HABERLER>İŞ DÜNYASI
6 Nisan 2023 Perşembe - 14:40

Bayraklı'daki rezerv alan satışı ile ilgili yeni gelişme... İşte o şirket!

Bayraklı’da bulunan rezerv alandaki ticari alanların satışıyla ilgili tartışmalar sürerken Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın gündeme getirdiği “akaryakıt istasyonuna” ilişkin ayrıntılar netleşti. TOKİ’nin satışını yaptığı alanın Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe’nin kardeşiyle birlikte ortağı olduğu Royal Port İç ve Dış Ticaret A.Ş’ye satıldığı ortaya çıktı.

Bayraklı daki rezerv alan satışı ile ilgili yeni gelişme...  İşte o şirket!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Bayraklı ilçesinde deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 8 bin 500 konutluk proje alanında yapılan ticari alan satışlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın yalanlamasına rağmen CHP’li Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın belgeleriyle yanıt verdiği ticari alan satışlarında ayrıntılar netleşiyor. İktidar ile muhalefeti belediye meclisinde de karşı karşıya getiren satışlarla ilgili Başkan Sandal sert açıklamalarda bulunmuştu.

TOKİ’nin aylar önce 18 milyon TL’ye satış işlemini başlattığı sonrasında 43 milyon TL’ye sözleşmesi imzalanan rezerv alandaki akaryakıt istasyonu alanına ilişkin ayrıntılar belli oldu. Egedesonsöz’ün yaptığı araştırmaya göre akaryakıt imarlı arazinin ilk olarak Royal Port İç ve Dış Ticaret A.Ş isimli şirkete satıldığı görülüyor.  İzmir’in Menemen ilçesinde kurulduğu görülen şirketin açık ihaleye girdiği ve satış işlemi sonrası arazinin tapu devrini aldığı öğrenildi.

Ticaret sicil kayıtlarına göre Royal Port İç ve Dış Ticaret A.Ş isimli şirket 23 Haziran 2022 yılında kurulmuş… Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe’nin kardeşi Yakup Akmeşe ile İlhami Çakar tarafından kurulan şirkete daha sonra hisse devrinin yapıldığı görülüyor. İzmir’de akaryakıt işletmeciliği yapan Pars Petrol isimli şirketin sahibi olan İlhami Çakar’ın hissesini 11 Ağustos 2022 tarihinde İsmet Toptaş’a devretmesi kayıtlarda yer alıyor. Aynı hissenin sonradan Taptaş tarafından 17 Ekim 2022 tarihinde ise Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kontrol Kimya Makine Sanayi A.Ş’ye devredildiği görülüyor.

KONTROL KİMYA’NIN ORTAĞI BAŞKANIN KENDİSİ
Rezerv alanda satışı yapılan akaryakıt istasyonunun tapusunu elinde bulunduran Royal Port isimli şirkete kardeşiyle birlikte ortağı olduğu Kontrol Kimya isimli şirket üzerinden giren Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ise kamuoyuna şimdiye kadar bir açıklama yapmadı. Kontrol Kimya’nın kardeşi Yakup Akmeşe ile birlikte ortağı olan Başkan Akmeşe, 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden belediye başkanı seçilip daha sonra AK Parti’ye geçmişti. Akmeşe’nin daha önce 2014 yılında CHP’den Çüngüş belediye başkan adayı olduğu ve seçimi çok az bir oy farkıyla AK Partili rakibine karşı kaybettiği öğrenildi.

Öte yandan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise kararlı tutumunu sürdürürken son açıklamasında, “Firmanın ortaklarından biri AKP'li Çüngüş Belediye Başkanı... Bunlar vicdanlarınızda nasıl yankılanıyor? Bize de susun diyorlar. Sadece bildiklerimiz değil, sustuklarımız da bizim sorumluluğumuz. Bilip de susma şansımız yok. Bu ihaleyi de yakından takip edeceğiz. OYAK'ın da üstünde duracağız. Ancak biz hiçbir zaman kenti nezaketimizden ödün vermeden kimseyi rencide etmeden evrak üstünden konuşuyoruz. Bizim burada birini veya herhangi bir kurumu hedef alarak değil depremzedenin derdi için konuşuyoruz. Buna kim zarar verirse onun karşısında dururuz” ifadelerini kullanmıştı. 

 
A Milli Takım, FIFA sıralamasında yükseldi
 
Deniz Kuvvetlerine 3 yeni fırkateyn için imzalar atıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin cil 7 Nisan 2023 Cuma 10:33

Bende depremde yıkılan evin su sayacina 50 liralık fatura kesilmiş ödeme yapılmadı diye icra gönderdi İZSU bunun dert ediyorum milletin işi başından aşmış durumda

Yorumu oyla      2      3  
Vay vay vay! 6 Nisan 2023 Perşembe 17:56

Vay vay vay! Parsel parsel başlamışlar! Ee... Belediye de kolaylık (!) gösterir artık benzin istasyonu kurulmasına..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EYT'lilere ilk ödemeler yapılmaya başlandı
EYT kapsamında emekli olanlara ödemeler başladı. Mart ayında emeklilik ...
EİB'den ihracat rekoru!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mart ayında 1 milyar 740 milyon dolarlık ...
GİFED’den Ankara çıkarması
Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) ve kurucu üye dernek temsilcileri ...
 
Doğan Holding duyurdu... Aytemiz Akaryakıt satılıyor!
Doğan Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada şirketin yüzde 50 paya ...
İZSİAD’lı il başkanlarına İZSİAD ziyareti!
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetimi, aynı zamanda ...
İhracatçılarda genel kurul zamanı!
Türkiye’ye 2023 yılında 254 milyar dolar döviz kazandıran, 61 ihracatçı ...
 
MAST Fuarı dünyaca ünlü yat tasarımcılarını ağırladı
MAST - Marine Saloon Trade Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları ...
MİRA-İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar projesi sürüyor
EGİKAD’ın partnerliğinde ve İzmir Valiliği’nin koordinatörlüğünde yürütülen ...
Zeytinliklerin dibine taş ocağı!
Foça’da zeytin tarlalarının yanı başında, Kocamehmetler köyüne ise 850 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva