HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2023 Cuma - 08:54

Başkan Erdoğan’dan bakanlığa ‘plan’ uyarısı: Yanlış olursa yine yargıya gideriz!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı 1/25 binlik Nazım İmar Planı’na yapılan itirazlarını değerlendiren mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını doğru, yerinde ve hukuka uygun bulduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, itirazların değerlendirildiği yeni planın askıya çıkmasını beklediklerini belirterek, “Yeni planda da yanlış şeyler olursa, yine yargıya gideriz” uyarısında bulundu.

Başkan Erdoğan’dan bakanlığa ‘plan’ uyarısı: Yanlış olursa yine yargıya gideriz!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Karaburun’un Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçenin yeniden planlanması için yetkilendirilen Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, 1/25 bin ölçekli plan hazırlamıştı. Çok sayıda vatandaşla birlikte Karaburun Belediyesi tarafından plana itiraz edilmişti. Güneş ve rüzgar enerjisi santralarının köylülerin yaşam alanlarına kadar yayılmasına izin veren plan davalık olmuş, İdare Mahkemesi de geçtiğimiz günlerde planla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, mahkeme kararının son derece doğru, yerinde ve hukuka uygun olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: KESİLEN 1000 AĞACIN HESABINI KİM VERECEK?
Tarafların savunmalarını aldıktan sonra kararını açıklayan mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Yargı, hukuka uygun, doğru bir karar vermiştir. Biz o plana, doğal dokusu korunacak arazi yazılmasını istemiştik. Çünkü o plan, insanların arazilerini kullanma haklarını neredeyse yok edecekti. Yine o alan içerisinde ağaç katliamı yaptılar. Lodos elektrik şirketinin yaptığı ağaç katliamı durduruldu ama 1000 ağaç kesildi. Bunun hesabını kim verecek. Ben bir suç duyurusu görmedim” dedi.

YENİ PLANIN İVEDİLİKLE ASKIYA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ
Yürütmeyi durdurma kararı öncesi söz konusu plana çok sayıda itirazın yapıldığını hatırlatan ve bakanlığın bölgede incelemelerde bulunduğunu anlatan Başkan Erdoğan, “Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün o bölge için yaptığı planlarda son aşama geldiğini duyuyoruz. Umarım itirazlar doğrultusunda gerekli düzeltmeler yapılmıştır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Planda, tarım arazilerinin doğal yapısının korunacağı maddesi kesinlikle olmalı. Yeni planda köylerle ilgili hatalar olmamalı. Çünkü önemli olan köylerde plan yapmak değil, mevcut eski dokuyu koruyup tekrar köylüye yaşam alanı bırakmaktır. Yapılacak planlar köy vasfını kaybettirmemeli. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yeni planı ivedilikle askıya çıkaracağını ümit ediyorum. Ayrıca, yürütmeyi durdurma kararı sonrası eski planın tamamen iptal edilmesini bekliyorum. Yeni planda yine yanlış şeyler görürsek, itiraz hakkımızı kullanmaktan çekinmeyiz.”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Zafer Partisi ile el ele verir mi?
 
İZSU’dan bakanlığa ‘Pınarbaşı’ için dikkat çeken yazı: Kötü kokular geliyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güzin 6 Ekim 2023 Cuma 23:21

Karaburun lu belediye başkanı istiyoruz atanmış belediye başkanları istemiyoruz CHP kontenjan verirken parayı çok veren değil Karaburun u bilen yerlisi ni secseydi bunlar olmazdı ithal tipler belediye başkanları ile bu kadar

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 6 Ekim 2023 Cuma 09:16

Karaburun un güzelim köylerini belediye-bakanlık plan rant kavgaları yüzünden harabeye döndürdünüz, gidin köyleri gezin, çoğu harabeye dönmüş, yaşayan kalmamış nerdeyse. Yunanistanda benzer köyler turizm merkezi durumunda. Artık bu plan ve rant kavgalarını bırakında insanlar köylerdeki evlerini onarabilsin.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi onaylandı
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2024 Mali Yılı Performans Programını ...
Bayraklı’da milyarlık bütçeye meclisten onay!
Bayraklı Belediyesi’nin 1 milyar 729 milyon TL’lik 2024 bütçesinin kabul ...
Menemen’e tarihi bütçe!
Menemen Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Menemen ...
 
Buca'da dev bütçeye onay!
Buca Belediyesi 2024 mali yılı bütçesini 2 milyar 700 milyon lira olarak ...
Başkan Çerçioğlu Germencik’te vatandaşlarla bir araya geldi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; CHP Aydın Milletvekili ...
Başkan Eriş'ten Lider'e ziyaret
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
 
Alaçatı Wind Fest heyecanı başladı!
Bu yıl 4-8 Ekim tarihleri arasında Çeşme Belediyesi destekleriyle gerçekleşen ...
Başkan Soyer'den çocuk çalışmaları raporu: Kapı kapı beslenme çantası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 4. Uluslararası Çocuk Koruma ...
İZSU Bakanlığı uyardı… Sanayi tesislerini denetle!
Çok sayıda sanayi kuruluşunun yer aldığı Çiğli Atatürk Organize Sanayi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva