HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2016 Salı - 15:42

CHP’de kadın kongresinde aday bolluğu!

1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olan Sibel Parmaksız İl Kadın Kolları adaylığı için yola çıktı. Parmaksız, “Kadın gibi kadınlar geliyor. Yola çıktık geliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Parmaksız, Tansel Namlıses ve Saniye Bora Fıçı’dan sonra Karşıyaka Meclis Üyesi İl Kadın Kolları Eski Başkanı Nurşen Balcı da 9 Ocak’ta yapılacak olan kongrede aday oldu.

CHP’de kadın kongresinde aday bolluğu!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  CHP’de 9 Ocak’ta yapılacak il kadın kolları kongresi öncesi adaylar sahne alıyor. 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olan Sibel Parmaksız, adaylığını resmileştirdi.
 
İl binasında yapılan açıklamada Parmaksız’a, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya ve partili kadınlar eşlik etti.
 
CHP KADIN KONGRESİNDE BALCI'DA ADAY

SİYASET TAM ZAMANLI YAPILMASI GEREKEN BİR İŞTİR
Adaylığını daha önceden sosyal medya hesabından açıkladığını söyleyen Parmaksız, “20 ilçeyi gezdim. Ayın 9’una kadar 30’a tamamlayacağım. Bu basın açıklaması düşüncelerimi ve projelerimi basına da açıklamayı içeren b ir toplantıdır. 37 yıldır İzmir’de yaşıyorum. Geçmişin bende oluşturduğu izleri taşıyarak bu bakış açısını kazandım. Sol ve devrimcilikten gelen bir arkadaşınızım. İki çocuk annesiyim. Siyaseti hobi olarak görmüyorum. Tam zamanlı yapılması gereken bir iştir. Bende tam zamanlı bu işe vermek üzere kararımı verdim. Sizlerle beraber yola çıkmak istiyorum. Olaylara sosyal proje ile bakan biriyim. Parti eğitmenliğim zamanlarında da bu şekilde davrandım. Proje işinin hep bu zamana kadar mutfağında yer aldım. Artık sizlerle birlikte sofrasında oturmak istiyorum. Milletvekili adaylığım zamanında tanıştığım insanlarla birlikte iyi bir sinerji yakalamıştık. O arkadaşlarımın talebiyle aday oldum. Büyük bir talep vardı. Beni harekete geçiren kadın gücüdür. Şuan karşınızda ise sadece kadın gücüyle duruyorum. Kadının mücadelesi çok önemlidir” dedi.
 
KADIN GİBİ KADINLAR GELİYOR
AK Parti’nin 14 yıldan beri karabasan gibi ülkenin üzerine çöktüğünü söyleyen Parmaksız, “Hep sağ partiler tarafından yönetildik fakat hiçbir dönemde kadınları bu kadar itibarsızlaştıran bir parti olmadı. Kadının gücüyle oradalar fakat kadını itibarsızlaştırıyorlar. Biz mangalda kül bırakmayan konuşmalarla bir şeylerin değişmediğini gördük. Biz artık laf değil, iş üreteceğiz. Söz veriyorum. Kadın hareketini güçlendirmek istiyorum. İzmir çapında kadının güçlenmesi için ana kademe ve gençlik kollarıyla sıkı bir bağ içinde olmamız gerekiyor. Gençlerimize önem vermemiz gerekiyor. Gençlerle aramızdaki köprüyü en iyi kadınlar sağlar. Şuan karşınızda gördüğünüz kişi neyse ben oyum. Biz hep CHP’yi iktidara taşıyacağımızı söylüyoruz fakat artık bunu çalışarak göstereceğiz. CHP erkek egemenliğinde olduğu siyasi partilerden bir tanesidir. Ön seçimde bir tane kadın aday çıkartamadıysak kendimizi sorgulamamız lazım. Geçen gün google’a baktım. ‘Adam gibi adam’ ifadesi var. Fakat ‘kadın gibi kadın’ ifadesi yok. Google buradan bizden mesajı alsın. Kadın; fedakar, savaşçı, mert,  emekçidir. Artık kadın gibi kadının da bir tanımı olsun. Kadın dernekleriyle ilişkimizi güçlendirmeliyiz. Dernekler ciddi potansiyeldir. Şiddete uğrayan kadının siyaseti partisi olmaz. Biz çalışarak bunu göstereceğiz. Kazansam da kaybetsem de buradayım. Fakat öyle bir kadın gücüyle geliyorum ki korksunlar bizden. Kadın gibi kadınlar geliyor. Yola çıktık geliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Yüksel’den tura çıkan başkanlara: Kolay gelsin!
 
Flaş! Kemalpaşa’da kritik ihale iptal!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel’den tura çıkan başkanlara: Kolay gelsin!
Konak, Bayraklı ve Bornova ilçe başkanlarının ilçe ziyaretlerine ilk tepki ...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık mesajı: Tavrımız...
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıklar ...
Demirtaş: Seninki modelse bizimki de model
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, özerkliğin de başkanlık sistemi ...
 
CHP'de kadın kongresinde Balcı da aday
CHP İzmir'de 9 Ocak’ta yapılacak olan İl Kadın Kolları kongresinde Sibel ...
Türk-İş’ten CHP İzmir’e tam destek!
Ege Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç ve yönetimi, CHP'nin yeni yönetimine ...
Davutoğlu açıkladı: Cuma namazı için düzenleme
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, ...
 
CHP İzmir sendikaları ağırladı: O ilçelerde baskı iddiası!
CHP İl Başkanı Yüksel ve yönetim kurulu Tüm Bel-Sen şube başkanlarını ...
Flaş! Dışişleri: ‘Suudi Arabistan’a yönelik saldırılar…
Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın İran’daki diplomatik ve konsüler ...
Bahçeli: Bunların alayı halt etmişlerdir!
MHP Lideri Bahçeli, ''Kamuoyu araştırması yaptırıp bize 2015 yılının kaybedeni ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva