HABERLER>GÜNCEL
13 Ağustos 2016 Cumartesi - 13:49

Belediyede FETÖ anketine sendika tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü memur sendikası Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube, İzmir Valiliği'nin istediği çalışanların FETÖ ile ilgili kurum, kuruluş,dernek, okul, vakıflarla bağlantıları olup olmadığıyla ilgili bilgiler için belediyelerde yapılacak FETÖ anketine tepki gösterdi.

Belediyede FETÖ anketine sendika tepkisi

Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube tarafınan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimden sonra üniversitelerden belediyelere kadar tüm kamu kurumlarında adeta bir cadı avı başlatıldığı, darbenin fırsata çevrilererek emekçilerin iş güvencesi dâhil tüm hukuki haklarının gasp edildiği, sorgusuz sualsiz görevden almaların yaşandığı, hukukun en temel ilkelerinden masumiyet karinesinin görmezden gelindiği belirtildi.

Her gün bir başka kamu kurumunda gerçekleşen fişlemeye yönelik anketlerden bir yenisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumları İZSU ve ESHOT'ta yaşandığını belirten Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube yönetimi söz konusu ankette, personele FETÖ/PDY bağlantılı olduğu iddia edilen sağlık ve eğitim-öğretim kuruluşları, öğrenci yurtları, vakıf ve dernekler, sendikalar, bankalar ve yüksek öğretim kuruluşları bir tablo halinde sunularak eş ve çocukları dahil bunlarla bağlantılarının bulunup bulunmadığı sorulduğuna dikkat çekti. Sendika yönetimi yaptığı açıklamada "Ayrıca ankette sosyal medya hesaplarından darbe lehine paylaşım yapılıp yapılmadığı da sorulmuştur. OHAL uygulamaları kapsamında gerçekleştirildiği belirtilen bu anketin kamu emekçilerine yönelik bir fişleme çalışması olduğu açıktır. Masumiyet karinesinin, suçun ve cezanın şahsiliği ilkesinin yok sayıldığı bir ankettir. Hâlihazırda hukuku askıya alan KHK'lar nedeniyle emekçilerin bu anketleri doldurmak zorunda kalmaları anketin bir fişleme olduğu gerçeğini değiştirmemektedir" denildi. Herhangi bir kurumda bir kişinin kendisi, çocukları veya eşi okuduğu, sağlık hizmeti aldığı, çalıştığı, yurdunda kaldığı, bankasına para yatırdığı, vakfından burs aldığı için suçlu ilan edilemeyeceğini, fişlenip hedef haline getirilemeyeceğini belirten Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Yönetimi "Bunlar bir delil olamaz, hukukta esas olan belli bir suçla olan somut bağlantının varlığıdır. Kardeşi darbecilik iddiasıyla yargılanan AKP Genel Başkan Yardımcısı hükümet yetkililerince haklı olarak suçun ve cezanın şahsiliği ilkesi kapsamında savunulurken, emekçilerin aileleriyle birlikte topyekun fişlenip potansiyel suçlu muamelesi görmesi kabul edilemez bir çifte standart örneğidir" görüşünü açıkladı. Tüm Bel-Sen yönetimi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Zamanında devlet ricalinin tam kadro katılımıyla açılan, Devlet Kurumlarında yükselmek için bir şekilde ilişkili olmanın teşvik edildiği ve hükümetler nezdinde makbul sayılan söz konusu kuruluşlara ilişkin bir bağlantı sorgulanacaksa bu sorgulama en tepeden başlamalıdır. Binlerce kurum ve kuruluşun hangi cemaatin, çevrenin hizmetinde, denetiminde olduğunu bilmek ve buna göre ilişki kurmak yurttaşların değil, ilgili devlet kurumlarının görev ve sorumluğundadır."

 
Muğla'da 2'si örgüt imamı 4 kişiye tutuklama!
 
Altay'da lisanslar tamam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ mağduru astsubaylar AYM'ye başvurdu!
Astsubaylıktan subaylığa geçmek için yazılı sınavda başarılı olan ancak ...
Cezaevinden izinli çıkan taciz sanığı firar etti!
İzmir'in Buca İlçesi'nde, ev sahiplerinin kızı 12 yaşındaki N.Z.'yi evine ...
İzmir'de iskele faciası: 3 ölü!
İZMİR'in Yeşilova Semti'nde, 10 katlı apartmanın dış cephe onarımı ve ...
 
İzmir'in 'cennet'i yavru flamingolarla şenlendi!
Flamingoların Türkiye'deki iki üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti, ...
O ilde kırmızı alarm: Sele teslim oldular!
Bartın’ın Kurucalişe İlçesi ve Tekkeönü Köyü ile Amasra İlçesi’ne bağlı ...
'Bizim Mahalle Projesi' start aldı!
Kordon Rotaract Kulübü, Toplum Hizmetleri Komitesi 2016-2017 Dönemi bölgesel ...
 
Firari darbeci imam Öksüz'ü sorgulayan savcı konuştu!
FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen ve Akıncı Üssü'nde gözaltına ...
İzmir'de PKK operasyonu: 11 gözaltı
PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda ...
Ve tasarı komisyondan geçti: İki ilçe il oluyor!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda proje bazlı teşvik uygulaması, şehit ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva