HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2023 Salı - 09:35

AK Partili İnan: İzmir’de belediyecilik siyasi konkordato ilan etmiştir!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, CHP’li yerel yönetimleri hedef alarak “İzmir artık belediyecilik anlamında siyasi konkordato ilan etmiş durumda. Alan alan kalem kalem tüm belediye branşlarında konkordato ilan etmiştir. Biz milletvekili olarak vatandaşımız ile hangi konuyu konuşsak ucu belediyeye çıkıyor” ifadelerini kullandı.

AK Partili İnan: İzmir’de belediyecilik siyasi konkordato ilan etmiştir!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan İnan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez ilçelerde gerçekleştirilen ziyaretler ile seçim döneminde verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirten İnan, “Yaşadığım büyüdüğüm şehrin temsilcisi olmak, böyle yüce bir sorumluluğu genç yaşta yaşamak çok güzel bir şey. Yasama yılını güzel bir şekilde değerlendirmeyi planlıyorum. İzmir'in ve gençlerin sorununu için gençliğimin tüm enerjisini harcayacağım. Kısa bir süre önce yeminimizi ettik, ben ve milletvekillerimiz ilk fırsatta şehrimize gelmeyi ihmal etmedik. Ziyaret ettiğimiz yerleri tekrar seçildikten sonra ziyaret etme sözümüz vardı, bunu  gerçekleştirdik” diye konuştu.

Saha turlarının çok verimli olduğunu belirten İnan, “Bu hafta çok güzel bir tura bismillah dedik. Merkezdeki ilçelerimizi ziyaret ettik. Çünkü kampanya sürecinin en önemli parçaları vefakar üyelerimiz. Hepsine teşekkür ettik. Bayramdan sonra da kalan ilçelerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Otobüs fikri tüm vekillerimizden çıktı. İl başkanımız Bilal Saygılı ve ekibi hazırlıklarını yaptı” ifadelerini kullandı.

SÖZÜN KARŞILIĞINI SANDIKTA GÖRDÜK
AK Parti’ye yöneltilen ‘halkın içine çıkamazlar’ sözünü değerlendiren İnan, “Bu değerlendirmenin ne kadar manasız ve yersiz olduğu kampanya zamanı da öncesinde de ifade ettik. Biz İzmir’in sokaklarını en iyi bilen milletvekilleri olduğumuzu söylemiştik. Sahada AK Parti milletvekilleri var sadece. Ben kampanya sürecinde de sabahlara kadar sokaktaydım ancak bir tane CHP'li milletvekilini görmedik. Ekonomik iniş çıkışlarımız oldu ama hepsinde biz sahada milletimizin yanındaydık. Yüce milletimize ne kadar teşekkür etsek az. Biz her derdimizi sıkıntımızı milletimiz ile paylaşmaya indiğimizde çok büyük teveccühler ile karşılaştık. Muhalefetin bu söylemlerini hiçbir zaman doğru olmadığını sandıkta teyit etmiş olduk. Biz 8 milletvekili çıkardık. CHP'de milletvekili sayısı 10. 4 tanesi ittifaktan kaynaklı diğer siyasi partiler gitti. Bunlar da bizden ayrılan arkadaşların kurduğu partilerin üyeleri. Bunların amacı AK Parti'den milletvekili  çalmaktı ancak gidip CHP'den milletvekili çaldılar. Aramızda 2 milletvekili fark var CHP ile. Mevcut CHP'lilerin birçoğu da  İzmir’in sokaklarını bilmiyor. Biz İzmir için üstümüze düşen ne varsa hızlıca çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Seçim döneminde yapılan çalışmaların notlarını ilgili bankalıklara ilettiğini vurgulayan İnan, “Dün ağırlıklı ilçe teşkilatlarımız gönül vermiş partililerimiz ziyaret ettik. Bu süreçte esnafımızı  ihmal etmedik. Seçim döneminde aldığımız notlar vardı. Yeni bakanlarımıza kampanya sürecindeki notlarımız ulaştırdık” diye konuştu.

3 DEĞİL 33 YILDA YÜZEMEZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li yerel belediyeleri hedef alan İnan, İzmir’deki sorunların kronikleştiğini belirtirken “AK Parti MYK üyesiyim. İzmir’i birçok meselede konuşuyoruz. Ancak artık bu hedef meselesinden çıktı. Konu bambaşka meseleye geldi. İzmir artık belediyecilik anlamında siyasi konkordato ilan etmiş durumda. Alan alan kalem kalem tüm belediye branşlarında konkordato ilan etmiştir. Milletvekili olarak vatandaşımız ile hangi konuyu konuşsak ucu belediyeye çıkıyor. İzmir'in bu ay gündeminde sivrisinek var. Bu problem kentin tüm ilçelerinde almış başını gidiyor. Belediyenin bu konuda yapmış olduğu çalışma çok ilkel. İzmir'de sorunlar çok kronikleşti, şehircilik çökme noktasına geldi. Bunlar çözülmezse biz yaşadığımız şehirde başka sorunların bizi beklediğini düşünüyoruz. Sorunu üretenler, sorunlar ortada. Bunu ilk yerel seçimde İzmirli hemşerilerimiz olarak çözüm bulmamız gerekiyor. Körfez sorunu 3 yılda değil 33 yılda çözülemez hale geldi. Soyer körfezde yüzeceğim dediğinde ben İzmir Gençlik Kolları Başkanıydım, o günkü körfezin durumu ile şimdiki durumu karşılaştırsın. Soyer için sayılı gün kaldı. Kendi partisini aday gösterip göstermeyeceği dahil belli değil. Öngörüm bu. O onların içişleri ile ilgili konu. İzmir'in kronikleşmiş sorunları hemşerimizin desteğini alarak çözmek gibi bir derdimiz var. Bayraklı sırtlarındaki çocuk parklarına götüren teyzelerimiz ile konuştuk, sivrisinek sıkıntısından dolayı çocuklarımızı parka göremiyoruz diyorlar. Sorunu araştırdığımızda  larva dönemini kaçıran bir belediye, ilaçlamada eksik bir belediye ve ilçe belediyelerine destek vermeyen bir belediye. Bu sıkıntıyı çözemeyeceksiniz gezip tozacaksınız... Burada bir sinek mevzusunu çözemiyorsunuz. Kooperatif de büyük projeler ile ilgili iş yapacaksınız. Taş üstüne taş koyanı başımızın üstüne taşırız ancak bu basit meseleyi bile çözemiyorlar. Konu siyaset üstü meseleye geldi. Şehrimiz kokuyor. Dün daha Kordon’daydım. Vatandaşımız umudunu kesmiş durumda. İzmir'i tanımıyorlar, hemşerilerimiz ile iç içe değiller. Belediye bürokratları gitsinler Pasaport’tan Alsancak İskele’ye kadar… Gece de Bayraklı’ya gitsinler. İzmir'in ne kadar koktuğunu görecekler. Bu konuda siyasi konkordato ilan ettiler” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında yetki karmaşası olduğunu belirten İnan “Şimdi yeni bir hastalık var. İzmirli ilgili bir sorun var, kimse birlikte yapalım demiyor. Büyükşehir belediyesi ilçenin yetkisinde diyor, ilçe büyükşehir yetkisinde diyor. İkisi de CHP'li ancak bir araya gelip İzmirlinin bir sorunu var demek yok. Bunların beraber oturup uzlaştığı bir şey yok” dedi.

TAKOZ SİYASETİ YAPMAK İSTERSENİZ…
CHP’li siyasetçilere çağrıda bulunan ve İzmir ile ilgili konularda çalışmaya hazır olduklarını belirten İnan, “gelin geçmişe sünger çeklim, söz konusu İzmirlilere hizmet götürmekse  ve bunun önünde barikat görüyorsanız gelin birlikte kaldıralım dedim. Talepleriniz varsa gelin dedik. Biz şehrimize hizmet getirmek için siyaset yapıyoruz. Bu konuda bize düşen bir şey varsa cumhurbaşkanımıza  hızlıca gidelim demiştim. Şimdi tekrar çağrıda bulunuyorum. Önümüzde 5 sene var. Ben ve diğer milletvekili arkadaşlarımız bu meseleleri üstleniriz. Hükümetimize düşen hangi konu varsa şehrimiz ile ilgili, sizin niyetlendiğiniz ve şehrimizin yararına ne varsa üstlenmeye hazırız. Yeter ki şehrimize hizmet olsun. Ancak biz istemzükçülük yapmaya, takoz siyaseti yapmaya devam edeceğiz derseniz biz buna bir şey yapamayız” diye konuştu.

BİZDE BİR SEÇİM BİTER YENİSİ BAŞLAR
Yerel seçim çalışmalarına başladıklarını belirten İnan, “Yerel seçime sıkışık bir zaman var. İyi bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Genel seçim gibi değil. 900 küsür ilçe ve büyükşehir olmayan yerlerde diğer seçim çevreleri, 81 il... Bu konuda AK Parti dersine iyi çalışır. Bir seçim biter ertesi gün seçim muhasebesi ve diğer seçime çalışılmaya başlanır. Bu konuda kongrelerimizi il ve ilçe düzeyinde teyit etme amaçlı düşüncemiz olabilir. Seçimlerden sonra yapabiliriz. Bizim için esas olan yerel seçimlere iyi bir hazırlık yapmak” ifadelerini kullandı.

GENÇLER ARASINDA AYRIM YAPMAYIN
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis gündemine getirilmek istenen ve kentte öğrenci ulaşım kartını kullanan vatandaşların yaş sınırının 26’ya çekilmesini öngören öneri hakkında konuşan ve bunun geri çekilmesi talebinde bulunan İnan, “Gençler arasında ayrım yapmasınlar. Türkiye'nin en genç milletvekillerinden biri olarak ve İzmir'in en genç milletvekili olarak Büyükşehir'e çağrıda bulunuyorum. Bu konuda gençlere yardımcı olmak yerine köstek olmasınlar. Daha fazla ilave yük sakın ola onlara getirmesinler. Bunu yapıp bir yandan da derneklere parayı nasıl aktardıklarını çok iyi biliyoruz. Trafik sorunu zaten ortada… Yapmış oldukları çalışmalardan bir an önce geri dönemlerini  tavsiye ediyorum. Öğrenci biletlerindeki en fahiş fiyat İzmir'de uygulanıyor. Bu konuda da muhalefetimiz devam edecek. Bu konuda gençlerin yanında olsunlar” dedi.

 
AK Partili Saygılı'dan bayram mesajı!
 
Menderes’te camiler bayrama hazır
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KADİR 3 Temmuz 2023 Pazartesi 14:13

İZMİRDE ALTYAPI YOK TRAFİK FELÇ ULAŞIM SIKINTI GÜNDE 5 SAATTİM TRAFİKTE GEÇİYOR YOLLAR ÇUKUR 2 KMYOLDA 20 TANE ÇUKUR DA DEĞİL KUYU YAZIK AK PARTİ BİRDÖNEM YÖNETSE.....

Yorumu oyla      3      4  
YAPARSA AKPARTİ YAPAR 3 Temmuz 2023 Pazartesi 14:11

İZMİRİ BİR DÖNEM AKPARTİ YÖNETSE......

Yorumu oyla      3      4  
HASTA İZMİR 3 Temmuz 2023 Pazartesi 14:10

İZMİR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR.......

Yorumu oyla      3      4  
28 Haziran 2023 Çarşamba 00:28

İzmir'in kurtuluşunun yüzüncü yılı konseri birilerini hala daha rahatsız etmeye devam ediyor. Ulan Soyer ne heykeli yapmış? Dalga mı geçiyorsun? Bunlar otogar metroya 3 bin lira ayırırken, belediye 2 metro, 1 tramvay hattı yapıyor.

Yorumu oyla      3      4  
Az Bilmiş 27 Haziran 2023 Salı 17:31

Sayın vekilimiz İZMİR'' in sorunlarına hâkim furumdadır. MaşaAllah. Mevcut belediye başkanları ancak HEYKEL ve KONSER den anladığı için zamanında ilaçlama için ilaç alacak parası kalmamış. Nasıl alacak. Belediye çalışanları bile haklarını daha alamamışken diyorum. Kasada para kalmadı para. Paraları TARKAN a verdiler. Geldi GİTÇEK GİTÇEK GİTÇEK GİTÇEK diye bağırttılar. Kendileri gidecek. Hepsi SİYASİ MEVTA olacak.

Yorumu oyla      3      5  
gram katkınız yok izmire 27 Haziran 2023 Salı 13:16

izmire gram metro yapmayan zıhnıyetın toraman vekılı konuşmuş..maaaşını al yeter sebnem bursalı sen yumrukçu futbolcu eskısı sadece gezın

Yorumu oyla      4      4  
Kadir İnan buna :)) 27 Haziran 2023 Salı 12:48

Euro 28,43, hadi hayırlı traşlar..

Yorumu oyla      4      4  
Ekonomi berbat durumda 27 Haziran 2023 Salı 11:28

Evet, haklı; doları 26 Tunç Soyer yaptı.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı'dan bayram mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Kurban Bayramı dolayısıyla bir ...
CHP'li Tezcan: Genel başkan ve ben dahil lider kadrosu değişmeli!
Seçimlerin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmalarına, eski Merkez ...
Tüm üyelere toplu mesaj: Yeni tüzük için görüş istendi
CHP, “değişim” süreci kapsamında 1 milyon 300 bin üyesine mesaj göndererek ...
 
Tanju Özcan'dan Başkan Soyer'e tepki: İzmir'i çantada keklik görmeyin!
Yaklaşan 2024 Yerel Seçimleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
CHP yerel seçim hazırlığına başlıyor
Kurban Bayramı tatili sonrası siyaset hareketleniyor, meydanlar ısınıyor. ...
Bayramlaşma töreninde CHP’li Aslanoğlu’ndan partideki o isimlere sert sözler: Hesaplaşma dili kabul edilemez!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, partisinin il binasında bayramlaşma ...
 
MHP’li Şahin’den İYİ Parti’ye geçen Oktay Vural’a: Tam yerini buldu!
MHP İzmir İl Başkan Veysel Şahin, siyasete geri dönen MHP İzmir eski milletvekili ...
AK Partili İnan ile CHP’li Gökçe arasında LGBTİ kavgası!
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ile AK Parti Gençlik Kolları ...
'İzmir çantada keklik değil' diyen Soyer'e Başkan Saygılı'dan yanıt: 2024'ü bekleyin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’dan, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva