HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2016 Cuma - 12:51

PM Üyesi Moroğlu'ndan 'Yüksel' mesajları!

Moroğlu, Alaattin Yüksel’in CHP il başkanlığından istifasını değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu.

PM Üyesi Moroğlu ndan  Yüksel  mesajları!

EGEDESONSÖZ – CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel’in CHP il başkanlığından istifasını değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu.

Yüksel’e hizmetleri için teşekkür eden ve yönetim tarafından il başkanı seçilen Asuman Ali Güven’e başarı dileyen PM Üyesi Moroğlu, “Türkiye’nin yangın yerine döndüğü çok zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde, partimizde hiçbir sorun, sıkıntı olmadan yeni İl Başkanının seçilmesi büyük bir sorumluluk örneği, Siyasi ahlak ve olgunluktur" ifadelerini kullanan Moroğlu, "Türkiye’yi karanlıklardan aydınlık günlere kavuşturmak için, Darbeleri, Dikta girişimlerini, gericiliği tarihin çöplüğüne atmak için, CHP İktidarı için omuz omuza örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Yorulmak yok! Özgür bir Türkiye için mücadeleye devam” ifadelerimi kullandı.

Moroğlu şunları söyledi: İzmir İl Başkanımız Sayın Alaattin Yüksel, yaşamını CHP’ye adamış, ömrü boyunca Gençlik kollarından başlayarak Partimizin her kademesinde başarıyla ülkemize ve İzmir’imize hizmet etmiştir. İl Başkanımız Alaattin Yüksel’in istifasından elbette herkes gibi ben de üzüntü duydum.

Sayın Yüksel, 2002-2004 yıllarında İl Başkanlığı yapmış, İzmir’in bugünkü konumuna gelmesinde önemi yadsınamayacak başarılara imza atmıştır. Geçmişte Genel Başkan Yardımcımız olarak, 24. Dönemde İzmir Milletvekilimiz olarak, İzmir’imizin, örgütümüzün sesi olmuştur. 20 Aralık 2015’te İzmir İl Başkanlığına seçilen ve bugüne kadar bu görevi layıkıyla yerine getiren Sayın Alaattin Yüksel, bu görevi sırasında Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşullarda AKP İktidarının özgürlükleri kısıtlayıcı, baskıcı, Demokrasiyi ve Cumhuriyet değerlerini yok sayan, Barış yerine Savaşı dayatan, ülkede kutuplaşmayı arttıran, sendika ve emek düşmanı söylem ve uygulamalarına karşı İzmir’de CHP Örgütümüze önderlik ederek barışın, özgürlüğün, demokrasinin sesini yükseltmiş, Örgütümüzün mücadelesinde en önde yer almıştır.

5 Mayıs’ta İzmir İl örgütümüzce düzenlenen ve binlerce İzmirlinin katıldığı Laiklik İçin İnsan Zinciri etkinliği ile Cumhuriyet değerlerine Özgür İzmir ruhuyla sahip çıkıldı. 15 Temmuz darbe girişimi ardından Darbelere ve her türlü dikta girişimine karşı Demokrasi ve özgürlükler için büyük mücadeleler verildi. İl Örgütümüzün 4 Ağustos’ta düzenlediği Demokrasi ve Cumhuriyet Mitinginde, Yüzbinlerce yurttaşımız özgürlüklerine, demokrasiye, Laik Cumhuriyetimize sahip çıktı. Partimizin Gençlik Kolları, kadın Kolları, İlçe Örgütlerimizde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini yaşadık.

Son 8 Ayda İl Başkanımız olan Sayın Alaattin Yüksel’e partimize, örgütümüze ve kentimize fedakârca hizmetleri için teşekkür ediyor, bundan sonra da Türkiye’nin Çağdaşlaşması, Partimizin iktidara gelmesi, demokrasinin gelişmesi için bilgi birikimi ve Siyasi tecrübelerini Örgütümüzden ve İzmir’den esirgemeyeceğini biliyorum.

İzmir İl Başkanımız Sayın Yüksel’in İstifasının ardından İl Yönetimimiz, Partimizin tüzük ve yönetmelikleri gereği Yönetim Kurulu toplantısını yaparak yeni İl Başkanını kendi içinden seçmiştir. Türkiye’nin yangın yerine döndüğü çok zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde, Partimizde hiçbir sorun, sıkıntı olmadan yeni İl Başkanının seçilmesi büyük bir sorumluluk örneği, Siyasi ahlak ve olgunluktur. İl Yönetimimize, örgütümüzde birlik beraberliğin en güzel örneğini gösteren bu başarısı nedeniyle teşekkür ediyor; Sayın Asuman Ali Güven ile birlikte parti sorumluluğu içinde çalışacaklarına inanıyorum.  İl Başkanlığına seçilen Sayın Asuman Ali Güven’e ve İl Yönetim Kurulumuza başarılar diliyorum.  

Türkiye’yi karanlıklardan aydınlık günlere kavuşturmak için, Darbeleri, Dikta girişimlerini, gericiliği tarihin çöplüğüne atmak için, CHP İktidarı için omuz omuza örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Yorulmak yok! Özgür bir Türkiye için Mücadeleye devam"

 
CHP İzmir'de neler oluyor?
 
Darbe girişimi gecesinin gizli kahramanları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş ve Önder için 5 yıl hapis istemi!
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Önder hakkında ...
Bakan Işık açıkladı: Akıncı Üssü...
Bakan Işık, Akıncı Üssü'nün de 'demokrasi parkı' olacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu'ndan 'selamlama' açıklaması!
Yenikapı'daki konuşmaların ardından selamlama olacağını bilmediklerini ...
 
Delican’dan o fotoğrafa sert tepki: Hesap verecekler!
AK Parti İl Binası’nın taşınması sırasında içeriden FETÖ elebaşı Gülen’in ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Koç ailesini ağırladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamları Ömer Mehmet Koç ile Ali Koç'u kabul etti  
Bakan Bozdağ 'genel af' konusuna noktayı koydu!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, herhangi bir af çalışması yapılmadığını söyledi.
 
AK Parti'den açıklama: Genel af çıkacak mı?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, geçmişe dönük 5 yıllık af çıkacağı ...
CHP'li Çam'dan 'TÜRGEV ve Ensar' çıkışı!
TBMM gündemindeki Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile ilgili torba kanun ...
BBP Genel Başkan Yardımcısı'na gözaltı!
Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva