HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:46

Başkan Batur’dan ‘takdir’ vurgusu: Bize gelince mi sorun var?

Konak ilçe kongresinde CHP eski Milletvekili Musa Çam tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Daha önce kendileri de genel başkan tarafından takdir edilen arkadaşlar. Bir kere ön seçime girdiler ancak sonra MYK tarafından verilen kararla milletvekili oldular. O zaman bir şey yoktu da şimdi genel başkanımızın kararını eleştirme noktasına geldiler” ifadelerini kullandı.

Başkan Batur’dan ‘takdir’ vurgusu: Bize gelince mi sorun var?

EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu itibari ile ilçe  delege seçimleri start almıştı. Dün Konak İlçe Örgütü sandık başına giderek yeni ilçe başkanını belirlerken, kongreye geçmiş dönem milletvekillerinin yaptığı konuşmalar damga vurmuştu.

CHP İzmir’de geçmiş dönemlerde birçok dönem milletvekilliği yapan Tacettin Bayır ve Musa Çam, söz alarak CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı hedef almıştı.

ÇAM’DAN BATUR’A YÜKLENMİŞTİ
Partide uzun süre görev alan isimlerden biri olan Çam, Özkan’ın yanı sıra ise kongrede ev sahibi konumunda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a da sert sözlerle yüklenmişti. Batur’un aday yapılmasının ilçede başkanlık için ismi geçenlere haksızlık olduğunu belirten Çam, “Partide demokrasi olacak. 20 yıldan beri Narlıdere’de, Büyükşehir’e de aday oldu. Gösterilmeyince Konak’ta aday gösterildi. Konak’ta 15 belediye başkan adayı vardı.15’ini yok saydılar. Bu arkadaşlara karşı da yapılan saygısızlık. Koy sandığı, sandıktan kim çıkarsa o olsun” demişti.

BATUR: NARLIDERE Yİ NEREDEN NEREYE GETİRDİĞİMİZ BELLİ
Çam’ın sözlerine ise Başkan Abdül Batur’dan yanıt gecikmedi. Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan Başkan Batur, sözlerine kongre sürecini değerlendirerek “CHP’nin en önemli dinamiği kongre sürecidir. 100 yıllık parti olmamızın  en önemli nedeni  delege, il ve ilçe kongrelerinde parti içinde görev yapmak isteyen arkadaşların yarışının olması. Partinin ayakta kalmasının en önemli nedenlerinden biridir bu. Bu nedenle kongreler hareketli geçer. Diğer partilerde olmayan biçimde herkes eleştirini istediği gibi herkese karşı yapar. Hakaret sınırına gelmeyecek şekilde eleştiriye herkes tahammül eder. Kongremiz tek adaylı bir kongreydi. Delege seçimleri barış içinde geçti. 6-7 mahallede çift liste vardı, diğerlerinde arkadaşlar uzlaşı içinde geçirdiler. Tek adaylı seçimde 4,5 yıldır birlikte çalıştığımız genç, dinamik, parti örgütünden gelen, meclis üyesi olan Ozan İlgazi arkadaşımız tek aday oldu. Partiye çok faydalı olabilecek arkadaşımız. Bundan sonra yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Konak’ta da bazı şeyleri masaya yatırmakta fayda var. Yerel seçimde yüzde 62 oy aldık. Bunu 4,5 yıl sonra yüzde 72’ye taşıyan birliktelik var. Dünkü kongrede eski vekillerimiz çıkıp seçimin doğru olduğunu söyledi, benle ilgili eleştiriler de oldu. Ben kimseye o şunu bunu dedi diye yorum yapmam” ifadelerini kullandı.

4 DÖNEMLİK İVMEYE BAKSINLAR
Eleştirisini üstü kapalı biçimde Çam’a yönelten Batur, “Genel başkanımızın takdiridir. Daha önce kendileri de genel başkan tarafından takdir edilen arkadaşlar. Bir kere ön seçime girdiler ancak sonra MYK tarafından verilen kararla milletvekili oldular. O zaman bir şey yoktu da şimdi genel başkanımızın kararını eleştirme noktasına geldiler. Ben genel başkanımızın kararına layık olmaya ve yaptığım işi doğru yapmaya çalışan bir arkadaşınızım. Ben bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Narlıdere‘de 4 dönem başkanlık yaptım. Seçim ivmelerine bakmak lazım... Nereden aldım, nerede bıraktığım belli. Belediye başkanlığında bizi tercih etme noktasında genel başkanın da bazı tercihleri var. Özellikle kentsel dönüşüm ve diğer konulardaki duruşu için. Genel başkanımıza her zaman minnettarız. Onun yüzünü eğecek bir çalışma içinde olmadık. Her  zaman kenti ve ilçemizi ileriye götürmek adına geçmiş tecrübelerimizi aktarmaya devam ediyoruz. Eleştiri yapabilirler, onlar da bizim parti büyüğümüzdür. Eleştiri olabilir. Dünkü yaşananlar partinin dinamiklerinden kaynaklanan durumdur. Konak eski kongrelere oranla daha mülayim geçen bir kongreydi. Eleştiri olacaktır

 
Pakistan'daki bombalı saldırıda 2 sivil öldü
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kadın itfaiyecilerinden hızlı müdahale
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abe 8 Ağustos 2023 Salı 09:18

ne oldu gültepe imar çalışması işine baksan.. n

Yorumu oyla      2      3  
kemeraltılı esnaf 8 Ağustos 2023 Salı 08:26

beyler abdül başkan tüm özellikleri ile hepsine abilik de yapar işinede bakar keşke tüm başkanlar onun gibi olsa başta soyer.

Yorumu oyla      2      10  
Celali kaymak 7 Ağustos 2023 Pazartesi 20:59

Musa bey çok haklı diktatörleri destecilerinden biyatta başka birşey olmaz seç beni seçiyim seni önsecim şart vesselam

Yorumu oyla      11      6  
Başka türlü birşey... 7 Ağustos 2023 Pazartesi 16:37

Osmanlı nın çöküşü gibi.İmparatorluk çadırdıyor,bunlar koltuk derdinde.Konak da ayrı Balçova da ayrı kavga ama aktörler aynı ...Hepsi 2o yıl ve üstü koltuğa yapışmış,eğer seçime sizinle gidilsin... Vallahi de billahi de bu halk sizi gömecek..Sonsuza dek...

Yorumu oyla      10      4  
mert 7 Ağustos 2023 Pazartesi 16:33

MUSA ÇAM ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ..

Yorumu oyla      13      10  
vatandaş 7 Ağustos 2023 Pazartesi 15:42

Bence Musa Çam Haklı. Ama onlarında artık abilik yapması,gençleri desteklemesi gerek. Artık bir kabuk değişimi şart.

Yorumu oyla      14      7  
Gaziemir 7 Ağustos 2023 Pazartesi 14:22

Musa Çam vekilimizin, hiç ama hiç kimse tırnağı bile olamaz nokta

Yorumu oyla      11      10  
Partili 7 Ağustos 2023 Pazartesi 14:05

Sayın Batur ön seçim olmadan milletvekili ve belediye başkanları hakkıyla bu makamlara gelmediğini sizler daha çok biliyorsunuz,belediye olanakları emrinizde bu konuda sizin suçunuz yoktur,sizin gibileri tepeden atayanlara milletvekili olarak sekizinci defa milletvekili olanların suçudur,geçtiğimiz seçim döneminde herşey açığa çıktı bazılarının koltukları korundu ama cumhurbaşkanlığı gitti TBMM gitti,ama yerel seçimlerde ön seçim yapılmadığı takdirde hepiniz top yekün çekip giderseniz çünkü halk ve seçmen her şeyin farkında onun için tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu söz verdi, yapıyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Söke’de 4 bin 750 metrekarelik inşaat alanına ...
Sokak basketbolunun kalbi Karşıyaka'da attı
Basketbol kenti Karşıyaka’da düzenlenen İzmir Smaç Yarışmasını yüzlerce ...
Depremzede Lilit’in artık sıcak bir yuvası var
Hatay’da enkazdan kurtarılan köpek, İzmir’de sıcak bir yuvaya kavuştu. ...
 
Başkan Soyer'den yerelden değişim mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Vakfı'nın ...
Başkan Vekili Özkan aşure etkinliğine katıldı
Alevi Kültür Dernekleri Menderes Şubesi tarafından düzenlenen aşure etkinliğine ...
Kasapoğlu Kınık'ı ziyaret etti... Çocuk Köyü'nü yerinde inceledi
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili Mehmet ...
 
Bornova'daki yurtlar için geri sayım!
Bornova Belediyesi’nin ilçede eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma ...
Menemen seferberliği... Su verilmeye başlandı
Dün gece Menemen’deki taşıyıcı hatta meydana gelen arızanın giderilmesi ...
Meslek Fabrikası’nın başarı gururları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, her yaştan kadına kapılarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva