HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2013 Pazar - 17:04

Bir ‘kaza’dan daha fazlası! Susurluk: Belediyecilik devrimi!

Balıkesir’in şirin ilçesi tarih kitaplarına 1996’daki mihenk taşı kaza ve tost-ayran molası dışında kalın bir çizgi atmaya aday… Susurluk Belediyesi sosyal projeleri ve hizmetleriyle hem ilçe halkını hem de haberdar olanları kalbinden vuruyor!

Bir ‘kaza’dan daha fazlası! Susurluk: Belediyecilik devrimi!

Fırat BAŞARAN / EGEDESONSÖZ - Tost, ayran ve o meşhur kaza… 3 Kasım 1996 yılından bu yana İstanbul yolunun vazgeçilmez molası, Balıkesir’in şirin ilçesi Susurluk’un adını duyunca hep ‘devlet içinde devletin’ çete yapılanmasını afişe eden o çarpışma geldi akıllara…
 
2009 yerel seçimlerinde CHP aday olarak sandıktan çıkan Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu, 1994 yılından sonra tekrar oturduğu koltukta ‘adeta kazayı pas geçerken’, ekibiyle yaptığı hizmetlerle de ilçenin hafızalardaki imajını da bambaşka noktalara taşıyor.  
 
Susurluk belediyesi ‘kafasını asfalttan kaldıran’ anlayışıyla imza attığı sosyal projeler ve hizmetlerle ülkeye örnek olmaya aday…
 
Sosyal medyada kayda değer bir yankı uyandıran ‘Silahtan oyuncak olmaz’ kampanyasıyla tanıştıktan sonra belediyenin internet sitesine göz gezdiren ya da icraatları hakkında kısa bir bilgi arama çalışmasına giren herkes Susurluk’un ‘yaşam yatırımları’nı beğeniyle keşfediyor.


 
SİLAHTAN OYUNCAK OLMAZ!
Susurluk Belediyesi geride kalan hafta birkaç sivil toplum örgütünün de çaba sarf ettiği önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Belediye ilçedeki tüm çocukları oyuncak silahlarını ‘teslim etmeye’ ve karşılığında oyuncaklar ve hediyeler almaya davet ediyor.


 
‘Silahtan Oyuncak Olmaz!’ sloganıyla yola çıkan kampanyaya Başkan Bozoğlu’nun dizeleri yol arkadaşlığını yapıyor:
“Bak çocuk;
Oku, yaz
Yürü, koş, tırman, yüz, uç, atla
Gez, gör, tanış, konuş
Gül, eğlen, şarkı söyle
Sevgiyle dol
Bilgili ol
Akıllı ol
Yaşam senin, dünya senin
Bu cennet vatan senin
Kendi oyununu sen oyna
Kendi golünü kendin at!”
 
Kampanya kısa sürede büyük ilgi görmüş. Belediye yetkilileri geride kalan 1 haftada yüzlerce çocuğun ‘oyuncak silahları’na veda ettiği bilgisini veriyor.

 
ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİN DANİSKASI!
Ülkeye örnek kampanyayı keşfettikten sonra Susurluk Belediyesi’nin alametifarikalarının perdesini aralıyoruz. Belediye vatandaşla ilişki masasına öncelikli olarak şeffaflığı koymuş… Bu amaç doğrultusunda her ayın başında önceki aya ait gelir-gider tablosu ilçedeki billboardlarda yayınlanıyor. Vatandaş belediyenin nereye/ne kadar para harcadığını kuruşu kuruşuna öğrenme şansına sahip…


 
Susurluk’ta yaşıyorsanız karnınızı da ruhunuzu da en ucuza doyuran bir belediyeye sahipsiniz… Susurluk Belediyesi halk ekmek fırınında Ramazan pidesini bile 50 kuruşa satarken, ilçede sinema 2.5 lira, tiyatro ise sadece 5 lira!

 
OKU-OKUT-YERİNE KOY!
Belediyeciliğin harikalar diyarında ‘Silahtan oyuncak olmaz’ kampanyası kadar okuyanı, duyanı, yaşayanı kalbinden vuran bir diğer iş ise “Oku, Okut, Yerine koy” harekatı… Kampanya dahilinde kasaba içerisindeki tüm duraklarda yüzlerce kitap ücretsiz olarak halkın hizmetine sunuluyor. Vatandaşların bağışlarıyla büyüyen kampanya okumaya teşvik konusunda tezlere konu olacak türden!
 
ARTİZ PANOSU: Belediyenin en dikkat çekici uygulamalarından biri… Uygulama şu sözlerle anlatılıyor: Belediyemizce park, cadde ve sokaklarda yerlere çöp atanlar ve çevremizi kirletenler fotoğraflanarak billboardlardaki “Artiz Panolarına” asılacaktır.

 
ÜCRETSİZ BİSİKLET GARAJI: Belediye tarafından yaptırılan bisiklet garajları oldukça ilgi çekici… Kentin çeşitli noktalarındaki duraklarda (Belediye Havuz Kompleksi, Mezarlık Girişi, Adnan Menderes Çay Bahçesi Yanı ve Atatürk İlköğretim Okulu Yanı) yer alan bisikletler ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunuluyor. Her gün istenilen saatte yararlanılabilen uygulamanın tek uyarısı herkes, hep faydalanabilsin diye özenli kullanım… 
 
Susurluk Belediyesi ayrıca hafta sonları belli saatler arasında çocuklara akülü araba keyfi yaşatıyor. 5 Eylül İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte çocuklar doyasıya eğleniyor.
 
Ülkenin yerel seçim heyecanını fazlasıyla yaşamaya başladığı günlerde Başkan Bozoğlu’nun şaşırtan ve bir o kadar da hayranlık uyandıran icraatları adeta devrim niteliğinde… Bozoğlu hizmetleriyle hem koltuktakilere hem de koltuk için aday olanlara net bir mesaj veriyor: Başka bir belediyecilik mümkün!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç kaza: 2 itfaiyeci öldü
Başkent'te yangın ihbarına giden itfaiye aracı kaza yaptı, 2 itfaiyeci hayatını kaybetti.
Somali’deki saldırı kurbanı polisler Türkiye’de
Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar ...
Emniyetten yeni proje: Mahallelere ihbar kutuları
Emniyet Genel Müdürlüğü, suçla mücadeleyi daha etkin kılmak amacıyla "Sırdaş ...
 
İzmir’in göbeğinde elektriksiz hayat!
İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde yaşayan Zeliha Esen ve kardeşi Mehmet Esen ...
Baba vahşeti: Hamile kızını dövdü
Kayseri'de bir baba, kocasının evine dönmek istemeyen 22 yaşındaki 1 aylık ...
Çıralı'da bir direniş zaferi
Çıralı sahili için açılan dava, Antalyalı köylülerin zaferiyle sonuçlandı. ...
 
DİSK karıştı: Ocak’tan Beko’ya bombardıman!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan grev krizi Yüksek Hakem Kurulu’ndan ...
İzmir’de hidrofor kazanıyla sigara kaçakçılığı!
İzmir’de polisin gerçekleştirdiği operasyon, kaçakçıların ilginç yöntemini ...
Apronda panik: ‘Diyarbakır'a gitmek istemiyorum’ dedi ve…
Diyarbakır'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen bir yolcu, uçağa ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva