HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2024 Salı - 13:08

Büyükşehir’de gündem işten çıkarma: Sendika masaya yumruğunu vurdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi krizi devam ederken kente gelerek Başkan Cemil Tugay ile görüşen Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul sert konuştu. Yurdakul, “Yasalar ve yönetmelikler neyi gerektiriyorsa onu yapacaksınız. Onun yakını, bunun döneminde işe girdi, eski yönetimde istihdam edildi gibi gerekçelerle insanlar işten çıkartılamaz. Hele ki başkanın dışında müdürlerin şahsi inisiyatifleri herkesin boyunu aşar” dedi.

Büyükşehir’de gündem işten çıkarma: Sendika masaya yumruğunu vurdu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonra başlattığı kadro çalışmaları sürüyor. Birçok üst düzey ismi görevden alan Başkan Tugay’ın yerel seçim öncesini kast ederek “çok sayıda işçi alınmış” sözleri hareketliliğe neden oldu. Belediyenin mali yapısının düzeltilmesi ve ekonomik istikrar gibi gerekçelerle yapılan listelere göre binlerce kişinin görevine son verilmesine karar verildi.  Başkan Tugay, “toplu olarak işten çıkarma yok” derken belediyeye bağlı bazı şirketlerin yönetimleri karar alarak işçileri sözleşme fesih yazıları imzalamaya davet etti. Sendikaların tepki gösterdiği Büyükşehir’deki gelişmeler Ankara’ya taşındı.

VE İŞTEN ÇIKARMALARDA İLK HAMLE... SENDİKA İZSU'YU BASTI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşerek durum hakkında bilgi alan Türk-İş’e bağlı Belediye  İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul yasa ve yönetmelik vurgusu yaparken “adalet” çağrısında bulundu. Yurdakul, belediye yönetimlerinin işçi ve emekçi ücretlerini gerekçe göstermesinin doğru olmadığını, tasarruf tedbirlerine çalışan maaşlarının birinci sıradan söz konusu edilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

İŞÇİ ÇIKARMALARI ÜZERİNDEN TASARRUF DÜŞÜNMEK DOĞRU DEĞİLDİR
Egedesonsöz’e konuşan Nihat Yurdakul, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki süreci sendika temsilcisi arkadaşlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz. Cemil Bey’e de gerekenleri söyledik. Biz yasalara ve yönetmeliklere uygun hareket edilmesini talep ettik. Yasa dışı bir uygulama varsa buna sahip çıkacak da değiliz. İşçi çıkarmaları üzerinden tasarruf düşünmek doğru değildir. İzmir özelinde “güvenlik soruşturması” gibi konulardan bahsediliyor. Birincisi bu yasal mı, zorunluluk mudur bakmak lazım. Ayrıca İZSU özelinde toplu sözleşmeden kaynaklı çalışan kişinin emekli olmasından sonra yerine yakınının işe başlatılması maddesi var. Bunun da suiistimal edildiği iddia ediliyor. Hepsi ayrıca, özel olarak masaya yatırılabilecek konulardır ama bizim bakış açımız geneldir. Torpille işe alınmış, birilerinin yakını,  işe gelmeden maaş almış, bankamatik diye tabir edebileceğimiz kişiler varsa tüm belediyede öncelikli olarak onlar çıkartılmalıdır. İşe gelen, emeğini ortaya koyan, hakkını veren kişi varsa bunun çıkartılmasının karşısında dururuz” dedi.

BAZI KURULUŞLARDA LİSTELER YAPILDIĞI SÖYLENİYOR
Adalet ve vicdan vurgusu yapan Yurdakul, “Belediye yönetimi; çalışan kişi için ‘şunun döneminde işe girdi, eski yönetim işe aldı, ben istemiyorum’ gibi gerekçeleri ortaya koyamaz. Hiç kimse, buna üst yöneticiler de dahil ‘istediğimiz gibi davranırız’ diyemez.  Nasıl olsa belediyeyi aldık, başkanlık koltuğuna da oturduk, beş yıl süremiz var, köprünün altından da çok sular akar mantığına karşıyız. Belediyede bazı kuruluşlarda ve şirketlerde müdürlerin şahsi kararlar aldığı, listeler yaptığını söylüyorlar. Bu durum İzmir’i de herkesi de aşar.  Biz de ne gerekiyorsa yaparız.  Bizim için önemli olan işçi kardeşlerimizin önceliğidir. Bizimle sırt sırta verdiklerinde, dayanıştıklarında üstesinden gelemeyeceğimiz bir husus yoktur” şeklinde konuştu.

 
Tahliye kararı verildi... Kiracı binayı yakmaya çalıştı!
 
'Cehennem Melekleri 2'nin yıldızı, lüks saatlerini satıyor
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi 8 Mayıs 2024 Çarşamba 13:10

İşçi düşmanları sayfayı yorum yağmuruna tutmuş, sizi yalakalar sizi. Hırsızlara laf etmezsiniz tabi, hırsız sizin hırsızınız olunca böyle oluyor. Belediyeleri ve hükümetleri yönetemeyen fikir fukaraları o koltuklarda olduğu sürece, biz altlardakiler daha çook birbirimizle uğraşırız, onlarda amuduyla götürürler, sizin gibilerde onlara bostan korkuluğu olurlar. İşçi düşmanlığı yapmayın, onlara çanak tutmayın, hiçbirşey hiç kimseye kalmaz, insan gibi yaşamada haktır.

Yorumu oyla      0      0  
İzmir 8 Mayıs 2024 Çarşamba 01:41

Bütün bankamatikcileride tespit edip gereken yapılsın lütfen partili olmayıp çok işe giren var kim soktu nasıl soktu neyin karşılığında havuz sistemi araştırılsın havuzun başı kim partiliyse yeni olmuştur göz boyamak için tarihler tespit edilsin gerekenler yapılsın herkez hakkettiği bedeli ödesin bizler ödediğimiz gibi

Yorumu oyla      1      0  
İzmir buca 8 Mayıs 2024 Çarşamba 01:37

Millet bizim ekmegimizle oynarken hiç acımadilar sizde acımayın kimsenin ahı kimseye kalmaz herkez biçtiğini eksin bizim sesimizi duyan olmadı görmedim duymadım bilmiyorum 3 maymunu oynadılar herkez birgun ettiğini bulur ve yaşar bu bir gerçek ilahi adalet

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 8 Mayıs 2024 Çarşamba 01:34

Arastirilirsin kimki rüşvetle girdiyse kim kimin hakkını yediyse kim kimin ekmeğiyle oynadıysa çıkarsınlar yok benim arkam sağlam yok bana kimse dokunamaz bunların hepsinin tespiti yapılıp cikarilsinlar mezuniyet ve konumuda göz önünde bulundurulsun arastirilsin mezuniyete göre birim değişikliği olur alt yapısı uygun değilse çıkarılsın savunuyorsanizda acaba hak ediyormu diyede bir düşünün belki bildikleri birsey vardır teşekkürler.

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 7 Mayıs 2024 Salı 20:49

hepsini cıkarsınlar belediyeler arpalığa döndü iş yapmayan bir yığın kişi dışarda iş dünya kadar herkez alışmiş hazır maaşa...

Yorumu oyla      5      0  
kemal gür 7 Mayıs 2024 Salı 20:49

belediyeden emekli ıolan yerine çoçuğu işe alınıyor neymiş sendilal hak bu nasıl adalet nasıl halkçı sosyal belediyecilik babası annesi belediye çalışanı olmayana haksızlık

Yorumu oyla      6      1  
Gaziemir 7 Mayıs 2024 Salı 19:32

Gaziemir belediye başkanıda bizi çıkardı ama kendi gelinini büyükşehire soktu, olan bizim gibi garibanlara oluyor. Tabi Ünal beyin oğlu da il yöneticisi, aile saadeti anlıyacağınız, ey Özgür Özel duy sesimizi bu adaletsiLiğe dur deyin

Yorumu oyla      4      0  
Osman 7 Mayıs 2024 Salı 16:24

Sendikanın işçiyi falan düşündüğü yok. Her işçiden gelen sendika tazminatını düşünüyor. 2.000 işçinin çıkarılması demek sendikanın ciddi bir gelir kaybı yaşaması demek. Yani tamamen duygusal işler

Yorumu oyla      12      0  
sendika mısın yeniçeri ocağı mı 7 Mayıs 2024 Salı 16:02

işine gelmeyen bir şey oldu mu hemen ayaklanma çıkarıp kelle isteyen yeniçeri ocağı gibi oldu sendikalar, hükümete diş geçiremiyor belediyeyi yönetmek istiyor, yarın maaş yatmazsa neler yaparlar. Bırak haksız işe girenler çıkarılsın, iş yapmayan, bankamatikçiler, çay kahve ile günü geçirenler temizlensin gerçek çalışanda maaş alabilsin.

Yorumu oyla      10      1  
Erdal 7 Mayıs 2024 Salı 15:43

Sayın Başkan giderayak işe alınanları işten çıkarmadan çekinmeyin. Belediyenin dengesini bozmaya çalışan Soyer'in seçime yakın aldığı tüm çalışanların iş akdinin feshedilmesi hakkınızdır. Lütfen cesaretli olunuz başkanım, kimse belediyenin bütçesinin sarsılmasına neden olan bu fazlalık işçileri çalıştıramaya dayatamaz size. İzmir li arkanızda korkmadan belediyeyi ekonomik olarak zor durumda bırakmak için giderayak işçi alan Tunç Soyer'in sevinmesine izin vermeyin. Çünkü sizin zor durumda kalacağınızı bile bile İzmir dışından çok sayıda işçi başlattı belediyeye.

Yorumu oyla      18      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çınarlar saz çaldı, Başkan Işık türkü söyledi
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen Türkü Dinletisi’ne katılan ...
Emiralem çileği, on binleri buluşturacak
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 14’üncü kez gerçekleştirilecek ...
MAST İzmir Boat Show’u binler ağırladı!
Bu yıl ikinci kez düzenlenen MAST İzmir Boat Show - Tekne, Tekne Ekipmanları ...
 
Tugay'dan İtalya'ya işbirliği daveti!
İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi’yi misafir eden İzmir Büyükşehir ...
Özel, İzmir'deki AVM için konuştu: Kıskançlık kaynaklı haberler!
Rönesans Holding’e ait Hilltown Karşıyaka AVM’nin bahçesindeki izinsiz ...
Başkan Sengel: Belediye emekçilerini siyasete malzeme etmedik
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ...
 
Karşıyaka’da ‘Anneler Günü El Emeği Pazarı’ açıldı!
Yıl boyunca toplumsal değer taşıyan özel günleri tematik etkinlikler ile ...
Torbalı'da mahalle mahalle halk buluşmaları!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 'Esas makamımız mahallelerimizdir' ...
Bornova'da ilk TİS imzalandı: En düşük yevmiye 1047 TL!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki seçimden önce söz verdiği gibi ilk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva