HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2013 Cumartesi - 10:10

Balyoz avukatları 'sahte delilleri' açıkladı!

Bir haftadır süren Balyoz davasının temyiz duruşmalarında sanık avaukatları sahte delilleri açıkladı. İşte, sahte olduğu öne sürülen deliller…

Balyoz avukatları  sahte delilleri  açıkladı!

ANKARA - Yargıtay’da bir haftadır devam eden 361 sanıklı Balyoz davasında, dijital deliller tartışma konusu oldu. Sanık Avukatları çok sayıda delilin ‘’Sahte olduğunu’’ 2 bin ayrı konuda ise, çelişki bulunduğunu ileri sürdüler.

Adli tatilde de devam edecek olan davada sanık Avukatları, Balyoz Planı ve dijital belgelerde, hem ‘’Sahte delil’’ hem de zaman, mekân, kişi çelişkisi tespit ettiklerini savundular. Avukatların ‘’Sahte olduğunu’’ ileri sürdükleri delil konuları şöyle:

YAZI FONTU : 2003 tarihli dijital belgeler, darbe planları ve Balyoz Harekât Planı dokümanı yazılırken calibri fontu kullanıldı. Ancak bu font, Microsoft tarafından 2007’de piyasaya sürüldü.

EZAN SESİ : Seminer 1. Orduda ve ses geçirmeyen odada yapıldı. Buna rağmen ses kayıtları olan 2’nci kasette ezan sesi duyuluyor. Mahkeme başkanı da ezan sesini duyarak tutanağa geçirdi.

EYÜP CAMİİ: Sanıklarca hazırlandığı öne sürülen Eyüp Cami gözlem raporunda, caminin  3 adet girişi olduğu belirtiliyor. Ancak yapılan incelemede caminin iki giriş kapısı olduğu belirlendi.

ALANYA GEMİSİ : Balyoz belgelerine göre 2003’teki darbe planında TCG Alanya isimli gemiye de görev verildi. Ancak bu gemi 2005 yılında inşa edilerek denize indirildi.

MOBESE KAYDI: Plana göre bombalanacağı öne sürülen Fatih Camiine ilişkin keşif raporunda MOBESE kayıtlarından söz ediliyor. Ancak 2003 yılında MOBESE sistemi olmadığı saptandı.

TRT GÖRÜNTÜSÜ : Sanıklardan Albay Ali Türkşen suç tarihinde TRT’nin hazırladığı bir belgesel çekimindeydi.  TRT arşivinden de Türkşen’in görüntüleri, tarih ve saati yazılı biçimde bulundu.

ALBAY YOK :
Darbe planında görevlendirilecek kişiler arasında  Albay Fahri Ekşioğlu adlı bir denizcinin de adı geçiyor. Ancak Deniz Kuvvetlerinde bu isimde perseonel olmadığı belirlendi.

UMUT İSMİ :
2003’deki darbe planında adı geçen Umut Ahmet Tarakçı adlı kişi, Umut adını mahkeme kararı ile 2009’da aldı.

HASTANE VE FİRMA ADI : 2003’deki belgelerde geçen Medical Park Sultan Gazi Hastanesi, 2008’de bu isim ile açıldı. Belgelerdeki Yeni Recordati firması da 2009’da kuruldu.

ŞEHİT SAYISI :  2003’deki Balyoz planında ‘Artan şehit cenazeleri ve öğrenci olaylarından’ bahsedildi. Ancak 2001-2009 yıllarında şehit sayısı azaldı.

11 NOLU CD  : 11 nolu CD’nin yazdırıldığı kaynak bilgisayar bulunamadı ancak bu CD’nin TSK’nın kullandığı bilgisayarlardan olmadığı kanıtlandı.

EGAYDAAK : ‘Egaydaak’ ifadesi ilk kez Kardk krizi sonrası Genelkurmay’a yazılan 15 Mayıs 2003 tarihli belgede geçti. Ancak bu ifade, 10 Ocak 2003 tarihli Balyoz planında da var.

UÇUŞ SAYISI : Balyoz planında Ege’deki uçuşlarda artış olduğu belirtiliyor. Ancak suç tarihlerini kapsayan dönemde 5 bin 136 uçuş yapıldı. Uçuş miktarı artmadı, azaldı.

AVM’LER YOK : Darbe planında Balıkesir ve Bandırma’daki büyük AVM’lerin ismleri de yer aldı. Ancak bu AVM’lerin 2010 ve 2011’de açıldığı belirlendi.

SOKAK İSİMLERİ : 2003’deki belgelerde adı geçen 10 sokak ve cadde isminin, 2007 yılında bu isimleri almış oldukları İstanbul Büyükşehir Belediyesi raporu ile belgelendi.

POLİSİN ADI : Gölcük’te bulunan ve 2003’de hazırlandığı iddia edilen Balyoz belgesinde, son kaydedici olarak bir polisin adı var. Avukatlar, dijital verilere polisin müdahale ettiğini savunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçek 27 Temmuz 2013 Cumartesi 13:49

Kimse kendini kandırmasın, o günlerde de bugün de darbe yapma niyetleri var. Unutmayın ki darbelerin hepsi ABD, Neocon ve İsrail desteğiyle bugüne kadar yapıldı. Her kurum içindeki suçluları temizlemelidir. Darbeden her zaman halk zarar görür.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otoban'da devrilen tır alev alev yandı!
Bornova ev eşyası yüklü TIR, İzmir- Aydın Otoyolu'nda yan yattı. Kaza ...
İzmirli kadınlardan TRT'ye hijyenik ped!
Alsancak'ta bir araya gelen İzmir Kadın Platformu üyeleri bir televizyon ...
İzmir yanıyor: Kemalpaşa'da da orman yangını!
Gaziemir’deki yangından sonra bir orman yangını da Kemalpaşa’da çıktı. ...
 
Ceylanpınar'a yine havan topu düştü: 1 ölü
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye tarafından atılan havan topunun ...
Savcılıktan Hayko Cepkin'e dava
Ünlü rockçı Hayko Cepkin'e, geçtiğimiz Şubat ayında yaraladığı kadın hayranının ...
Tunceli'de HES merkezine bomba
Tunceli'de özel bir firmaya ait HES santralinin ana kumanda binasına giren ...
 
İzmir Emniyeti’nden ‘sopalı mesaiye’ 4 maaş ikramiye!
Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir Emniyeti Müdürlüğü'nün, il merkezi ve ilçelerde ...
Öldürdüğü kadının telefonun yengesine verince!..
Karabağlar’da dağlık alanda, Yeliz Umman'ı başını taşla ezip öldürdükten ...
Kamyonet döşemesi altında 195 kg zehir!
İzmir'de polis operasyonunda, bir kamyonetin döşemelerinin arasına gizlenmiş ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva