HABERLER>POLİTİKA
20 Nisan 2016 Çarşamba - 12:51

CHP’li Bakan’dan 3 maddelik ‘Üçkuyular’ açıklaması!

CHP İzmir Milletvekili, 3 maddelik açıklamasında “Mustafa Kemal Turan adlı zatın şahsımı da içerecek şekilde basına yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamakla birlikte, içeriği tamamen yalan ve iftiradır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Bakan’dan 3 maddelik ‘Üçkuyular’ açıklaması!

EGEDESONSÖZ – İzmir Üçkuyular’da Doğuş Grubu tarafından mevcut semt pazarı, ilçe terminali ve ESHOT garajının bulunduğu alanda yapılması planlanan AVM, rezidans ve otel projesine imkan sağlayan imar planı açılan dava sürecinde bilirkişi heyeti tarafından veto edildi.

Avukat Mustafa Kemal Turhan, gelişme sonrası yaptığı açıklamada ayrıca söz konusu davanın son 50 yıl içerisindeki en büyük yolsuzluk olduğunu savundu ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile ilgili bürokratlar hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açacaklarını duyurdu.

Turhan’ın açıklamalarına İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan jet yanıt geldi. Basında yer alan iddialara tek tek yanıt veren Bakan, 3 maddelik açıklamasında “Mustafa Kemal Turan adlı zatın şahsımı da içerecek şekilde basına yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamakla birlikte, içeriği tamamen yalan ve iftiradır” ifadelerini kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Üçkuyular’da Doğuş Holding tarafından yapılması planlanan AVM projesinin iptali için açılan davayla ilgili basında geçen haberlerde şahsıma yönelik yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Mustafa Kemal Turan adlı zatın şahsımı da içerecek şekilde basına yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamakla birlikte, içeriği tamamen yalan ve iftiradır.

1- Doğuş Grubu’nun ya da bu gruba ait herhangi bir şirketin avukatlığını hiçbir zaman yapmadığım gibi tarafımda vekaleti de bulunmamaktadır.

2- Bahis konusu alanın planlaması merhum Belediye Başkanımız Ahmet Priştina döneminde yapılmıştır. Söz konusu alanda gayrimenkul sahipleri lehine benim meclis üyeliği döneminde yapılmış herhangi bir emsal artışı ve imar düzenlemesi bulunmamaktadır.

3- Hakkımda asılsız basın açıklaması yapan bu şahıs yıllardır Balçova Arsa Mağdurları üzerinden umut tacirliği yapmaktadır. Benim kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlığa ihtiyacım yoktur. Kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı ayrıca gerçeğe aykırı beyanı sebebiyle manevi tazminat davası açacağımı basın ve kamuoyu ile paylaşırım.

 
İzmir’e ‘Yıldırım’ ziyaret
 
Gaziemir’de bir dünya şenliği: Barış için dans!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 20 Nisan 2016 Çarşamba 21:22

Üçkuyular metro istasyonuna Eshot aktarma merkezinden ulaşımı engelleyecek, orada trafik yoğunluğunu artıracak böyle bir projeye nasıl izin verildi, niye o arsaların satışı yapıldı, anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      11      5  
volkan 20 Nisan 2016 Çarşamba 14:17

hangi grup o bende o gruptayım oraya avmye gerek yok şehir dışına yapılsın f . altay rezil olcak trafikten bıkmadınız avm rezadans vb. beton ülkesi olduk avrupada herkes caddede yaşıyo biz avmlere rezadanslara tıkıldık

Yorumu oyla      11      5  
20 Nisan 2016 Çarşamba 13:24

İzmir' de bir grup var yapılacak her işe karşı. Köprüye, tünele, gökdelene, AVM' ye, çöp tesisine, kentsel dönüşüme ... arkadaş biz sizinle aynı şehirde yaşamaya mecbur muyuz ? Köy hayatı yaşamak istiyorsan köye git. Bu projeye rant var diye dava açılmış. Rant olmasa adam niye gelip milyon dolarları buraya gömsün? Şu rant var hastalığından artık kurtulalım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e ‘Yıldırım’ ziyaret
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi ...
Akşener'den Bahçeli'ye 'başparalel' yanıtı
MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik "başparalel" sözünden dolayı hakkında ...
Bilgi’den Batur’a TOKİ Yanıtı
AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi geçtiğimiz günlerde katıldığı ...
 
AK Partili Doğan: İZSU vidanjör ticaretine mi başladı?
Doğan, "Çevre ilçelerdeki vatandaşlarımızı fosseptiğe mahkum eden İZSU, ...
AK Parti Çiğli'de 'telefon' krizi!
AK Parti Çiğli'de yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısında ilginç ...
Kılıçdaroğlu: Hapse girmeye hazır olmalıyız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs'ta Taksim Meydanı işçilere ...
 
Davutoğlu’ndan Kürkçü’ye ‘Türkçe’ tepkisi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine, ...
Demirtaş'tan 'dokunulmazlık' resti!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dokunulmazlıklarımızı kaldırabilirler ...
CHP İzmir’de yoğun gündem: 2 panel, 1 piknik, 1 kutlama!
İl Yönetimi olağanüstü toplandı. Oturumda ‘terör’ ve ‘başkanlık sistemi’ ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva