HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2022 Perşembe - 13:03

Canan Kaftancıoğlu hakkında karar!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştığı, SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmazla ilgili CHP genel merkezince hazırlanan broşür gerekçesiyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçundan yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Canan Kaftancıoğlu hakkında karar!

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, Canan Kaftancıoğlu ve taraf avukatları katıldı. Altan Öymen, Muharrem Erkek ve Engin Altay'ın da arasında bulunduğu partililer de duruşmada hazır bulundu. Canan Kaftancıoğlu savunmasında, "Bir tweetten dolayı bu dava açılmış. Partimin saha çalışmasından dolayı bu tweeti attım. Bu tweetin neresinde Cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine hakaret var bilmiyorum. Savcı bana bu tweetin neresinde hakaret olduğunu söylerse savunmamı yapacağım. Bu tweetimde hakaret yoktur. Parti çalışması yapmak hakaret değildir." dedi. Kaftancıoğlu'nun avukatı Hasan Fehmi Demir, "Müvekkilim aslında basit bir okumayla birlikle hakaret içerikli bir tweet olmadığı açıktır. Mahkemenin araştırma gereği duymadan bu duruşmada beraat kararı verilmesini talep ediyorum. Bahse konu broşür CHP Genel Başkanlığı tarafından hazırlanmış bir büroşürdür. Savcılığın açtığı soruşturmanın hangi aşamada olduğunun öğrenilmesini talep ederim" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE SOYLU'NUN KATILMA TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca suçtan zarar görme ihtimaline karşın davaya katılma talebinde bulundular. Kaftancıoğlu'nun avukatları ise "Ortada açık olarak suç oluşmayan bir tweet olduğundan zarar da yoktur. Katılma talebini kabul etmiyoruz" dediler. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Bakan Soylu'nun avukatlarının katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.

"ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSIN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, "Sanığın beyanlarına katılmıyoruz. Üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı'nın şeref, haysiyet ve onuruna yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu belirtilerek soruşturma başlatıldığını belirtti. Mütalaada, sanığın 14 Ekim 2021 tarihinde "SaBıKa HOLDİNG" yazılı broşür ve broşürü dağıtıldığı ana ait görselleri paylaştığı ve üst tarafına '"Karapara, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız. Gençler akıttığınız tere sağlık..." şeklinde paylaştığı anlatıldı. Paylaşılan broşürde SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın resmi ve resimde elinde yüzüne takmak üzere tuttuğu maskede yüzü tasvir edilmiş bir erkek şahsın olduğu, alttaki zeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tasvir edildiği karikatür maskelerin olduğu belirtilerek eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğü kapsamını aştığı iddiasıyla "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

BERAATINI TALEP ETTİ
Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Canan Kaftancıoğlu, "Suçsuz olduğumu düşünüyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Son sözünde ise "Suç işlemediğimi biliyorum. Hakaret söylemim olmaz. Hakaret edenleri de kınarım. CHP İl Başkanı olarak siyasi çalışmalarımızı devam ediyoruz bundan sonrada devam ettireceğiz. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

BERAATINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme, sanık Kaftancıoğlu'nun "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçundan atılı suçların yasal unsurları oluşmadığından beraatına karar verdi.

 
Pandemiyle azalan kemik iliği nakilleri artmaya başladı
 
Büyükşehir’den 'kadın liderler' adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Dağ'dan muhalefete 'seçim' çağrısı!
Muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı'na karşı sık sık çağrıda bulunduğu ...
CHP’li Polat: İhracatçının beklentisi karşılanmıyor
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat Genel Kurul’da “Türkiye ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 kuruşluk dava
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında, ...
 
Serter’den iktidara ‘kurumlara çökme’ isyanı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin kuruluş ...
Cumhurbaşkanı 'sürtük' demişti... İlk suç duyurusu CHP'li Kılıç'tan geldi!
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın “sürtük” sözünden dolayı ilk suç duyurusu ...
Kemal ANADOL yazdı... Özel yaşama müdahale!
Kemal ANADOL yazdı... Özel yaşama müdahale!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yüksek voltaj!
Mehmet KARABEL yazdı... Yüksek voltaj!
Meclis'te elektronik yoklama dönemi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Kurul çalışmalarında alışılmışın ...
CHP'li Özkoç: 6'lı masanın adayı hazır
CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva