HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2016 Pazartesi - 12:07

Tekin’den İzmir’de ‘sosyal devlet’ çıkışı: Sen kimsin?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Eğitim, Doğa ve Sanat Derneği’ni ziyaret etti. Sosyal Devlet ve şehirleşme konularında konuşan Tekin, “Sosyal devlet olmayınca bu ‘sosret devlet’ anlayışı gibi kamuoyuna sunuyorlar. ‘Kömür verdik’ diyorlar, sen kimsin? 78 milyon yurttaşın vergisini alacaksın, aldığın vergiden ona pay vereceksin, onu da lütfeder gibi kömür verdim diye takdim ediyorsunuz” dedi.

Tekin’den İzmir’de ‘sosyal devlet’ çıkışı: Sen kimsin?

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Kadınlara yönelik evde çocuk bakımı kursu, madde bağımlısı olan vatandaşlara sanatla terapi, üniversiteye hazırlık kursları gibi birçok çalışmalar yürüten İzmir Eğitim, Doğa ve Sanat Derneği CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ağırladı.
 
Dernek üyeleriyle bir araya gelen Tekin ve Yüksel, bu tarz derneklerin önemli işler başardığını ve güçleri yettikçe destek olacaklarını ifade etti.
 
Kentlerin hızlı değişimine dikkat çekerek şehirleşme konusuna değinen Tekin göç eden vatandaşların göç ettikleri yerlere entegre olmalarında büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, “Şehirleştik de insanları buna entegre edemedik. Anadolu’dan göç edip büyük şehirlere gelenler en kısa sürede entegrasyonunu sağlayan il İzmir’dir” dedi.
 
Tekin ve Yüksel,  dernek üyesi kadınlarla ve gençlerle dernek çalışmaları hakkında sohbet etti.
 
SANATIN İLAÇ OLDUĞUNU GÖRDÜK
Derneğin kurulmasında katkıları olan Gürsel Tekin’e teşekkür eden Dernek Başkanı Burcu Bostancıoğlu, “Bu yola çıktığımızda bir siyasetçi olarak değil gerçekten sorumluluğunu bilen bir vatandaş olarak Sayın Gürsel Tekin’e takdirlerimi sunuyorum. Bizim üzerimizdeki emeğini ödeyemeyiz. Bizim için çok kıymetli, sizlerin de derneğimize üye olması ellerimizi tutması çok önemli” dedi. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sorunlarından birinin madde bağımlılığı olduğunu vurgulayan Bostancıoğlu, “Madde bağımlılığı 9 yaşına inmiş durumda... Kalem kutularından, çantalardan, tuvalet kapılarının ardından maddeler çıkıyor. Biz İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile gönüllü olarak resim, sanat ve tiyatro terapisi olarak derslere girdik. O madde bağımlısı kadınlara bu sanat terapileri ilaç oldu. Biz çok önemli bir basamak atladık. Neleri durdurabildiğimizi, neleri başarabildiğimizi gördük. Aslında sanatın bir ilaç olduğunu gördük” şeklinde konuştu.
 
SIRTINIZI MAHALLEYE DAYIYOR OLMANIZ ÇOK KIYMETLİ
Derneğin çalışmalarına ellerinden geldiğince destek olacaklarını söyleyen İl Başkanı Yüksel, “Büyük dernekler kuruluyor ama önemli olan bunların yaygın olması. Mahallenin tek derneğiyiz dediniz. Bir sivil toplum derneği olarak sırtınızı mahalleye dayıyor olmanız, burada bir çalışma yapmanız çok kıymetli. Yaptığınız çalışmalar Genel Sekreterimizin Halk Evleri projesine benziyor” dedi.
 


BU MESELELER YAŞANMIYOR GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADIK...
Bu derneği kardeş dernek olarak kabul ettiklerini ifade eden Tekin kentlerin hızlı değişimine dikkat çekerek, “Türkiye belki dünyada en hızlı değişkenlik sağlayan ülkelerden bir tanesi. Daha 30-35 yıl öncesinde nüfusumuzun yüzde 65’i kırlardayken yüzde 80’i kentlerde. Bu kadar hızlı değişim, dünyada mümkün değildir. Kim geliyor kim gidiyor? İnsan gelip gidiyor, insan değişkenliği bu. Yerinde, yurdunda, köyünde, kasabasında her insan gibi İzmirli, Çorumlu, Kayserili gibi herkesin kendi bölgesinde kendi yerinde gelenekleri görenekleri var, bir sosyal yaşamı var. Bu sosyal yaşam maalesef bir günde değişiyor. Burada şehirlerde tutunmaya çalışıyor insanlar. 81 ili iki kez dolaşmış bir arkadaşınız olarak söylüyorum, büyükşehirlerin emniyet müdürlerine sorduğunuzda kentlerdeki suç oranlarının ne kadar büyüdüğünü görecek, o tabloyu gördüğünüzde şaşkınlık içinde olacaksınız. Bu suç oranını sağlayan tetikleyen çok nedenler var. Paranın bu kadar değerli olmadığı, insanların çok daha değerli olduğu dönemlerde birbiriyle dayanışma ve kolektif bir yaşam biçimi toplumu ayakta tutuyordu. 30 yıl önce bu kadar zengin değildik, milli gelirimiz şu kadar yükselmiş diye okuruz ama milli gelirin düşük olduğu zamanlarda intiharların en düşük olduğu, mutluluğun en yüksek olduğu dönemlerdi. Şu anda ortalama kaç kişinin intihar ettiğini bileniniz var mı? Kaç çocuğun açlıktan sefaletten öldüğünden haberiniz var mı? Bu artık konu olmuyor, bu ülkede bu meseleler yaşanmıyor gibi davranmaya başladık” diye konuştu.
 
EN KISA SÜREDE ENTEGRASYONU SAĞLAYAN İL İZMİR!
Şehirleşme konusuna değinen Tekin, göç eden vatandaşların göç ettikleri yerlere entegre olmalarında büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, “Şehirleştik de insanları buna entegre edemedik. Anadolu’dan göç edip büyük şehirlere gelenler en kısa sürede entegrasyonunu sağlayan il İzmir’dir” dedi.
 
‘SOSRET DEVLET’ ANLAYIŞINI KAMUOYUNA SUNUYORLAR
İktidar partisinin politikalarını eleştiren Tekin, ‘Sosyal Devlet’ ile ilgili şu şekilde konuştu: “Sosyal devlet olmayınca bu ‘sosret devlet’ anlayışı gibi kamuoyuna sunuyorlar. ‘Kömür verdik’ diyorlar, sen kimsin? 78 milyon yurttaşın vergisini alacaksın, aldığın vergiden ona pay vereceksin, onu da lütfeder gibi kömür verdim diye takdim ediyorsunuz. Sosyal devlet olsa bunların hiçbirini konuşur muyuz? Sosyal devlet olsa o kartonun içindeki o çocuklar orda yatar mıydı? Şehirlere bakıyorsunuz, muhteşem şehirler, plazalar, devasa alışveriş merkezleri ve o plazaların etrafına da devasa duvarlar örülüyor. Niye korunacaksınız? Eyy oralarda oturan kardeşlerim ne zamana kadar korunacaksınız? Duvarla korunabilecek bir Türkiye yaratmaya kalkıştığınızda o zaman sosyal barışımızın, iç barışımızın ne kadar tehlikede olduğunu göreceksiniz. Bu büyük şehirlere gittiğinizde öyle manzaralarla karşılaşacaksınız ki Afganistan’da bile böyle manzaralar yok. Somali manzarasını görebileceğiniz yerler var. Biz şehirleştik, büyük plazalarımız var ama o plazaların içinde maalesef insan yok.”
 
BİZİ LİNÇ EDECEK GÜÇ YOK!
Gazetecilerin CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile ilgili sorularına cevap veren Tekin şu şekilde konuştu: Bizi linç edecek güç yok. Mahkeme kararlarını çok biliriz. Alışkanlık haline getirmişler. Birini linç edecekseniz iftira ile linç edeceksiniz. İftira bir alışkanlık haline geldi, başka bir geleneğimiz oldu. Nereden nereye geldik? ‘Komşusu açken tok yatamayız’ diyen, bu gelenekten gelenler yönetmiyor mu bu ülkeyi? Bu yönetenler şimdi iftiraya, yalana, dolana alıştı. Ortada bir mahkeme kararı var, belgeler var, adamlar var bütün bunlara rağmen birini karalamak için bir sürü iftiralar.. Hiç merak etmesinler bizim iftiralara karnımız tok.”



PARTİ İÇİ MESAJLAR
Öte yandan Tekin dernekteki buluşma öncesi İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP İzmir Kongresi’nde yaşanan gerginlikler hakkında konuşan Tekin, “Kürsüde her şey konuşulabilir. Demokrasi böyle işliyor. Saldırılara yönelik yaptırımlar olacak. Eleştiri özeleştiri olacak ama birbirimize hakareti yuhalamayı kabul edemeyiz. Disiplin kesinlikle çalışacak” dedi. Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile milletvekilleri arasında yaşanan kongre gerginliği için de “Parti yöneticilerinin basın aracılığıyla tartışması çok hoş bir şey değil. Elbette birbirimizi eleştireceğiz ama yapıcı olmak kaydıyla. CHP'nin kurumsal kimliğine zarar vermemeli tartışmalar. Basın aracılığıyla yapılan eleştiriler kabul görecek değil. Ben rahatsızım” mesajını verdi.

Tekin kurultay sonrası tüzükte yapılacak düzenlemelerle kongre süreçlerine müdahil olma durumlarıyla ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılacağını söyledi.


 

 
Altınordu’da Yener sevinci
 
2015 raporu: İzmir enflasyon şampiyonu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayhan karabuga 5 Ocak 2016 Salı 09:07

Baskanimiz gursel tekim ne doylese dogru soyler ozide sozide birdir seninle gurur duyorun baskanim ben gole takta kiranli kzanli nusuret demir kusun danadi izmirde bucada oturiyorum

Yorumu oyla      12      7  
Karşıyakalı 7 4 Ocak 2016 Pazartesi 12:16

Peki sen kimsin ? Türkiye deki en entelektüel tartışmanın son noktası bu kelime. Her kesin sıradan vatandaş olduğunu idrak ettiğimiz zaman bitecek herhalde Sende bende oda C.başkanıda parti başkanıda sıradan bireydir. Ama bu millet havaalınana gelen topçuyu sahneye çıkan popçuyu bir gazlar adam kansere çağre bulmuş zanneder kendini.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı Sayan yeniden sahaya çıkıyor: Uzun Adam Vakfı!
AK Parti’nin 7 Haziran’da İzmir’den milletvekili adayı gösterdiği isimler ...
Sırrı Süreyya Önder: Bizi tutuklayacaklar
Sırrı Süreyya Önder: Dokunulmazlığımızı kaldıracaklar. Durum öyle gösteriyor. ...
CHP'li Altıok üniversite öğrencileriyle buluşut
CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı “Siyasette Kadın Olmak” başlıklı ...
 
Davutoğlu yeni anayasa için Bahçeli ile görüşecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa için muhalefet turuna yarın devam ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'hendek' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla ...
İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 'köprü ücreti' Meclis'e taşındı
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü ve Otoyolu'nu ...
 
Binali Yıldırım'dan müteahhitlere müjde!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2016’ya hızlı girdi. Bakanlık, ...
CHP’de kadın kongresine bir aday daha
CHP İzmir'de 9 Ocak’ta yapılacak olan İl Kadın Kolları kongresinde Sibel ...
Yüksekdağ’dan ‘dokunulmazlık’ yanıtı: Sıkıysa gelin!
HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ Van'da yaptığı konuşmada, "Yıllar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva