HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2024 Salı - 19:21

Büyükşehir'den işten çıkarma açıklaması: 250 kişi kriterlere uymuyor!

İZSU'da 40 işçinin işten çıkarılması sonrası Belediye-İş'in gerçekleştirdiği eylem büyükşehir ile sendikayı karşı karşıya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İhtiyaç fazlası olduğu, aranan kriterleri taşımadığı, işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin de çalıştırılmasının kurum açısından idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadığı kanaati oluşmuştur" denildi.

Büyükşehir den işten çıkarma açıklaması: 250 kişi kriterlere uymuyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak sendika ve Belediye-İş Sendikası arasında görüşmeler sürerken bugün İZSU'da 40 çalışanın işten çıkarılmıştı.

Sendika ise işten çıkarmalara tepki göstererek İZSU ana binasında eylem gerçekleştirmişti.

Süreçle ilgili büyükşehirden yazılı açıklama geldi. Açıklamada şunlara yer verildi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bünyesindeki tüm kurumların emeğin hakkını savunan bir anlayışla yönetildiği, çalışanlarına insanca yaşam koşulları sunma konusunda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiği tartışmasız bir gerçektir.

Belediyemiz yasaların verdiği görev ve yetki doğrultusunda kamunun kaynaklarını doğru ve adil şekilde kullanma çabası içindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablonun yarattığı zorluklara rağmen kurumumuz hizmetlerini ve yatırımlarını aksatmadan yürütmektedir. Ancak sürdürülebilir bir yapının tesis edilmesi için mali disiplinin sağlanması gerekliliği de ortadadır.

Bu çerçevede belediye ve iştiraklerinde ihtiyaç fazlası istihdam bulunduğu görülmektedir. Bunların önemli bir kısmı seçimin hemen öncesinde göreve başlatılmış durumdadır.

1 Ocak’tan sonra belediye ve iştiraklerinde toplam 1909 kişi işbaşı yaptırılmıştır. Ayrıca işbaşı yapmak için 912 kişiye ilave olarak çağrı yapıldığı ve işlemlerin başlatıldığı anlaşılmıştır. Yerel seçimin ardından mazbata alım sürecine kadar 1-6 Nisan tarihleri arasında da belediye iştiraklerinde 312 kişinin işbaşı yaptığı tespit edilmiştir. İhtiyaca yönelik alımlar konusunda olumsuz bir tasarrufta bulunulmamıştır.

İhtiyaç fazlası olduğu, aranan kriterleri taşımadığı, işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin de çalıştırılmasının kurum açısından idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadığı kanaati oluşmuştur.

Söz konusu işlemler tamamen yasal çerçevede yürütülmektedir. Kişiye özel herhangi bir uygulama söz konusu değildir. Belediyede istihdam ihtiyacı doğduğunda alımlarda, aranan kriterlere uyması halinde bu kişilere öncelik tanınacaktır. 4,5 milyon İzmirlinin hakkını korumak ve kurumumuzun faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak açısından yapılan uygulamanın siyasi gündem haline getirilme çabalarını dikkatle ve ibretle takip ediyoruz.

 
Karabağlar’da gündem 175 milyonluk borçlanma!
 
TMMOB’lu başkandan Şehir Plancıları’na ret!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılların tecrübesi 8 Mayıs 2024 Çarşamba 13:42

Defalarca yazdık bu şehirde chp nin ne entrikalar çevirdiğini kendielri de bildiği halde bile bile gidip oy verdiler; şikayetler son derece haklı buranın genç üniversiteli insanı işsizken hangi şehir olursa olsun önceliği İzmir olmalıydı. Buna rağmen chp yi seçtiniz. Şimdi mış gibi yapıp bir kaç kişi ile bak biz gerekeni yaptık ama bütçe yine yetersiz deyip Ankara ya zınarmak için bunları yapıyorlar. Ama yemezler chp den hiç bir konuda mantki vicdani icraat ya da karar gelmez. Muhakkak arkasında bir dümen dolap vardır.

Yorumu oyla      1      0  
Erdal 8 Mayıs 2024 Çarşamba 11:01

Bir kamu çalışanı adlı yorumcu, siz galiba yazılanı iyi okumamışsınız, Burada kimse memleketi nedeniyle eleştirilmiyor. Tabiiki çalışsın. Fakat yeni başkan mazbatasını almadan daha başka illerden getirilip iş başı yaptırılanlar var. Sözümüz bunlara. İzmir de bu kadar işsiz varken, şehir dışından getirilmelerinin amacı ne. Şimdi bunu dillendirmenin neresi bölücü oluyor. Sen işine bak. Esas sen bölücülük yapıyorsun ne güzel böyle alımlarla belediyenin ekonomik düzeni bozulsun istiyorsun sen. ve çok mutlusun galiba.

Yorumu oyla      2      2  
vatnadaş 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:52

Yahu biz başkana oy verdik 5 sene bizi yönetsin diye koca başkan işciyi işten çıkartamıyor, belediyeler işci maaşı ödemekten hizmet yapamıyor sonrada sorumlusu başkanlar oluyor.Başkanlar insiyatif alsın kimsenin gözünün yaşına bakmasın tazminatını versin bir sürü gencimiz var çalışacak

Yorumu oyla      3      0  
belediyeci 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:49

ben uzun yıllardır belediye personeliyim. aziz başkan dönemini de diğer dönemleri de gördüm. ve inanın ki cemil başkan herşeyi nokta atışı yapıyor. biz çok mutluyuz. yıpratmaya calısan asılsız haberlere kimsenin kanmamasını istiyorum.

Yorumu oyla      8      1  
Hakan Boran 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:18

Sırf koltuklarını korumak için o dönem bu alımlara itiraz etmeyip imza atan, onaylayan İnsan Kaynakları yöneticileri hala koltuklarında oturuyorsanız bu sizin ve sizi yönetenlerin ayıbıdır. Derhal istifa ediniz ya da gereği yapılmalıdır. Aksi durumda, bu işçiler usulsüz alinmislar gerekçesi ile işten çıkarılmaları doğru değil. Vatandaş olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Yorumu oyla      4      1  
BB 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:11

bir kamu çalışanı arkadaşım siz olayı yanlış anlamışsınız demek istenen şu ki adam izmir dışında yaşıyor ikametgahı atıtorum erzurum yaşıyor ve burda buluyor bir torpil hop uçağa atayıp geliyor ve ertesi gün iş başı yapıyor şimdi bu hakmı benim burdaki insanım gencim üniversite mezunum dururken sen başka ilden gel başkasının hakkını gasp et olmaz benim de kütüğüm Ankara şimdi ama 35 senedir burda yaşıyorum maalesef ki son bir sene bu şekilde o kadar çok perseonel getirildi ki buraya başka illerden işte bunlar izmirli değil bunlar çıkarılsın bunların hakkı değil yoksa emek veren hakkıyla çalışan yıllarını izmire vermiş adamış kimseye lafımız yok.Ayrıca şunu belirtmek istiyorum bugun işe giriyor sağlık raporu alıyor uygundur diye çalışamilir bir engeli yok diye sonra bir kaç ay sonra hastalık sağlık sorunları nasıl oluyorsa kronik rahatsızlıklar oluyor ardından rapor ütüne rapor varsan yanına senden benden daha sağlıklı işte bu ve bunun gibi işini savsaklayan insanları enayi yerine koyan işgüzarlar da işten çıkarılsın bunlar belediyeden bir zamet ayıklansın söylemek istedikerim bu kadar

Yorumu oyla      13      1  
Halktan biri 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:46

Daire Başkanının ne suçu var, başkanın sözü üzerine söz söyleseydi, sizce kadrosunu koruyabilir miydi?

Yorumu oyla      1      5  
izmir 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:34

inşallah bundan sonra dürüst ve şeffaf belediyecilik olur emekliliği hakedip sözleşmedeki maddeye istinaden ayrılmak isteyip yerine çocuğu için dilekçe veren mağdur çok kişi var hakları yenildi. emekle olcam çoçuğum girsin deyipte hem çocuğu hemde kendi çalışan çok kişi var ilahi adalet umarım tecelli eder. kimseye haksızlık yapılmasın lütfen bunlarada göz atın başkanımmmm saygılar

Yorumu oyla      1      1  
Asds 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:29

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun yaptığını yap Cemil Başkan. Kimseden korkmana gerek yok. Usulsüz, fazladan, gereksiz, sadece intikam için alınanların hepsini çıkar. İzmirli arkanda. Bu para hepimizin çünkü.

Yorumu oyla      8      1  
chpli 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:23

alınanların yüzde 90nı şehir dışından kurultayı kaybedeen piro ve ekibi gider ayak her yere hemşehrilerini ve müridlerini monte etti.

Yorumu oyla      14      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da gündem 175 milyonluk borçlanma!
Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ana gündemi Başkan ...
Nikahtaki dua krizine Başkan Ünsal’dan açıklama: İletişim kazası!
Karşıyaka Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi meclisten oy çokluğu ile geçti. ...
Konak Meclisi'nde gündem kesin hesap: Gelirin yüzde 72'si personele!
Konak Belediyesi'nin gelirinin yüzde 72'sinin personel maaşlarına gittiğini ...
 
Bornova'da 'kesin hesap' vakti: Her 100 TL'nin 66 TL'si işçilere!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediyenin her 100 TL’lik harcamasının ...
ESHOT’ta kadro revizyonu: Genel müdür yardımcıları değişti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta Genel Müdürlüğü Turgay Bozoğlu’nun ...
40 işçi işten çıkarıldı... Sendika İZSU'yu bastı!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) 40 işçinin işten çıkarılması ...
 
Konak-Bornova 10 dakikaya inecek: Yüzde 70 tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca ile Bornova’yı ...
Büyükşehir’de gündem işten çıkarma: Sendika masaya yumruğunu vurdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi krizi devam ederken kente ...
Çınarlar saz çaldı, Başkan Işık türkü söyledi
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen Türkü Dinletisi’ne katılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva