HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2010 Cuma - 00:00

Başkan Kocaoğlu'ndan 'imece' önerisi

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaynaklarının tasarruflu kullanılması ve zor durumda olan belediyelerin desteklenmesi için dayanışma çağrısında bulundu.’

Başkan Kocaoğlu'ndan 'imece' önerisi

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kaynaklarının tasarruflu kullanılması ve zor durumda olan belediyelerin desteklenmesi için dayanışma çağrısında bulundu.’
 
AFYON- Başkanı olduğu Ege Belediyeler Birliği’’nin toplantılarını bundan böyle farklı il ve ilçelerde yapılmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Afyonkarahisar’’daki Encümen toplantısında belediyelere dayanışma çağrısında bulundu. Belediyelerin yatırım ve araç-gereç alımlarında sağlıklı planlama yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, ’“Senede sadece 15 gün kullanılacaksa, bir belediyenin gidip de kepçe almasına gerek yok. Başka bir belediyeden destek alması daha doğru, yoksa o araç orada çürüyecek. Nüfusu az olan yerlerde tek tek arıtma yapmak da doğru bir yaklaşım değil. Başlarda maliyetli gibi görünse de, uygun fizibilite çalışmasının rdından isale hatları yaparak beldeleri ve ilçeleri tek bir arıtmada toplamak daha karlı bir yatırım. Aksi taktirde özellikle küçük belediyelerin arıtmanın aylık maliyetini karşılamaları mümkün değil. Planlamaları bölge bölge yapmak gerekiyor’” diye konuştu.
 

 
’“BİRLİKTE KALKINALIM’”
Belediye başkanlarının çoğunun borçlardan dolayı sıkıntıda olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Bizler tüm Egeli belediyeler olarak birbirimizle işbirliği ve dayanışma içinde olmalıyız’” dedi. Kocaoğlu, bu dayanışmayı yaygınlaştırmak için kendilerinden istenen her türlü desteği ellerinden geldiğince yerine getirmeye çalışacaklarını da belirterek, ’“Bundan  sonraki Ege Belediyeler Birliği yazışmalarını ve toplantı davetlerini Birlik üyesi olsun ya da olmasın, tüm Ege’’deki belediyelere gönderelim. Birbirimize destek verelim. Hep birlikte kalkınmaya çalışalım. Ancak tasarruf ederek, kendi ürettiğimiz kaynaklarla hareket ederek kalkınabileceğimizi unutmayalım. Belediye başkanlarının asli görevlerinden birisi de, yerelde kalkınmayı sağlamaktır. Bunun için hepimiz çaba gösterelim’” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, İzmir’’de sadece Egeli belediyelerin katılacağı bir fuar organizasyonu yapabileceklerini de söyledi.
 

 
BAŞKANLARIN BÜYÜK İLGİSİ
Başkan Kocaoğlu, halen Türkiye Büyük Millet Meclisi’’nde olan Belediye Gelirleri Yasası’’nın bir an önce çıkmasını beklediklerini hatırlatarak, ’“Evet, bu yasa acilen çıkmalı ama yasa çıktıktan sonra da denetim mutlaka egemen olmalı. Bunun başka çaresi yok’” dedi. Afyonkarahisar’’daki tarihi belediye binasında bulunan meclis salonunda düzenlenen toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Ege Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek ile Afyonkarahisar’’a bağlı ilçelerin belediye başkanları katıldı. Toplantıda İller Bankası Bölge Müdürü Muhittin Menekşe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürü Hülya Sert de belediyelere bilgilendirmelerde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mobilyacının hayali gerçek oluyor
İzmir Mobilyacılar Odası ile Karabağlar Belediyesi’’nin işbirliğinde ...
Çiğli Kafesan'da operasyon
Çiğli Belediyesi’’nin şirketi Kafesan’’da beş yılı aşkın süredir genel ...
Gaziemir’’de bir ilk: Gıda güvenliği eğitimi
Gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime sunan tüm işyeri sahibi esnaf ...
 
Başkan İngiltere’’de, yardımcısı basın karşısında
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı İngiltere gezisinden henüz dönmezken, ...
İzmir heyeti Afyon’’da
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki heyet, ...
''Gece yasağı sürerse batarız''
Karşıyaka Belediyesi'nin apartman altlarındaki eğlence yerleri ...
 
Kocaoğlu: Kurtuluş Savaşı’’ndaki ruhu yakalayalım!
İzmir 68’’liler Platformu’’nun düzenlediği panelde konuşan Başkan Kocaoğlu, ...
Dostluk üçgeni
Goethe Enstitüsü’’nün yeni müdürü ile birlikte Büyükşehir’’i ziyaret eden ...
Armutlu’’da plates tutkusu
Büyükşehir Belediyesi’’nin hizmete aldığı çok amaçlı salonlar, özellikle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva