HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2022 Cuma - 09:12

CHP’li Sertel’den hükümete yatırım eleştirisi: İzmir’in hakkını yediniz!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hükümete yönelik yaptığı yatırım eleştirileri hakkında "40 veren İzmir'e 1 veriliyor" sözlerine istinaden konuşarak, “İzmir'e gavur diyen, sümüklü çocuğa benziyor diyenler onlar sonra da İzmir'den oy bekliyorlar. İzmir'in hakkını yediniz siz. Müslümanlıkta kul hakkı yemek günahtır. İzmir'de vatandaşa gelince 5 kat, 7 katı 9 kata çıkarmaya karşı ancak Bayraklı'da 60 kat veriliyor. Bu insafsızlıktır” diye konuştu

CHP’li Sertel’den hükümete yatırım eleştirisi: İzmir’in hakkını yediniz!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Sertel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyanın gündeminde bulunan savaşla ilgili Türkiye'nin Rusya politikasını eleştiren Sertel, savaşa karşı net bir sesin çıkmadığını belirtirken, "Ukrayna'da bir mücadele azminin, topraklarını bağımsızlığını koruma duygusu ile hareket ettiğini ve Suriyelilerden çok farklılaştıklarını görüyoruz. Suriyeliler daha kurşun değmeden, apar topar topraklarını terk ettiler. Ukrayna’da Rus silahlı askerlere karşı vücudunu siper eden kişinin vurulması ve vurulduktan sonra Ukraynalıların o kişiyi terk etmeyip alıp hastaneye götürmesini izledik. Biz bu savaştan, bizim menfaatlerimize ne olacak diye bakmamalıyız. Birçok yönetici insani bakmıyor. Birçok yönetici, tarım, turist, ekonomik anlamda etkileneceğiz diyor. Tabii ki bunlar tartışılır ancak önce insani bir boyutu var. Savaşa karşı duruşta aydınlar haricinde kimseden toplu olarak ses çıkmıyor. Ne şiş yansın, ne kebap politikasından vazgeçmeliyiz. Rusya’yı saldırgan bir ülke olarak görüyoruz. AB'de Rusya için çekimser oy kullanıyoruz. Sonra NATO'ya dönüp nutuk atıyoruz. Bu politika her açıdan kötü bir politikadır. Mazlumun yanında olmalıyız" ifadelerini kullandı.

BU İKTİDARA GÜVENİLMİYOR
Sosyal medyaya yansıyan yağ kuyrukları ile ilgilide AK Parti seçmeninden bile yoğu tepkiler olduğunu dile getiren Sertel, "Yağ bitkilerinin başkanı açıklama yaptı ve sonrasında bir sıkıntı başladı. Sonra vatandaşlar hücum etti. Vatandaşın hücum etmesini olağan karşılıyorum. Gerçekten güvenmiyorlar. Vatandaş iktidar ile bağını kesmiş. O ne derse tersi olur diye düşünen çok sayıda insanla karşı karşıya geldim. AK Parti'nin yüzde 80-90 oy aldığı yerlerde bile tepki gösterenleri gördüm. Vatandaş endişe ediyor, yağ bulamayız yarın da belki ekmek bulamayız diye endişelenecek. Mutlaka tedarik edilir ancak bu iktidara güvenilmiyor, bu kuyruklar onun nedeni" diye konuştu.

TEPEDEKİ NE DERSE O OLUYOR
İzmirli eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevden alınması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sertel, Pakdemirli'yi  daha önce de uyardığını belirtirken, şu açıklamayı yaptı:

"Ben vakti zamanında söylemiştim. Gel İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım kalkınma modellerini incele bunu ülke çapınca yay demiştim ancak tam tersini yaptı. Sonra bu ülkenin tarım bakanı değilmiş gibi davrandı. Başka ülkenin çiftçilerin tarımını ödüllendiren bir şekilde davrandı. Ancak sonuç değişmez. Bu kararlar sadece Sayın Pakdemirli'nin talimatları değildir. Ben o yüzden ona bakan değil memur diyordum. Tepedeki ne derse o oluyor. Fındık fiyatlarını Tarım Bakanı mı değerlendiriyor? 'Cumhurbaşkanımızın dediğine göre…' deniliyor. Cumhurbaşkanı ne derse bunlar onu harfiyen tekrarlayan durumundalar. Tarımda ne planlama var, ne ileriye dönük bir bakış açısı var. Tarlada bıraktığımız ürünler o kadar çok ki Türkiye'de. Toplam maliyeti satıştan yüksek olduğu için meyveyi dalında bırakan bir ülke haline geldik. Bundan dolayı her şeyi planlı yapmak lazım."

SORUN OLDUĞUNU KABUL ETMEYEN BİRİNDEN BUNLARI ÇÖZMESİNİ BEKLİYORUZ
Vekillerin ve bakanların yetkisiz olduğunu belirten Sertel,  sorunun kabul edilmemesi halinde çözümün de olmayacağını dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

"Yetkisiz eleman. Simdi gelen bakan da yetkisiz etkisiz eleman. Onlardan bir şey çıkmaz. Cumhurbaşkanı ile konuşup anlatmak lazım. Bir kişi çıkıyor ve bu ülkede sorun yok diyor. Sorun olduğunu kabul etmeyen birinden bunları çözmesini bekliyoruz. Ufacık bir kuruluşta bile değişik sorunlar oluyor. Patron sorun yok derse bunlar birikir birikir ve patlar. Bu patlamaları önlem için toplantıları yapmak lazım. Allah gerçekten Kemal Kılıçdaorğlu'ndan razı olsun; grup toplantılarında çıkıp anlatıyor ve Recep Tayyip Erdoğan da çıkıp düzenleme yapıyor. Eğer her şeyi Cumhurbaşkanı belirliyorsa bakanların ne işi var? Meclislerdeki konuşmalardan bir haberler. Birkaçı hariç apolitik kişiler. Sistem yanlış. TBMM'den oy alarak vatandaşın oyunu alarak gelen bakanlar olmalı. Milletvekilleri ve liderin iki dudak arasından çıkan her şeyin doğru olduğunu düşünen değil, toplum ile iletişim kuran, onları dinleyen vekillerin olması lazım. Bu toplumun sorunlarını çözmek için iradeli, halktan gücünü alan milletvekillerine, seçilmiş bakanlara ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyaç var."

BUNLAR DA SÜPER VARLIKLILAR KUYRUĞU SANIRIM
Esnafın zor durumda olduğunu ve Kemeraltı ziyaretlerinde siftah yapamayan vatandaşları gördüklerini belirten Sertel şunları söyledi:

"Kemeraltı’nı gezdik, içim yandı.  Tuhafiyeci bir arkadaş 4 günde 200 TL'lik satış yaptığını söyledi. Bu parayla yol parasını mı versin, ekmek parasını mı versin, elektrik parasını mı versin? Siftah yapmadan dükkanını kapatanlar var. Alsancak'ta meşhur bir pide salonu var, bir kişi vardı sadece. Ne oldu diye sordum, 8 kişi çalıştıklarını ancak iş olmadığını söyledi. Hangi sektöre gidersen git, böyle bu. Bunları anlatıyoruz ancak görmek istemeyenler var. Hamza Dağ anlatabilir bence bunları Cumhurbaşkanına. MKYK diye bir toplantı yapıyorlar söz alsın 'Atila Sertel bunları söylüyor, yalan söylemez benim abimdir' desin. Gel gezelim diyorum, gelmiyor. Yapabilir bunları. Esnafta bile yandaş yaratmışlar. Kimin akrabası ise ona gidiyorlar. Onlar rastgele gitmiyor ki, adrese teslim gidiyorlar. Giremezler halkın içine, korkarlar. Yağmurun altında Toprak Mahsulleri Ofisinde yağ kuyrukları var. Hani biz zengin ülkeydik? Hani kuyrukları 80 öncesinde bırakmıştık? Zamanında patates kuyruklarına varlık kuyruğu demişlerdi. Bunlar da süper varlıklılar kuyruğu sanırım. Arabalar evlerinin önünde, TV'ler gibi üstlerine dantel serdiler."

İKTİDAR DÖRTNALA KAÇIYOR
Erken seçimin sorunları çözeceğini vurgulayan ancak iktidarın seçimden kaçtığını dile getiren Sertel, "Halk memnunsa AK Parti iktidarından, çok güzel yönetiliyor, tek adam iktidarı güzel oluyor dediyse bunu sandıkta söylesin, boynumuz kıldan ince. Bunlar sandıktan kaçıyorlar. Dörtnala kaçıyorlar hem de. Bana AK Parti Genel Başkan Yardımcısı söylemişti 'Bütün planlarını 2023 Haziran’a göre yap. Biz enayi miyiz şimdi yapalım. Karadeniz'deki doğalgazı çıkaracak, bol para basıp kredi dağıtacağız ve yerli otomobil çıkaracağız' dedi. Kendileri için bir umut arıyorlar ancak vatandaşa bir umut vermiyorlar" diye konuştu.

SONUNDA TUNÇ SOYER’İ BİLE KIZDIRDILAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir bu ülkede değil mi?' eleştirileri ile birlikte kente merkezi hükümetten destek verilmediği yönündeki eleştirilerine destek veren Sertel, "Tunç Soyer genelde siyasetin içine girmeyen bir belediye başkanı ve kolay kolay da siyaset değerlendirmesi yapmıyor. İktidara yönelik eleştirileri yok denecek kadar az. Ancak onu bile kızdırmışlar.  O gün ilk defa öyle bir konuşma yaptı. Demek ki konuşabiliyormuş o konuda da. Ancak konuşmuyor ve kenti yönetmeye çalışıyor. Buna rağmen, bakın arkadaş, siz demediniz mi bu kentte otogara giden metroyu iktidar üstlenmedi mi? Niye yapmıyor? Hangi kentte otogarına metro gitmeyen kent var? İstanbul ve Ankara'da gidiyor. Burada niye yapmıyorlar? İzmir halkı kendi imkanları ile İBB bütçesinden ayırarak Buca ilçemize büyük bir yatırım yapıyor. Bu 1990'larda projelendirilen bir hat. Niye bu kadar geç kaldı bu hatlar? Narlıdere hattı devam ediyor. Çiğli'ye tramvay hattı başlattılar, bunlar büyük para. Metro Narlıdere'den sonra uzayıp gidecek. Tüm bunlar büyük para. İzmir halkı iktidar 100 veriyor ancak aldığı pay 2,2… Sen Trabzon'a yüzde 100'ün üstünü veriyorsun. Böyle olur mu? Adaletsizlik bu.  Biz 81 kardeşiz. Sen bunların içinde ayrıcalık yapıp 3-4'ünü ayırıp diğerlerini ağzını burnunu kırarsan diğer kardeşlerin seni sevmesi mümkün mü? Sen İzmir'i cezalandıran bir adamsın Recep Tayyip Erdoğan. İzmir'e gavur diyen, sümüklü çocuğa benziyor diyenler onlar sonra da İzmir'den oy bekliyorlar. İzmir'in hakkını yediniz siz. Müslümanlıkta kul hakkı yemek günahtır. İzmir'de vatandaşa gelince 5 kat, 7 katı 9 kata çıkarmaya karşı ancak Bayraklı'da 60 kat veriliyor. Bu insafsızlıktır. Sen ver vatandaşa katı dibine kadar çıkar. İstediğin kazığı çakar. Siz 70 katı gören vatandaşı 7 kata ikna edemezsiniz" dedi.

BİZ YARIN İKTİDARIMIZDA BU BÖLGE İLE İLGİLİ GEREKENİ YAPARIZ
Depremzedeler ile ilgili de kooperatifleşme süreçlerinde CHP'li vekiller olarak yanlarında olduklarını vurgulayan Sertel, şunları söyledi:

 "Geçtiğimiz gün il başkanımız ve milletvekillerimizle depremzedelerin yanına gittik. Kooperatifleşme ile ilgili İZDEDA Başkanı ile konuştuk. Bu konuda desteğimiz tamdır. Yerel yönetimlerin de desteği tam. Hatta bu konuda AK Parti ve MHP'lilerle birlikte de oturup iktidar düzeyinde çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Ancak onlarda milletvekili olmadığı için tek adam olduğu için. Tek adam krediyi onaylıyorum dediği zaman alanda büyük oranda yapılar başlayacaktır. Ancak tek adam diyor ki Tunç  Soyer kredi buldu ancak verirsem ben puan kaybederim, ondan onaylamayayım.  Tunç Soyer de kaybetsin diyor. Ancak burada cezalandırdığı Tunç Soyer değil, İzmirlilerdir. Biz bu bölgede yatırım için para ayrılmalı ve depremzedeler desteklenmeli. Bunlar yapılmazsa biz yarın iktidarımızda bu bölge ile ilgili gerekeni yaparız."

 
Türk tarihinde iz bırakanlar DEÜ'de sergilendi
 
Facebook savaş nedeniyle kurallarını esnetti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önder 11 Mart 2022 Cuma 14:43

Soru ŞU Atilla İzmir İçin NE yaptın? Belediyelere kaç kişi yerleştirdin?

Yorumu oyla      2      4  
Kamuran İnan 11 Mart 2022 Cuma 12:59

İzmir'i yıllardır yöneten sizsiniz. Sorunları iktidar olunca çözeceğiz deyip, belediyenin çözmesi gereken sorunları ise çözmüyorsunuz. Yolları, ulaşımı, yapılaşmasıyla benim referansım İzmir'dir diyerek Türkiye'yi de böyle yapacağım diyebileceğiniz durum yokken sadece yapacağım diyorsunuz. Halk ne yapacağınızı bilmiyor. Neden oy versin?

Yorumu oyla      2      4  
bekir 11 Mart 2022 Cuma 09:42

beyefendi sizin çözüm önerilerinizi dinlemek istiyoruz sadece sorun anlatmaktasınız başa gelirseniz nasıl çözeceksiniz bunlardan bahsetmenizi beklemekteyiz

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Türkiye’de yeni siyaset!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Türkiye’de yeni siyaset!
Erdoğan ile Biden Ukrayna'yı görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna için diplomasi çabaları kapsamında ...
Arap Ligi'nin Türkiye'yi hedef alan kararlarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nin bazı karar ...
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, ...
CHP İzmir'de gündem yeniden Gaziemir… İl yönetiminden 'Çağlarsu' talebi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de kavgalar ile gündeme gelen Gaziemir Belediyesi ...
Kılıçdaroğlu: Hakça bir düzeni beraber getireceğiz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, ...
 
İl Başkanı Ösen'den kongre değerlendirmesi: Bizim için duygusal bir an!
Partisinin İzmir İl Binası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Demokrasi ...
Tarihi zirve sonrası taraflardan açıklamalar!
Dünyanın gözü bugün Türkiye'de, Antalya'da yapılacak olan Rusya ve Ukrayna ...
CHP'li Sındır: Yeşil altın üreticisi yalnız bırakıldı!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Antep fıstığı ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva