HABERLER>EGE
19 Aralık 2023 Salı - 22:47

Figen yakılarak öldürülmüştü... Dava ertelendi!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Figen Çoban'ın yakılarak öldürüldüğü iddiasıyla 4 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Figen yakılarak öldürülmüştü... Dava ertelendi!

Duruşmaya, Figen Çoban'nın tutuklu yargılanan eşi M.E.A.Ç. ile kayınbiraderi S.Ç. tutuksuz yargılanan kayınvalidesi H.Ç. ile sanık V.S. maktulün yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Önceki duruşmada akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmesine karar verilen M.E.A.Ç için hastanenin 20 Aralık'a randevu verilmesi sebebiyle duruşma, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek 7 Mart'a ertelendi.

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Figen Çoban’ın ailesinin avukatı Kemal Ertuğrul, önceki duruşmada M.E.A.Ç'nin işlediği cinayet sırasında akli melekelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevki karar verildiğini hatırlattı.

Sanığın gidip gelmesinin sağlanamadığı için yeniden sevkine karar verildiğini ve duruşmanın 7 Mart'a ertelendiğini belirten Ertuğrul, o zamana kadar raporun gelmesi halinde kararın çıkacağına inandığını söyledi.

Ertuğrul, her ne kadar talep gereği yapılan bir işlem de olsa sanığın hiçbir şekilde akıl zafiyeti dışında olmadığını düşündüklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bir şekilde zaman kazanmak, hukuki anlamda yazı tura oynamak gibi düşünüyoruz. Oradan düşündüğüm bir şekilde sonuç geldikten sonra sanıyorum savcılığın mütalaasını vermesi doğrultusunda sanığa ceza verilecektir. İşlediği eylemin vahameti sebebiyle alabileceği en ağır cezayı alması, hiçbir şekilde indirim yapılmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Mücadeleden vazgeçilmediği sürece başaracağımıza inanıyoruz. Kadınların bu konuda bize destekleri çok önemli. İnşallah bu destek hiç bitmez ve adalet gecikmeden her zaman düşündüğümüz gibi yerini bulur."

Olay
Yeşilbağcılar Mahallesi'nden 21 Ocak’ta 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan S.Ç. yengesi Figen Ç'nin öldüğü ihbarında bulunmuştu. Üzerine benzin döküp, kendini ateşe vererek hayatını kaybettiği belirtilen Figen Ç'nin cenazesi incelemenin ardından Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, şüpheliler M.E.A.Ç, S.Ç, H.Ç. ve V.S. gözaltına alınmış, sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince V.S. serbest bırakılmış, diğerleri "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, maktulün eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, şüpheli V.S. hakkında ise 5 yıl hapis cezası istenmişti.

3 Ekim'de yapılan ikinci duruşmada, mahkeme heyeti Figen Ç'nin eşi M.E.A.Ç. ile kayınbiraderi S.Ç'nin tutukluluğunun devamına, M.E.A.Ç'nin akıl sağlığının tespiti için adli tıpa sevkine ve üç hafta gözlem altında tutulmasına karar vermiş, duruşma 19 Aralık 2023'e ertelemişti. (AA)

 
Yemek sonrası sigara keyfi apartmanı yaktı!
 
BMGK'de Gazze kararı yine ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yemek sonrası sigara keyfi apartmanı yaktı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, bir apartmanın 4'üncü katındaki dairede ...
Eşini boğarak öldürmüştü... Cani kocaya müebbet hapis cezası!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde eşi Mine Kocadağ'ı boğarak öldürdüğü gerekçesiyle ...
Muğla kazılarının önemli ismi hayatını kaybetti
Muğla'da uzun yıllar birçok arkeolojik kazıya başkanlık yapan Muğla Sıtkı ...
 
Afyonkarahisar'da zehir baskını: 6 şüpheli yakalandı
Afyonkarahisar'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheliye adli işlem yapıldı.
Arkeolog Prof. Dr. Diler yaşamını yitirdi
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Antik Pedasa Kenti kazılarına uzun yıllar ...
Ege'de ölüm-kalım savaşı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında sürüklenen lastik bottaki 51 kaçak ...
 
Muğla'da kafa karıştıran miras piyangosu... Oğul da anne de başkasından!
Muğla’da Orhan Bozkurt, ve annesi Melek Bozkurt, hukuk mücadelesinde açtıkları ...
Evlere dadanmıştı... Hırsızlık şüphelisi yakalandı!
Manisa'nın Demirci ilçesinde hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen ...
Manisa'da feci kaza... 1 kişi öldü!
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde otomobille kamyonetin çarpışması sonucu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva