HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2023 Çarşamba - 08:52

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Alsancak Limanı’ tepkisi: İzmir’de 2 milyar dolar yatırım yapacak kimse yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li vekillerin Alsancak Limanı ile ilgili İzmir iş dünyasının oluşturacağı bir konsorsiyuma satılma önerisine yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “En küçük manası ile 1,5-2 milyar dolarlık yatırımdan bahsediyoruz. İZTO ve EBSO'nun böyle bir kaynağı yok. Hem teknik uzmanlığı yok, hem kaynağı yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da çıkıyor bizde para koyarız diyor. Sanki, 3-5 TL koyuyor. Ne kadar ciddiyetsiz yaklaştıklarının göstergesi” dedi.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘Alsancak Limanı’ tepkisi: İzmir’de 2 milyar dolar yatırım yapacak kimse yok!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de tartışmalara neden olan Alsancak Limanı’nın satışı ile ilgili karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri Mahir Polat, Rıfat Nalbantoğlu, Yüksel Taşkın ve bazı belediye başkanlarıyla birlikte Alsancak Limanı’nın Araplara satılmasıyla ilgili liman kapısında bir açıklama yapmıştı. Limanın Araplara satışına karşı çıkan İl Başkanı ve vekiller, “İzmirli iş dünyasına teklif ettiniz mi? Pekala bir konsorsiyumla limanı onlar da işletebilir” düşüncesini ortaya atmıştı. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Sonsöz TV’de konsorsiyum önerisini dile getirmiş Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu odalarla birlikte limanın satın alınabileceğini dile getirmişti. Başkan Soyer “Eğer satacaksanız bu satışı neden önce İzmir’deki İZTO’yu, sanayi odalarını dahil etmiyorsunuz? Ekonomik gücü yaratacak zemin hazırlayın. İzmir liman şehri diyorsanız limanı birilerine kapalı kapılar arkasında satamazsınız. Bu şehrin bütün geçmişini ve geleciğini ipotek altına alacak anlayışı ben yaptım oldu diye yapamazsınız. Bizimle İZTO ile DTO ile, esnaf odası ile, tüm kurumları ile oturup konuşmanız lazım. Bir konsensiyum oluşturmak için ne yapılabilir, hükümet olarak siz ne yapabilirsiniz, yerel yönetim olarak biz ne yapabilir onları konuşmamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

SOYERDEN ALSANCAK LİMANI ÖNERİSİ!

AK PARTİLİ KAYA'DAN ÖNERİLERE YANIT: SÜRECİ ÜZGÜNLÜKLE GÖRDÜM
Sonsöz TV’ye konuk olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İzmir Limanı ile ilgili önerileri değerlendirdi.



Alsancak Limanı’nın özelleştirilme sürecinin 2006 yılından itibaren başlayan bir durum olduğunu belirten Kaya, “Süreci görmek lazım. CHP başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere siyasetçilerini vizyonsuzluğu... Bundan zaten seçimi kaybediyorlar. 2006'dan 2007'den başladı, Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesi. Ancak bu arkadaşların yaptığı süreçlerden kaynaklı bu zamana kadar gelen, İzmir'in her yıl milyarlarca dolar kaybına neden olan süreçle karşı karşıyayız. Ben üzgünlükle süreci gördüm. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kasaba belediye başkanı yaklaşımı ile soruna yaklaşımını gördük. Ticaret Odası’na versinler diyor. Yapamaz. Kaynak nerde? Liman işletmesinin ne olduğu konusu teknik uzmanlık isteyen bir durum.  Oda başkanlarını yaptığı açıklama bunun teknik bilgi isteyen bir iş olduğu olduğunuı gördük. Birkaç milyar dolarlık yatırımdan bahsediyoruz. Orada sanki 'yangından mal kaçırır gibi bir süreç var' sanıyor ancak tüm rakamlar yatırım ile ilgili süreçte çıkacak. Buraya talipler çıkar, verdikleri, önerdikleri rakamlar uygun olmazsa yapılmaz. Bundan önceki süreçte de bu nedenle özelleştirilmesi yapılmadı. En küçük manası ile 1,5-2 milyar dolarlık yatırımdan bahsediyoruz. İZTO, EBSO'nun böyle bir kaynağı yok. Hem teknik uzmanlığı yok, hem kaynağı yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da çıkıyor bizde para koyarız diyor. Sanki, 3-5 TL koyuyor. Ne kadar ciddiyetsiz yaklaştıklarını göstergesi… İş dünyası 'sen ne diyorsun' diyor. Her işe atladığı gibi... Madem sende kaynak var çıkıp mektup okudun şu krediye bu krediye ihtiyaç var diyorsun... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da bütçesi bile yatırımın yarısını bile karşılamaz. Memura işçiye maaş ödememesi lazım hayalci yaklaşımını ortaya koymuş oldu” dedi.


LİMAN PASİF NOKTAYA DOĞRU GİDİYOR
CHP’lilerin vizyonunun süreci anlamaya yetmeyeceğini belirten Kaya, “Yeni olan bir şey değil. Bundan önce de onlarca talipler çıkmıştır. O zamanlar yazılmıştır. Ancak bunlar seçim kaybettiler ya, hala vatandaşın mesajını anlamıyorlar ve bu tip siyaset oraya koymaya çalışıyorlar ancak ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Bizim asıl eksen Çandarlı Limanı'nın altyapısını yaptık, üst yapısına ilişkin ihale başladı ancak henüz bir talip çıkmadı. Biz Alsancak Limanı ve Çandarlı Limanı'nın birbirinden ayrılamayacağını düşünüyoruz. Alsancak limanı ve Kemalpaşa Lojistik Köyü... Ayağı yere basan İzmir'in ihtiyacı olan işi yapıyoruz. Sen 100 metre meslek fabrikasını vermiyorsun, sonra burada iş yapalım diyorsun. Sen meslek fabrikasını İstanbullulara peşkeş çektin. Burası özelleştirme kapsamında yatırım yapılacak. Bunlar yatırım düşmanı, karşıtı. İzmir her sene burada milyonlarca dolar kayba uğruyor. Liman pasif noktaya doğru gidiyor. Ancak burada Çandarlı ile Alsancak Limanlarını birbiri ile uygun kullanıma açtığımızda İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Ancak arkadaşların vizyonu buna yetmez. CHP'nin ekonomistlerine Soyer'in beyanlarını sorun her biri diyecektir ki bu açıklamayı yapan küçük kasabanın belediye başkanıdır”  ifadelerini kullandı.

 

 
Megan Fox üzerine küçük gelen bikinisiyle nefes kesti!
 
Terör örgütü DEAŞ şüphelisine gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kuvva 27 Temmuz 2023 Perşembe 02:37

Tahsin, mülteci kaçkınlarının benim değil de senin rüyalarını süslediği kesin. Papağan gibi savunduğuna göre al evine besle, beraber mutlu mesut yaşayın. Tokadı göreceksin sen, toptan şamarı yiyeceksiniz. Öyle sizin gibi çalarak da olmayacak haaa. Felek şaşırtan cinsten.

Yorumu oyla      3      3  
26 Temmuz 2023 Çarşamba 19:51

Satmaya çoktan karar vermişler, ekmekleriyle oynansın istemiyorlar tabi!

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 26 Temmuz 2023 Çarşamba 18:21

İşletmeleri böyle böyle peşkeş çekemezsiniz yaratmadığınız bişeyi neden satıyorsunuz ayıp git liman yap onu sat özelleştir kimse bişey demez

Yorumu oyla      2      3  
Kuvva 26 Temmuz 2023 Çarşamba 16:18

Feyzullah efendi, senin arap kardeşlerin oğlan çocuklarını istismar edip, kadınları taciz ediyor. Bizim grnçler evlenemezken, bizim memleketimizde bir düzine çocuk yapıp en az biri de yolda oluyor. Anlaşılan bu durum hoşuna gidiyor. Elbet son bulur bu da.

Yorumu oyla      4      3  
tahsin 26 Temmuz 2023 Çarşamba 16:16

Kuvayı Milliyeci, daha yeni tokat yediniz yetmemiş anlaşılan bu kacıncı secım tokadı yiyeceksınız 20 milyon multeci senın ruyalarını susluyor sanırım

Yorumu oyla      3      4  
tahsin 26 Temmuz 2023 Çarşamba 16:15

private35 sen sanırım körsün uretımde ve ihracatta rekorlar kırılıyor cık sanayiye gez bakalım sanayi bolgelerinde bos fabrıka bulamazsın, üretmeyen türkiye senin ruyalarında var galiba

Yorumu oyla      2      5  
Feyzullah Yerebatansarnıcı 26 Temmuz 2023 Çarşamba 15:39

Arab kardeşlerimiz talib oraya zaten yakışır elin gavurları yönetçeğine Müslüman kardeşlerimiz alsın orayı

Yorumu oyla      2      10  
private35 26 Temmuz 2023 Çarşamba 14:03

sat sat sat, üretmeyen sadece satan bir anlayış ile ekonomiyi hiç bir yere götüremezsiniz. istediğiniz birilerini zengin edersiniz.

Yorumu oyla      10      3  
Kuvayi Milliyeci 26 Temmuz 2023 Çarşamba 13:20

Ekonomiyi batırıp, memleketi satıp, 20 milyon kaçkın mülteciyle Türk Milleti'ni muhatap edip hala pişkin pişkin konuşuyorlar. Genel Seçimde alacakları oyları bile önceden yüzdesel olarak bildiler. ÇALIYORLAR! Gün gelir hesap sorulur adalet nezdinde diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      13      3  
MUHTAR 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:59

BURDAN SAYIN AK PARTİLİ VEKİLE DE SORMAK LAZIM SAYIN CUMHUR BASKANIMIZ NEDEN İZMİR PROJELERİNE ONAY VERMİYOR İZMİR LİMANININ ARAPLARA SATILMASINI NEDEN BUKADAR DESTEKLİYORSUNUZ NEDEN İZMİR LİMANI TÜRKLERE TAHSİS EDİLMİYOR ŞİMDİYE KADAR SATTIĞINIZ YERLER YETMEDİ Mİ BAZI ŞEYLERİN YANLIŞ OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ AMA KENDİ MENFAATİNİZ İÇİN GÖZ YUMUYORSUNUZ MAKSAT SADECE MUHALEFET OLMAK İZMİRİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ FALAN YOK

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kadın Kolları Başkanı Gülşah Çağlar, istifa etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İncirliova Kadın Kolları Başkanı Gülşah ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gençleri ana kalbiyle çağırıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Gençleri ana kalbiyle çağırıyor!
Erdoğan'dan 'bağımsız Filistin' vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı ...
 
'Sınıf arkadaşım devam etmezse Özgür derim'
MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'deki genel başkan değişikliği tartışmalarına ...
CHP'li Sarıgül'e TBMM'de saldırı iddiası
 CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ...
AK Partili İnan 2024'ü işaret etti: Çözüm AK belediyecilik!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
Çoğunluk sağlandı... TBMM toplanıyor!
CHP'nin olağanüstü çağrısıyla toplanan TBMM Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluk sağlandı.
'Adalet sosyal medyadaki tepkiler değildir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Neron benzetmesi
Seçimlerin kaybedilmesinin ardından "değişim" gündeminin yaşandığı ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva