HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2023 Cuma - 09:45

İzmir'deki 'sticker' gözaltısında karar!

İzmir'de görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, tasarladığı, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görselleri ile pahalılık vurgusu yapılan yazıların yer aldığı etiketler nedeniyle gözaltına alındı. Akkoyun, 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Seçim kanununa muhalefet' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. İfadesi alınan Akkoyun serbest bırakıldı.

İzmir deki  sticker  gözaltısında karar!

Görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının olduğu etiketler tasarladı. Akkoyun, üzerinde 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun', 'Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı. Oy verirken aklında bulunsun' yazılarının yer aldığı etiketler sosyal medyada paylaştı. Paylaşımın ardından etiketler, bazı kişiler tarafından marketlerde satışa sunulan ürünlerin üzerine yapıştırıldı.

Şikayet üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, bugün saat 08.00 sıralarında Mahir Akkoyun'u evinde gözaltına alındı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Akkoyun, ifade işlemlerinin ardından 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Seçim kanununa muhalefet' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Mahir Akkoyun'un, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (DHA)

CHP'Lİ POLAT'TAN TEPKİ
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Akkoyun’un gözaltına alınmasına tepki göstererek şunları belirtti:

“Barışçıl bir dille, iktidarın icraatlarını eleştiren etiketler toplum tarafından hemen benimsendi çünkü etiketlerde anlatılanlar Erdoğan’ın ve AKP’nin gerçekleri. Bırakın yargı sopasıyla insanları sindirmeye çalışmayı.

Tek adam rejimiyle yaratılan bu ucube sistem, yandaşı kollarken tepki göstereni sindirmeye yarıyor. Batman'daki sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan ve muhaliflere yönelik 'kafalarını keseriz' ifadelerini kullanan kişi elini kolunu sallayarak gezerken, sadece etiket tasarlayarak; barışçıl bir dille hayat pahalılığına dikkat çekmek isteyen Mahir Akkoyun Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıyor. Hak bunun neresinde, hukuk bunun neresinde, adalet bunun neresinde… İfade özgürlüğü sadece sizin gibi düşününler için mi geçerli?

Doğruları söylemek ne zamandan beri Cumhurbaşkanına hakaret sayılıyor? Hayat pahalılığının sorumlusu her türlü yetkiyi elinde bulunduran ‘ben ekonomistim’ diyen Erdoğan değil mi? Vatandaş bugün alışveriş yaparken kırk kere düşünüyorsa bunun sorumlusu Erdoğan değil mi? ‘Biz millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik’ diyen Erdoğan güç zehirlenmesiyle vatandaşı tebaası zannediyor. Kimse onu eleştiremez, kimse aleyhinde konuşamaz öyle mi? Seçimi kaybetme korkusu Erdoğan’ı daha da hırçınlaştırıyor. 14 Mayıs seçimleri baskı ve zulme bir başkaldırı olacak, vatandaş bu çağdışı zihniyeti sandığa gömecek.” 

CHP İzmir Hukuk Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Onur Temiz ise "Büyük bir yanlıştan dönülüp Mahir Akkoyun neyse ki gün sonunda serbest bırakıldı. İzmirli bir genç kardeşimiz, içinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik süreci yorumlamak için mesleği olan dijital içerik üreticiliğinin de katkısıyla bir tasarım yapmış. Ardından bu tasarımlar sosyal medyada kendisinin de dışında bir gelişmeyle yayılmıştır. Zaten bu konuda ‘tasarımları siyasi gündeme ilişkin düşüncelerimi beyan etmek amacıyla paylaşım’ dedi. Anayasanın ve Türk Ceza Kanunu’nun ifade özgürlüğüne ilişkin maddeleri ortadayken bir kişinin sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek ‘Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Seçim kanununa muhalefet' gibi suçlardan yargılanması kabul edilebilir bir şey değildir. Cumhurbaşkanına yapılan eleştirileri daha önce yapılan kanun değişikliğiyle devlete hakaret seviyesine çıkartan iktidarın bu konudaki sabıkası zaten ortadadır. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bakanlar, milletvekilleri ve tüm kamu kurumlarının yöneticileri eleştirilebilir. Ne yazık ki partimizin de karşı çıktığı sosyal medyaya yönelik yasal düzenlemenin ardından bu tür adli işlemlerin, hukuki baskıların yaşanması kaçınılmaz olmuştur. Yasayı, başta internet gibi özgürlük alanlarının, sosyal medya platformlarının tepesinde Demokles’in kılıcı gibi sallandırmaya çalışanlar Millet İttifakı’nın iktidarında mağdur oldukları kitlelere hesap vereceklerdir" dedi.

 
YSK duyurdu... O yerlerde sandık kurulmayacak!
 
Uranüs'ün en net fotoğrafı çekildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alo 7 Nisan 2023 Cuma 22:44

Tebrik ederim mahir arkadaş çok sivil toplum örgütünün yapamadığı duyarlılığı sen yaptın

Yorumu oyla      4      3  
7 Nisan 2023 Cuma 17:01

Ulan HDP'ye oy vermiş vatandaşın oyunu istemek terör seviciliği mi oluyor?

Yorumu oyla      5      4  
Abdullah ÇINAR 7 Nisan 2023 Cuma 14:23

haydar haydar. maaşlar kesilecek. ağlayın az kaldı biz geliyoruzzzz

Yorumu oyla      6      6  
İZMİRLİ 7 Nisan 2023 Cuma 13:37

O zaman Diğer taraf da her yere chp nin terör sevgisinin stikerinı hazırlasın...

Yorumu oyla      6      13  
Bucalı.. 7 Nisan 2023 Cuma 11:20

Neden Gözaltına alınıyor peki. sebep ne yalan mı yazmış.

Yorumu oyla      14      8  
haydar haydar 7 Nisan 2023 Cuma 10:53

her türlü oyunu yapacaklar ama şunu unutmasınlar. Göklerden gelen bir karar vardır. hak davası yine yeniden kazanacak 5 yıl bunların hiçbirinin sesi çıkmayacak.

Yorumu oyla      10      9  
vFv 7 Nisan 2023 Cuma 10:24

Tebrikler.Çabucak yakalamışsınız. ABD, Almanya, Fransa gibi demokrasisi yerlerde sürünen dıj güçler bizi kıskanıyorlar bu yüzden.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK duyurdu... O yerlerde sandık kurulmayacak!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ...
İzmir'de kenevir operasyonuna tutuklama!
İzmir'in Kiraz ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 37 bin 450 ...
Piyasa değeri 2,5 milyon lira... Ölüm içkisi baskını!
İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen sahte alkol operasyonunda 30 şüpheli ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kurşun adres sormaz!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kurşun adres sormaz!'
Aileler arasında çöp atma kavgası
Gaziantep'te, husumetli iki aile arasında 'çöp atma' nedeniyle çıkan silahlı ...
Ters laleyi koparanlara ağır ceza!
Hakkari'de endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen ...
 
Otobüse çarptı... Hayatını kaybetti!
Üsküdar Sahil'de motosikletiyle sollamaya çalıştığı İETT otobüsüne çarpan ...
Önlem alınmıştı... Riskli bina çöktü
İstanbul Karaköy'de kısmı çökmelerin yaşandığı gerekçesiyle çevresinde ...
TCG Anadolu, pazartesi günü teslim edilecek
Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu, pazartesi günü Deniz ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva