HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2013 Cuma - 17:03

Öldürdüğü kadının telefonun yengesine verince!..

Karabağlar’da dağlık alanda, Yeliz Umman'ı başını taşla ezip öldürdükten sonra çalıların arasına gizleyen şüpheli Y.B., talihsiz kadının aldığı cep telefonunu yengesine hediye edip kullandırınca yakayı ele verdi. Y.B. birlikte olmak için 60 TL'ye anlaştığını öne sürdüğü Umman'ı, kendisine ayrıca 50 TL'lik alışveriş yaptırmasının ardından çıkan tartışmada öldürdüğünü söyledi.

Öldürdüğü kadının telefonun yengesine verince!..

İZMİR - Geçen 28 Mart tarihinde saat 15.00 sıralarında dağlık alanda ot toplayan vatandaşlar, çalılar arasında ceset bulunca polise bildirdi. Çalıların arasından çıkartılan ve bir kadına ait olan cesedin başının taşla ezilerek tanınmayacak hale getirildiği belirlendi. Polisin araştırmasında, parmak izi kayıtlarından, öldürülen kadının fuhuş yapmaktan Eskişehir ve İzmir'de kaydı bulunan 35 yaşındaki Yeliz Umman olduğu tespit edildi. Umman hakkında kayıp başvurusunda bulunan ailesi de talihsiz kadını, üzerindeki kırmızı renkli eşofman altından teşhis etti.

TELEFONUN İZİ SÜRÜLDÜ
Olay yerinde ipucu araştırması yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yeliz Umman'ın cep telefonunun da kayıp olduğunu saptadı. Cep telefonuna yönelik araştırmalar sürerken, ekipler ayrıca olay yerine yakın bölgelerdeki tüm işyerlerinin kamera kayıtlarına el koydu. Bu görüntülerde çevrede şüpheli bir otomobil tespit edildi. Ekiplerin iki yönlü sürdürdüğü araştırmalar sırasında, Yeliz Umman'ın kayıp olan telefonundan olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra sinyal alınmaya başlandı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) gelen bilgilerle telefonun kullanıldığı Limontepe semtindeki adrese baskın yapıldı. Telefonu kullanan kadının bilgisine başvuruldu. Kimliği açıklanmayan kadının, telefonu kendisine kayınbiraderinin hediye ettiğini söylemesi üzerine 25 yaşındaki Y.B. gözaltına alındı.
 

Y.B. ile birlikte ağabeyi ve amcası da emniyete götürüldü. Suçlamaları kabul etmeyen buzdolabı tamirciliği yapan Y.B., telefonu Yenişehir semtinde seyyar telefon satan birisinden satın aldığını söyledi. Ancak Y.B.'nin telefonu satın aldığını söylediği saatten sonra, öldürülen Yeliz Umman'ın aynı telefonla görüşmeler yaptığı kayıtlardan tespit edildi.

OTOMOBİLİ KİRALAMIŞ
Bu arada sık sık otomobil kiraladığı öğrenilen Y.B.'nin, oturduğu Karabağlar bölgesindeki 75 oto kiralama firmasındaki Renaunt Clio marka otomobiller incelemeye alındı. Bunlardan birini, olay tarihinde Y.B.'nin kiraladığı ortaya çıktı. Bu aracın, olay yeri yakınlarındaki görüntülerde tespit edilen otomobil olduğu saptandı. Elde edilen ipuçlarının polislerce önüne konulmasının ardından Y.B. suçunu itiraf etti.

50 TL'LİK ALIŞVERİŞ TARTIŞMASI NEDEN OLMUŞ
Y.B. polise, para karşılığında ilişkiye girmek için 60 TL'ye anlaştığı Yeliz Umman'ın, dağlık alana gittikleri sırada marketten yaptığı 50 TL'lik alışverişi kendisine ödettirdiğini anlattı. Cinsel ilişkiye girdikten sonra alışveriş parasını da verdiğini belirterek bu nedenle ikinci kez ilişkiye girmek istediğini, karşı çıkan Yeliz Umman ile tartıştıklarını, onu hızla ittirince yere düşüp başına taşa çarptığını ileri sürdü. Talihsiz kadının kanlar içinde kalmasının ardından da taşla başını ezdikten sonra çalılar arasına gizlediğini söyledi.

DAHA SONRA 2 KEZ CENAYET YERİNE GİTMİŞ
Y.B., cinayetten bir gün sonra olay yerine gittiğinde Umman'ın cesedini hala orada durduğunu, iki gün sonra tekrar gittiğinde ise, bu kez polis şeritlerini yerde atılı gördüğünü, o zaman bulunduğunu anladığını, o tarihten beri de her gün yakalanma korkusunu yaşadığını dile getirdi.
Emniyette ifadeleri alınan ağabey ile amca savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Y.B. ise, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Cinayet zanlısı Yusuf Barlak, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 


 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonet döşemesi altında 195 kg zehir!
İzmir'de polis operasyonunda, bir kamyonetin döşemelerinin arasına gizlenmiş ...
İzmir'de büyük yangın: Sarnıç alevlere teslim
Gaziemir Sarnıç’ta havaalanı yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. ...
Celal dede: Eşimi seviyordum niye öldüreyim?
Bornova’da, kasada duran silahı kontrol ederken, eşi 64 yaşındaki Didare ...
 
Trafikte bunları yapan yandı!
Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle ehliyetsiz sürücüye ...
İzmir'de ormanlık alanda infaz!
Çiğli, evinde otururken gelen telefon üzerine dışarıya çıkan 23 yaşındaki ...
500 km'lik demokrasi yürüyüşü sona erdi
Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan yola çıkan Aylin Kotil, ...
 
LYS sonuçları açıklandı: 109 bin boş kontenjan!
ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite ...
İzmir'de 250 lira yüzünden 2 kişi öldü!
Bayraklı’da 250 liralık alacak kavgasında bıçak ve tabancalar kullanıldı, ...
Atatürk Havalimanı'nda virüs krizi!
Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde pasaport kontrol sistemi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva