HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2016 Cuma - 13:57

CHP İzmir’in ‘yeni başkanı’ konuştu: Yüksel ve Genel Merkez’in tavrı için ne dedi?

CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni başkanı Güven Yüksel’in istifası için, “Şok olduk” derken, “Alaattin Yüksel İzmir’in önemli siyasetçilerinden biriydi. Güçlü bir figürdü" diye konuştu. Güven ayrıca "Genel Merkez’le hiçbir sorunumuz yok. Sıkıntı yaşanacağını da düşünmüyorum" dedi.

CHP İzmir’in ‘yeni başkanı’ konuştu: Yüksel ve Genel Merkez’in tavrı için ne dedi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP'de Alaattin Yüksel'in şok istifasının ardından yönetim kurulunun aldığı oy birliği kararla koltuğa geçen İl Başkanı Asuman Ali Güven çarpıcı açıklamalar yaptı.

Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede göreve gelme kararı ve istifa kararı alan Yüksel’e yönelik eleştiriler hakkında konuşan Güven ayrıca Genel Merkez’in ilerleyen günlerde izleyeceği yol haritası hakkında da öngörüde bulundu.

YÜKSEL GÜÇLÜ BİR FİGÜRDÜR

Başkan Güven birlik, beraberlik vurgusu yaparken, Yüksel’in İzmir siyasetinde önemli bir figür olduğunu söyledi. Güven, “ Güzel şeyler yapma iddiasındayız. Tüm partimizi kucaklamak sevdamız var. Türkiye’de sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu günleri aşarken partide birlik beraberlik hareket etme durumu var. Bölünme parçalanma olamaz. Böyle bir tehlike de yok. Engel olmak için bu kararı aldık. Tartışmaları kısa sürede kapatmak için bu kararı aldık. Alaattin Yüksel İzmir’in önemli siyasetçilerinden biriydi. Güçlü bir figürdü. Onun yarattığı boşluğu kapatmazsanız ciddi sıkıntılar ve sorunlar ortaya çıkar” dedi.

ŞOK OLDUK, KEŞKE DEVAM ETSEYDİ…

Yüksel’in istifa kararı hakkında da açıklama yapan Güven,  “Kendi tasarrufudur. Parti içindeki işleyişten kendisinin rahatsız olduğunu iletiyor ilgili makamlara. Ondan sonra da herhalde bir uzlaşı sağlayamıyor. Bunun üzerine ayrılma kararı veriyor. Biz tabi böyle bir karar beklemiyorduk. Şok olduk yani. Kongrede kazanarak gelmiş başkan keşke devam etseydi. Böyle bir istifa yaşamasaydı ama hayat devam ediyor” diye konuştu.

ELEŞTİRİLERİ YANLIŞ BULUYORUM

Alınan istifa kararından dolayı Yüksel’e yönelik eleştiriler için de konuşan Güven, “Eleştirileri son derece yanlış buluyorum. Yüksel yönetimi her şeyden önce iyi niyet, samimiyet, dostça partisine sahip çıkarak faydalı işler yapma amacında oldu. Ben inanıyorum ki çok güzel işler yapıldı, emek döküldü, zaman ayrıldı” dedi.

YEREL İLE GENELDE TESPİT VE HEDEFLER…

“Bundan sonra daha fazla yapmak sorumluluğu yüklendi” diyerek konuşmasına devam eden Güven yerelde ve genelde önemli gördüğü noktaların altını çizdi. Güven, “Daha güzel işler yapmamız lazım. ‘Neler yapmanız gerekiyor?’ derseniz, ilk yapılacak; yerel seçimde kaybettiklerimizi geri almamız gerekiyor. Kazanmış olduklarımızı daha başarılı sonuçlar alacak hale getirmek gerekiyor. İkincisi de; partimiz yüzde 25 barajına takılmış kalmış durumda. Bu kader değildir. Bu kaderin değiştirilmesi gerekir. Konjonktür olarak çok büyük avantajlarımız var. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılardan dolayı partimizin yüzde 25 oranının yüzde 40’ları zaten vurmuş olması gerekiyor. Ama buralarda sıkıntılar ve yapmamız gerekenler var” şeklinde konuştu.

TÜZÜK GÖREVİMİZİ YAPTIK

Yönetimin oy birliğiyle aldığı karara da değinen Güven, “Biz tüzüğün gereğini yerine getirdik. Başkanımız ayrılmış, açtık okuduk ve başkan seçmemiz gerekiyordu. Partiler tüzükle yönetilir. Tüzük görevi buydu… İzmir sosyal demokrasi hareketi ve CHP açısından çok stratejik bir yer. Çünkü çok belediye başkanımız, milletvekilimiz var. Boşluk bırakmamamız gerekiyordu. Kararı çok acil aldık ve doğru yaptığımız birkaç gün içinde daha da anlaşılacaktır” dedi. 

SORUN YAŞAYACAĞIMIZI SANMIYORUM!

İlerleyen günlerde Genel Merkez’in alacağı tavır hakkında da öngörüde bulunan Güven, “Genel Merkez’le hiçbir sorunumuz yok. Sıkıntı yaşanacağını da düşünmüyorum. Genel Başkanımıza da saygımız, sevgimiz sonsuz. Yapabileceklerini en üstün seviyede yapıyor. Darbeye karşı demokrasi mücadelesi veriyor. Sonuna kadar arkasındayız ve destekçisiyiz. Genel Merkezimiz bizim bu bilinçte olduğumuzu görüyor ve biliyor. 40 yıldır CHP’de siyaset yapıyorum. Yönetim kurulum çok iyi partilidir. Biz büyük gücüz. Partiyi daha iyi noktalara taşıyacak potansiyelimiz var. Genel Başkanımızı havalimanından uğurladık. Zaten görevimizdi. Herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Zaten sorun yaşama değil sorun çözme sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

 
YÖK açıkladı: 5 bin 242 görevden uzaklaştırma!
 
Flaş! Hakan Şükür'ün babası gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adlan. Kemençe 13 Ağustos 2016 Cumartesi 15:35

Hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      5  
12 Ağustos 2016 Cuma 15:50

CHP' nin Türkiye genelinde şu an ki konjonktürde yüzde 40 oy alması mümkün değil. Yüzde 25'in altına inmesin de ! Ayrıca İzmir'de sallantıda. Bu kafayla CHP İzmir'i de kaybeder. İlçeler bir bir gidiyor. İnsanlar belediyeye çok başarı diye oy vermiyor. Bunu unutmayın. Yüzde 56 dan 44' lere düşmüş oy var. Sebep çok açık belli değil mi ? Kentsel dönüşüm , ulaşım , altyapı genel sorunlar çözülmedi. 2 yılda bir 100 tane körüklü almak ile ulaşım çözülmez. Dandik yağmur kanalı yapmak ile de altyapı çözülmez. Nasıl olsa insanlar oy veriyor diye bir başı boşluk var. En son Antalya gitti , birgün İzmir' de gider. İzmir'de giderse chp kapısına kilit vursun. Yüzde 40 hedefine ulaşması için chp vizyon değiştirmeli. Boş söylemlere halk artık oy vermiyor. Yolsuzluk söylemleri de artık iş yapmıyor ama hala daha ayakkabı kutusu diyorsunuz. FETÖ dediler o konu kapandı 😄 yüzde 40 hedefi için İzmir kilit önem taşıyor. Gecekondu şehri izmir ne zaman modern bir şehir olur CHP' nin oyları artar. Şehri metro ağları, tüneller , sanat merkezleri , modern konutlar, yeşil alanlar ile baştan yaratırsın ondan sonra ülkeyi İzmir gibi yöneteceğiz dersin. Dersin bak burası böyle. Şu an durum nedir : gecekondusu bol, altyapısı -üstyapısı olmayan, 19 km lik son derece yetersiz metrosu olan , kışın kömür kokan bir şehir. "İzmir gibi yöneteceğiz" dediniz zaman insanlar dalga geçti.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yanlışlıkla kapatılan kurumlar 'pardon' kararnamesiyle açılacak!
Bakanlar Kurulu'nun ardından yapılan toplantılarda isim benzerlikleri ...
PM Üyesi Moroğlu'ndan 'Yüksel' mesajları!
Moroğlu, Alaattin Yüksel’in CHP il başkanlığından istifasını değerlendirirken ...
Demirtaş ve Önder için 5 yıl hapis istemi!
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Önder hakkında ...
 
Bakan Işık açıkladı: Akıncı Üssü...
Bakan Işık, Akıncı Üssü'nün de 'demokrasi parkı' olacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu'ndan 'selamlama' açıklaması!
Yenikapı'daki konuşmaların ardından selamlama olacağını bilmediklerini ...
Delican’dan o fotoğrafa sert tepki: Hesap verecekler!
AK Parti İl Binası’nın taşınması sırasında içeriden FETÖ elebaşı Gülen’in ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Koç ailesini ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamları Ömer Mehmet Koç ile Ali Koç'u kabul etti  
Bakan Bozdağ 'genel af' konusuna noktayı koydu!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, herhangi bir af çalışması yapılmadığını söyledi.
AK Parti'den açıklama: Genel af çıkacak mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, geçmişe dönük 5 yıllık af çıkacağı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva