HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2023 Pazartesi - 20:02

Başkan İduğ 'tazminata bütçemiz yok' dedi... Bornova, EYT'ye takıldı!

Bornova Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu bir ilke şahitlik etti. Seçildiği günden bugüne hiç satış yapmayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ilk satışı için mecliste tartışmalar yaşandı. AK Parti Grubu satış yerine farklı yöntemler önerirken Başkan İduğ ise, “Bizim EYT ile beraber emekliye sevk ettiğimiz arkadaşların tazminatları ödenecek. Bunun rakamı 33 milyon TL. Bunun dışında yine bütçede olmayan kamulaştırmasız el atmayla ilgili 32 milyon TL de para ödedim. Toplam 65 milyon TL. Bunlar bizim bütçemizde yok” dedi.

Başkan İduğ  tazminata bütçemiz yok  dedi... Bornova, EYT ye takıldı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yönetti.

CHP’den milletvekili aday adayı olmak için Taner Doğan ve Çeto Çamlıbel istifa etti. Onların yerine Gökçe Bilge Akkuş ve Kaan Yıldırım geçti. Yeni üyeler ilk meclis toplantısında yerini aldı.

Taner Doğan’ın meclis üyeliğinin bırakmasının ardından Kıyı Ege Belediyeler Birliği Yedek Üye seçimi için CHP Grubu Recep Daloğlu’nu önerdi. Önerilen isim oy birliği kabul edildi.

Taner Doğan’ın katip üye olarak da görevinin bırakmasının ardından yedek üyelerden Ramadan Güler, bu göreve getirildi.

İkinci Katip Cem Arıkan’ın iş yoğunluğundan dolayı istifa etmesinin ardından onun yerine göreve Kamuran Allı getirildi.

BELEDİYEDEN ARSA SATIŞI MECLİSTE
Mecliste gündem arsa satışı ve EYT tazminatları oldu. Mülkiyeti belediyeye ait Bornova, Gaziosmanpaşa Mahallesi 5479 sokak adresinde, tapunun 9058 ada 1 parselinde kayıtlı 428,00 m² yüzölçümlü arsa nitelikli taşınmazın satışının yapılmasının oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesine dair raporda AK Partili isimler karşıt görüş bildirdi.

AK PARTİLİ TAŞTAN: SATMAYALIM, İHTİYACIMIZ VARSA BORÇLANMA YETKİSİ VEREBİLİRİZ
AK Parti Meclis Üyesi Fatih Taştan, belediyenin yer satmama konusundaki tutumunu devam ettirmesi gerektiğini belirterek, “428 metrekare imarlı bir arazimiz. Herhangi bir problemi yok. Dolayısıyla her zaman için satan değil alan bir belediye olmakla övündüğünüzü ifade ediyorsunuz buna dair çalışmalar yaptınız. Biz de takdirlerimizi ifade ettik. Böyle bir noktada böylesine temiz bir parselimizi ortada bir gerekçe yokken satmayalım diyoruz. Eğer buradan gelecek bir paraya ihtiyacımız varsa bütçemizin borçlanma kriterleri ortadadır, bununla ilgiyi yetkiyi verebiliriz. Şu ana kadar 4 tane dernek sadece beni aradı. O zaman biz de istiyoruz dediler. Böyle şeylere mahal vermeden derneklerimizi kendi içerisinde karşı karşıya getirmeden bir formül bulunabilir. Eğer böyle bir durum varsa protokoller yapılabilir, yap-işlet-devret yapılabilir, çeşitli kiralama yöntemlerine gidilebilir. Sizin dediğiniz gibi böyle bir yeri satarsak 3 ay sonra bu paralara geri alamayacağız. Dolayısıyla sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DAĞLIER: ARSANIN BELEDİYEMİZDE KALMASI DAHA FAYDALI OLACAKTIR
Taştan’ın ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Cihan Dağlıer ise “Burayla ilgili Altındağ’da STK yerleşkenizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun geçen yıl kararını vermiştik. Oradan da derneklerin istifade edebileceğini biliyoruz. Arsanın belediyede kalmasının belediyemize daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN İDUĞ: EYT TAZMİNATINA ÖDEYECEK BÜTÇEMİZ YOK
Gelen eleştirilerin ardından söz alan Başkan İduğ, EYT sonrası kıdem tazminatları ve kamulaştırmasız el atmayla ilgili olarak belediyenin bütçesinin olmadığını belirterek, “Türkiye’deki ekonomiden bahsetmem lazım. EYT’nin getirmiş olduğu kıdem tazminat yükü tüm ülkedeki belediyeleri ilgilendiren bir konu. Bizim de EYT ile beraber emekliye sevk ettiğimiz arkadaşların tazminatları ödenecek. Bunun rakamı 33 milyon TL. Bunun dışında yine bütçede olmayan kamulaştırmasız el atmayla ilgili 32 milyon TL de para ödedim. Toplam 65 milyon TL. Bunlar bizim bütçemizde yok” dedi.

‘BANKALAR BİR HAFTA SONRA FAİZİ ARTTIRDI’
Başkan İduğ, kredi yöntemini denediklerini ancak faiz ve vade konusunda bankalarla anlaşamadıklarını belirterek, “Kredi almak için bankayı aradığımızda yüzde 30 faizle ve 3 ay vadeli para teklif ettiler. İlk teklifleri aslında yüzde 22 faiz oranı ile 12 ay vadeli teklifi bir hafta sonra yüzde 30’la 3 ay vadeli olarak verdiler. Ben kıdem tazminatını ödeyip 3 ay sonra nereden kaynak bulacağım? Benim bütün kaynağım buradaki gelirler ve vergiler. 65 milyonluk bir açık çıktı. Türkiye ekonomisinin getirmiş olduğu asgari ücretin yükselmesiyle birlikte çalışan personelimizin sendikal sözleşme gereği yaklaşık 1 yıllık personel giderimiz 700 milyon civarında. 85 milyon TL’yi Aralık ve Ocak ayında yedinci aydan Aralık ayına kadar farkları nakit ödeyen bir Bornova Belediyesi var. Kasasında 152 milyon TL ile Sayıştay’ın 30 Eylül’de vermiş olduğu bakiyedir. Bu kadar yatırımı yapan ve borçsuz devam eden bir haldeyiz. Nakit akış tablosunda tasarrufla sizlerin aldığı kararlarla biz buraya kadar getirebildik” ifadelerini kullandı.

‘SATMA TARAFTARI DEĞİLİM AMA…’
Satma taraftarı olmadığının altını çizen Başkan İduğ, “Şimdi benim karşımda 65 milyonluk bir durum var. Bugüne kadar bir şey satmadım, satma taraftarı değilim. Bu arsa dışında bizim 55 milyonluk bir çalışmamız daha var. O da yakında gerçekleşecek. Onunla beraber bu açığı kapatabileceğimizi düşünüyorum. Biz bu yıl asfalt sorununu ortadan kaldıracak tonajda yatırım yapmayı sizlerle konuştuk. Bu ciddi bir maliyet. Biz bunu başaracağız, başarırken de gerçekten proaktif düşünüyoruz. Yarın hangi faiz oranında ne olacağını kimse bilemez. Ben 41 yıldır ticaret yapıyorum. Yüzde 3 bin 800 faizleri gördüm bu ülkede. Şimdi yüzde 30 veriyorlar yarın kaç olur bilemem. Eldeki imkanlarla bütçemizi denk halde yönetmeyi düşünüyorum” dedi.

‘TALEPLER VAR ANCAK ADRESE TESLİM İŞ YAPMADIK’
Sivil toplum örgütlerinin taleplerine dair gelen eleştiriye cevap veren Başkan İduğ, şu ifadeleri kullandı:

Sivil toplum örgütlerini talepleri var. Oraya talepli olanlar var ama adrese teslim iş yapmadık bugüne kadar. O ihale ile yapılacak. Bütün belediyelerin sattıklarını duyuyorsunuz, çok ciddi yerler satılıyor. Biz belediye olarak 4 yıldır bir çivi satmadık. Bir şeyi satıyorsak gerekçesi hazırdır. EYT’den emekli olan arkadaşların kıdem tazminatlarını 12-13 ay arasında amorti edeceğini burada size söyleyebilirim. Bir kişini kıdem tazminatı yaklaşık 500 bin TL. Bize aylık maliyeti her şey dahil 40, çarpı 12 500 bin TL. Yani 12-13 ayda amorti edecek. Doğru bir insan kaynağı tasarrufu ile devam edebilirsek bütçemiz önümüzdeki yıl daha sağlıklı olabilir. Bugünü değil geleceği de hesaplayan arkadaşlarımızla böyle bir çalışma içerisindeyim. Bu açıdan bazı yerlerin satılmasında sakınca görmüyorum.

İYİ PARTİLİ SEVİNÇ’TEN İHALEDE YÖNTEM ÖNERİSİ
İduğ’un ardından görüş ve düşüncelerini aktaran İYİ Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç ise, “Önemli olan bu bedelin istenen düzeye getirilmesi. Kamunun menfaatinin en üst düzeyde korunması. Açık ve şeffaf bir ihale yapılması. Dernek söylemleri hoş değil. Kamunun malı herkesin ihalesine açık yapılır. Kim en yüksek teklifi verirse o alır, bunlara dikkat edilmesi en temel arzumuz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ TATLI’DAN FARKLI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Gelen cevapların ardından EYT ile ve bölgeye dair önerilerde bulunan AK Parti Meclis Üyesi Sait Tatlı, “EYT ile ilgili kredi garanti fonunun bir çalışması var. Bu konuda da belki destek istenebilir, kısmi çözüm olarak üretilebilir. 65 milyon TL’den bahsettiniz, satıştan elde edilecek gelir 5 milyon TL civarında. Çok bir anlam ifade etmeyecek kümülatif olarak bakınca. Burası kat karşılığı olarak değerlendirildiğinde 8 daire çıkıyor 3+1 olarak. 3,5 milyondan aşağı daireler yok orada. 15 milyon gibi bir kümülatif rakam toplanıyor bu şekilde. En azından bu şekilde de değerlendirilebilirdi” dedi.

Son olarak söz alan Başkan İduğ ise şunları söyledi:

İhaledeki çıkan rakama göre ihaleyi iptal etme yetkimiz de var. Eğer istediğimiz şekilde sonuçlanmazsa pas da geçilebilir. Çok önemli değil.

Komisyondan geldiği şekliyle oylanan önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİSTE YENİ KOMİSYON KURULDU
Mevcut komisyonlara ek olarak kent riskleri ve doğal afetler komisyonu kurulmasına dair AK Partili Meclis Üyesi Sait Tatlı meclise önerge verdi. Önerge oy birliği ile kabul edildi. Komisyon isimlerine dair gruplardan gelecek olan isim önerileri bir sonraki toplantıda seçilmesine karar verildi.

Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bornova Lalesi’nin yaygınlaştırılması için ilgili işlemlerin yapılmasına dair AK Partili Meclis Üyesi Besim Çelik meclis önergesi verdi. Önerge oy birliği kabul edildi. Önerge daha sonra çevre, sağlık ve tarım komisyonuna havale edildi.

MECLİS KATİPLERİ SEÇİLDİ
Meclis katipliği üyesi koltuğunun boşalmasının ardından meclis katipliğine yeni bir ismin gelmesi için gizli oylama yapıldı. CHP Grubu Gökçe Bilgesu Akkuş ve Kaan Yıldırım’ı önerdi. Oylamanın ardından 3 adet boş oy kullanıldı. 35 tam oy alan Gökçe Bilgesu Akkuş ve 35 tam oy Kaan Yıldırım katiplik için yeni isimler oldular.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Gizli seçimle seçilecek olan encümen üyeleri için CHP Grubu Ramadan Güler, Bengül Tice ve Murat Kaya isimlerini önerdi. 3 adet boş oy kullanılan seçimde Ramadan Güler 35 tam oy, Bengül Tice 35 tam oy ve Murat Kaya 35 tam oy alarak encümen üyeleri olarak seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Mecliste ihtisas komisyonları için üye seçimleri açık oylama ile yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Cem Arıkan, Hüseyin Ünal ve Hülya Uğurlu isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Adem Kasacı ve Akın Dalgıç isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Halit Aksu, İsmail Atmaca ve Kamuran Allı isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Selma Kısa ve Sait Tatlı isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Hukuk Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Bahar Gürsul, Göksel Ceviz ve Kadir Yıldız isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Cihan Dağlıer ve Hatice Yıldırım isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Kadir Yıldız, Nedim Gümüşkaya ve Göksel Ceviz isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Mehmet Turu ve İsmail Bedri isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Sosyal Hizmetler Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Barbaros Taşer, Recep Daloğlu ve Yahya Yıldız isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Cihan Dağlıer ve Emin Turan isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Esnaf Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Nedim Gümüşkaya ve Öner Baş isimleri önerdi. AK Parti Grubu Mehmet Turu ve Cesim Çelik isimlerini önerdi. İYİ Parti Grubu ise Hikmet Doğan isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Kaan Yıldırım, Hülya Uğurlu ve Gökçe Bilgesu Akkuş isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Hatice Yıldırım ve Selma Kısa isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Kent Yenileme Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Hülya Uğurlu, Yahya Yıldız ve Halit Aksu isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Cesim Çelik ve Ethem Ok isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Ulaşım Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Hüseyin Ünal, Recep Daloğlu ve Cem Arıkan isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise İsmail Vatansever ve İsmail Bedir isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Gökçe Bilgesu Akkuş ve Kaan Yıldırım isimlerini önerdi. AK Parti Grubu Adem Kasacı ve Akın Dalgıç isimlerini önerdi. İYİ Parti Grubu ise Hikmet Doğan ismini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Öner Baş, Kamuran Allı ve Bengül Tice isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Emin Turan ve Ethem Ok isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Murat Kaya, Gökçe Bilgesu Akkuş ve Kaan Yıldırım isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Cihan Dağlıer ve Mehmet Turu isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak Tarım ve Kooperatif Komisyonu üyeleri için CHP Grubu Barbaros Taşer, Murat Kaya ve Cem Arıkan isimlerini önerdi. AK Parti Grubu ise Cesim Çelik ve Emin Turan isimlerini önerdi. İsimler oy birliği ile kabul edildi.

Denetim Komisyonu Raporu bulgular mecliste okundu. Rapordaki ilgili bulgular şu şekildedir:

1)      Sünnet Şöleni faaliyetinde yaklaşık 300 çocuğun sünneti yapılmış ve o tarihte kişi başı 5.200 TL ye mal edilmiştir. İlgi yılın ayında kullanılan salonun da ücretsiz olduğu dikkate alındığında rakamın piyasa koşullarının çok üzerinde olduğu ve henüz 1 yılını yeni tamamlamış bir firmaya verildiği, rekabet koşulları oluşturulmadığı görülmüştür.

2)      Bazı müdürlüklerimizin kendi faaliyet bültenlerinde mesai saatlerinde katıldıkları Chp seminerlerinin olduğu görülmüştür.

3)      İzmir 100.yıl kuruluş etkinlikleri çerçevesinde doğrudan temin ile 200 TL ye verilen ayaklı pano işi komisyonumuzca aranarak fiyat istenmiş, aylar sonra bile bu rakamın 45-50 TL düzeyinde olduğu görülmüştür.

4)      Belediyemizin kaybettiği davaların 44 adedinde karşı tarafın müdahil avukatının CHP Bornova İlçe Başkanı E.Çap’ın olduğu görülmüştür. Bu davalar önceki yıllar içerisinde aslında kazanılan davalara benzerlik gösterse de özellikle son yıllarda bu davaların kaybedilerek belediyemizin ciddi ödemeler yapmak zorunda kaldığı görülmüştür.

5)      Yapılan çeşitli organizasyon faaliyetlerinde CHP yöneticilerinin davet edildiği ve yol, konaklama vb gibi ödemelerinin yapıldığı aynı kişilerin aslında parti toplantılarına gelmişken bu organizasyonlara kısa süreli katılım gösterdikleri gözlemlenmiştir. İlçemiz sınırları içinde hemen her konuda uzman birçok hemşerimiz mevcutken dışarıdan davetle getirilen siyasiler ayrıca bütçeye yük oluşturmaktadır.

6)       2022 yılında Belediye personelinin mesai saatleri dışında başka bir ilçede Belediyemize ait bir araçla kaza yaptığı kaza sonucunda yapılan incelemelerde Alkollü olduğu ve belediyemize ait aracın hasar aldığı tespit edilmiştir.

7)      Pasta, ikramlık alım ihalesinde belediyemiz şirketi İzbaş ve bir özel şirket katılmış ihale sonucunda iş İzbaş’ta kalmış ancak sonrasında İzbaş aynı firmadan ürünleri tedarik edip belediye satmıştır. Bunun gibi birçok örnek bulunmaktadır. Bu durum neticesinde İzbaş kendine ara komisyon elde ederken belediyemiz zarara girmektedir. Konu her ne kadar hukuki olarak görülse de etik ve ahlaki ilkelerle bağdaşmamaktadır. Birçok defa belediyemiz başkanı Sn. İduğ, İzbaşın tarafımızdan denetleneceğini, şeffaf belediye olduğumuzu ifade etmesine rağmen bu konudaki taleplerimiz cevapsız kalmıştır.

8)      Doğrudan teminde yapılan alımlarda firmaların vergi levhası, ticaret sicil belgesi gibi asli evrakların güncel olmadığı görülmüştür.  Yine doğrudan teminlerin birçoğunun birleştirilerek ihale edilebilecekken bölünerek doğrudan temin ile benzer firmalar arasında pay edildiği görülmüştür.

9)      Yapılan araç kullanım görevlendirmelerinde araç teslimi yapılırken ya da tekrar teslim alınırken herhangi bir kontrol yapılmamakta, genel olarak kullanıma engel teşkil eden büyük hasarlar haricindeki maddi hasarlar tespit edilmemekte ve zaman içinde herhangi bir personelimizin üzerinde kalmaktadır. Bu organizasyon boşluğu aynı zamanda personel içinde huzursuzluğa da yol açmaktadır.

10)  Veteriner işleri müdürlüğünde ilgili yönetmelik koşullarına uyulmadığı, birçok hayvanın ameliyat sonrası maruz kaldığı fosseptik suyu vb nedeni ile maalesef hayatını kaybettiği görülmüştür. Yine hayvan barınağında soğuk hava ünitesinin çalışmadığı, yapılan taş döşeme çalışmalarında kapı yükseklikleri vb dikkate alınmadığında ilgili yapı olması gerektiği gibi kullanılamamaktadır

11)  Pınarbaşı kültür merkezi çatısında akmalar, tuvaletlerin çalışmadığı ve çevresinin atıl durumda bırakıldığı görülmüştür.

12)  Naldöken Kültür Merkezinde İzmir depreminde yapılan yardımların bir kısmının halen durduğu, 11 ili sarsan büyük afette dahi yardım olarak bu ısıtıcı, ocak vb.’nin gönderilmediği görülmüştür.

13)  Muhammed Yıldız spor tesislerinde ise yaklaşık 2 yıldır kameraların çalışmadığı, güvenliğin yetersizliği nedeni ile son derece kıymetli kablolar ile ekipmanların çalındığı bu durumun ise aylardır devam ettiği görülmüştür.

14)  Doğanlar Mahallesinde bulunan Aysel Bayraktar kültür merkezinin üst katının çatısının aktığı ve yine Atatürk Mah. Sosyal Tesislerinin çatısının sürekli aktığı, asansörlerinin çalışmadığı üstelik bakım onarım ihalesi yapılmışken bu durumda olduğu görülmüştür. Ayrıca burada Pazar yeri alanı varken Pazar halen sokakta kurulmaktadır. Kısacası bu gibi binalarımız kaderine terk edilmiş durumdadır.

15)  Belediyemize ait yerlerin işgal edildiği daha önceden ecrimisil kesildiği görülmüştür ve halen ecrimisil kesilmeye devam etmektedir. Bu haliyle ecrimisil bir kiralama yöntemine dönüştürülmüştür. Ecrimisil kesildikten sonra tahliye edilmesi gerekirken halen aktif olarak kullanıldığı görülmektedir.

16)  31.12.2022 yılı sonunda birçok alımların ihale süresinin bitmesine rağmen halen bir iki ay içinde ihale hazırlıklarının yapılması gerekirken ihale hazırlıklarının yapılmadığı geçen 2-3 ay alımların 22-d ile yapıldığı görülmüştür.

17)  2 Adet konteynır alımı işi yapılmış her ikisinin ölçülerinin farklı olduğu (bir tanesi küçük diğerinin büyük) olmasına rağmen aynı fiyattan alındığı görüşmüştür.

18)  Özgül gündüz halk sağlığı Merkezi’nin bahçe duvarlarında bunun korkuluklarının sökülüp çalındığı tespit edilmiş, güvenlik yeterli olmadığı kameraların çalışmadığı görülmüştür.

19)  İzmir büyük şehir belediyesine ait sorumluluk sahalarının belediyemiz tarafından asfaltlandığı tespit edilmiş, büyükşehir belediyesine fatura edilmediği görülmüştür.

20)  Altındağ kapalı spor salonun altında bulunan depo da onlarca sandalye ve masanın kırılmış halde üst üste yığılmış bir şekilde olduğu, yine aynı depoda bulunan tuvalet kâğıtları ile havlu kâğıtlarının atıl bir durumda olduğu görülmüştür.

21)  İlgili müdürlüklerin depolarında yapılan ziyaretlerde boya, tiner, dezenfekten gibi bazı malzemelerin kullanım tarihlerinin geçtiği görülmüştür.

22)  Naldöken Bahri Altıntabak halı sahasının kablolarının çalındığı, halı sahanın halısının tahrip edildiği, soyunma odalarının kullanılmaz halede olduğu tespit edilmiştir.

23)  2022 yılında yapılan inşaat tamirat işlerinin genelde aynı firmaya 22-d ile verildiği görülmüştür.

24)  Fen işleri müdürlüğünün deposunda çok sayıda iş makinası hurdaya düştüğü ve atıl durumda olduğu görülmüştür.

25)  2022 yılında yapılan bazı organizasyonlarda sahne önüne çiçek alım işi yapıldığı alınan çiçeklerin fiyatında fahiş fiyat farkları olduğu görülmüştür. Örn: 234 TL’ye alınan çiçek bir sonraki alım işinin 7.250 TL’ye kadar çıktığı görüşmüştür.

26)  İşten usulsüz bir şekilde çıkarılan personeller belediyemize açmış oldukları davayı kazanmış ancak işe iadeleri yapılamamıştır. Bu süreçte yaklaşık olarak 8.306.475,46TL bu personellere ödeme yapılmak durumunda kalınmıştır.

27)  Spor işlerinde devam eden ve paraların kaybolmasına dair soruşturma kapsamında talep edilen evraklara süreç devamı nedeni ile ulaşılamamıştır.  Buradaki denetleme sağlıklı bir şekilde yapılamamıştır.  Başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere İzmir’in birçok ilçe belediyesinde encümen kararları internet sitesinden yayınlanmakta kalanlar ise önceki dönem belediyemizde olduğu gibi askıya çıkmaktadır. Şeffaf olduğunu her fırsatta dile getiren belediyemizin Encümen Kararlarına maalesef ulaşamadık. Yazılı olarak çok fazla olduğu, dijital ortamda da mümkün olmadığı gibi cevaplarla bu mali yönden önem arzeden kararlar gizlenmiş, saklanmıştır.

BAŞKAN İDUĞ: GEÇEN YIL 93’TÜ BU SENE DÜŞMÜŞ, İYİLEŞME VAR
Raporun ardından söz alan Başkan İduğ, “Denetim raporlarını hazırlayan meclis üyelerimize çok teşekkür ederim. Geçen yıl 93 tane vardı bu sene 27’ye düşmüş. İyi bir iyileşme var. Bir sonraki meclis toplantısı faaliyet raporunda bunların hepsine cevap verecek bir çalışma yapar daha sonra bunları aktarmış olurum” dedi.

Raporun ardından başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü.

Bornova ilçesi, Kazım Dirik Mahallesi, Üniversite Caddesi ile Sanayi Caddesi arasında, Yaşar Üniversitesi batısında yer alan ve 1/5000 ölçekli nazım imar planında belirlenmiş "A" No.lu Etaplama Sınırı içinde kalan 9 ada 6, 55, 64, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ve 75 parselleri kapsayan alanda 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı kararları doğrultusunda hazırlanarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 16.03.2018 tarihinde 1716 değişiklik no ve 12.07.2018 tarihinde 1758 değişiklik no ile onaylanmış 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması talebi imar ve kent yenileme komisyonuna oy birliği ile gönderildi.

İLGİLİ ALAN PROFESYONEL KULÜPLERE DEĞİL AMATÖRE GİDİYOR
Fen İşleri Müdürlüğümüzün 22.03.2023 tarihli E-153050 sayılı yazısı ile Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 129/19 sokağın 129/18 sokak kesişimi ile 129/17 sokak arasında yer alan, mevcut imar planında Park alanı ve Otopark Alanı olarak planlı kamuya terkli alanda, Açık Spor Tesisi Alanı belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması talebine dair önerge görüşülürken AK Parti Meclis Üyesi ve Bornova Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Turu söz aldı. Turu, bölgenin profesyonel takımlardan teklif aldığını ancak Bornova’da bulunan kulüplerin bölge adına dilekçe vereceğini belirterek, “Yeni bir spor alanı kazandırılması mutlu eden bir durumdur ancak bu madde ile ilgili gündemde bir kulübün adıyla geçen ve kulübe buranın verileceğiyle ile geçen bir durum var. Bu dedikodudan ibaret. Bornovamızda bulunan 55 tane amatör kulübümüz var. Biz 55 amatör kulübümüz, ben aynı zamanda Bornova Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı sıfatımla da, buraya talip olduğumuzu belirtiyoruz. Kulüplerimizin imzaları hemen hemen hazır durumda. Komisyonlara gidecek ama belediyemize buna dair dilekçemizi sunacağımızı söylemek isterim” dedi.

Turu’nun ardından söz alan Başkan İduğ ise profesyonel takımlardan gelen teklifin yasal zemine oturmadığını belirterek, “Böyle bir talep geldi profesyonel takımlardan. 5-6 milyonluk bir yatırımla, yasal zemine çok oturacak bir şey değil. Biz Bornova Belediyesi adına yaparak Bornova’daki insanların spor yapmasına katkı koyarak hareket ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Görüşlerin ardından ilgili önerge imar, kent yenileme ile gençlik spor komisyonlarına havale edildi.

Başkanlıktan gelen raporların görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Bornova, Işıklar Mahallesi, 6171 sokak üzeri 8897 ada, 4 nolu parselde kayıtlı 44.086,00 m²'lik taşınmazın 826,61 m² hissesi belediye adına, 43.259,39 m² hissesi T.C. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına kayıtlı olup, hissemizin diğer hissedar, T.C. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü adına satışının yapılmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Plan ve Bütçe - Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonları raporu, T.C. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak kullanılması şartı ile oy birliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu raporu geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Meclis dilek ve temennilerin ardından son buldu.

 
Karabağlar Meclisi'nde encümen ve komisyon üyeleri belli oldu
 
Binlerce Karşıyakalı'nın gözü meclisteydi... Üç mahalle için kritik hamle!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kenan 4 Nisan 2023 Salı 09:22

yiyin için sonra calısana gelince tazminat yok bir de solcu belediye olacaksınız kardeşim bırakın bu lafları yemeginizden kesin işçinin tazminatını ödey,in

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Meclisi'nde encümen ve komisyon üyeleri belli oldu
Karabağlar Belediyesi’nin encümen ve komisyon üyelerinin seçildiği meclis ...
Bayraklı Meclisi’nde ‘rezerv alan’ gerginliği!
Bayraklı Belediyesi’nin Nisan ayı olağan Meclis oturumu deprem sonrası ...
Narlıdere'de faaliyet raporuna meclis onayı!
Narlıdere Belediyesi, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2022 yılı ...
 
Menemen’de sermaye artırımına mevzuat engeli!
Menemen Belediyesi'nin şirketi MENAŞ'ın 50 bin lira olan sermayesinin ...
Konak’ta gündem denetim raporu... 2022’de yatırımlara 77 milyon TL!
Konak Belediyesi’nin denetim raporu AK Parti Grubu’nun şerhleri ile meclisten ...
Gaziemir'de planlama tartışması... Başkan Arda'ya 'AK Parti ile işbirliği yaptın' göndermesi!
Gaziemir Meclisi Mart ayı olağan meclis oturumunda tartışmalara neden ...
 
Belediyeden satılık beygirler!
Tire Belediyesi ‘kullanım ömrünü doldurmuş’ olarak tanımladığı belediye ...
Vatandaşlar iptalini istemişti... Narlıdere planlarına mahkemeden onay!
Vatandaşlar tarafından yargıya taşınan Narlıdere’deki dönüşüm planları ...
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı!
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Türkiye’de kadınların belediyelerde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva