HABERLER>POLİTİKA
19 Mart 2014 Çarşamba - 11:46

AK Partili Hotar: Kedi eti yediyse et nerede

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Sivil, askeri, sanal darbeyle veya seçimle iş başına gelemeyeceğini anlayan kişi ya da grupların" çeşitli denemelerle hükümete karşı girişimlerde bulunduğunu belirterek, "Bu kadar hizmet eden, bu kadar maddi karşılığı olan faaliyetleri yapan bir iktidarın bu söylenenleri yapmış olması mümkün değil" dedi. Hotar ayrıca yolsuzluk iddialarıyla alakalı olarak ‘Kedi eti yediyse et nerede’ dedi.

AK Partili Hotar: Kedi eti yediyse et nerede

İZMİR - Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin siyasi geçmişinde 10 yılda bir darbenin olduğunu, iktidarların hiçbir duruş, direniş göstermeden mevcut durumu kabullendiğini, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte bu sürecin alışılmışın dışına çıkmaya başladığını anlattı.
Bu durumu hazmedemeyen, seçimle iktidar olamayacağını anlayan kişilerin hükümete karşı çeşitli yollar denediklerini, bunda da başarılı olamadıklarını ifade eden Hotar, "Bundan sonra da olamayacaklar. Niye olamadılar? Artık çok sağduyulu ve öngörülü Türk halkı şunu biraz daha iyi anladı. Kendi oyuna sahip çıkma noktasında daha da cesaretlendi. Bugün insanlar verdiği oyuna daha sıkı sahip çıkmaya başladı. Çünkü oyuna sahip çıkan, bu oya değer veren ve 'bu oylarla gelirim, oylarla giderim' diyen bir iktidara sahip oldu. Bunu korumak lazım. Yoksa Allah korusun eski günlere dönülür" dedi.

AK Parti'yle birlikte ekonomide ciddi bir istikrarın sağlandığını, enflasyonun tek hanelere düşürüldüğünü, Türkiye'nin dünyada, uluslararası platformlarda büyük itibar kazandığına işaret eden Hotar, şöyle konuştu: "Bu seçimler çok önemli. Türkiye'nin bu değerlerini, kazanımlarını ve geleceğini oylamaya yönelik bir seçim. Ya Türkiye'nin 12 yılda kazandığı kazanımlarını daha da ileriye götürülmesi için oy verilecek ya da tekrar 12 yıl öncenin istikrarsız, enflasyonu yüksek, IMF'nin kapısında randevu almak için nöbet tutan bir Türkiye için oy kullanılacak. ürkiye'de o kadar devrim niteliğinde şey yapıldı ki anlatmakla bitmez. O iddialar doğru olmuş olsaydı bu dediklerimiz nasıl yapılacaktı? Bize Marslılar para vermiyor ki. Para bassak enflasyon yükselir. Bunlar, Türkiye'nin kendi kaynaklarından gelen, paraların rasyonel kullanılması sonucunda yapılan hizmetler. Zorunlu tasarruf fonları ödendi. Türkiye'nin dört bir tarafında duble yollar, hızlı trenler, barajlar, sulama kanalları, Marmaray gibi sayamayacağımız kadar ciddi paralarla hizmetler yapıldı. Sayın Başbakanımız toplu açılışlar yapıyor. O toplu açılışlardaki hizmetlerin bedelleri milyar liralarla ifade edilecek hizmetler. Bu denilenler olsa nereden gelecek bu para? Sağduyulu ve bu konuda öngörüsü olan halkımızda bu konuları bir kez daha değerlendirmelerini, bu istikrarı, ülkenin geleceğini korumak adına AK Parti'ye desteklerini sürdürmelerini istiyorum."

"KEDİ ETİ YEDİYSE ET NEREDE"
AK Parti'nin 12 yılda, kendi belediye başkanı, milletvekili, kim olursa olsun bir yanlışlık içerisindeyse onu affetmediğini gösterdiğini, geçen dönemlerde bir milletvekilinin, birkaç tane belediye başkanının görevinden alındığını, soruşturmanın açıldığını, disipline sevk edildiğini belirten Hotar, "Yeter ki bilgili ve belgeli olsun, iftira, yalan, montaj olmasın. Bilgili ve belgeli olduktan sonra AK Parti'nin hiçbir yanlışlığa evet demesi mümkün değildir" dedi.
Hotar, şöyle devam etti: "Ses tapelerinden, söylenenlerden, yapılanlardan bilgili, belgeli olanlarının hepsinin hukuk önünde karşılığı olacaktır, kimsenin şüphesi olmasın. Ama sen biriktir, biriktir, bir kısmına senaryo yaz, bir kısmına montaj yap, uydur seçime 15 gün kala arka arkaya çıkar. Yalan, uydurma, montaj, şantaj düzenek, illegal yol herkese karşı olabilir. Bugün bunlara hoşgörüyle bakarsak yarın kendi başımıza da gelebilir. Hukuk devleti içinde bunlar kabul edilebilir şeyler değildir. Dört ayağı yere basan belgeli şeylerin mutlaka gereği yapılacaktır. Hukuka aksetmiş konularda süreci bekliyoruz. Bilerek yapılan yanlışın arkasında durmayız. Bu kadar hizmet eden, bu kadar maddi karşılığı olan faaliyetleri yapan bir iktidarın bu söylenenleri yapmış olması mümkün değil. Biz Türkiye'nin kaynaklarıyla bunları yaptık. Türkiye'nin milli gelirlerini ve harcamaları belli. Nasrettin Hoca'nın hikayesindeki gibi 'Kedi eti yediyse et nerede, Et buysa kedi nerede'. Bu kadar basit. Et nerede ya da kedi nerede deriz. Bu oyunlara gelmeyelim. Sivil, askeri, sanal darbeyle veya seçimle iş başına gelemeyeceğini anlayan kişi ya da grupların denemeleridir bunlar. Olacaktır da. Yüzde yüz herkes aynı partiyi desteklemez, aynı düşünmez ama bütün bunların hukuk çerçevesi içinde, demokratik kurallar içinde yapılması lazım. Seçim denen bir şey var. Git partini kur ya da kurulmuş partide daha çok çalış. Hem karnım doysun hem pastam dursun böyle bir şey yok. Bu ülkede 2 kişiden birinin aklı yok mu, düşünemiyor, görmüyor mu? Bu kazanımlar bizim, çocuklarımızın kazanımı. Çocuklarımıza bırakacağımız ülkeye yönelik kazanımlar. Bunlara kimsenin bir takım mesnetsiz, dayanıksız söylemler ve sadece katı sloganlar uğruna mahvetmeye hakkı yok. Çocuğuma bırakacağım ülkeyi daha kötü hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Buna dur dememiz lazım. Bunları yapmak isteyenlere izin vermememiz lazım. Türkiye'nin önlenemeyen yükselişini bu tür girişimlerle önlemeye çalışanlar başarılı olamayacak."(aa)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağış ve Demir’den o ses kaydına ‘eş savunma’: Montaj!
Eski AB bakanı Egemen Bağış ile Hürriyet yazarı ve CNNTürk programcısı ...
SONAR açıkladı: İşte üç büyükşehirde son durum
SONAR, yerel seçimleri öncesi yaptığı İstanbul, Ankara ve İzmir anket sonuçlarını açıkladı.
AK Parti’nin bayrak reklamı çalıntı mı?
AK Parti’nin 30 Mart seçimleri için hazırladığı son reklam filmi Başbakan ...
 
MHP’den Egemen Bağış'a 'ses kaydı' protestosu
Sarıyer'de toplanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatih İlçe Teşkilatı ...
TRT'de Tweet sürgününe Arınç'tan yanıt
Anadolu Ajansı ile Medya İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ...
Son tape: Bağış'la Demir'in şok eden diyalogları
İnternete yüklenen son ses kaydında Egemen Bağış'ın Kur'an sureleriyle ...
 
Alaattin Yüksel'den Bülent Arınç'a kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, ...
Mısır iddiası: El Kadı istedi, Başbakan Erdoğan sustu!
Başçalan hesabından yayınlanan son ses kaydında Mısır'daki darbeden sonra ...
Gül'den çok önemli mesajlar: Rahatsızım, üzülüyorum...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 3 günlük resmi Danimarka gezisine başlarken ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'No bebek yes hayat!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu hafta Avrupa için çok kritik…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva