün anlaşması için günleri saydı. Sarı kırmızılı kulübün Toulouse ile anlaşması sonrasında 2 gün önce İstanbul'a gelen Umut, bugün öğleden sonra menajeri ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde olacak ve kendisini Galatasaraylı yapan 2+1 yıllık imzayı atacak. Böylece Galatasaray geçen yıl kiralık olarak forma giyen iki önemli ismi bu sezon bonservisleriyle birlikte renklerine katmış olacak.
 
IRAKLI ALİ ADNAN SÜRPRİZİ
Galatasaray, Melo ve Umut Bulut transferlerinin ardından transferde bir sürprize daha imza atma aşamasında. U20 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan Irak Milli Takımı'nın başarılı sol beki Fatih Terim'in radarına girmiş durumda. Galatasaray, yabancı kontenjanında Culio'nun ardından Elmander'i de elden çıkarabilirse sol bek transferinde kesin olarak vazgeçtiği Carlinhos'un yerine genç Iraklı oyuncuyu kadrosuna katacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Gamze üçüncü kez Balkanlar'ın zirvesinde
Genç Bayanlar 10 kilometre yürüyüşte son iki yılın Balkan Şampiyonu olan ...
Kaf-Kaf’ta Caner çıkmazı
Trabzonspor’dan Jebrin konusunda izin çıkmayınca rotayı iç transferde ...
Buca’nın forvet listesi kabarık!
Mehmet Batdal’dan haber bekleyen Yönetim, teknik direktör Kemal Kılıç’ın ...
 
Türkiye U-20’de sınıfta kaldı!
Türkiye ilk kez bir FIFA organizasyonuna ev sahipliği yaptığı 2013 U20 ...
Altay’da yeniden Ümit Kayıhan dönemi
Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Altay'ın teknik direktör Ümit Kayıhan'la ...
Bucaspor’da hedef Behram
Kaleci Ömer Kahveci’ye son olarak Rus ekibi Rubin Kazan’ın talip olmasıyla ...
 
Göztepe’de rota İnciraltı
Gürsel Aksel Stadı’nın zemini sentetik çim olduğu için iki sezondur antrenmanlarını ...
Kaf-Kaf’ta Gurur tamam, Muhammet yolda
Stoper arayışlarını sürdüren Karşıyaka yönetimi, iç transferde Gurur Yazar’la ...
Yanal iddialı: 1 yılda tarih yazabilirim
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Topuk Yaylası'nda basın mensuplarının ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva