HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2023 Cumartesi - 09:12

CHP’li Bakan, ‘Örnekköy’de operasyon var’ dedi ve ekledi: Bunlar ıvır zıvır şeyler!

İzmir Büyükşehir Belediyesi uhdesinde Örnekköy’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir binada eksik demir ve hatalı beton atıldığının tespit edilmesi ve belediye tarafından yıkım kararının alınması hakkında değerlendirme yapan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Proje bir defa doğru bir proje… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i yıpratmaya yönelik bir operasyon var. Yok demir çalınmışta tutanak tutulmuş. Bunlar ıvır zıvır şeyler. Savcılık gereğini yapar, hırsızı bulur, yargılar. Bundan dolayı bir projeyi ve anlayışı yargılamaya çalışmak saçma sapan bir şey” dedi.

CHP’li Bakan, ‘Örnekköy’de operasyon var’ dedi ve ekledi: Bunlar ıvır zıvır şeyler!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda kent gündemini bir süredir meşgul eden Örnekköy projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesinde alt müteahhit firmanın eksik demir ve hatalı beton attığının tespit edildiğini kamuoyuna duyurmuştu. Önce mühürlenen, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklaması ile yıkım kararı alınan bina ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik İl Müdürülüğü ekipleri yapımı süren diğer bloklarda da incelemelerini tamamladı. İl Müdürlüğü’nün hazırladığı raporların Temmuz ayında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

SAVCILIK GEREĞİNİ YAPAR, HIRSIZI BULUR, YARGILAR
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CHP’li Bakan, “Proje bir defa doğru bir proje… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i yıpratmaya yönelik bir operasyon var. İZBETON son derece başarılı bir kurum… Soyer döneminde daha da etkin hale geldi. Kentsel dönüşüm ile ilgili de kimsenin elini taşın altına koymadığı bir dönemde kentsel dönüşüm kooperatifle, dayanışmayla, birilerini zengin eden bir yolla değil de kamucu bir yolla gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar ile büyükşehir belediyesi arasında bir ortak projedir ve doğru ve büyümesi gereken bir iştir. Türkiye’ye örnek rol model bir iştir. Yok demir çalınmışta tutanak tutulmuş. Bunlar ıvır zıvır şeyler. Neyse savcılık gereğini yapar, hırsızı bulur, yargılar. Bundan dolayı bir projeyi ve anlayışı yargılamaya çalışmak saçma sapan bir şey” dedi.

 
'Tiny house gecekondu sorunu olabilir!'
 
Afra Safraçoğlu ve Mert Ramazan Demir aşkı belgelendi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 25 Haziran 2023 Pazar 16:56

Altta (Karşıyakalı) isimli yorumcu. Mesele senin yazdığın kadar basit ve kolay değil. Peki bugüne kadar yapılanlarda da demir ve eksik beton kalitesi varsa ne olacak. İşte o zaman tencerenin dibi yandı demektir. Şu anda ilğili devlet dairesi araştırıyor. Üniversiteler araştırıyor. Bu İzmir CHP il ve belediyeler yönetimi daha hiç bir şeyi elini yüzünü bulaştırmadan doğru dürüst yapamadı. Hep ağzını yüzünü bulaştırdı. Hatta yaptırdıkları bazı işleri çift ödeme yaptılar. Başkan eski Fen İşleri Daire Başkanını tarihte ilk defa görevden alaşağı etti. Boş yorum yapan sensin. Amacımız projeyi çomak sokmak değildir. Bu CHP nin diktiği ağaç kurur ve. CHP en iyi konserden ve heykelden anlar. Bak sna diyorum birileri çaktırmadan götürüyor. Bu inşaatı yapanlarda tam götürürlerken tespit edildiler. Ya tespit edilmemiş olsalardı tüm inşaatlar sürüp gidecekti. Tabii bu yaptıklarını muhasebe içinde gösterip kapataçaklardı. Senin bunu kafan çalışmaz. Aslında sen de böyle düşündüğün için onlarla aynı istikamettesiniz. Bu İZMİR'' e sizlerden alacağız İNŞAALLAH. Bak İYİ Parti de tekme attı.

Yorumu oyla      2      3  
Karşıyakalı 25 Haziran 2023 Pazar 03:03

eksik olan beton inşaatın sadece 300 m2 kısmında ve yıkılacak arkadaşlar.Niye boş yorum yapıyorsunuz. birileri tarafından projeye çomak sokulduğunu görmek istemiyorsunuz sanırım.

Yorumu oyla      2      3  
ahmet Coşkun 24 Haziran 2023 Cumartesi 20:23

AKP'nin hıesızı kötüdür CHP'nin hırsızı iyidir demenin başka bir yolu olmalı bu demeç.Ne işi var il aşkanı yapılacak i sanın bu atraksiyonların iinde başka il başkanı bulamadınız mı koskoca İzmirde .Hiçbir iyi çevreniz yok mu sizin Koskoca CHP'ni İzmirde mum ibi rittiniz yazıklar olsun size.Başta sayın Soyer olmak üzere bu başkanı il başkanı olması için kulis yapan herkes bu suça ortaktır

Yorumu oyla      5      3  
Cumhuriyetli 24 Haziran 2023 Cumartesi 13:57

öndeyiz kazanıyoruz kazanıyoruz.

Yorumu oyla      6      11  
GERÇEKLERE BAKMAYAN 24 Haziran 2023 Cumartesi 12:05

BELEDİYE BAŞKANI BÜROKRATLARI ÇALIŞANLARI İNŞAAT FİRMASI İZBETON HERKES KABUL ETTİ DEMİR KAÇAK BETON EKSİK YIKACAĞIZ DENDİ...BETON VE DEMİR EKSİKSE O BİNA ÇÖKER..YANİ SİZ NE ANLATIYORSUNUZ..SİZDEN ÇOK KONUŞAN YOK MECLİSTE....

Yorumu oyla      10      5  
Izmirli 24 Haziran 2023 Cumartesi 10:35

Doğru ya da yalnış,birileri yıpranmak istemiyor işe adam gibi işlerini doğru yapsın,yanlışı savunmak ile doğru bulunmaz işte soğuk örneğinde gördük öndeyiz kazandık showları ile seçim kazanılmıyor...

Yorumu oyla      15      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kumpas' soruşturması: 5 kişiye hapis istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ...
'Hesap vakti' dedi, zehir zemberek konuştu: CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığım!
Meral Akşener’in tek aday olması beklenen İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı ...
CHP üst yönetimine yeni atama
Seçimlerin ardından değişime Merkez Yönetim Kurulu’nu yenileyerek başlayan ...
 
Ulaştırma Bakanı: Fahiş fiyata izin vermeyeceğiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı nedeniyle ...
Tanju Özcan 'değişim' yürüyüşüne başlayacak
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından ikinci kez 'kesin ...
AK Partili İnan’dan belediyelere ‘ilaçlama’ eleştirisi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir milletvekili Eyyüp Kadir İnan ...
 
'Kurultay mutlaka yerel seçimden önce yapılmalı'
CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gazeteci İsmail Küçükkaya’ya ...
Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşti
Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) Ankara’da ...
AK Partili Dağ'dan esnafın başkanı Ata'ya övgü: Demokrasiyi sağlam işlettiniz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva