HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2016 Pazartesi - 17:11

AK Parti Grubu karıştı: Delican’dan fırça!

AK Parti Grubu, Bilal Doğan’ın yeniden başkanvekili, Azad Fazla’nın ise grup sözcüsü olmasına karar verdi. Doğan karara itiraz etti. Doğan’ı itirazları nedeniyle fırçalayan İl Başkanı Delican daha sonra toplantıyı terk etti. Sonra da komisyon seçimleri nedeniyle salon karıştı.

AK Parti Grubu karıştı: Delican’dan fırça!

EGEDESONSÖZ - Belediye meclislerinde bir yıl boyunca görev yapacak olan ihtisas komisyonları üyelerinin belirlendiği Nisan Ayı’nda ilçeler tamamlanırken sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Meclis toplantısında komisyonlarda görev alacak isimleri belirleyen AK Parti’de, grup yönetiminde görev alacak isimler nedeniyle tartışma çıktı.

Partinin, bir yıldır Büyükşehir’de Grup Başkanvekilliği görevini yürüten ismi Bilal Doğan’ın değişmesini isteyen isimler çalışmalara başlarken aday arayışına girdi. Bu arada Doğan, yeniden görev almak istediğini belirtti. Süreç ilerlerken geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Meclis Üyesi Azad Fazla da aynı göreve talip olduğunu belirterek çalışmalara başladı.

Parti üst yönetimi ise şimdiye kadar olduğu gibi bu kez de seçime tek adayla gidilmesi gerektiğini ifade etti. Sonrasında ise partide meclis üyelerine birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini belirten İl Başkanı Bülent Delican, Doğan’ın grup başkanvekili, Fazla’nın ise aynı ekip içinde grup sözcüsü olarak çalışmalara devam etmesini istedi. Grup sekreterliği görevinde ise geçen yıl da aynı görevi sürdüren Mesut Demirkaya’nın kalması kararı alındı.

TOPLANTIDA TARTIŞMA
Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı öncesinde Belediye Çetin Emeç Salonu’nda bir araya gelen meclis üyeleri son durumu değerlendirmek üzere toplantı yaptı.

Toplantıya İl Başkanı Bülent Delican, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe, Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve meclis üyeleri katıldı. 



Delican, katılanlara kısa bir konuşma yaptıktan sonra Doğan’ın aynı göreve devam edeceğini, sözcünün ise Azad Fazla olacağını deklare etti. Bunun üzerine Doğan, duruma itiraz ederek kendi ekibi ve istediği isimlerle çalışmak istediğini söyledi. Doğan, il başkanlığının kararına rağmen Fazla’yı partinin sözcüsü olarak istemediğini belirtti. 



Delican ise bunun üzerine meselenin daha önce gündeme geldiğini, gerekli kararın uzlaşı içinde verildiğini ifade etti. Doğan ısrarla aynı şeyleri söyleyince bu kez Delican kızarak, “Partinin il başkanı benim. Burada birlik ve beraberliği bozamazsın. İsimleri daha önce konuştuk. Karar kesindir” dedi. Doğan, meclis üyelerinin önerilerini de dinlemeyince duruma sinirlenen İl Başkanı Delican, toplantıyı terk etti.

BU KEZ KOMİSYON GERGİNLİĞİ
Delican, partinin kararının bu yönde olduğunu belirttikten sonra grup üyeleri bu kez komisyonlara önerilecek isimleri görüşmeye başladı. Toplantıda, bu kez İmar Komisyonu’na girecek isimler nedeniyle tartışma çıktı. Buca Meclis Üyesi Paşa Çelebi, komisyonda bir yıldır görev yapan Menderes Meclis Üyesi Ayşegül Duran Türker’in aynı zamanda belediye başkan yardımcısı olduğunu söyledi. Bunun da bir parti görevi olduğunu belirten Çelebi, zaman ve çalışma programı açısından durumun uygun olmadığını dile getirdi. Çelebi, ayrıca bu yıl komisyona girmek isteyen Buca Meclis Üyesi Mustafa Alper Güldalı’nın da Kemalpaşa Belediyesi’nin şirketi Kembel A.Ş’nin genel müdürü olduğunu, bu durumun da sakıncalı olduğunu iddia etti.

BAŞKANLAR DA KARIŞTI
Çelebi’nin konuşmasının ardından söz alan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da Türker’i başkan yardımcısı yapma iradesinin kendisinde olduğunu, görevini başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirtti. Soylu, Türker’in imar komisyonda olmasının belediye açısından faydalı, ilçeden gelecek olan imar ve planlama alanlarındaki dosyaların büyükşehirde takibinde önemli rol oynadığını dile getirdi. Daha sonra karşılıklı konuşmalar ortamı bir anda karıştırdı.



Başkan Soylu, “Biz sizin de nasıl görev yaptığınızı biliyoruz” derken Çelebi de Soylu’ya, “Biz de senin nasıl belediye başkanlığı yaptığını iyi biliyoruz” diye bağırdı. Tartışmaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve Güldalı da karışınca taraflar birbirlerinin üzerine yürüdü. Grubu araya girenler sakinleştirdi.

Tartışmaların ardından İmar Komisyonu’nda AK Parti adına geçen yıl da görev yapan Bayraklı Meclis Üyesi Ali Kökoğuz ve Karabağlar Meclis Üyesi Bünyamin Demir’in yerinde kalmasına kararlaştırılırken Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Türker komisyondan çıkartılarak yerine Kembel. A.Ş Müdürü Güldalı’nın getirilmesine karar verildi.

 
Flaş! Kilis'e 5 roket düştü: Yaralılar var
 
İzmir’deki cezaevinde yangın paniği!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Ahmetoğlu 12 Nisan 2016 Salı 11:44

Haydi iş başına,elele gönül gönüle hayırlara vesile olmasını diliyorum

Yorumu oyla      11      5  
T.C.Erol DURUKAN 12 Nisan 2016 Salı 09:14

yiyin bir birinizi ısırın bir birinizin kulağını..!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP tarihinde bir ilk yaşanacak!
Yargının "olağanüstü kurultay" için vize vermesinin ardından muhalifler, ...
AK Partili Kaya’dan ‘19 tweet’lik yeni taarruz: Kılıçdaroğlu, Böke ve Kaya!
AK Parti İzmir Milletvekili gündem değerlendirmesinde yine çok sert mesajlar ...
Erdoğan: Kim ne derse desin yapacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlık tartışmalarıyla ilgili konuştu: ''Suçun ...
 
Sındır: Hangi savcı dava açacak, bekliyorum!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karaman’da çocuk tecavüzüyle gündeme ...
Özdağ’dan ‘o sözlere’ açıklama: Cezaya değil…
“Hayvanlara tecavüz edenlere bir şans daha” sözleri gündemde bomba etkisi ...
Genel Sekreter Sındır: Eğitim sistemimizde eğitim yok, ezber var
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Aydın’da katıldığı ‘Türkiye’de ...
 
AK Partili Sürekli’den sağlıkta reform müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili, korucuyu halk sağlığı hizmetlerinin ve aile ...
HDP İzmir’in kongresine Demirtaş da geliyor!
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Kongresi, 24 Nisan Pazar günü ...
İzmir Milletvekili Purçu’dan Roman açılımı raporu!
Romanların yaşadığı sorunların temelinde ayrımcılık ve sosyal dışlanma ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva