HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Kasım 2009 Çarşamba - 00:00

Atatürk sevgisi Halkapınar'a sığmadı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’’nin (İZSİAD) 4.’’sünü düzenlediği Atatürk’’ü Anma Konseri’’nde ünlü sanatçılar İdil Biret, Fahir Atakoğlu ve Sertab Erener sahne aldı.’

Atatürk sevgisi Halkapınar'a sığmadı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’’nin (İZSİAD) 4.’’sünü düzenlediği Atatürk’’ü Anma Konseri’’nde ünlü sanatçılar İdil Biret, Fahir Atakoğlu ve Sertab Erener sahne aldı.’
 
Halkapınar Spor Salonu'ndaki konser öncesinde Atatürk'ün 10. Yıl Nutku, kendi sesinden dinletildi. İzmir Sanat ile Ankara Devlet Çoksesli Koroları’’nın da yer aldığı konserde ilk olarak besteci Fahir Atakoğlu sahneye çıktı ve kendi bestelerinden oluşan bir repertuvar seslendirdi. Atakoğlu'nun ardından sahneye çıkan şarkıcı Sertab Erener de sevilen şarkılarını İzmirliler için söyledi. Yaklaşık 20 bin kişi Halkapınar Spor Salonu'nu hınca hınç doldurdu. Ata'nın sesinden verilen 10. yıl Nutku'nda tüm salon ayağa kalkıp alkışlarla tempo tuttu.
 

 
TRT sanatçısı Tuğba Ger de Murat Kodallı'nın bestesi olan Aşık Veysel Oratoryosu'ndan ''Atatürk'e Ağıt'' ve ''Kara Toprak'' adlı türküleri söyledi. Gecede sahne alan sanatçılardan piyanist İdil Biret ise Rus besteci Sergey Rahmaninov'un eserlerini yorumladı. Konserin sonunda salondakiler, ''İzmir'in Dağlarında'' şarkısını ve ''10. Yıl Marşı''nı koroyla birlikte seslendirdi. Konsere katılan İzmirliler, Atatürk’’ü, ölümünün 71. yılında müzik ziyafetiyle andı.


KOCAOĞLU: NE MUTLU BİZE
Anma töreninde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“Ulu önderimizin emanet ettiği tüm değerlere ve devrimlere sahip çıkmak kararlılığındayız’” dedi. Başkan Kocaoğlu, ’“Ne mutlu bizlere; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere, böyle bir miras bırakan bir dünya liderimiz var. O’’nun izinde, yolunda yürüyerek devrimlerine sahip çıktığımız müddetçe, yine O’’nun deyişiyle Türkiye Cumhuriyeti ’‘ilelebet payidar kalacaktır’’’” diye konuştu.
 

 
YETENEKLİ ÇOCUKLARA MÜJDE
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli de konuşmasında, ’“İyi ki buradasınız, iyi ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti var’” dedi. Denizli, önümüzdeki süreçte İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile yeni bir projeye başlayacaklarını ve ilköğretim çağındaki yetenekli çocukları bulup yetiştirerek Türkiye’’ye yepyeni değerler kazandıracaklarını müjdeledi.
 
Orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı’’nın yaptığı, piyanoda Türkiye’’nin yetiştirdiği iki büyük değer Fahir Atakoğlu ve İdil Biret’’in, solist olarak ise Sertab Erener ve Tuğba Ger’’in sahne aldığı konserde; orkestrada İzmir Devlet Senfoni Orkestrası; korolarda ise Ankara Devlet Çoksesli Korosu ve İzmir Sanat Çoksesli korosu yer aldı. Koro şefliğini Ali Hoca’’nın yaptığı konser, tüm sanatçıların birlikte söylediği İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Roman öldü mü?''
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, ABD'de İngilizceye çevrilerek yeni ...
Aerosmith'in vokalisti Tyler gruptan ayrılıyor
1970 yılında kurulan Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler, gruptan ...
Müslüm Baba Tirespor için söyleyecek
Şarkıcı Müslüm Gürses, yarın İzmir'in Tire ilçesinde, Tirespor yararına konser verecek.’
 
Üç cazcıdan ortak bir 'Hediye'
Türkiye’’nin önde gelen üç cazcısı Volkan Hürsever, Burçin Büke, Volkan ...
Karşıyaka’’da şiir şenliği
Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğünce düzenlenen İzmir 1. Çeviri ve Şiir Şenliği başladı. ’
''Atatürk'ü anlatmayı beceremedik''
'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman, yarın ölümünün ...
 
Kalemleri ve devrime inançları vardı...
Maksim Gorki, Mayakovski, Gladkov, Reed... Onlar Ekim Devrimi'ne ...
Oyun ve Oyuncak Müzesi açılışa hazırlanıyor
Konak Belediyesi, İzmir'de ilk Oyun ve Oyuncak Müzesi’’ni açacak. ...
Yarının Büyüğü Dergisi yeni sayısı çıktı
Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde çıkartılan ’“Yarının ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva