HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2023 Pazartesi - 18:31

Konak’ta gündem denetim raporu... 2022’de yatırımlara 77 milyon TL!

Konak Belediyesi’nin denetim raporu AK Parti Grubu’nun şerhleri ile meclisten geçti. Öte yandan mecliste yapılan bilgilendirmelere 2022 yılında 77 milyon TL’lik yatırım yapıldığı da aktarıldı. Başkan Batur, meclis açışında depreme dirençli bir Konak için yaptıkları çalışmaları da aktardı. Başkan Batur, “Deprem kuşağındaki bir kentin yöneticileri olarak önlem almamız gerekiyor. Deprem dirençli kentler için, kurtarma çalışmaları için, afet sonrası yardımlar için neler yapabileceği konularında Konak Belediyesi olarak ilgili teknik arkadaşlarımızla çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Konak’ta gündem denetim raporu... 2022’de yatırımlara 77 milyon TL!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Meclisi Nisan ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Başkan Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleştirilen oturumun ana gündemi denetim ve faaliyet raporları oldu.

Başkan Batur’un aylık çalışmalar hakkında bilgilendirme yapması ile başlayan mecliste meclis üyelerinden ve başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderildi. Komisyonlardan gelen raporlar da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanmaraş depreminin o bölgede nasıl bir hasar bıraktığının, 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettiğimizin ve yaşanan büyük acıların unutulmaması gerektiğini söyledi. Konak Belediyesi olarak depreme dirençli bir kent oluşturmaya yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Batur, “Bizim de özellikle deprem kuşağındaki bir kentin yöneticileri olarak önlem almamız gerekiyor. Deprem dirençli kentler için, kurtarma çalışmaları için, afet sonrası yardımlar için neler yapabileceği konularında Konak Belediyesi olarak Sivil Savunma Müdürlüğümüzün öncülüğünde ilgili teknik arkadaşlarımızla çalışmalara devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta AKUT’la yaptığımız toplantıda gönüllü personelimizin eğitim alması kararlaştırıldı. Mahalle afet gönüllüleriyle ilgili de çalışma başlattık” diye konuştu.

Başkan Batur, modern bir mobil mutfak ve yemekhane olarak hizmet verecek bir tır satın aldıklarını da müjdeleyerek şunları söyledi:

“Yeni bir tır satın aldık. İçinde yemek yapılacak, modern bir şekilde hizmet sunacak, yaklaşık 3 bin kişiye yemek yapabilecek kapasitede bir tırımız olacak. Şu anda iç dizaynı yapılıyor. Belediyenin organizasyon şemasını da gözden geçiriyoruz. Mevcut araçların kullanımı ve alınacak araçlarla ilgili çalışma yapıyoruz.”

Konak Belediyesi’nin iftar sofrası geleneğini ise bu yıl deprem bölgesine taşıdıklarını dile getiren Başkan Batur, “Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi sınırları içinde Namık Kemal Mahallesi’ndeki 120 çadırlık çadır kentimizde hizmet vermeye devam ediyoruz. İftar sofralarını çadır kentimize taşıdık. Her gün iftar soframız kuruluyor” dedi.

Beştepeler bölgesinin ihtiyacını karşılayacak olan Beştepeler Sosyal Tesisi’nin de tamamlandığının haberini veren Başkan Batur, ay sonunda açılışını yapacaklarını belirterek, “Beştepeler sosyal tesis alanımız tamamlandı. Beştepeler bölgesindeki mahallelerin problemlerini çözecek kalitede bir çalışma oldu. Emeği geçen arkadaşlarımıza ve meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

HİZMET BİNASI İHALESİNDE SON AŞAMA
Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatı için düzenlenen ihalenin son durumu hakkında bilgi veren Başak Batur, ihaleye 15 firmanın katıldığını, bu firmalar arasında 13 tanesine yeterlilik belgelerinin verildiğini kaydetti. Başkan Batur, bu hafta içinde tekliflerin toplanarak önümüzdeki hafta da ihalenin tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Meclis üyeleri tarafından hazırlanan denetim raporunda mali harcamaların ilgili mevzuata göre yapıldığı vurgulandı. Denetim raporunun öneriler kısmında mal ve hizmet alımlarının ve yapım işleri ihalelerinin doğrudan temin yöntemi yerine açık ihale yöntemiyle yapılması gerektiği ifade edildi.

BANKALARDA 66 MİLYON TL
Konak Belediyesi’nin hesabında 66 milyonun üzerinde parası bulunduğu, 2022 yılında yatırımlara ise 77 milyon 374 TL harcandığı açıklandı. Belediyenin 2022 yılı Denetim Komisyonu raporuna göre harcama, ödeme ve kayıtlandırmaların kanuna uygun, düzenli ve zamanında yapıldığı raporlandı.

DENETİM KOMİSYONUNDA AK PARTİ’DEN ŞERH
Denetim Komisyonu raporu ilgili söz alan AK Parti Grubu Başkanvekili İsmail Özen denetim raporunun sadece prosedür bir işlem olmadığını ifade ederek, “Hataları ve eksikleri görme amacı da taşır. Muhalefet şerhimiz incelendiğinde eleştirel bir gözle inceleme yaptığımız görülecektir. Bizim şerhlerimiz yatırımlara yapılan masraflar düşük olması, ihalelerde ikinci tekliflerde çoğunlarda indirim yapılmadan kabul edilmesi, bütçenin yarıdan fazlasının belediye şirketlerine kullanılmasına rağmen belediye şirketlerini inceleyememiş olmaması, ihale dosyalarını alan şirketlerin evraklarının birçok dosyada olmamasıdır” dedi.

YATIRIMLARA 77 MİLYON TL’LİK BÜTÇE
Cevap veren Denetim Komisyonu Başkanı Nesrin İlkutlav da “Yatırımlara ayrılan bütçe faaliyet raporunun konusu olduğu için faaliyet raporlarında ayrıntılı olarak ele alınacaktır.  gerçekleşme esasına göre hazırlandığı için faaliyet raporunda bu konu ayrıntılı ele alınacaktır. Fen İşleri Müdürlüğü’müz tarafından 43 milyon 101 bin TL’lik yatırım yapılmıştır. Diğer birimlerimiz tarafından da 34 milyon 272 bin TL tutarında yatırım yapmıştır. Toplam yatırım 77 milyon 374 bin TL’dir. Toplam harcama içindeki oranı yüzde 12,4’tür. Belediye imkanları ile yaptığımız çalışmalar bu tutara dahil değildir. 2022 kredi kullanmadan tamamlanmıştır.  Yol bakım ve onarım, restorasyonlar, salon merkezleri yapımları, tadilatlar, taziye evi, park bahçe çalışmaları, imar planlaması çalışmaları araç alımları ve kamulaştırma giderleri bu bütçeye dahil değildir. 2022 yılında 10 milyon 887 bin TL tutarında taşıt ve iş makinesi alınmıştır. Ekonominin bu kadar belirsiz olduğu bir dönemde belediye ihalelerine yoğun katılım olmakta ihalelerimiz de kamu yararı gözetilerek sonuçlandırılmaktadır. Alımların dövize endeksli olduğu düşünülürse bazı teklifler rakamlar indirilmesi bir yana tutarlar artmıştır. Taşeron işçilerin belediye şirketlerine geçmesinden kaynaklı işçi maaşları şirkete hak ediş düzenlenerek ödeme yapılmaktadır. Bu şirketler Sayıştay denetimine açıktır. Mal ve hizmet alım ihaleleri Kamu İhale Kanunu’na göre hazırlanmıştır.” diye konuştu.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Mecliste Encümen ve ihtisas komisyonu üyeleri de seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ
ASKER GÜNEŞ
HAMİT MUMCU
İBRAHİM YILDIZ
 
İMAR KOMİSYONU
ESRA YILMAZ KESKİN  
ULVİ PUĞ  
ALİ EMRAH KARAMUSTAFAOĞLU
BURHAN YILMAZ
HAKAN YILDIZ

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
NESRİN İLKUTLAV     
ERHAN UZUNOĞLU   
BİROL ÖZKARDEŞLER
OZAN ALİ İLGAZİ
İSMAİL ÖZEN

HUKUK KOMİSYONU
MAHMUT ESAT ASLAN
ULVİ PUĞ
CENAP BÖRÜHAN
CUMHUR TER
ÖZTEKİN TOSUN

SAĞLIK KOMİSYONU
BARIŞ ÖZGEN  
ASLI KAYA
ORÇUN ALTANHAN
CENAP BÖRÜHAN
NURDAN METİN

ÇEVRE KOMİSYONU
BİROL ÖZKARDEŞLER  
BURHAN YILMAZ
ŞAMİL SİNAN AN
ETHEM DEMİRCİ
NURULLAH ARIK

KENT KONSEYİ KOMİSYONU
HAMİT MUMCU   
ORÇUN ALTANHAN
RIDVAN TEKİN
DOĞAN KILIÇ
ALİ PEYNİRCİ

ESNAF KOMİSYONU
DOĞAN KILIÇ
İBRAHİM YILDIZ  
RIDVAN TEKİN
MEHMET ŞERİF DEMİR
NURULLAH ARIK

ENGELSİZ YAŞAM KOMİSYONU
MAHMUT ESATLAR
BARIŞ ÖZGEN   
ALİ YANGİR
NAZLI KURT
NURDAN METİN

SPOR VE EĞİTİM KOMİSYONU
ŞAMİL SİNAN AN  
OZAN ALİ İLGAZİ
CUMHUR TER
MEHMET ŞERİF DEMİR
EMRAH EROL

TURİZM KOMİSYONU
CENAP BÖRÜHAN 
DOĞAN KILIÇ
MUSTAFA CİN KILIÇ
RIDVAN TEKİN
İSMAİL ÖZEN

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ  KOMİSYONU
DR. BURCU BOSTANCIOĞLU
SİBEL HÜR
NESRİN İLKUTLAV
NAZLI KURT
İKBAL SEZGİN

KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİSYONU
ESRA YILMAZ KESKİN   
CUMHUR TER  
MEHMET ŞERİF DEMİR
İBRAHİM ETHEM DEMİRCİ
AHMET YENİÇIRAK

TARİHSEL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ KORUMA KOMİSYONU
ESRA YILMAZ KESKİN
ŞAMİL SİNAN AN
ULVİ PUĞ
ERHAN UZUNOĞLU
İKBAL SEZGİN

İNSAN HAKLARI VE EMEK KOMİSYONU
MAHMUT ESAT ASLAN  
ERHAN UZUNOĞLU
OZAN ALİ İLGAZİ
İBRAHİM ETHEM DEMİRCİ
HIDIR ALPTEKİN

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU
BİROL ÖZKARDEŞLER  
ALİ YANGİR
İBRAHİM YILDIZ
ALİ EMRAH KARAMUSTAFAOĞLU
ÖZTEKİN TOSUN

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KOMİSYONU
DR. BURCU BOSTANCIOĞLU 
BARIŞ ÖZGEN 
ASLI KAYA
ALİ YANGİR
EMRAH EROL

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU
HAMİT MUMCU
SİBEL HÜR 
MUSTAFA ÇİNKILIÇ
BURHAN YILMAZ
EMRAH EROL

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA KOMİSYONU
BURHAN YILMAZ
ORÇUN ALTANHAN
SİBEL HÜR
NAZLI KURT
AHMET YENİÇIRAK

 

 
Sahte dekont dolandırıcılarına darbe: 10 kişi tutuklandı
 
İzmir'e kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de planlama tartışması... Başkan Arda'ya 'AK Parti ile işbirliği yaptın' göndermesi!
Gaziemir Meclisi Mart ayı olağan meclis oturumunda tartışmalara neden ...
Belediyeden satılık beygirler!
Tire Belediyesi ‘kullanım ömrünü doldurmuş’ olarak tanımladığı belediye ...
Vatandaşlar iptalini istemişti... Narlıdere planlarına mahkemeden onay!
Vatandaşlar tarafından yargıya taşınan Narlıdere’deki dönüşüm planları ...
 
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı!
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Türkiye’de kadınların belediyelerde ...
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
Telefonla ulaştığı kişilerden, belediye adına aradığını belirterek deprem ...
İZSU'dan barajlarda temizlik seferberliği!
İçme suyu temin edilen yüzey ve yeraltı su kaynaklarının korunması için ...
 
Bayraklı Gençlik Meclisi'nde karar çıktı... Öncelik seçim güvenliği!
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuyla gençleri yerel yönetim sürecine ...
Bornova'nın kreşine Kore'den ve Türk askerinden destek!
Deprem bölgesindeki çeşitli kentlerde kurduğu 5 bin çadırla depremzedelerin ...
İZBAN’da 3’üncü ihale… Yeni duraklar için iki talip!
Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva