HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:59

CHP İzmir’den TRT’ye suç duyurusu: Hesap mahşere kalmaz!

TRT’ye yönelik ‘ayrımcılık’ iddiası ile suç duyurusunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlerken, “Siyasi tarihimiz bu kişileri yargılayacak ve mahkum edecektir. Ancak hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Adeta Saray’ın sözcüsü haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir’den TRT’ye suç duyurusu: Hesap mahşere kalmaz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi, 81 ilde eş zamanlı olarak TRT’ye yönelik suç duyuruşunda bulundu. Seçim döneminde ayrımcılık yapıldığı gerekçesi ile gerçekleştirilen suç duyurusu öncesi İzmir’de ise CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve partisinin ilçe belediye başkanları basın açıklaması düzenledi.

İzmir Adliyesi C Kapısı’nda gerçekleştirilen açıklamayı Aslanoğlu okudu.

MAHŞERE KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
TRT Genel Müdürü yanlı yayınlarıyla suç işlediğini ifade eden Aslanoğlu, “Bugün, kamusal görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldik. TRT Genel Müdürü Zahid SOBACI, göreve başladığı günden bu yana, TRT’ye yanlı bir yayın politikası izletmektedir. TRT Devletin ve Milletin Kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP’yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır. TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Özellikle seçim dönemi boyunca TRT, devlet televizyonu olarak değil, AKP’nin propaganda makinesi olarak çalışmıştır. Genel Başkanımızı ve Partimizi yok sayan zihniyetin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek isteriz. Siyasi tarihimiz bu kişileri yargılayacak ve mahkum edecektir. Ancak hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Adeta Saray’ın sözcüsü haline gelmiştir” diye konuştu.

CHP İLE İLGİLGİLİ HABERLER OLUMSUZ OLANLAR
TRT’de Kılıçdaroğlu’na ayrılan süreleri örneklerle eleştiren Aslanoğlu, “Bu süreçte; CHP Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekillerini TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmemiştir. O kadar ki Genel Başkanımız, TRT’de yalnızca hain darbe girişiminin ardından bir defa programa davet edilmiştir. Genel Başkanımızın siyasi konuşmaları TRT’de ya yayınlanmamakta ya da çok az yayınlanmaktadır. Genel Başkanımızın grup toplantıları TRT ekranlarında kesilerek yayınlanmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aralık 2022 tarihinde yaptığı 40 dakika 56 saniyelik grup konuşmasının 10 dakika 18 saniyelik kısmının yayınlandığı görülmektedir. 3 Ocak 2023 - 28 Mart 2023 tarihleri arasında Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 adet grup toplantısı düzenlediği; bu toplantılardaki konuşmaların sırasıyla; 9 dakika 50 saniye, 9 dakika 26 saniye, 10 dakika 10 saniye, 10 dakika 38 saniye, 10 dakika 2 saniye, 11 dakika 14 saniye, 9 dakika 30 saniye, 10 dakika 20 saniye ve 10 dakika 36 saniyelik kısımlarının canlı yayınladığı tespit edilmiştir. Seçim boyunca CHP’nin ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi reklamları, TRT ekranlarında Recep Tayyip Erdoğan’ın çok altında yayınlanmıştır. Bunların da çoğu gündüz kuşağında yayınlanmıştır. TRT ekranlarında CHP ile ilgili yapılan haberlerin çoğu olumsuz şekildedir. Örneklemek gerekirse bu haberlerin bir kısmının başlıkları şu şekildedir: “CHP’de Hakaret Krizi Büyüyor mu?”, “Ekonomi Vizyon Belgesine Eleştiri”, “Kılıçdaroğlu’na Gazi Meclis Tepkisi” Genel Başkanımızın konuşmaları ya hiç yayınlanmamakta, ya da kesilerek yayınlanmaktadır. Örneğin 03/12/2022 tarihli CHP vizyon belgesi açıklaması toplamda 4 saat4 dakika sürmüşken TRT Haber bu yayını yalnızca 6 dakika 18 saniye vermiştir. Yine Genel Başkanımızın TBMM’deki 2022 bütçe konuşması 1 saat 2 dakika sürmüşken TRT Haber yalnızca 8 dakika 48 saniyesini canlı yayınlamıştır. Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü bugün savcılığa şikayet ediyoruz. Adalet arayışımız ve yürüyüşümüz sürecek” ifadelerin kullandı.

Basın mensupları tarafından yöneltilen ‘TRT’ye yönelik boykot çağrısınız olacak mı?’ yönündeki soruya da yanıt veren Aslanoğlu, “Hayır. Şu an için böyle bir çağrımız yok” ifadelerini kullandı.

 
Sahte araç kiralama sitesi dolandırıcılarına baskın
 
Usta yazar Milan Kundera hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 12 Temmuz 2023 Çarşamba 22:05

Çok güzel gereksiz bir etkinlik trt seçim sırasında CHP gerekli zamanı ayırmadığı için iktidar olamadı...

Yorumu oyla      8      3  
Mustafa 12 Temmuz 2023 Çarşamba 16:55

Belediye başkanı göremedim

Yorumu oyla      4      3  
ilkay 12 Temmuz 2023 Çarşamba 15:13

boş konuşma ulan trt sizin elinizde olsa aynısını yaoacaksınız bılmez mıyız ulan

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Babacan’dan 'su' uyarısı: Sıkıntı büyüyecek
Konya’da katıldığı bir düğünde vatandaşlarla sohbet eden DEVA Partisi ...
Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi kapsamında İspanya başbakanı ...
Saadet ve Gelecek'ten ilk grup toplantısı
Saadet Partisi Meclis grubu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saadet Partisi ...
 
Başkan Saygılı'dan Soyer'e mektup yanıtı: İzmir'in elini havada bırakmadık
Esnaf birlikleri ile bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Dünyanın sonu değil' ne demek?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Dünyanın sonu değil' ne demek?
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Bugün ise ...
 
2023 yılı ek bütçesi komisyondan geçti!
2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik ...
CHP Menderes'teki delege seçiminde flaş iddia... İlçe başkanı seçimi mi erteletti?
CHP Menderes İlçe Başkanlığına talip olan Hakan Karakurt, CHP İlçe Başkanı ...
Tutanak ortaya çıktı... İnönü Mahallesi seçimlerine itiraz!
CHP Karşıyaka'da İnönü Mahallesi’nde yapılan mahalle delege seçimlerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva