HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2024 Pazar - 19:11

DEVA'nın İzmir İl Başkanı belli oldu

Yoğun katılımla gerçekleşen DEVA Partisi İzmir 2. Olağan İl Kongresinde, Mesut Demir yeni il başkanı seçildi.

DEVA nın İzmir İl Başkanı belli oldu

DEVA Partisi İzmir 2. Olağan İl Kongresi, Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen başta olmak üzere Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve il ilçe teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde yapılan kongreye iş dünyası, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ilgi gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede tek aday olan mevcut İl Başkan Vekili Mesut Demir, yeni il başkanı olarak seçildi. Kongrede söz alan Milletvekilleri Seda Kaya Ösen, Ankara Milletvekili Sadullah Ergin ve yeni İl Başkanı Mesut Demir, seçim değerlendirmelerinde bulunarak önemli mesajlar verdiler.

Ergin: Ekonomik kriz karşısında daima halkımızın yanında saf tutuyoruz”
Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, katıldığı İzmir 2. Olağan İl kongresinde teşkilat mensuplarına teşekkür ederek il Başkanı seçilen Mesut Demir’i tebrik etti. Milletvekili Ergin yaptığı konuşmada Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde gelir dağılımının en bozuk ve yoksulluğun en yüksek olduğu ülkelerden birisi olduğunu belirterek şöyle devam etti:“Türkiye’yi çok kısa sürede yüksek gelir ve refah düzeyine sahip ülkeler ligine yükseltmeyi hedefliyoruz. Ekonomik büyüme modelimiz verimlilik esaslı sürdürülebilir ve kapsayıcıdır. Bize göre herkesin insan onuruna yaraşır, iş, aş, huzur ve refah sahibi olması temel bir insan hakkıdır. Son 6 yıldır uygulanan tek adam modelinin ülkemize getirdiği sosyal ve ekonomik çöküntüyü hepimiz yaşayarak deneyimleyerek gördük; görmeye devam ediyoruz. Tek kişinin aldığı yanlış kararlar nedeniyle oluşan ekonomik kriz karşısında daima halkımızın yanında saf tutuyoruz. Bu doğrultuda halkımızın alım gücünü yükseltmek için hayat pahalılığını gidermeyi önceliğimiz olarak görüyoruz. Emeğinin karşılığını alamayan işçiyi, maliyetler karşısında ezilen çiftçiyi, ay sonunu getiremeyen emekliyi, önünü göremeyen memuru, kaderine terk edilen esnafı yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz. “

Ösen: “Seçimlerde İzmir’de hiçbir siyasi parti DEVA kadar çalışmamıştır”
DEVA Partisi İzmir Teşkilatı, 20 Mart 2022 tarihinde 1. Olağan İl Kongresi'ni gerçekleştirmiş ve sandıktan Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen çıkmıştı. 14 Mayıs seçimlerine dek İzmir’in ilk kadın il başkanı olan Milletvekili Ösen, kongrede yaptığı konuşmada şöyle konuştu:“Umudumuzu yarınlara taşıyacağız. İzmir’de hiçbir siyasi parti DEVA Partisi teşkilatı kadar çalışmamıştır. Her iki seçim kampanyası döneminde de imkanları doğrultusunda çalışan, emeğinden – yemeğinden feragat gösterip, sırtına DEVA logolu yeleğini giyerek sahaya koşan, yüzlerce çalışma arkadaşımız bugün burada, bu salonda. Bu çalışmalar yeterli olmamış olabilir. Sesimiz vatandaşa gitmemiş olabilir. Tüm bu süreçlerin sonunda emeklerin karşılık bulup bulmadığı elbette sorgulanabilir. Ne kazandık ne kaybettik diye hayıflanılabilir. Bunların tamamına anlayış göstermeliyiz. Aday olmuş arkadaşlarımız burada. Onlar bugün en az seçilmiş belediye başkanları kadar ilçelerinde tanınıyorlar. Adeta bir yıldızlar karması gibi her biri mahallelerinde, sokaklarında, halk pazarlarında biliniyorlar. Bugün her biri İzmirli hemşehrilerimizin evlerine sözle, gözle, tebessümle girmeyi, DEVA logosunu tanıtmayı başardılar.”

Demir: “Derdimiz millete yaranmak”
31 Mart seçimleri sonrasında İl Başkan Vekili olarak görev yapan ve kongrede tek aday olarak seçime katılan Mesut Demir konuşmasında seçim sonuçlarının değerlendirmesini yaptı:“Derin düşüncelerin, derin muhasebelerin ardından burada teşkilat olarak karşınızdayız. Bu yol meşakkatlidir, bu yol çetindir. Bu yolda dostluk vardır, yoldaşlık vardır, arkadaşlık vardır. Zorlukların üstesinden gelmemiz gerektiğinin farkındaydık. Tünelin ucunda kah ışık gördük, kah göremedik. Denedik, çabaladık, sahaya çıktık, koştuk, el sıktık, dert dinledik. Belki başarılı, belki başarısız olduk. Hem Genel Seçimleri hem de Mahalli İdareler seçimlerini geride bıraktık. Tarihin doğru tarafında olmak için attığımız adımların, kamuoyu tarafından doğru anlaşılmadığını veya bizlerin iyi anlatamadığını hep birlikte sahada gördük, görüyoruz. Derdimiz İsa’ya da Musa’ya da yaranmak değildi. Derdimiz millete yaranmaktı… Derdimiz milletin derdiyle hemhal olmaktı. Milletin sorunlarını öncelediğimiz için tarihin doğru tarafında durmak istedik. Parolamız belli. Aklımızla, vicdanımızla, cesaretimizle engelleri aşacağız. Sessiz milyonların asıl umudu olacağız. Bütün bilinmeyenleri, fethedilmeyenleri ve görünmeyenleri, fazilet ve ahlâkımızla gün ışığına çıkartacağız. Yorulmak yok, umutsuzluk yok. 2. Olağan İzmir Kongremizin tüm teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinizi yürekten selamlıyorum.”Mesut DEMİR 14 Kasım 1977’de İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini, 1983-1992 yıllarında Tire Merkez Menderes okulunda tamamladıktan sonra 1992-1996 yılları arasında Tire Endüstri Meslek Lisesinden mezun oldu. 1995 yılında Bursa’da, ailesine ait olan bir spor giyim firmasında, ağırlıklı olarak İthalat, İhracat ve Dış Ticaret üzerine faaliyetlerde bulundu ve 2011 yılına kadar aile şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif görev aldı. 2011 yılından bu yana İzmir’de hazır beton, madencilik, inşaat ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışma hayatına devam etmektedir. 2001-2005 yıllarında UİB - Uludağ İhracatçı Birlikleri, 2001- 2012 yıllarında BTSO - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 2003-2007 yıllarında İTKİB - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlenmiştir. Mesut DEMİR, 2022 yılı Mart ayında DEVA Partisi’nde siyasi hayatına başlamıştır. İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Mesut Demir, İl Tarım Enerji Ulaştırma ile İl Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 15.02.2024 tarihinde İzmir İl Başkan Vekili olarak atanan Mesut Demir 9 Haziran 2024 yılında yapılan İzmir 2. Olağan İl Kongresinde İl Başkanı seçilmiştir.

 
Erdoğan'dan 'e-sigarayla mücadele' mesajı!
 
Fenerbahçe'de Ali Koç yeniden başkan!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İz 9 Haziran 2024 Pazar 22:22

Ne deva nede gelecek parti başkanını İzmide gördük! Emeği geçen izmirlilere yazık oluyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'e-sigarayla mücadele' mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre ...
AK Partili Dağ'dan Özel'e belediyecilik salvosu: İzmir’deki 25 yıllık başarısızlığın ispatı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, ...
'Terör örgütleri bizim azmimizi kıramaz'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 yıl önce ...
 
CHP Lideri Özel'den Başkan Eşki'ye övgü: Kısa zamanda projeler için adım atıldı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ...
Özgür Özel, İzmir'den umutsuzlara seslendi: Bizim derdimiz sizin derdiniz!
12'nci Geleneksel Keşkek Günü etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Özgür ...
Özel'den seçim değerlendirmesi: Manisa’nın poyrazı İzmir’i serinletti!
Seçimlerde Manisa'da İzmir'den çok oy aldıklarını ve büyük bir başarı ...
 
Araştırmacı Yaldız öngörüsünü anlattı: İYİ Parti ile MHP ileride birleşebilir!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, “İYİ ...
Asgari ücret '25 bin TL olsun' çıkışı!
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, herhangi bir ...
9. Yargı paketi TBMM'ye geliyor!
Casusluk faaliyetleriyle etkin mücadele amacıyla TCK'da yeni bir suç ihdas ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva