HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2023 Salı - 10:15

AK Partili Kaya, Soyer’e ‘hayal satma’ dedi… 1 Ekim’e kadar süre verdi!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’in kronik sorunlarından birisi olan Balçova Arsa Mağdurları’nın sorunun çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin de devreye girmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Süreçle ilgili çift başlılık olmaması gerektiğini belirten Kaya, “25 senedir kandıranların nasıl kandırdığını görsünler diye bekleyeceğiz. 1 Ekim'e kadar çözmezlerse hemen alanı rezerv alan ilan edeceğiz, hazinenin ve ormanın yerine de kanun ise kanun çıkartarak sorunu çözeceğiz. Onlar yine hayal satıyor, insanların umutları ile oynuyor” dedi.

AK Partili Kaya, Soyer’e ‘hayal satma’ dedi… 1 Ekim’e kadar süre verdi!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündemlerinden bir tanesi de İzmir’de yıllardır çözüme kavuşturulamayan Balçova Arsa Mağdurları konusuydu.

1969 yılında yaklaşık 5 bin kişi, yapılacağı söylenen sosyal konutlar için İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan hazine arazilerini parasını belediyeye ödeyerek satın almış, o dönem bürokrasi de yaşanan sorunlardan kaynaklı sadece bin 200 kişiye tapusu verilmemişti. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yarattığı belirsizlikle tapusunu alamayan yaklaşık 3 bin 800 hak sahibinin de tapu sorunu çözülememişti.

“BALÇOVA’YI ÇÖZECEĞİM” DEDİ, FİNANSMAN NEREDE?
Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Balçova Arsa Mağdurları’nın sorunlarının çözümü konusunda planlama ile ilgili adım atmasını eleştirdi. Kaya, alanın rezerv alan olarak ilan edileceğinin duyurulmasının ardından Soyer’in harekete geçtiğini belirterek “bizim işimiz icraat. O vaat satar. Biz icraat yaparız. Kendi içinde çelişen, nasıl bir hayal sattığını ortaya koyan biri açıklama. Ortada bir problem var. Balçova Arsa mağdurları diye... Biz İzmir'in kronik sorunlarını yerel yönetimlere rağmen çözeceğiz. Bu sorunları oluşturan çünkü yerel yönetimler. Seçimden çok kısa süre önce hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Onlarla bir araya gelmek istedik. Bir araya gelip değerlendirdik ve planlarımızı oluşturarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde startı verdik. 25 yıldır her seçimde ‘bunu çözeceğiz’ diyen CHP, biz bu işe girene kadar gıkı çıkmıyordu. Kendisi ‘ben bu işi çözdüm’ dedi. Göreceğiz şimdi. Biz bu işe siyasi olarak bakmıyoruz, sosyal bir mesele var. Bu insanlar da İnciraltı gibi paralarını belediyeye yatırmışlar. Burada devlet yok, ilçe belediyeleri almış parayı. O paralar ile ilçeye hizmetler yapılmış. Ancak sen bu yerleri utanmadan, sıkılmadan arsa mağdurlarını Olimpiyat Köyü yerini gidip satmışsın. O zaman için insanlar çoluğunun  çocuğunun rızkından ayırıp paralar yatırmışlar. 4 bin 500'e yakın vatandaşımız var.  Bu sorunu çözmemiz lazım. Sen nasıl çözeceksin? Belediye yeri ile burayı çözebilme ihtimalin var mı? 8-10 blok gözüküyor. Kaç kişiye olacak orası? Geri kalanlar ne olacak? Ancak sen hepsinin sorununu çözdüm diyorsun. Kendi kendilerine itiraf yapıyorlar. 5 yıldır Balçova Arsa Mağduru arkadaşlarımızın umutları ile oynuyorlar. 2011'deki planlarla çözülme imkanı olmaz diyorlar. Bunu AK Parti mi yaptı? CHP'li belediyeler yaptı. Seçim vardı 2011'de, sıkıştılar ve olmayacak plan attılar. Şimdi senin yaptığın planla da çözülmez. Hayal satıyorlar. Bu konutları ben yapacağım, anahtarı teslim edeceğim diyor. Bunun finansmanı nerede?” dedi.

1 EKİM'E KADAR ÇÖZMEZLERSE HEMEN ALANI REZERV ALAN İLAN EDECEĞİZ
İzmir’in kronik sorunlarından birisi olan Balçova Arsa Mağdurları konusunda bakanlık nezdinde alanın rezerv alan edilmesi konusunda adımlar atılacağını kaydeden Kaya, Büyükşehir’e 1 Ekim’e kadar süre verdiklerini kaydederek şunları söyledi:

“Büyükşehir’in şu an tüm yatırımları durmuş durumda. Halk konut dedikleri rant konut çıktı. Yaptığı bir bina yok. Büyükşehir’in tüm yatırımları durdu. Çiğli'deki tramvay, metro hattı durmadı mı? 4,5 yılda kasadaki parayı çarçur etti.  Neredeyse işçinin maaşını ödeyemeyecek duruma gidiyorsun. Bu durumdasın belediye olarak. Finansı da geçtik, senin yerine yapabileceğin konut sayısı belli. 4 bin 500 kişiye orada konut yapamazsın.9 bin konut yapman lazım ancak öyle bir arazin yok. Senin arazine en fazla çok sıkıştırsan bile 500 konut yaparsın. 250’sini versin finanse edeni, geri kalan insanlara ne olacak? 25 yıldır sizi kandırıyorlar. Bir sefer daha kandırılmasın vatandaşlarımız. Bu konunun çözümü kanuni altyapısı olmadan olma ihtimali yok. Burada sosyal bir problem var. Büyükşehir ve ilçe belediye vatandaştan parayı almış, bu parayla ilgili de sattım dediği yerleri de başkalarına satmış. Bunun çözümü için mutlaka kanuni düzenleme yapılarak hazineye verilmeli. Şimdi hazine yeri verilemez ki, hukuki altyapısı yok.  Ben hukuki bilginin de zayıf olduğunu düşünüyorum. İnsanların gözüne baka baka umutları ile yerel seçimler öncesi oynama derdinde. Ağustos-Eylül’de çözülme ihtimali yok. Biz de bu meseleyi çözeceksek tüm hepsini bir çözeriz. Ben 1 Ekim'e kadar bekliyorum iki başlılık olmaması için. Ancak İzmirliler yaşayarak yine hiçbir şey olmadığını görecek. 25 yıl sonra toplantı yapıyor... Bizim yaptığımız toplantıya bile o kadar arkadaş gelmedi. Ancak bunların gerçek yüzlerini görmesi için, iki başlılık olmaması ve kanunun siyaset üstü olması nedeniyle biz yapacaklarımızı 1 Ekim'e kadar kenara koyuyoruz. Beni vatandaşlarım görsünler. 25 senedir kandıranların nasıl kandırdığını görsünler diye bekleyeceğiz. 1 Ekim'e kadar çözmezlerse hemen alanı rezerv alan ilan edeceğiz, hazinenin ve ormanın yerine de kanun ise kanun çıkartarak sorunu çözeceğiz. Onlar yine hayal satıyor, insanların umutları ile oynuyor. Ancak bizim yapacaklarımız ile  arsa arsa sorun çözülemiyorsa emlak konut girer ve sorun çözülür”

 
Egeli ihracatçılar Torbalı'da buluştu... Başkan Eskinazi'den Tarım OSB önerisi!
 
Eğlence mekanında silah ve mühimmat bulundu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gül 21 Haziran 2023 Çarşamba 09:52

Bu işi çözerse Akp çözer ümitle bekliyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyetli 20 Haziran 2023 Salı 14:31

rezerv alan ilan etmekte çözüm olmaz.oradaki sorun kangren olmuş insanlar bir daire değil daha fazla istiyor müstakil yer istiyen bile var.

Yorumu oyla      2      3  
Ağam bizimle eğleniy 20 Haziran 2023 Salı 13:58

2002'den beri niye yapmadınız?

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 20 Haziran 2023 Salı 13:00

akp bitmeden bu ülkeye kurtuluş yok..

Yorumu oyla      7      3  
bekir 20 Haziran 2023 Salı 12:54

Atilla birsöz git soyer sana cozum bulsun sen de atilla kaya bırak ne halleri varsa gorsunler soyer nasılsa her sorunlarını çözüyor

Yorumu oyla      3      4  
Atilla BİRSÖZ 20 Haziran 2023 Salı 11:46

Rezerv alan ilan ederek onca insanın arazisine el mi koyacaksınız çözüm bu mu emlak inşaat dediğiniz özel şirketlerle çalışan bir kurum para almadan iş yapacağını iddia etmeniz bile komik diyecekler ki ev bedelinin %30-35 sizden gerisi devletten o aldıkları bedel zaten bina inşaat bedeline yetecek bedel hatta kar elde bile edebilirler bunu izmir depreminde yıkılan binalara verdikleri teklifte gördük iyilik yapmak istiyorsanız peşkeş çektiğiniz orman arazilerinin bir kısmını devlet kurumu olan belediyenin hatasını gidermek için halka verirsiniz halk da hayır dua eder sorun çözümünde ortak olmak arazi devrine imza atarak olur sorun çıkarmadan imza atmanız zaten sizin sayenizde olduğunu kanıtlar izmir halkı aptal değildir

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bayır’dan ‘ittifak’ yorumu: Kullanıldık!
CHP eski milletvekili Abdüllatif Şener’in ‘oy vermedim’ açıklamasının ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'İhanet' bir bilmecedir!
Mehmet KARABEL yazdı... 'İhanet' bir bilmecedir!
Öztrak, CHP'nin asgari ücret teklifini açıkladı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin asgari ücret tartışmalarına ilişkin ...
 
Oğan'a oy verdiğini 'kafa bulmak için' söylemiş!
CHP'den istifa eden Abdullatif Şener, daha önce bir yayında söylediği ...
Demokrat Parti, grupta yer almayacak!
Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Demokrat Parti’nin Saadet ...
81 il başkanından Akşener'e destek!
İYİ Parti'nin tüm il başkanları, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 3. Olağan ...
 
Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı belli oldu!
Gazeteci Özgür Yici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı oldu.
AK Parti'de yeni görevlendirmeler!
AK Parti'de genel başkanvekilliği ve genel başkan yardımcılıklarına atama yapıldı.
AK Parti'den AYM'nin HDP kararına tepki!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva