HABERLER>SPOR
19 Mayıs 2024 Pazar - 08:18

Beşiktaşlı yöneticilerden TFF'ye hakem çağrısı

Beşiktaşlı yöneticiler, Trabzonspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalini kazanmak istediklerini ve mücadelede hakem performansının konuşulmamasını ümit ettiklerini söyledi.

Beşiktaşlı yöneticilerden TFF ye hakem çağrısı

Süper Lig'in 37'nci haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Hatayspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, Asbaşkan Onur Göçmez ile Futbol Şube Sorumlusu ve Futbolu Temsilen Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İkinci Başkan Hüseyin Yücel, müsabakadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ancak berabere kaldıklarını belirterek, "Önceden Beşiktaş taraftarına geçmiş olsun diliyorum. Çok detaya girmek istemiyorum. Federasyonun ve hakemlerin tartışıldığı bir ortamda kupa finaline çıkacağız. Bugün yaşadıklarımız belli.. Sezonu kapattık. Hakem puanlaması belli. Kupa finaline en iyi hakemin verileceğini umut etmek istiyorum. Seçmece hakem değil. En iyi performans gösteren hakemleri atayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ONUR GÖÇMEZ: BİZİM MÜZEMİZDE LEKELİ KUPA YOKTUR
Asbaşkan Onur Göçmez, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Türkiye'nin büyük camiaları olduğunu vurgulayarak, "Savaş pozisyonuna düştük. Büyük camialar olmadan Türk futbolu olmaz. Beşiktaş’ın bir lafı vardır: Şerefimizle oynar, hakkımızla kazanırız. Yayıncı kuruluş 10 dakika sonra ofsayt çizgisini çiziyor. Olumlu ya da olumsuz. Türk futbolunun ilerlemesini istiyorsak şapkamızı önümüze koymamız lazım. Biz kupa alırız, almayız. Şampiyonluklar gelir o gider bu gelir, Türk futbolu devam edecektir" diye konuştu.

Göçmez, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile oynanacak karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarların çok önem verdiğini anlatarak, "Biz başka bir yönetimin kurduğu bir takımı bu seviyeye getirdik. Federasyonu ve hakemleri uyarıyoruz. Sahada kim hak ederse kupayı o kazansın. Beşiktaş hiçbir zaman haksız yere kupa almamıştır. Bizim müzemizde lekeli kupa yoktur. Mücadele ederek hakkımızla kupayı almak istiyoruz. Hakemin konuşulmayacağı, sahadaki mücadelenin konuşulacağı güzel futbol bekliyoruz. Ligde başarılı olamadık ama hakkımızla finale geldik. Hakkımızla savaşacağız, hakkımızla kazanacağız" şeklinde görüş belirtti.

"HALİL UMUT MELER'İN REFERANSLARI İYİ DEĞİL"
Her kulübün eşit şartlarda mücadele etmesini istediğini aktaran Göçmez, "Algoritma konuşuluyor ama sonuca bakınca manuel oluyor. Hakemlerin belirtildiği gibi dijital olarak atandıklarına inanmıyoruz. Mantık çerçevesinde ne gerekiyorsa o yapılsın. Her kulübün eşit şartlarda mücadele etmesini istiyoruz. Biz kendimize bir şeyler beklemiyoruz. Halil Umut Meler’in referansları iyi değil. Halil Umut Meler, şaibe altında maç yönetmiştir. Çok büyük tepki almıştır. Ama Beşiktaş çok büyüktür. Eşit şartlarda her türlü kupayı müzesine getirir" değerlendirmesinde bulundu.

"JOSE MOURINHO İLE GÖRÜŞÜYORUZ"
Tek hedeflerinin kupa olduğunu ancak teknik adam arayışında olduklarını da belirten Onur Göçmez, "Biz Jose Mourinho ile de görüşüyoruz. Sosyal medyada adı geçen 3-4 hoca ile de görüşüyoruz. Beşiktaş her hocayla görüşür. Her hoca Beşiktaş’a gelmek ister. Beşiktaş taraftarı rahat olsun. Bu konuda günü geldiğinde karar veririz. Şu anda tek hedefimiz kupa. Serdar Hocamıza güveniyoruz. Kupayı müzemize getirmek istiyoruz" dedi.

Göçmez, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Yabancı hakem hiç oynamadı. Ülkenin yetiştirdiği evlatlara güveniyoruz. Türk hakemlerine güveniyoruz. Hakemler, gördüklerini çalsınlar ve onlara duyduğumuz güvene layık davransınlar."

FEYYAZ UÇAR: BEKLENTİMİZ FEDERASYONUN VE MHK'NIN MAÇA GÖLGE DÜŞÜRMEMESİDİR
Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu ve Futbolu Temsilen Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar, maçın hakemi Cihan Aydın'ın performansına yönelik, "Bugünkü maçın hakeminin istatistiklerine baktığımızda sevindik. Kartına az başvurduğunu ve avantaj kuralını gözettiğini gördük ama bugün en çok sarı kart gösterdiği takım Beşiktaş olmuştur. Muçi’ye yapılan faulde avantaj kuralının işletilmesini beklerdik. Nedense oyun kesildi. Yediğimiz golde VAR kontrolü için oyun uzun bir süre durdu. 10 dakikayı geçti. Penaltı kararı için de uzun bir süre oyuna ara verildi ama maç yedi dakika uzadı. Bu duruma neden dikkat edilmediğini merak ediyoruz. Neden bu durumları bu kadar kaçırıyorlar merak ediyoruz. Biz kupada hakkımızla final oynuyoruz. Lig için bir şey söylemek istemiyoruz" diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası finaline yönelik de konuşan Uçar, "Kupa finali için tek beklentimiz federasyonun ve MHK’nın hiç değilse maça gölge düşürmemesidir. Tek ricamız budur. Beşiktaş camiasıyız. Türkiye’nin büyük camialarından biriyiz. Mücadelemizi her zaman sahada verdik. Herkesin sabrı var. Ligi bitirirken en azından doğru, dürüst ve adil bir yönetim olsun, hak eden kupayı kazansın" diyerek sözlerini tamamladı. (DHA)

 
Doğum günün kutlu olsun Türkiye
 
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'de Cengiz Ünder şoku!
Fenerbahçe'nin, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile oynayacağı ...
Filenin Sultanları, İtalya'ya kaybetti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ilk hafta üçüncü ...
Dev maç öncesi teknik direktörlerin derbi karnesi
Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe ...
 
Süper Lig'de iki takım daha küme düştü!
Siltaş Yapı Pendikspor ve VavaCars Fatih Karagümrük, son hafta maçlarının ...
Aliağa Petkimspor, yarı finale veda etti
Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final ikinci maçında deplasmanda ...
Motokrosta Türkiye KAYO'da ilk gün tamam
Motokrosta Türkiye KAYO, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) ...
 
Antonio Conte'den Fenerbahçe'nin teklifine yanıt
Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco'nun, Antonio Conte ile bir görüşme ...
Alex de Souza yeniden Süper Lig'de
Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Alkan Evren, teknik ...
Görme engelli atlet Serkan Yıldırım, dünya şampiyonu oldu
Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Serkan Yıldırım, erkekler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva