HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2024 Çarşamba - 09:08

AK Partili Bursalı’dan ‘Narin’ yorumu: Terörle mücadele gözüyle bakılmalı!

Minik Narin’in hunharca katledilmesi ve ardından başlayan suçluları ortaya çıkarma çabalarını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “Çocuk istismarı, kadına, hayvana şiddet konusunda herkes pozitif olarak çalışmalı, tıpkı terörle mücadelede olduğu gibi. Bu konuya siyaset üstü bakmalıyız” dedi ve ekledi: “Narin dosyası, cinayet aydınlanana, sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşi bırakılmayacak”

AK Partili Bursalı’dan ‘Narin’ yorumu: Terörle mücadele gözüyle bakılmalı!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SONSÖZ TV’de, 19 günlük aramanın sonunda cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın hunharca katledilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Bursalı, çocuk istismarı, kadına, gençlere, yaşlılara şiddet konusuna siyaset üstü bakılması gerektiğini, tıpkı terörle mücadele üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ VE ADLİ MAKAMLAR ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
Milletvekili Şebnem Bursalı, şunları söyledi:

“Öyle konular var ki, bu kesinlikle siyaset üstü değerlendirilmeli. Bu sürecin cinsiyet, isim, siyaset, ideolojik, hiçbir ayrım olmaksızın üzerinde pozitif olarak çalışılması gerekir, tıpkı terörle mücadele gibi. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımıza şiddetle ilgili konuya siyaset üstü bakmalıyız. 30 yıl gazetecilik yapmış biri olarak, defalarca bunları yaşadık. Önce insanım, dedirtmesi lazım herkesin. Önce gazeteci misiniz, yoksa insan mısınız? Ben hep insan olmayı öne çıkardım. Bugün siyaset yapan bir kadın, bir insan olarak da insan olmayı tercih ediyorum. Narin evladımız, 8 yaşında bir kız çocuğumuz ve hunharca katledildi. Yargı süreci devam ediyor. Ben şuna inanıyorum, hem güvenlik güçlerimiz olayın en başından bu yana, hem de adli taraf itibariyle herkes üzerine düşeni layıkıyla yapıyor. Bu konuda en küçük bir şüphem yok. Üzeri kapatılabilecek bir konu değil, siyaset üstü bir konu. Benim çocuğum yok ama sokakta gördüğümüz tanımadığımız çocuklar da bizim çocuklarımız. Bir ağaç, bir hayvan da canlıdır. Bunlara karşı şiddeti en üst perdeden konuşulurken, Narin’e yapılmış bu şiddeti, katledilmesi daha çok konuşulmalı, irdelenmeli. Şunun bilinmesini istiyorum; bu konu aydınlanıncaya, sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşi bırakılmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun altını çok net bir şekilde çizdi. Bu süreci yakından takip ettiğini çok net dile getirdi. Bu konuda AK Parti’ye eleştiri getirenlere şunu söylemek isterim. Bugüne kadar kadına şiddeti önlemek adına yapılanları lütfen görmezlikten gelmeyin. Son 22 yılda hem kadına şiddetle ilgili, bunu Türk Ceza Kanununa koyan AK Parti’dir. Boşanmış olsanız bile eski eşe yapılan şiddeti de nikah birliği içinde yapılmış gibi değerlendirmeye koyan da AK Parti’dir. Yapılanların, kadına şiddetin önünü açtığını söylemek, insafsızlıktır. Onların söylemlerini iyi niyetle değerlendirmek mümkün değil”

KUDUZDAN ÖLEN İNSAN YOK AMA HAYVANLAR ARASINDA ARTIYOR
Bu arada “Katliam yasası” olarak nitelendirilen yasayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şebnem Bursalı, yasanın kabul edildiği gün sosyal medyaya düşen ve çok eleştirilen fotoğrafın hikayesini de anlattı:

“O fotoğraf, yasa çıkarıldıktan sonra çekilmiş bir fotoğraf değil aslında. Orası, kulistir. Orada bazen gazeteci arkadaşlarla, bazen misafirlerimizle, bazen milletvekilleri olarak bizler fotoğraf çektiririz. O fotoğraf, yasa çıkmadan üç-dört gün önce çekildi. Asla yasayla ilgisi yok. İkincisi; her canlıya yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu Cumhurbaşkanımız dahil hepimiz söylüyoruz. Bir kere biz bu çıkarılan yasanın hayvan katliamına neden olacağı iddialarını şiddetle reddediyoruz. Çünkü Avrupa’da, gelişmiş tüm ülkelerde sokaklar, yaşamak için uygun olmayan alanlar olarak tarif edilir. Sadece hayvanlar için değil, onun için de biz de varız, kimsesiz insanlar için de geçerlidir. Bizde bu tarif yoktu. Yeni düzenlemeyle bir aslında bu tarifi de getirmiş olduk. Başıboş köpekler için de sokaklar, sağlıklı yaşam alanı değil. Arabanın altında kalabilir, yemek bulamıyorlar, su bulamıyorlar. Bugüne kadar belediyelerimiz sokakta bulduğu hayvanları kısırlaştırıp, tekrar yaşam alanlarına bıraktı. Yeni yasayla birlikte hayvanlar yine kısırlaştırılıyor ve daha sağlıklı, yaşamaya uygun diye tanımlanan barınaklarda yaşamaları sağlanıyor. Belediyelere artık yasal yaptırım uygulanacak, sorumluluğunu yerine getirilmediğinde. Kuduz yok deniyor. Kuduz, hayvanlar için yükselerek devam ediyor ama kuduzdan ölen insan yok. Niye? Çünkü aşısı var ve bugün aşısı çok kolay. İnsanlar daha bilinçli. Bu nedenle kuduzdan ölen insan yok ancak kuduz olan hayvan sayısı artıyor”

 
Afrika’nın incisi rotasını İzmir’e çevirdi
 
İsrail ordusunun saldırılarında 27 Filistinli öldü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 11 Eylül 2024 Çarşamba 12:41

Doguda Saklanmis Ve Batiya Dogru Yonelen Huda Par Kapatilmali Ve Tumuyle Tutuklanmalidir... Devleti Yonetenler Turkiye'yi Kotu Yollara Suruklemektedirler Ve Hizbullah Yeniden Hortlatilmak İstenmekte.... Erdogan Tehlikeli Sularda

Yorumu oyla      1      0  
11 Eylül 2024 Çarşamba 10:13

adı İstanbul sözleşmesi ama biz çıktık

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım anjiyo operasyonu geçirdi
Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı Binali Yıldırım anjiyo operasyonu ...
Erdoğan'ın 'İEF protokolü' tepkisi dinmiyor: Özür dile Özel!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “’Değiştik’ dediler, ‘normalleştik’ ...
AK Partili Bursalı’dan Başkan Tugay’a ‘körfez’ mesajı: Sen başla, destek gelir!
Körfezdeki balık ölümleri ve kirlilikle ilgili değerlendirmelerde bulunan ...
 
Özgür Özel, İzmir’e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Bornova Belediyesi’nin ...
MHP'den Aile Kurumu Çalıştayı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ...
Dışişleri'nden İsrail'in Han Yunus saldırılarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ...
 
CHP İzmir'den AK Parti'ye tepki: Okul zili çocukların karnında çalıyor!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nda 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ...
CHP'li Kılıç kapısının önüne ayakkabı bıraktı
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, dün toprağa verilen Narin Güran ...
Özel'den 2123'teki genel başkana mektup
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 9 Eylül 2123 tarihindeki genel ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva