HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2022 Çarşamba - 10:20

CHP’li Purçu'dan bakanlığa tasarruf tepkisi: Teğet geçmiş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Bakanlık giderlerine ilişkin soru önergesine verdiği cevapta; 2021-2022 döneminde temsil ağırlama için 2,7 milyon TL, kiralık araçlar için ise 437 milyon TL enerji giderleri için 611,8 milyon TL harcadığını belirtti.

CHP’li Purçu dan bakanlığa tasarruf tepkisi: Teğet geçmiş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın paylaştığı verilere göre bakanlık, “Temsil ağırlama ve tören gideri” kapsamında 2021'de 1 milyon 190 bin 625 TL, 2022'de ise 1 milyon 532 bin 63 TL harcama yaptı. Bakanlığın yalnızca temsil ağırlama ve törenler için harcadığı para, 2 milyon 722 bin 688’ ulaştı.

Bakanlığın kiraladığı araçlar için ödediği para ise 437 milyon TL’ye dayandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bakanlığa bağlı taşra teşkilatları, kiralık araçlara 2021 yılında 180 milyon 643 bin 562 TL, 2022 yılında ise 256 milyon 373 bin 319 TL harcadı. Kiralık araçlara 2021-2022 döneminde ödenen toplam para kayıtlara, 437 milyon 16 bin TL olarak geçti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP’li Purçu; “Bakanlık önergemize verdiği cevap ile anlıyoruz ki; har vurup harman savurdu. Vatandaşı küfeye yük gören iktidar kendi bakanlıklarını bol keseden besledi. Kadına, çocuğa, yoksula harcanmayan para makama, araca, temsile gitti.” dedi.

CHP'li Purçu, "Aslında ülkenin durumunu da ortaya koyan; 4 milyon haneye; yani yaklaşık 16 milyon alım gücü olmayan vatandaşımıza yardım yapmakla övünen Aile Bakanı Derya Yanık’ın Bakanlığındaki harcamalar; Bakanlığın lüksünden ödün vermediğini de ortaya koydu. Buna göre merkez ve taşra teşkilatlarında kullanılan taşınmazlara 2021 yılında 61 milyon 738 bin 582 TL kira ödeyen bakanlığın, kira için 2022 yılında ödediği para ise 69 milyon 355 bin 16 olarak açıklandı. Bakanlığın 2021-2022 dönemindeki toplam kira harcaması ise 131 milyon 93 bin 598 TL olarak belirtildi" ifadelerini kullandı. 

Vatandaş evde lamba yakamıyor, kombi açamıyor
Yanık’ın yanıtında, bakanlığın enerji giderleri de paylaşıldı. Buna göre, elektrik gideri toplamı 2021 için 98 milyon 614 bin 545 TL, 2022 için ise 251 milyon 704 bin 440 TL oldu. Bakanlığın doğal gaz giderinin 2021'de 81 milyon 659 bin 373 TL, 2022'de ise 179 milyon 872 bin 366 TL olduğu açıklandı.

Purçu konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Vatandaş artan enerji fiyatları; kabaran elektrik faturaları nedeniyle televizyon ya da mum ışığında idare ederken; Saray ve şürekâsı ışıltılı bir hayat sürüyor. Bunu Aile Bakanlığı giderinde de görüyoruz. Aile Bakanlığının sadece 2022 yılı elektrik gideri 251 milyon TL’dir. Doğalgaz gideri ise 2021 yılına göre neredeyse 2,3 katı artarak 180 milyon TL ‘dir.

Halka biçilen tasarruf tedbirleri görüyoruz ki Bakanlıklar da geçerli olmuyor. Açıkladıkları tasarruf tedbirleri kâğıt üzerinde kalıyor. Aile Bakanlığı’nın elektrik giderlerinin 2021'e göre 2022'de neredeyse üç kat arttığını görüyoruz. Onlar özelleştirme yaptıkça biz batıyoruz. Aralık ayını bitiriyoruz doğalgaz faturasından korkan vatandaş battaniye altıda yaşıyor. Emekliler gündüz evinde kombi yakamadığı için avm avm  ısınmak için dolaşıyor.

Gerçek şu ki; bakanlıklar ve tepedekiler lüks içinde yaşarken; vatandaş faturasını ödeyemediği için; gıdasını alamadığı için, işsiz olduğu için, atanamadığı için intihar sayıları artmaya; hatta ilanlarla organlarını satmaya dahi başladı. Durum içler acısıdır. Bu gidişata derhal bir son verilmelidir. “

 

 
Sahipleri öldü... Polisi yaklaştırmadılar!
 
Ege'de korkutan deprem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırkpınar, şehir hastanesini inceledi: Sağlık alt yapısı kazandırdık!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yapımı devam eden ve kısa ...
Gözler il başkanlığında... Ankara öncesi Soyer'e ziyaret!
CHP İzmir İl Örgütü'nde Deniz Yücel'in istifasının ardından il yönetiminin ...
İki liderden iki saatlik kritik zirve!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
 
'En kötü anketi söylüyorum, yüzde 41'in altına düşmedik'
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Bugün itibarıyla ...
CHP İzmir’de gözler ‘10 koltuk’ta… 'Bekleyin' talimatı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’den aralarında eski il başkanı Deniz Yücel’in ...
5 isim adaylığını açıklamıştı… İYİ Parti İzmir’de seçim tarihi belli oldu
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'nın 15 Ocak tarihinde düzenlenmeyi planladığı ...
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nde 40 il başkanı istifa etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin 40 il başkanı ...
Tanju Özcan'a belediyede bıçaklı saldırı girişimi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, makam katında pazarcılık yaptığı belirtilen ...
‘İstanbul ve Yalova’da seçim yapılsın’ demişti… Kılıçdaroğlu’na ‘Menemen’ yanıtı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva