HABERLER>SPOR
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 23:35

Fenerbahçe tur kapısını araladı: 1-1

Yenilenmiş kadrosuyla ilk resmi maçına çıkan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Avusturya'da Redbull Salzburg ile 1-1 berabere kaldı. Alan'ın golüne 90+5'te Baroni penaltıyla yanıt verirken, Sow'un da topu direkten döndü.

Fenerbahçe tur kapısını araladı: 1-1

SALZBURG - Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Avusturya ekibi Redbull Salzburg ile karşı karşıya geldi.
Redbull Salzburg, 68. dakikada Alan'ın attığı golle skorda üstünlüğü ele geçirdi. 81. dakikada gole çok yaklaşan temsilcimiz, Sow ile direğe takıldı. Oyunun son bölümlerinde oyundan düşen rakibi karşısında skoru eşitlemek için yüklenen Fenerbahçe, 90+5. dakikada penaltı kazandı. Oyuna sonradan giren Baroni, topu; kaleciyle farklı köşelere gönderdi ve sarı-lacivertliler tur için büyük avantaj sağladı: 1-1

Karşılaşmanın rövanşı 6 Ağustos Salı günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.
Sarı-lacivertliler karşılaşmaya Volkan, Mehmet Topuz, Kadlec, Yobo, Alves, Mehmet Topal, Emre, Kuyt, Alper, Meireles ve Webo ile başlarken, ev sahibi takım da Gulacsi, Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer, Ilsanker, Meilinger, Kampl, Mane, Alan ve Soriano ile sahadaki yerini aldı.
 
Fenerbahçe, maçın ilk 20 dakikasında orta sahayı geçmekte ve rakip ceza alana girmekte zorlandı. Temsilcimiz, ilk yarının son dakikalarında toparlanmasına rağmen gol pozisyonu bulamadı. Red Bull Salzburg ise hızlı ataklarla sarı-lacivertlilerin kalesinde etkili olmaya çalıştı. Salzburg'un gol girişimleri kaleci Volkan Demirel ve savunmanın müdahaleleriyle sonuçsuz kaldı.

Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da Salzburg etkili başladı. İlk dakikada Soriano'nun şutunda Volkan sona anda topa dokundu ve gole izin vermedi.

Maçın 58. dakikasında Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yaptı ve Alper Potuk kenara geldi, Sow oyuna dahil oldu.

Salzburg'un üst üste ataklarına Volkan ve savunma tehlikeyi uzaklaştırırken, ev sahibi takım 68. dakikada skoru 1-0'a getirdi. Sarı-lacivertli takımın ceza alanına yakın bir yerde topla buluşan Kampl, savunmadan sıyrılıp topu Alan ile buluşturdu. Topu iyi kontrol eden Alan, kaleci Volkan'ın üzerinden aşırttığı topu, ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Fenerbahçe ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Sarı kartı bulunan Emre Belözoğlu oyundan çıkarken, Cristian Baroni oyuna girdi.

Dakikalar 81'i gösterirken Fenerbahçe ilk kez gole çok yaklaştı. Savunmadan hızlı çıkan sarı-lacivertlilerde Sow, ceza alanında rakibinden sıyrıldıktan sonra çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kalecinin müdahelesinin ardından direğe çarparak oyuna alanına geri döndü.

Son 15 dakika oyundan düşen rakibi karşısında pozisyonlar bulan Fenerbahçe, gole bir kez daha Sow ile yaklaştı ve dengeyi sağlayacak golü bulamadı.

Maçın uzatma dakikalarında Fenerbahçe penaltı kazandı. Skoru eşitlemek için rakip kaleye yüklenen temsilcimiz, sağ kanattan yapılan ortada top defansın eline çarptı ve hakem penaltı noktasını işaret etti. 90+5. dakikada topun başına geçen Baroni, skoru eşitledi.
Kalan dakikalarda skor değişmedi ve mücadele 1-1 sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Red Bull Salzburg maçıyla ilk kez bir resmi karşılaşmada sarı-lacivertli takımın başında yer aldı.

Yanal'ın yanı sıra Fenerbahçe'nin yeni transferleri Michal Kadlec, Bruna Alves, Alper Potuk da resmi bir maçta ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler de tribünden izledi.

Maç öncesi tribünde Yıldırım'ı gören taraftarlar, "En büyük başkan bizim başkan" diye tezahürat yaptı. Yıldırım da taraftarlara el sallayarak karşılık verdi.

Karşılaşmayı Salzburg'un yanı sıra Viyanave Almanya ile çevre bölgelerden gelen çok sayıda sarı-lacivertli taraftarlar izledi.

 

Red Bull Arena'nın seyirci kapasitesinin 30 bin 188 olduğu ancak güvenlik nedeniyle 28 bin 793 biletin satıldığı kaydedildi.

Statta seyirci rekorunun kırıldığı ifade edilirken, daha önceki rekorun 26 bin olduğu, bu rakama Salzburg'un, Rapid Wien takımına karşı oynadığı maçta ulaşıldığı bildirildi.

Seyirci sayısının bu kadar yüksek olması polisin de geniş güvenlik önlemi almasına neden oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay’da ‘Levent Köstem’ krizi
Altay eski Başkanı Ömer Hızlıok ve 74'üncü dönemde görev yapan tüm yöneticilerin ...
Göztepe’de teknik kadronun takıma güveni tam
Göztepe’nin Davraz kampı tüm hızıyla sürerken, kadro olarak eksikleri ...
İki İzmir takımının Bolu kardeşliği!
Aynı otelde kamp yapan İzmir'in iki temsilcisi, aynı antrenman sahalarında çalışmalarını sürdürüyor.
 
İzmir tribünlerinden ‘tezahürat kararına’ sert tepki
Bakan Güler’in statlardaki siyasi ve ideolojik tezahüratların ceza kapsamına ...
Alsancak Stadı’nda kuyu var, yandan geç!
Alsancak Stadı’nda İzmir kulüpleri ve Futbol Federasyonu’nun ortak çabasıyla ...
Göztepe’de tam gaz tesis harekatı
Göztepe’de yılan hikayesine dönen Urla’daki tesis arazisine geçen hafta ...
 
Kaf-Kaf’ta Ofoedu sıkıntısı: Fiyat yükseltti
Karşıyaka’nın prensip anlaşmasına vardığı ve yarın imza için İzmir’e beklediği ...
Biliç istedi, Hutchinson Kartal oldu
Beşiktaş, Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson ile anlaşmaya vardı. ...
Beşiktaş taraftarını şok eden kombine sözleşmesi!
Beşiktaş taraftarları için satışına başlanan 2013-2014 sezonu kombinelerini ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva