HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2016 Pazartesi - 19:04

Konak Meclisi’nde esnafa indirim yok, komisyon tamam!

Yılın ilk oturumunda Kordon esnafından gelen işgaliye bedeli indirim talebi karara bağlanırken, yetkinin ‘Ankara’da olduğu bildirildi. Öte yandan Konak Meclisi Denetim Komisyonu’nu seçti.

Konak Meclisi’nde esnafa indirim yok, komisyon tamam!

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ -  Konak Belediye Meclisi’nde yılın ilk oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Sema Pekdaş, barış mesajları verdi. Pekdaş, “2015 bizi çok üzen bir yıl oldu. Her gün şehit cenazeleri, her gün katliamlarla her gün acılarla karşılaştık. 2015’te yaşadığımız acılar, 2015’te kalsın. 2016 yılı ülkemiz için barış, huzur, çalışma, kalkınma yılı olsun” ifadelerini kullandı.
 


BÜTÇE HARCAMADAN DELİNDİ
Meclis konuşmasında belediyenin geride bırakılan yılda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Pekdaş, yeni yılda Konak için el birliği ile çalışma vurgusu yaptı. Asgari ücretin 1 Ocak itibariyle bin 300 TL olması hakkında ise “Asgari ücretin 1300 TL’ye artmasına rağmen insanca yaşamın altında bir rakamdadır. Bizim belediyemizde çalışan her bir personelin aldığı ücret 1800 lira hale gelmiştir. Bu zamlarla beraber belediyemizde çalışan bir kişinin maaşı 2 bin 500 liraya çıkacaktır. Bu artı 20 milyon yük demek. Biz daha bütçemizi kullanmadan bütçemiz delinmiş durumda” dedi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Oturumda Konak Belediyesi Denetim Komisyonu üyeleri de belirlendi. 5 kişilik komisyon kapalı oylama usulüyle belirlenirken, CHP’li Nurettin Cem Aksan,  Rıdvan Tekin, Zeynep Tulgar, Kemal Özdönmez ve AK Partili Bilal Doğan komisyonun üyeleri olarak seçildi.

İNDİRİM UMUDU SUYA DÜŞTÜ
Öte yandan geçtiğimiz aylarda Sayıştay'ın talimatı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyesine yetki devri yapmasıyla başlayan işgaliye çıkmazında esnaf bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metrekare başına 50 kuruş ile 90 kuruş arasında alınan işgaliye harçları ve vergilerin Konak Belediyesi tarafından yapılan zam sonrasında 1 liraya çıkartılmasına tepki gösteren esnaf ve işletme sahiplerinin indirim taleplerine ilçe belediyesinden olumsuz yanıt geldi. İşgaliye ücretlerini belirleme yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olması nedeniyle yeni bir işlem yapmaya gerek görmeyen Konak Belediyesi mevcut tarifenin aynen uygulanmaya devam etmesine karar verdi. Karar belediye meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, hükümet tarafından tarifeler için yeni bir düzenlemeye gidildiği takdirde indirim uygulanabilecek.

KARABAĞLAR’DA NASRETTİN HOCA TARTIŞMASI
Öte yandan Karabağlar Meclisi’nde yılın ilk oturumunda AK Partili Meclis üyesi Bünyamin Demir ile Başkan Muhittin Selvitopu arasında Nasrettin Hoca tartışması yaşandı.  Nasrettin Hoca heykelinin, Nasrettin Hoca hikayesine döneceğinden kaygılandığını ifade eden ve heykelin henüz bitirilmemiş olduğunu ifade eden Demir’e, Selvitopu ‘‘Böyle bir müzeyi hedeflediğiniz zaman uluslararası bir müzeyi onun projesini çok sağlam yapmanız lazım. Çok böyle acele getirilerek yapılacak şeyler değil. Orayı bir defa hangi tür müze yapacaksınız bize şuan gelen önerilerde masal kahramanları müzesi. Nasrettin Hoca'yla özleşecek bir müze olacak. Nasrettin Hoca'nın orada bir anlamı olacak. Bizim ülkemizin masal kahramanları diğer ülkelerdeki tüm masal kahramanların yer aldığı bir müze olacak. Bunun hem o bölgeye hem de kendimize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burada 5,6 ay arası gecikmemiz olabilir böyle bir projede sağlıklı bir adım atmak istiyoruz’’ sözleriyle yanıt verdi.
 

 
İzmir'de vahşet: Genç kadın evinde...
 
Buca Meclisi'nde damga vuran şiddet açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Ocak 2016 Salı 16:29

Konak Belediyesi hizmet yapacak da biz de göreceğiz. Daha proje yapılmadan bütçe uçmuş. Fazla işçi varsa çıkarın. Millet vergiyi, oyu hizmet için veriyor, işçiye bol keseden maaş dağıtın diye değil.

Yorumu oyla      12      6  
5 Ocak 2016 Salı 16:26

Uzundere rekreasyon alanında hedef 2023 mü ? Dandik bir park yapımı yılan hikayesine döndü. Koskoca araziyi mundar etmişler. Yap bir yeşil alan adam gibi, ne diye uğraşıyorsun dağın başında heykelle. Bir de dünya kadar maliyeti var.

Yorumu oyla      12      6  
5 Ocak 2016 Salı 12:43

şu eşrefpaşa yokuşundaki bar pavyonların ruhsatlarını bir kontrol etseniz sayın sema pekdaş başkanım.yıllardır orada iğrenç görünümde şehrin merkezinde çalışıyorlar.kapılarında müzikhol yazıyor ama içerisinde neler oluyor belli değil.konsimastrislerin biri giriyor biri çıkıyor.izmirin merkezi için yüz karası bu yerler

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 5 Ocak 2016 Salı 08:37

denetim kuruluna seçilen 5 kişide muhalif gruplardan konak belediyesini zor günler bekliyor. Konak belediye encümeni 3 gruptan oluşuyor CHP grubu, yalı grubu ve AKP grubu Allah Başkanımızın yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      15      6  
izbel 4 Ocak 2016 Pazartesi 19:53

Başkanım sizinle gurur duyuyoruz

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’daki memurlara yeni yıl müjdesi
Balçova Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası arasında ...
Bornova'da can dostlara sıcak yuva
Sosyal belediyecilik anlayışıyla pek çok projeyi hayata geçirerek ihtiyaç ...
Genç sporculara Başkan Pekdaş dopingi
Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz spor okullarında kurs gören öğrencilerle ...
 
'Yerel kalkınma'da bir destek de zeytin üreticisine
Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye ...
Büyükşehir'den 'Ayakkabıcılar yoluna' 2.neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent’teki Ayakkabıcılar Sitesi’nin trafiğini ...
Başkan Batur'dan 'Narbel yolu' açıklaması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel bir gazetede yer alan Narlıdere ...
 
Buca sosyal hizmetleri ile fark yarattı
Hayata geçirdiği projelerle kentin çehresinde hızlı bir değişime imza ...
Bornova'nın milli gururlarından Başkan Atila'ya ziyaret
Aralık Ayı başında Danimarka’nın Odense Kenti’nde düzenlenen Dünya Şampiyona’sında ...
Karşıyaka Belediyesi ve Başsavcılığı arasında örnek işbiliği
Denetimli Serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva