HABERLER>SPOR
9 Temmuz 2013 Salı - 10:04

Fenerbahçe’nin UEFA uçağında kimler yer alacak?

Yarın 08.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak özel uçak, Fenerbahçe’nin savunmasının en büyük kozlarını İsviçre’ye götürecek. Uçağın yolcuları arasında, İbrahim Akın’dan, kaleci Korcan’a, Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök'e kadar çarpıcı isimler var.

Fenerbahçe’nin UEFA uçağında kimler yer alacak?

İSTANBUL - UEFA Disiplin Kurulu’nun F.Bahçe’ye 2 artı 1, Beşiktaş’a da 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesinden sonra, UEFA Tahkim Kurulu’na yapılan itirazda sarı lacivertli kulübün en büyük kozlarından birinin, dinleteceği tanıklar olacağı bilgisi kulislerde dolaşıyordu.
 
Peki, kimdi bu tanıklar? Ne sıfatla ve ne söyleyeceklerdi? Bir veya iki tanığın kim olduğu yolunda yazılıp çizildi ancak kesin liste hiç bilinmedi. Hürriyet çarpıcı isimlerle dolu tanık listesinde kimlerin olduğunu kulüp çevrelerinden öğrendi.
 
MEHMET YILDIZ GİTMEYEBİLİR
F.BAHÇE’nin yarın 08.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kaldıracağı özel uçakla İsviçre’nin Nyon kentine gidecek isimler arasında çok ilginç simalar var. Sarı lacivertlilerin tanık listesi, sanıldığı gibi 20 değil, 12 kişiden oluşuyor. Listedeki Mehmet Yıldız’ın İsviçre’ye gitmesinin kesin olmadığı belirtiliyor. Fenerbahçe’nin uçağındaki tanıklardan kaçının duruşmada dinleneceğine, Tahkim Kurulu karar verecek.
 
1-Ertuğrul Özkök
F.Bahçe’nin şampiyonluğunu ilan ettiği maçı Sivas’ta izledi ve gözlemlerini Hürriyet’te yazdı. Ardından şikeye dayanak gösterilen bazı olayların aslında nasıl yaşandığını köşesinde okurlarına aktardı.
 
2-İbrahim Akın
O dönem İstanbul BŞB takımında oynarken Fenerbahçe-İBB ve Beşiktaş İBB karşılaşmalarında şike yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Halen TFF’den ceza aldığı için futbol oynayamıyor.
 
3-Mehmet Yıldız
İddiaların ortaya atıldığı sezon Sivasspor’da forma giyiyordu. Sivaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında şike yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay ceza aldı. Geçtiğimiz sezon Mersin İdmanyurdu kadrosundaydı.
 
4-Orhan Şam
İsmi şike davasında çok ön planda olmadı. Ancak şikeli olduğu iddia edilen Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında oynadı ve sarı lacivertlilere 1 gol attı. Daha sonra F.Bahçe’ye geldi. Şu an Kasımpaşaspor’da.
 
5-Korcan Çelikay
2010-11 sezonu finalinde Sivas-F.Bahçe maçında kaledeydi. Yediği gollere karşılık kız kardeşi üzerinden mini cooper aldığı iddia edildi. Böyle bir kardeşi olmadığı ortaya çıktı. 5 ay tutuklu kaldı, 1 yıl, 3 ay ceza aldı.

6-Serdar Kulbilge
Şike davasında adı çok geçse de beraat etti. TFF sportmenliğe aykırı davranıştan 3 maç ceza verdi. Şu an Bolu futbolcusu.
 
7-Turgut Şahin
Şike soruşturmasında ismi fazla tartışma konusu olmadı. Şike olduğu iddia edilen Fenerbahçe-Ankaragücü maçında Başkent temsilcisinin formasını giydi. Şu an Gaziantepspor’da oynuyor.
 
8-Ümit Aydın
Eski futbolcu. O dönem serbest menajerlik yapıyordu. Fenerbahçe- Ankaragücü karşılaşmasında şikeye karıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı ancak mahkemede yargılanmadı.
 
9-Murat Öztürk
Şike davasında o da yargılandı. Fenerbahçe adına bazı görüşmeler yaptığı iddia edildi. Mahkeme sonunda beraat etti. Halen sarı lacivertli takımın kaleci antrenörlüğünü yapıyor.
 
10-Erdem Konyar
Emmanuel Emenike’nin menajeri. Şike davasında tutuksuz olarak yargılandı. Mahkeme sonunda beraat etti. Halen Nijeryalı yıldız Emenike’nin menajerliğini sürdürüyor.
 
11-Mehmet Ali Bilen
Futbolcu İbrahim Akın’ın avukatı. Daha önce mahkeme sürecinde polisin anlaştığı bazı avukatların İbrahim Akın’ı kasıtlı olarak yanılttığını söyleyerek gündeme gelmişti.
 
12-Mümtaz Karakaya
Mahmut Özgener federasyonunda danışman olarak görev yaptı. Şike davasında adı geçse de yargılananlar arasında yoktu.
 
UEFA kendi kararlarıyla vurulacak
F.Bahçe, UEFA Tahkim Kurulu’na yapacağı savunmada Steau Bükreş, Porto ve Milan örneklerini masaya yatıracak.
 
UEFA Disiplin Kurulu’nun kararına itiraz eden Fenerbahçe’de gözler Tahkim Kurulu’nda yapılacak savunmaya çevrildi. Sarı lacivertliler 2+1 yıl Avrupa’dan men cezasının iptalini isteyecek. Eurosport.com Türkiye’nin haberine göre UEFA ve Disiplin Kurulu kendi silahları ve kararlarıyla vurulacak.
 
1-ÖZEL MAHKEME KOZU
Fenerbahçe’nin ‘Özel Mahkemeler’ tarafından yargılanması en önemli savunma mekanizması olacak. UEFA ve AB’nin yargı adaletsizliğini engellemek için Özel Mahkemeler’in kaldırılmasını istemesi savunma tarafını bir adım öne çıkaracak. Çünkü 3 Temmuz davası kararları özel mahkemeler tarafından alındı. Fenerbahçe’nin de içinde bulunduğu davada kesinleşen bir karar yok. Yargıtay sürecinin devamı sarı lacivertlilerin elini güçlendiriyor.
 
2-ÖRNEK, BROZEK DAVASI
Fenerbahçe, UEFA’dan ve diğer kurullardan spor mahkemesi açılarak yargılanma talebinde bulunacak. Sarı lacivertliler ayrıca Steau Bükreş, Milan ve Porto örneklerini de koz olarak kullanacak. Fenerbahçe’nin elindeki en önemli verileden biri de Brozek ile Trabzonspor arasındaki davadaki küçük bir ayrıntı. Trabzonspor’un, Brozek’in UEFA’ya başvurarak parasını istemesi üzerine savunmasını 2010-11 sezonunu ikinci bitirdiklerini açıklayarak yapması davanın seyrini etkileyebilir.
 
3-YURT İÇİNDEKİ DELİL
Devler Ligi’ne gidilmesi halinde alınacak olan bonus ücretini bordo mavililerin Brozek’e vermemesi üzerine Polonyalı futbolcu kulübüne dava açmıştı. Trabzonspor ise 2010-11 sezonunu ikinci bitirdiklerini ve TFF kararıyla Devler Ligi’ne gitmeyi hak ettikleri için parayı ödemeyeceklerini belirtmişti. Bu da Fenerbahçe adına yurt içinden elde edilen en büyük delil. (Hurriyet.com)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kulüpleri Alsancak için anlaştı
İzmir kulüplerinin temsilcileri, yeni sezonda Alsancak Stadı’nın kullanımı, ...
Kaf-Kaf’ta Tiago harekatı
Geçmiş dönemlerden sarkan sorunlu dosyaları çözmek ve muhtemel bir transfer ...
Buca’da Mehmet Batdal umudu
Bucaspor, geçtiğimiz sezon Galatasaray’dan kiraladığı Mehmet Batdal’ı ...
 
Beşiktaş’ta Sezer tamam, Eneramo yolda
Beşiktaş, Fenerbahçe'den Sezer Öztürk'ü 3 yıllığına renklerine bağladı. ...
Wimbledon’da tarihi zafer: Tam 77 yıl sonra bir Britanyalı
77 yıl sonra gelen şampiyonluk! Wimbledon Tenis Turnuvası'nda Britanyalı ...
Kırkpınar'da başpehlivan Ali Gürbüz
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenen ...
 
Aksihar'ın Gekas sabrı taşıyor
İç transferde Gekas dışında tüm futbolcularla sözleşme yenileyen Akhisar ...
Göztepe'de aday çok karar yok
Orta sahaya Hatayspor'dan Güney ve Adanaspor'dan Metin'i, stoper mevkiine ...
'Fenerbahçe'nin hocaya verdiği parayla...'
Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, "Biz Fenerbahçe Ülker'in ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva