HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2023 Salı - 09:46

Kemeraltı'nda 7/24 mesai... 50 yıllık sorun çözülüyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırmak ve bölgenin cazibesini artırmak için Kemeraltı'nda devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Soyer, “Kemeraltı'nın 50 yıllık sorununu çözüyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında dünyayı gururla davet edeceğimiz bir Kemeraltı yaratacağız” dedi.

Kemeraltı nda 7/24 mesai... 50 yıllık sorun çözülüyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırma ve bölgenin cazibesini artırma hedefi doğrultusunda Kemeraltı'nda tarihi yatırımlar devam ediyor. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının beraber ilerlediği Kemeraltı'nda atık su, yağmur suyu ve içme suyu hatları ile aydınlatma, gerilim hatları yenileniyor, yollar beton ile kaplanıyor ve granit döşeniyor. Deprem bölgesindeki inceleme programının ardından kente gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarihi çarşıda akşam saatlerinde yürütülen çalışmaları inceledi ve personele baklava ikram etti.

SOYER: “50 YILLIK SORUNU ÇÖZÜYORUZ”
Kemeraltı’nda esnafın işlerini aksatmamak için çalışmaları gece sürdürdüklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “Kemeraltı'nın 50 yıllık sorununu çözüyoruz. Çok zor ve büyük bir çalışma. Sokakların altındaki bütün altyapıyı değiştiriyoruz. Altyapının ardından yol yüzeyini taşla kaplıyoruz. Kemeraltı esnafımız bu süreçte sıkıntı çekiyor. Vatandaşlar da alışveriş yaparken tabii ki sıkıntı yaşıyor. Ama bu büyük adımı atmazsak Kemeraltı'nın o hayalini kurduğumuz güzel günlerine ulaştırmamız mümkün değil” dedi.

“DÜNYA MARKASINA DÖNÜŞTÜRMEYİ UMUT ETTİĞİMİZ KEMERALTI DOĞACAK”
Kemeraltı’nı bir dünya markasına dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, “Kemeraltı'nı hayal ettiğimiz güzel noktaya taşımak için maalesef bu bedeli ödemek zorundayız. Ama arkasından çok güzel bir Kemeraltı doğacak. Hayal ettiğimiz, bir dünya markasına dönüştürmeyi umut ettiğimiz Kemeraltı doğacak. Aydınlatmasıyla gece yaşayan, sadece gündüz esnafıyla değil gece ticaretiyle de canlanan bir Kemeraltı doğacak. Ve bütün dünyayı gururla davet edeceğimiz bir Kemeraltı yaratacağız. O heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşattığımız bütün sıkıntılar için Kemeraltı esnafımızın, çarşıyı ziyarete gelen yurttaşlarımızın affına sığınıyoruz. Ama emin olsunlar ki onların ekmeğini büyütecek, çok daha güler yüzle hizmetlerini yapmalarını sağlayacak bir Kemeraltı yaratacağız” dedi.

KEMERALTI DÜZENLEME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA NELER YAPILDI?
Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde (850 Sokak), 852, 866, 865 ve Veysel Çıkmazı’nda pis su kanal hattı, yağmur suyu hattı, içme suyu, Telekom, aydınlatma, elektrik altyapı hatları ve yol gövde kaplamaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde beton atılarak kazılan sokaklar düz yüzeyli granit taşıyla kaplanacak. Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde betonlama tamamlanarak granit taş döşenmeye başlandı.

847, 847/1 sokaklarda altyapı çalışmaları tamamlandı. Zemin betonlanacak. 846, 873, 871, 916, 917, 918, 442, 851, 849,897 sokaklarda altyapı çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar on bin metrekarelik alanda kazı yapıldı; 3 bin 220 metrekarelik alanda taş kaplama tamamlandı. Kemeraltı düzenleme çalışmaları kapsamında tüm altyapı hatları etaplar halinde yenilenerek tarihsel mirasa uygun şekilde granit taş kaplama yapılacak. Kemeraltı 1. ve 2. etap çalışmaları yıl sonunda bitecek.

AYDINLATMA PROJESİNE ÖDÜL
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı’nın aydınlatma projesi Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin düzenlediği “Şehirler ve Aydınlatma Yarışması”nda birincilik ödülüne layık görüldü. Kemeraltı’ndaki aydınlatma çalışmaları devam ediyor.

Kemeraltı’nın da içinde yer aldığı İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası 2023 adaylığı için çalışmalar sürüyor.

 
İzmir güne sağanakla uyandı!
 
Tesla'nın Türkiye fiyatları belli oldu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esnaf 6 Nisan 2023 Perşembe 04:01

Yaptığınız iş çok kötü vede yavaş oarada esnafta halkta madur oldu sayamuzde günlerce siftah kurası bile çıkmayan işletmeler oldu birde önce güvenlik vede hanut culuk işi hal edilmesi gerek bizler en çok bundan sikayetciyiz

Yorumu oyla      3      4  
Sahra 5 Nisan 2023 Çarşamba 12:16

Kemeraltı harika bir yer severek gidiyorum. Yapılacak olanları okuyunca çok heyecanlandım. Harika bir proje, tamamlanmasını dört gözle bekliyorum. Tunç Soyer''e çok teşekkür ederim.

Yorumu oyla      3      4  
Kişi 5 Nisan 2023 Çarşamba 07:53

Kemeraltına gereksiz bir yatırım, insanlar kemeraltına çocuklarını bile yollarken endişeleniyor ciddi güvenlik problemi var

Yorumu oyla      3      4  
ENGİN 4 Nisan 2023 Salı 16:34

Çiğli tramvay ?? hattını açın artık ya ?? ?? yüz binlerce insan sizi bekliyor sayın başkan çok dağılınca böyle yarım kalıyorsun

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş 4 Nisan 2023 Salı 11:23

Kemeraltındaki hanutçuluk ve işgaliye işini bitirmeden turistler gelmez ki zaten yerli halk gelmiyor artık emniyetle iş birliği yapın ara sokaklar pislik yuvası

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta can dostlara özel hizmet!
Konak Belediyesi veteriner hekimleri, şehrin sevimli sakinleri sokak hayvanlarının ...
Karabağlar ülke gündemine girmişti… Erdoğan'ın sözlerine yanıt: Onay verin, dönüşüm başlasın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısı çıkışında ...
Aydınlılar, Büyükşehir'in iftar sofrasında buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında kurduğu geleneksel ...
 
Çiğli’de depreme hazırlık hamlesi... İnşaatlarda yeni zorunluluk yolda!
Çiğli Belediye Meclisi’nin gündeminde ilçe sınırları içerisinde yapılacak ...
Binlerce Karşıyakalı'nın gözü meclisteydi... Üç mahalle için kritik hamle!
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm kapsamında kalan Cumhuriyet, İnönü ve Örnekköy ...
Başkan İduğ 'tazminata bütçemiz yok' dedi... Bornova, EYT'ye takıldı!
Bornova Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu bir ...
 
Karabağlar Meclisi'nde encümen ve komisyon üyeleri belli oldu
Karabağlar Belediyesi’nin encümen ve komisyon üyelerinin seçildiği meclis ...
Bayraklı Meclisi’nde ‘rezerv alan’ gerginliği!
Bayraklı Belediyesi’nin Nisan ayı olağan Meclis oturumu deprem sonrası ...
Narlıdere'de faaliyet raporuna meclis onayı!
Narlıdere Belediyesi, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2022 yılı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (4) Önce bakkallar azaldı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva