HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 21:13

Foça’da gündem akaryakıt istasyonu… 10 yıllık ihalesiz devir!

Foça’daki yapılacak olan akaryakıt istasyonun kullanım haklarının ihalesiz bir şekilde on yıllığına bir şirkete verilmesi ve doğal SİT alanında kalan bir parseldeki park ve yol alanlarının kaldırılarak yapılaşmaya açılması ile ilgili önergeler Foça Meclisi’nden oy çokluğu ile geçti.

Foça’da gündem akaryakıt istasyonu… 10 yıllık ihalesiz devir!

EGEDESONSÖZ – Foça Belediyesi Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis salonundaki birleşim Başkan Saniye Bora Fıçı yönetiminde gerçekleşirken ilçe adına önemli kararlar alındı. 

Gündem maddelerin bir belediye mülkiyetine ait Yeni Foça Fevzi Çakmak Mahallesi sınırlarında kalan bir parselde inşa ettirilecek olan akaryakıt istasyonunun 10 yıllığına kullanım hakkının verilmesi oldu. 

Gündem maddesinde “İlçemiz Yenifoça, Fevzi Çakmak Mahallesinde imar planında Akaryakıt istasyonu kullanım amaçlı mülkiyeti Belediyemize ait 11040 ada 1 parsel taşınmaz üzerinde inşa  ettirilerek kiralanacak olan Akaryakıt ve LPG istasyonuna ilişkin intifa süresinin belirlenmesi” ifadeleri yer aldı.

‘İHALESİZ NASIL VERİYORSUNUZ’
Gündem maddesi ile iligli söz alan AK Parti Foça Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe “10 yıllık bir intifa hakkı veriliyor fakat bunun önce ihalesinin yapılması gerekiyor. Bir ihale yapılmadan, şartları görmeden biz neye göre 10 yıllığına yetki veriyoruz? Veremeyiz, vermemeyeliz. Verirsek de hukuka aykırı olur. Bizim konu ile ilgili bilgimiz gündem maddesi kadar. Nasıl bir istasyon yapılacağını bilmiyoruz? Biz şu anda yanlış bir iş yapıyoruz. Bizim önce ihaleye çıkmamız gerekiyor. Biz gerekirse başvurarak bu gündem maddesinin iptalini isteyeceğiz. Fakat biz bunu bir ay ertelersek, ihale şartnamesini oluşturarak gündeme getirebilirdik. Önerim komisyona havale edilmesi yeniden görüşülmesidir. Biz şimdi yerel yönetim mevzuatına aykırı bir iş yapıyoruz. CHP’li arkadaşlar da bu yapılan işin yanlış olduğunu biliyor.” dedi. 

Gündem maddesi AK Partili ve MHP’li üyelerin karşı oyları ile meclisten oy çokluğu ile geçti.

19 KONUTUN SATIŞI GÜNDEMDE
Önemli gündem maddelerinden biri de Yeni Foça’daki belediye mülkiyetine ait 19 konutun satışa çıkarılması oldu.Öneri imar ve plan bütçe komisyonlarına gönderildi. Öneride “Mülkiyeti Belediyemize ait Yeni Foça 10036 ada 3 parselde arsa niteliğindeki 19 adet  bağımsız bölümün (50-51-66-67-68-69-76-77-78-79-80-81-82-83-84-85-86-87-88)  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında satış talebinin görüşülmesi” ifadeleri yer aldı. 

PARK GİTTİ-KONUT GELDİ
Bir diğer gündem maddesi de Yeni Foça’da doğal SİT alanında kalan bir parselle ilgili imar planı değişikliği talebi oldu. Bin ölçekli imar planı önergesine göre park ve yol kullanım alanları kaldırılarak parselin imara açılması talebi oldu. Bu gündem maddesi de meclisten oy çokluğu ile geçti.

DAHA ÖNCE BÜYÜKŞEHİR İPTAL ETMİŞTİ
Plan değişikliğine dair açıklam yapan AK Parti Foça Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe “Bu plan değişikliğini daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde reddetmiştik. Ama yeniden gündeme gelmiş. Yeni Foça’nın beş binlik planları yok.  O bölge bütüncül planlamalı. Bu konuyu reddetmemiz lazım. Hastanın bütüncül tedavisi yerine bir kısmına neşter vuruyoruz. Bu planı geçirirsek yarın bütüncül planı yaparken de zorlanacağız. Bir kere park ve yolun kaldırılması yasaya aykırı. Bu plana iade ederek Yeni Foça’nın tamamının planını yapalım. Biz bunu tek tek ele alamayız. Ümit ediyorum ki bu neşteri siz vurursunuz.” diye konuştu.

 

 
Umut yolculuğu Marmaris'te son buldu
 
Rusya'dan NATO'ya: Yanıtsız kalmayacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özgür 5 Temmuz 2024 Cuma 00:20

Başkan yardımcısı olup taş ev yaptıracağım ama İsmail olmadan olmaz

Yorumu oyla      1      0  
Misafir 4 Temmuz 2024 Perşembe 22:21

Otelciler olarak seçimden önce toplanılıp ortak rahatsızlıklar dile getirildi umarım bu sorunlarada bir an önce el atılır yeni foçanın en önemli yerini çarşısı oluşturuyor fakat içler acısı durumda

Yorumu oyla      1      0  
Başkan. 4 Temmuz 2024 Perşembe 16:42

Başkanım yürekten tebrik ettim sizi ama birde şu müdür dediğiniz ve köylüm diyip koltuk verdiğiniz insanların geçmişini araştırın sonra dik durun olur mu engelli kardeşlerimizi bahane etmeyin sizin tel bir derdiniz var intikam almak sorun yok bu halk sizden çok ağar intikam alacak ve Foça da utancından gezemeyen tek başkan olarak kalacaksın.

Yorumu oyla      1      0  
Foça'lı 4 Temmuz 2024 Perşembe 09:28

Hüsnü bey,farklı görüşten olsamda sizin gibi donanımlı birinin ilçe belediye meclsisinde olması güven veriyor.Önceki dönem de şimdiki yönetim de güven vermiyor.Sizin Foça halkının hakkını mecliste sonuna kadar savunacağınızı düşünüyorum.Foça, özellikle imar-ihaleler konusunda her türlü yolsuzluğa-ranta müsait.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İtfaiyesi'nden Bornova'daki yangına müdahale
İzmir'in Bornova ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangının kontrol ...
Başkan Eşki'den orman yangını takibi: Nöbette olacağız
Bornova’nın çeşitli noktalarında geçtiğimiz hafta yaşanan yangınların ...
Menemen Meclisi’nde CHP'li meclis üyeleri sordu: İşten çıkarmalar devam edecek mi?
Menemen Belediyesi'nde işten çıkarılan 400 işçinin yaptığı eylemin gölgesinde ...
 
Başkan Tugay’dan Danışma Kurulu’nda dikkat çeken mesajlar
İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Manisa'ya 'Kent Lokantası' geliyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirlilere uygun fiyatlı ve lezzetli ...
Karabağlar Belediye Meclisi’nde Madımak anması
Karabağlar Belediyesi, Belediye Başkanı Helil Kınay’ın başkanlığında Belediye ...
 
Menemen'de işten çıkarılan işçilere polis engeli... Biber gazlı müdahale!
Menemen Belediye Meclisi toplantısına girmek isteyen işten çıkarılmış ...
Madımak'ta yakılanlar Foça'da anıldı
2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını ...
Bucalılar milli gururu yaşadı
Bucalılar dün akşam gerçekleşen Avusturya - Türkiye maçını Hasanağa Bahçesi’ne ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva