HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2023 Cuma - 10:05

Büyükşehir'de TİS krizi büyüyor... Memurlar bugün iş bırakıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 7 bin kamu emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerinde yetkili sendika TÜM BEL-SEN bugün 1 saatlik iş bırakma kararı aldı.

Büyükşehir de TİS krizi büyüyor... Memurlar bugün iş bırakıyor!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve Büyükşehir, ESHOT, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin kamu personelini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde görüşmeler bugünkü toplantı ile devam etti.

Kültürpark içerisinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet biriminden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile görüşme yaptı. Görüşmede son verilen aylık 6 bin 400 liralık sosyal denge tazminatının 6 bin 500’e çıkarılması yılda 6 defa ödenecek olan ikramiyenin ise 2 bin 100 liradan 2 bin 200 liraya çıkarılması önerildi. 

Verilen teklifler sendika tarafından kabul görmezken kamu emekçileri holler içindeki Büyükşehir birimleri sloganlarla protesto etti. Vatandaş girişi önünde yapılan açıklamada bugün 1 saatlik iş bırakma kararı alındığı duyuruldu. Kamu emekçileri 16.30’da kartlarını basarak çıkış yapacak.

SENDİKANIN TALEPLERİ
Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep edilmişti.

İLK DEFA YER ALANLAR
Toplu iş sözleşmede ilk defa eğitim yardımı, Zabıta Haftası ve İtfaiye Haftası’nda bu birimlerde çalışanlara moral primi, vezne ve tahsilat işlerini yapanlara kasa tazminatı, koku primi, 14 Mart Tıp Haftası’nda Eşrefpaşa Hastanesi ve huzurevi gibi birimlerde çalışanlara prim ve makine atölyelerinde çalışanlarına prim yer almıştı.

Sendikanın yaptığı açıklama şu şekilde:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile sendikamız TÜM BEL-SEN 1 Nolu Şube arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin beşincisini bu gün gerçekleştirdik. Daha önce yaptığımız görüşmelerde uzlaşamadığımız koku pirimi, tahsildar ve veznedarlar için kasa tazminatı, şöför kadrosunda çalışanlara kaza risk primi, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetleri gören birimlerde çalışan emekçilere teşvik pirimi gibi taleplerimiz reddedilmiştir. Sosyal denge tazminatı için 8.500 olan talebimize karşı 6.500 TL. ve her biri 3.000 TL. olan altı ikramiye talebimize 2.100 TL. önerilmiştir. Belediye yönetiminin sadaka mahiyetindeki bu önerilerini reddetiğimizi taleplerimiz kabul edilene kadar direneceğimizi belirtmek isteriz

Bizlere büyükşehir belediyeleri içinde en yüksek sosyal denge tazminatını biz ödüyoruz diyen belediye yönetimine diyoruz ki uzaklardan örnek vermeyin, biz size aynı şehirde, aynı partinin yönettiği 16.500 TL. alan Buca Belediyesinden, 9.500 TL. alan Konak Belediyesinden,  8.500 TL. alan Bayraklı Belediyesinden örnekler vererek, uzaklara değil yakınınıza bakmayı öneririz.

Başınızı sokacağınız bir evin kirası 8 ila 10 bin lira arasında olduğu, 1 kilo etin 350 TL, 1kilo peynirin 250 TL., 1 kilo kuru soğanın 30 TL. , 1 simidin 6 TL. olduğu ve bu fiyatların hen her gün zamlandığı bir ortamda, dört kişilik bir ailenin gıda ve tüm diğer harcamaları için hanesine girmesi gereken aylık ücret (yoksulluk sınırı) 31 bin 241.TL., açlık sınırı ise 9 bin 591 TL. yi aşmıştır. Belediye emekçileri yoksulluk sınırının altında açlık sınırının bir tık üstünde maaş almaktadır. İktidara aday bir partiye mensup olan belediyemizin değerli yöneticilerine buradan seslenmek istiyoruz iktidarda olduğunuz belediyelerde emekçileri açlık ve yoksulluk içinde bırakırsanız inandırıcılığınızın kalmayacağını hatırlatmak isteriz.

Sabırla, sukunetle yürüttüğümüz bu süreç belediye yönetimi tarafından görmezden gelinerek emekçilere açlık ve yoksulluk dayatılmaktadır. Açlığıda, yoksulluğuda. Sefaleti de kabul etmiyoruz. Bu saatten sonra belediye emekçileri olarak üretimden gelen gücümüz de dahil olmak üzere her türlü demokratik direnme hakkımızı kullanacağımızdan hiç kimsenin şüpesi olmasın. İlk uyarımızı bu gün 1 saat iş bırakarak yapacağız. Saat 17.30 da paydos etmemiz gerekirken  saat 16.30 da iş bırakarak kartlarımıza basıp çıkacağız.

Toplu sözleşme taslağımızda belirttiğimiz taleplerimizin arkasındayız, bu taleplerin bizi zengin etmeyeceği ancak yoksulluğa karşı verdiğimiz mücadeleye ufak bir katkı sunacağı gerçeğinin altını çizerek, önümüzdeki hafta her gün açlığa ve yoksulluğa karşı direnme hakkımızı kullanarak insanca yaşam mücadelemizi yükselteceğiz.

 
Uranüs'ün en net fotoğrafı çekildi
 
Burun estetiği yaptıracaklar bunlara dikkat!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli vatandaş 9 Nisan 2023 Pazar 09:22

Kusura bakmayın ama ülkenin hali ortada 7500 alan emekli 8500 TL çalışan işçilerin aldıgı ücretin yanında sendikanının istekleri baya bı abartılı çevremden tanıdıgım kişiler var belediyeye işe gircem diye atmadıkları takla kalmamıştı işe girdikten civciv çıktıgı yumurtayı beğenmez misali başlıyorlar bagırmaya ben her zaman derim isteklerimiz bir orta dengede olmuyor orta dengeyi bulabilsek işler kendiliğinden düzelecek

Yorumu oyla      2      6  
MERT 8 Nisan 2023 Cumartesi 00:50

MEMUR MAAŞ ZAMLARINI DEVLET YAPIYOR ZATEN.BELEDİYE NİYE ANLAŞMA YAPIYORKİ MEMURİYETİN MAAŞINI AZ BULAN BU ARKADAŞLAR İSTİFA ETSİN BELEDİYENİN ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞSSIN O ZAMAN HAKKINI ALIR ZATEN..MEMURLUK ZOR İŞ KARDEŞİM NE GEREK VAR..YADA KALDIRSINLAR BU 657 Yİ KİMSE SIRTINI BELEDİYELERE VE DEVLETE YASLAMASIN

Yorumu oyla      3      6  
“ Onların Kirası Ucuz “ ( kırsal ilçe için ) muş . 7 Nisan 2023 Cuma 23:18

Biz hakkımızı ararken trol oluyoruz . Siz hakkınızı ararken emekçi oluyorsunuz ! İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . İzmir merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir kırsal ilçedeki belediye otobüslerinde ( ESHOT ) 120 dk . aktarma hakkı yok . Kamu hizmeti olan toplu ulaşımdaki bu ayrımcılık, CHP ‘nin adil ve eşit hizmet anlayışının nasıl olduğunun bir göstergesi değil mi ? ÇÖZÜM : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km. lik İZBAN hattındaki ( bedava değil ) tarife ve ücretlendirmelerin ( aktarma haklı , gittiğin kadar öde ) uygulanması . Söz uçar , icraatlar kalıcıdır . İzmir’deki bu ayrımcılıktan vaz geçilmez ise ağzınızla kuş tutsanız ! “Hak , hukuk , adalet “ miş . İNANDIRAMAZSINIZ ! Belki siz emekçilerin de “ kirası ucuz ‘dur . Bu sebeple istediğiniz haklar İşverene ( İzmir BB ‘si ) çok geliyor dur .

Yorumu oyla      3      3  
ST 7 Nisan 2023 Cuma 22:55

Kim kime veriyor altı ikramiye gidin AKP'li belediyelerde alın bakalım alabiliyorsanız.

Yorumu oyla      4      5  
Hikmet 7 Nisan 2023 Cuma 21:37

Bu istenilen ucret insanca yasamanin gereklerinde yetkililerin bunu kulak arkasi etmemesi gerekir kimseninde zoruna gitmesin cok para diyerek yasam kosullari meydanda biran once hallederler insallah

Yorumu oyla      4      5  
Îsmail 7 Nisan 2023 Cuma 20:35

Hepssinin tazminatını verip işten çıkarsınlar,sendikalarıda belediyelerden atsınlar,bu nedir yahu,belediyeler herkesin yolacağı kaza dönmüş

Yorumu oyla      2      7  
7 Nisan 2023 Cuma 16:53

Çok çalıştınız(!) biraz da iş bırakın.

Yorumu oyla      5      9  
born 7 Nisan 2023 Cuma 16:50

Birilerinin hak aramasından rahatsız olanlar ülkesinin mutsuz vatandaşları çıkmış ortaya yine özelde çalışın, memurluk kaldırılsın vs vs İnsanlar memur diye aç kalsınlar, sizde aç kalın mutlu oluruz öyle değilmi?

Yorumu oyla      7      7  
tuna 7 Nisan 2023 Cuma 16:19

kardeşim sizi zorla çalıştıran yok istediğiniz paraları veren özel sektörde şirketler var neden belediyede ısrar ediyorsunuz iş bırakmak nedir

Yorumu oyla      9      12  
Ahmet 7 Nisan 2023 Cuma 15:29

Yarım gün çalışıyorlar dünyanın parasını istiyorlar

Yorumu oyla      8      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 'sticker' gözaltısında karar!
İzmir'de görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, tasarladığı, üzerinde ...
YSK duyurdu... O yerlerde sandık kurulmayacak!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ...
İzmir'de kenevir operasyonuna tutuklama!
İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 37 bin 450 ...
 
Piyasa değeri 2,5 milyon lira... Ölüm içkisi baskını!
İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen sahte alkol operasyonunda 30 şüpheli ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kurşun adres sormaz!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kurşun adres sormaz!'
Aileler arasında çöp atma kavgası
Gaziantep'te, husumetli iki aile arasında 'çöp atma' nedeniyle çıkan silahlı ...
 
Ters laleyi koparanlara ağır ceza!
Hakkari'de endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen ...
Otobüse çarptı... Hayatını kaybetti!
Üsküdar Sahil'de motosikletiyle sollamaya çalıştığı İETT otobüsüne çarpan ...
Önlem alınmıştı... Riskli bina çöktü
İstanbul Karaköy'de kısmı çökmelerin yaşandığı gerekçesiyle çevresinde ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva