HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2016 Pazartesi - 20:14

Akpınar’dan Milli Eğitim Müdürü’ne bombardıman

Karşıyaka’da yeni yılın ilk meclisi başkan Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında toplandı. Toplantıya Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasında yaşanan 'okul' polemiği damga vurdu. Akpınar, belediyenin okullara yardım yapması nedeniyle kendisini ‘şov yapmak’la suçlayan İslamoğlu’na yanıt verdi. Akpınar, “Sen milli eğitim müdürü müsün, siyasetçi misin? Atanmışın seçilmişe yaptığı davranışı kınıyorum. Haddini bilecek. Karşıyaka'dan da şahsımdan da özür dileyecek” dedi.

Akpınar’dan Milli Eğitim Müdürü’ne bombardıman

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka’da yeni yılın ilk meclisi başkan Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında toplandı. Toplantıya sosyal medyada yaşanan Başkan Akpınar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu arasında yaşanan tartışma damga vurdu.
 
İslamoğlu, sosyal medya üzerinden Karşıyakalılara seslendiği paylaşımda Akpınar'ı 'şov yapmak ve doğru söylememekle' suçlamıştı. Akpınar, İslamoğlu'na cevabı meclis toplantısında verdi.
 
HADDİNİ BİLECEK
Kendisinin seçilmiş bir belediye başkanı, İslamoğlu'nun ise atanmış bir müdür olduğunun altını çizen Akpınar, “Ben hizmet ediyorum. Okullara destek oluyoruz, bize 'şov yapıyorsun' deniyor. Ben asli görevimi yerine getiriyorum. Çocukların sevgisi hiçbir şeyin önüne geçemez. Bana “Siz gidiyorsunuz yarın başka siyasetçiler de gider” diyemezsiniz. Kentin belediye başkanıyım. Giderim. Hizmetlerimi yerinde incelerim. Sokakta yaşar belediye başkanı, odada değil. Bana Facebook'tan yanıt vermiş. Geldiğimiz yere bakın. Sen milli eğitim müdürü müsün siyasetçi misin? Bana cevap veriyorsun. Dürüstlüğü ben ona öğretirim o bana öğretemez. Doğru söyleyene dürüst denir. Ben doğru söylüyorum. Siyaset güzel konuşma değil. Söylediğini yapmadır. Ben her ikisini de yapıyorum. Karşıyaka halkına rest mi çekiyorsun beyefendi. Ne yazar. Herkes haddini bilecek. '10-15 kişilik grup kameralarla giriyormuş içeriye... Öğretmen şaşkın çocuk şaşkınmış... Bu olur mu diyor. Hadi oradan. Boyuna posuna bakıp konuşacaksın. Ben Hüseyin Mutlu Akpınar'ım... Ben doğru söylerim.”
 
ALTINCI ŞART HADDİNİ BİLMEK!
İslamoğlu'nun ilçede 12 yıldır görev yaptığını ancak hizmet üretmediğini iddia eden Akpınar, “Kazık çakmışsınız yerinize ama hizmet üretmemişsiniz. Seçilmiş birine atanmış biri olarak böyle konuşamazsınız. Karşıyaka halkına hakaret ettirmem. Nerede konuşulacağını en iyi bilenlerdenim. Hayatımda hiçbir zaman şov yapmadım. Çocukların eğitim haklarını sekteye uğratacak davranışta hiçbir zaman bulunmadım. Beni okullara çocuklarımız davet ediyor, okul müdürleri, veliler davet ediyor yerel yönetim dersi için. Okuldan geçerken 'hadi uğrayayım' demiyorum.İslamın şartı beş... Altıncısı haddini bilmek. O ilçe milli eğitim müdürü haddini bilecek. Resmen siyaset yapıyor. Karşıyaka'da bunu yapanlar diğer yerlerde iktidara yağ çekmek için neler yapıyorlardır” dedi.
 
‘ÖZÜR DİLE’ ÇAĞRISI
Akpınar, bundan sonrada okullara gitmeye devam edeceğini söyledi. Ayrıca İslamoğlu'nu işaret ederek, “Beyefendiyi de beklerim. Sadece beni seyreder. Hakaretten dolayı kendisini özür dilemeye davet ediyorum. Cep telefonuma mesaj atıp 'Başkanım kahvaltı yapalım bu kavgaya son verelim' demeyecek. Çıkacak Karşıyaka halkından özür dileyecek. Böyle biriyle oturmam söz konusu olmaz. Sen sokak kabadayısı mısın? Orada siyasi örgütlenme yapıyorsam buyursun müfettişler gelsin. Hizmet üreten bir insana böyle davranma hakkını sana kimse tanımaz. Haddini bilecek. Karşıyaka'dan da şahsımdan da özür dileyecek.”
 
AK PARTİ ÜYELERDEN ŞOK TALEP!
Akpınar toplantıda ayrıca Ersin Güngör, Abdullah Mertoğlu ve Müslüm Karakeçili'den oluşan AK Partili meclis üyelerinden birinin Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) meclis üyesi olarak kazandıkları paranın az olduğunu öne sürerek aldıkları huzur haklarının asgari ücret düzeyine çıkarılmasına yönelik başvuruda bulunduğunu açıkladı.
 
SİYASET PARA İÇİN YAPILMAMALI
Akpınar'ın AK Partili meclis üyelerinin talebini mecliste dile getirmesi sonrası söz alan CHP'li Meclis Üyesi İsfahan Naki, “Mensubu olduğum partiden gelen öğretiye göre siyaseti birinci olarak vatan millet için, ikinci olarak yaşadığınız yöreye hizmet için yaparız. Atatürk'ten de İsmet Paşa'dan da böyle gördük. Siyaset para için yapılmaz. Gönüllülük esastır. 5393 yasa olarak var. Huzur hakkı ödeniyor. Bunun dışında siyaset para için yapılmamalı. Halka hizmetin bedeli olamaz” dedi.
 
SİYASET HİZMET ÜRETME YERİDİR
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ise AK Partili meclis üyelerinin yaptığı başvuru için  “Burası oturup da maaş alacak yer değil. Hizmet üretiyoruz. Siyaset alma değil verme alanıdır. Belediye başkanı ticari faaliyette bulunamaz. Ofisi varsa kapatır. Meclis üyelerinin böyle bir durumu yok. İşi olan meclis üyesi mesleğini yerine getirir ancak belediye çalışma yeri değildir. İş yeri değildir. CHP'li arkadaşlar komisyondan aldığı parayla geçimini sağlamıyor. Dışarıdan çocuk okutan var. Bağışlayan var. Halkın temsilcisinin maaş alması durumu olamaz. Ne yazık ki 1980'den sonra “Ben ne alabilirim” mantığı girdi siyasete... Bundan kurtulmamız gerekiyor. Siyaset hizmet üretme yeridir. Biz burada iktidarız, hizmeti düşünüyoruz. Bu anlayışın iktidarda olduğu yerleri düşünüyorum. Çok şükür ki İzmir'de yaşıyoruz. Kamu kaynaklarını doğru kullanıyoruz. Karşıyaka'da böyle bir şey çıkmasına üzüldüm. Karşıyaka demokrasinin simgesi. Farklılıkların ortaya çıkıp başarıların elde edindiği yerdir. Ben belediyeye ne veririm diyenlerin yaşadığı kentte böyle bir düşüncenin olmaması gerekirdi” diye konuştu.
 
TALEBİM YOK
AK Partili Ersin Güngör ise BİMER'e herhangi bir başvuru yapmadığını söyledi. Güngör, “Bu söylediğinizden hiçbir bilgim yok. Meclis üyesi arkadaşlarım burada yok. Kendilerini talebi varsa bilmiyorum. Benim bir talebim olmadı. Arkadaşların olmuş ise bilemem benim bir talebim yok” dedi.

 
Tekneleri bozulan kaçakları sahil güvenlik kurtardı
 
Bakanlar Kurulu sonrası HDP'ye hendek eleştirisi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şarlo 5 Ocak 2016 Salı 19:43

Bay Başkan Şu ankara ilk okulu önündeki manavın bir dokunulmazlığımı var.Ve okulun denmir korkuluklaruna karşıdan çektğiğ aydınlatma için elektik kablolaro bir kaçak yapsa bu yağmurda bir çocuk ölse sonra .Haydi Başkan göster kendini

Yorumu oyla      12      6  
5 Ocak 2016 Salı 12:57

Sayın Belediye başkanını bu asil ve halkçı düşüncesini saygıyla karşılıyor ve bu demokratik duruşunun yanında yer aldığımızı memnuniyetle belitmek istiyorum.

Yorumu oyla      13      9  
Hür Düşünce 5 Ocak 2016 Salı 12:45

Müdür herhalde önümüzdeki seçimlere şimdiden yatırım yapıyor.

Yorumu oyla      13      7  
haluk 5 Ocak 2016 Salı 10:02

sayın başkanım sizi takdir ediyorum ve iyi yapan herzaman eleştirilir siz yolunuza devam edin etliye sütlüye karışmayan böyle laflar eder siz çizginizi bozmayın başarı sizin hakkınız siz daha iyi yerlere layiksiniz bunu halk görüyor başkaları gibi 12 sene pineklemiceksiniz saygılarımla

Yorumu oyla      15      10  
4 Ocak 2016 Pazartesi 22:57

seçilmiş-atanmış tartışmasını bu yurda ilk kez demirel getirdi. onun zamanında bürokrasi daha çok solda idi. O da atanmışları ezdirmek ve küçük düşürmek için hep seçilmişleri öne çıkardı. sayın başkan öyle atanmışlar var ki, seçilmişlere taş çıkartır. Ayrıca unutma sen de belediye başkanlığına atandın. önseçimle mi geldin ki böyle konuşuyorsun.

Yorumu oyla      26      21  
Şarlo 4 Ocak 2016 Pazartesi 22:07

Karşıyakamızın Başkanını İlk kez kutluyorum. KUTLARIM

Yorumu oyla      26      15  
adnan 4 Ocak 2016 Pazartesi 21:21

buyuk baskan,buyuksun,dogru soylemissin,devam,karsiyaka destekliyor,bravo....

Yorumu oyla      25      15  
4 Ocak 2016 Pazartesi 21:15

Başkan bu ne üslup böyle. Seçilmiş olman böyle konuşturmanı gerektirmez.

Yorumu oyla      25      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nde damga vuran şiddet açıklaması!
Buca Belediyesi'nde denetim komisyonu üyelerinin belirlendiği yılın ilk ...
Konak Meclisi’nde esnafa indirim yok, komisyon tamam!
Yılın ilk oturumunda Kordon esnafından gelen işgaliye bedeli indirim talebi ...
Balçova’daki memurlara yeni yıl müjdesi
Balçova Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası arasında ...
 
Bornova'da can dostlara sıcak yuva
Sosyal belediyecilik anlayışıyla pek çok projeyi hayata geçirerek ihtiyaç ...
Genç sporculara Başkan Pekdaş dopingi
Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz spor okullarında kurs gören öğrencilerle ...
'Yerel kalkınma'da bir destek de zeytin üreticisine
Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye ...
 
Büyükşehir'den 'Ayakkabıcılar yoluna' 2.neşter!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Işıkkent’teki Ayakkabıcılar Sitesi’nin trafiğini ...
Başkan Batur'dan 'Narbel yolu' açıklaması
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel bir gazetede yer alan Narlıdere ...
Buca sosyal hizmetleri ile fark yarattı
Hayata geçirdiği projelerle kentin çehresinde hızlı bir değişime imza ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva