HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2016 Pazartesi - 19:14

Buca Meclisi'nde damga vuran şiddet açıklaması!

Buca Belediyesi'nde denetim komisyonu üyelerinin belirlendiği yılın ilk oturumuna CHP'li Üye Kalmaz'ın kadına şiddet açıklaması damga vurdu. Kalmaz erkek bir bürokratın bir kadın personele şiddet uyguladığını açıkladı. Başkan Piriştina, "Bir bürokrat bunu yapıyorsa hesabını sormak görevimizdir” dedi.

Buca Meclisi nde damga vuran şiddet açıklaması!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Buca Belediye Meclisi’nde yılın ilk oturumu Başkan Levent Piriştina idaresinde gerçekleşti. Meclis oturumunu Bucalı vatandaşlar da yerinde izledi.

Oturumda ilk olarak denetim komisyonu belirlendi. Kapalı oylamayla yapılan seçim sonunda Özgür Koç, Hıdır Kaya, Nehir Fatma, Emrullah Duran ve Serkan Elçi komisyonun yeni üyeleri oldu.
 
Başkanlık önergelerinin oylamasının ardından komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Buca Belediyesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında maddi geliri yeterli olmayan ve başarılı olan 2 bin öğrenciye burs sağlaması kararlaştırıldı.
 
Toplantının dilek ve temenni kısmına ise CHP’li Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’ın açıklamaları damga vurdu. CHP’li Üye Kalmaz belediyede erkek bir bürokratın kadın bir belediye personeline fiili şiddet uyguladığını dile getirdi.



GEREKLİ İŞLEM YAPILSIN
Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Kalmaz, “Kadına şiddet belki de göreve geldiğimizden beri üzerinde durduğumuz konulardan biri, her zaman söylediğimiz gibi şiddetin her türlüsüne karşıyız. Belediyemizde bir erkek bürokrat arkadaşımız, bir kadın personelimize fiili şiddet uygulamıştır. Biz meclis üyeleri olarak bu konunun arkasında olacağız. Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
HESABINI SORMAK GÖREVİMİZDİR
Başkan Piriştina yaşanan olaylı ilgili net tavır koydu ve “Gerekli yasal işlem yapılacaktır. Yapanın kim olduğunun, konumunun önemi yoktur. Canlıya şiddete karşı mücadele veriyoruz. Bir bürokrat bunu yapıyorsa hesabını sormak görevimizdir” dedi.
 
CİZRE’YE, SUR’A SELAM GÖNDERİYORUM
Belediyenin Maraş Katliamı’nın yıl dönümünde ve ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olaylara sessiz kalmasına duyduğu üzüntüsünü de ifade eden CHP’li meclis üyesi Serkan Kalmaz, “Türkiye’nin batısından Buca’dan bir barış çağrısı yapmak istiyorum. Daha geçen hafta gencecik kardeşimizi toprağa verdik. Bu savaşta ölen hep yoksul çocuklarımız. Şehit olan kardeşlerimiz de annesinin cenazesini buzdolabında sakladığı kardeşimiz de bu ülkenin yoksul evlatları. Buca’dan Cizre’ye Sur’a selam gönderiyorum. Burada savaşa karşı barışı savunanlar var” ifadelerini kullandı.


 
BUCA BELEDİYESİ EZİLEN HALKLARIN HER ZAMAN YANINDA
Kalmaz’ın belediyenin Maraş Katliamı’nın yıl dönümünde ve ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan olaylara sessiz kaldığı eleştirisine cevap veren Piriştina, toplumsal olayların ve ezilen halkların Buca Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduğunu vurgulayarak, “Bu konudaki hassasiyetimizi ve attığımız her adımı kamuoyuyla paylaştık. Nerede bir ezilen varsa kanunlar çerçevesinde yanında olduk. Şehit ailelerimizin acılarını her hafta paylaşıyorum, takip ediyoruz. Acılarını örtmemiz, yok etmemiz mümkün değil ama Bucalıların imkanlarını o ailelere seferber ediyoruz. Bize emanet demek istemiyorum ama yanlarındayız. Buca Belediyesi şehitlerine sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.


 
2 BİN ÖĞRENCİYE BURS
Belediye bütçesinden 2015-2016 öğretim yılında bin 500 ortaokul, 500 lise öğrencisi olmak üzere toplam 2 bin öğrenciye 8 ay süreyle yardımda bulunması oy birliğiyle karar verilmişti. Yapılacak yardım miktarıyla ilgili AK Parti grubunun ortaokul öğrencilerine 100 TL, lise öğrencilerine 125 TL yardım önerilerine karşın, CHP grubu belediyenin bütçe imkanları göz önünde bulundurarak ortaokul öğrencilerine 75 TL, lise öğrencilerine 100 TL önerisinde bulunmuştu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunda CHP grubunun yardım önerisinin oyçokluğuyla kabul edildiği belirtildi. AK Parti grubu 3 yıldan beri aynı rakamların olduğunu ifade ederek, oylamanın kendi önerileriyle yapılmasını istedi. Başkan Piriştina, rakamların aynı kalsa da ulaşılan aile sayısının arttırıldığını ifade ederek oylamaya komisyondan geldiği şekliyle sundu. Oyçokluğuyla kabul edildi. Tahsil yardım başvuruları 25 Ocak 2016 – 12 Şubat 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.

 
Konak Meclisi’nde esnafa indirim yok, komisyon tamam!
 
Tekneleri bozulan kaçakları sahil güvenlik kurtardı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 7 Ocak 2016 Perşembe 09:17

Aras bey bu olay olalı iki sene olmadı yaklaşık sEkiz ay oldu kaldıki gizlediği için duyulmadı size bir sorum var gerçekler ne zaman olursa olsun ortaya çıkmasın mı yada böyle çirkin bir bir olayımı savunuyor sunuz herkes özellikle annesi kızı eşi çalışanlar empati kurmadan taraflı bir şekilde yazmayalim savunduğunuz konu ilkel çağdışı bir davranıştır ve önemli olan sonuctur ne zaman olduğu değildir bunu yapan bürokrat on gün önce belediye binasının içinde konuşmaya gelen vatandaşaüç kişiyle beraber saldirmis ve Karakolluk olmuşlardır sizin anlayacağınız bu bürokrat kimden destek buluyorsa kadın erkek ayırt etmiyor sebi ne plursa olsun resmi binanın içinde vatandaşa veya çalışana hukuk dışı davranmak yorumunu size birakiyorum

Yorumu oyla      14      6  
selin 4 Ocak 2016 Pazartesi 23:37

tamamen kiniyorum,cok ayip ve kadin haklarina saygisizca bisey,ayip

Yorumu oyla      17      6  
partili 4 Ocak 2016 Pazartesi 22:06

serkan kalmaz doğru söylüyor başkan maraş anmasında neredeydiniz ?

Yorumu oyla      16      7  
Aras 4 Ocak 2016 Pazartesi 21:25

Serkan Bey şiddet konusundaki duyarlılığınız takdire şayan... Ancak bu konuyu gündeme getirmek için neden bugünü beklediniz. Bahsettiğiniz mevzu nerdeyse 2 yıl önceydi.

Yorumu oyla      19      9  
Hakan Çelik 4 Ocak 2016 Pazartesi 20:55

Serkan seni tebrik ediyorum kardeşim daha sıklıkla hakları savunmaya devam et ama her hakkı

Yorumu oyla      16      13  
buca 4 Ocak 2016 Pazartesi 20:27

Hep beraber kınıyoruz

Yorumu oyla      17      8  
Doğulu 4 Ocak 2016 Pazartesi 20:07

Helal olsun kardeşim sana en yakın zamanda tanısıcam sizinle sizin gibiler lazım

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi’nde esnafa indirim yok, komisyon tamam!
Yılın ilk oturumunda Kordon esnafından gelen işgaliye bedeli indirim talebi ...
Balçova’daki memurlara yeni yıl müjdesi
Balçova Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası arasında ...
Bornova'da can dostlara sıcak yuva
Sosyal belediyecilik anlayışıyla pek çok projeyi hayata geçirerek ihtiyaç ...
 
Genç sporculara Başkan Pekdaş dopingi
Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz spor okullarında kurs gören öğrencilerle ...
'Yerel kalkınma'da bir destek de zeytin üreticisine
Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye ...
Büyükşehir'den 'Ayakkabıcılar yoluna' 2.neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent’teki Ayakkabıcılar Sitesi’nin trafiğini ...
 
Başkan Batur'dan 'Narbel yolu' açıklaması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel bir gazetede yer alan Narlıdere ...
Buca sosyal hizmetleri ile fark yarattı
Hayata geçirdiği projelerle kentin çehresinde hızlı bir değişime imza ...
Bornova'nın milli gururlarından Başkan Atila'ya ziyaret
Aralık Ayı başında Danimarka’nın Odense Kenti’nde düzenlenen Dünya Şampiyona’sında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva