HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2023 Cuma - 19:22

'Türkiye'nin geleceğini terör örgütleri tayin edemez'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu kadar destek açıklamalarının arkasında, altında, üstünde, yanında bir şey yok mu? Var. Öyleyse alemi kör, herkesi sersem sanmaktan vazgeçin. Bir yandan 'Terörün gölgesi olursa biz oradan kalkarız' diyor, öbür yandan gölge mölge değil terör hakim oluyor. Türkiye'nin geleceğini terör örgütleri tayin edemez. Türkiye'nin geleceğini ABD, AB ve başka bazı uluslararası örgütler, karanlık çevreler değil, Şanlıurfalıların helal ve temiz oyları belirleyecektir" dedi.

 Türkiye nin geleceğini terör örgütleri tayin edemez

Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim çalışmaları kapsamında esnafla bir araya geldi. Bakan Bozdağ, tarihi hanlar bölgesinde esnafla birlikte dua etti, ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği trambüs seferlerinin başlatılması törenine katıldı. Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 20 yılda Türkiye’nin ulaşımda çığır açtığını belirtti. Türkiye'nin kriz, kaos, kavga, zayıf iktidar, istikrarsızlık ile yönetilemeyeceğini dile getiren Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:

"İYİ Parti'ye de diğerlerine de soruyorum, 'Terörün gölgesi olan yerde biz olmayız' diyordunuz. Gelecek Partisi, CHP, hepsi, 'Teröre lanet olsun' diyorlar. Soruyorum, Kandil'in eli kanlı teröristleri Kılıçdaroğlu'nu destekleme ve Cumhur İttifakı'nı iktidardan indirme açıklaması yaptı. FETÖ terör örgütü, aynı açıklamaları yapıyor. Diğer terör örgütlerinin tamamı da aynı açıklamaları yapıyor. Biraz önce haberlere de yansıdı, orada da görüyoruz ki bir açıklama yaptılar, Emek ve Özgürlük İttifakı; 'Biz, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararımızı açıklıyoruz' dediler. Arkasından da 'Herkesi Kılıçdaroğlu'na oy vermeye davet ediyoruz' diye çağrıda bulundular. Önce aday çıkarmadılar, şimdi de kararlarını açıkladılar. ABD’li Biden, zaten başkan olmadan önce benzer açıklama yapmıştı. Şimdi AB'nin bazı ülkeleri de bu konuda açıklamalar yapıyor. Hatta bazı basın yayın organları, eli kalem tutan, ağzı laf yapan muhalefet edecekler için ilan verdiler, eleman aldılar. Şimdi de HDP, Yeşil Sol Parti ve diğer Emek ve Özgürlük İttifakı'nın içinde olan herkes 'Biz Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz' diyor. O zaman sormak bizim hakkımız değil mi? Bu terör örgütleri sizi niye destekliyor? Bu terör örgütlerine destek verenler sizi niye destekliyor? Türkiye'nin zayıflamasını isteyen, zayıf ve güçsüz Türkiye isteyen yabancı ülkeler sizi niye destekliyor? Onlarla ne konuştunuz? Onlara bir söz verdiyseniz, hangi sözleri verdiniz? Taahhütleriniz varsa, hangi taahhütleri verdiniz? Çıkın açıklayın. Bu kadar destek açıklamalarının arkasında, altında, üstünde, yanında bir şey yok mu? Var. Öyleyse alemi kör, herkesi sersem sanmaktan vazgeçin. Bir yandan 'Terörün gölgesi olursa biz oradan kalkarız' diyor, öbür yandan gölge mölge değil terör hakim oluyor. 'Bizi bunlarla bizi kimse yan yana koyamaz' diyorlardı, şimdi yaptıkları ortada. Bunun altındaki hesabı, niyeti görmek buna göre Türkiye'nin istikametini çizmek Şanlıurfalıların elindedir. Türkiye'nin geleceğini terör örgütleri tayin edemez. Türkiye'nin geleceğini ABD, AB ve başka bazı uluslararası örgütler, karanlık çevreler değil, Şanlıurfalıların helal ve temiz oyları belirleyecektir."

Bakan Bozdağ, konuşmasının ardından kurdele keserek hizmette giren trambüsleri bir süre kullandı.

CUMHURBAŞKANI TELEFON İLE HİTAP ETTİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ticaret Borsası'nda muhtarlar ve kanaat önderleri ile düzenlenen toplantıya da katıldı. Bakan Bozdağ burada muhtarlar ve kanat önderleri ile görüşmesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı. Muhtarlar ve kanaat önderlerine seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerin 14 Mayıs öncesinde böyle bir gayretin içerisinde olması adeta bana da şifa kaynağı oldu. Hem dualarınızı bekliyorum hem de bu süreç içerisinde yapacağınız çalışmalar Şanlıurfa'mız için Şanlıurfa'nın şahsında da Türkiye'miz için büyük bir heyecana, uyanışa vesile olacaktır. Şanlıurfa, Türkiye'nin bu noktada adeta bir bel kemiği, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin en önemli timsali. Sizlerin birliği, beraberliği, Türkiye'nin geneline teşmil olacaktır. Türkiye'nin geneli sizin birliğinizi, beraberliğinizi örnek alacaktır. Bu bakımdan 14 Mayıs Şanlıurfa'nın şahsında Türkiye için örnek teşkil edecektir." (DHA)

 
Selçuk'ta TİS krizi çözüldü... En düşük maaş 17 bin TL!
 
Özel'den Soylu'ya: Sen demokrasiden ne anlarsın?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank: Sundukları tek vaat kaos
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Karşımızda Türkiye'den bihaber, ...
CHP'li Kılıç’tan örnek davranış… Seçim için makam aracını bıraktı!
Seçim sürecinde kamu kaynaklarının kullanılmasının yanlış olduğunu belirten ...
Bakan Kasapoğlu Urla Enginar Festivali'ni ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Urla Enginar Festivali'nde ...
 
'Büyük bir şahlanışın temellerini atıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz sadece köprü, hastane inşa etmiyoruz. ...
'Bütün köy okullarını yeniden açacağız'
Pendik'te partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılış töreninde konuşan ...
'Türkiye'nin başarılı çalışmalarının arkasındayız'
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, savunma ...
 
AK Partili Yıldırım'dan seçim mesajı: Teröristler, FETÖ'cüler karışmaya başladı
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Siyasette bir gerçek vardır. ...
AK Partili İnan’dan Başkan Soyer’e 'Yüksel Taşkın' tepkisi: Siyasetçinin efendisi hocalar değil millettir!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir ...
Bakan Kirişci: Tarımsal ihracat 7,6 milyar dolar
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Ocak-mart döneminde tarımsal ihracat ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva