HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2023 Salı - 10:02

CHP Tire'de iki adaylı seçimin galibi belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Örgütü’nde delegeler bugün sandık başına gitti. İki adaylı geçmesi beklenen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Nejat Bozkurt ile ilçede siyaset yapan Ersin Güngör yarıştı. Güngör 112 oy alırken Bozkurt 146 oy alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

CHP Tire de iki adaylı seçimin galibi belli oldu!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

Tire İlçe Örgütü’nde mahalle delege seçimleri sonrası ise bugün sandıklar kurulurken, kongrenin iki aday ile gerçekleşti.

Kullanılan oyların ardından sandıklar açıldı ve sonuç belli oldu. Açıklanan sonuçlara göre mevut ilçe başkanı Bozkurt 146, rakibi olan Güngör 112 oy aldı. Sonuçların belli olmasının ardından mevcut İlçe Başkanı Bozkurt güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı oldu.

- İL BAŞKANI ASLANOĞLU’NDAN TİRE’NİN BAŞKANI DURAN’A: İTTİFAK OLUR MU BİLMEM, BİZ HAZIRIZ!

Kongrede divan başkanlığı görevine İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli getirildi. Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile önceki dönem milletvekilleri Bedri Serter ve Musa Çam da katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kongre açılış konuşmasında parti içinde devam eden değişim tartışmaları ve seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

GEÇMİŞTE SORUNLARIMIZI NASIL ÇÖZDÜYSEK…
Türkiye’nin yaşadığı durumu buhran olarak nitelendiren Türeli, “2019 seçimlerinin kazanılması ve Türkiye siyasal ve ekonomik kriz içerisinde olması sebebiyle krizlerin birleştiği buhran olduğunu gördük. Türkiye’yi buhrandan çıkarmak için programlarımızla ittifaklarımızla harekete geçtiler. Ortada sorun var, bunları hep birlikte konuşacağız. CHP, 100 yıllık partidir. Türkiye’nin tarihi ile özdeş olan, değişik dönemlerden geçmiş bir parti. Siyasi kültür açısından değerlendirildiğinde yaşananlardan hep ders çıkarmış, değerlendirmiş, programıyla kadrolarıyla kendisini yenilemiştir. Bu yenilemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçmişte yaşadıklarımız bugün var olan sorunları çözeceğimizin göstergesidir” açıklamasını yaptı.

İKİ TEMEL CHP’Yİ VAR EDEN KOLONLARDIR
CHP’nin iki temel üzerine oturduğunu kaydeden Türeli, “ Birincisi cumhuriyetin kurucu değerleri ve Atatürk devrimleri… Bu bizim sürekliliğimizdir. Bunun bilincinde olarak ve dünyayı yorumlayarak ve yaşadığımız zamanda diliminde değiştirerek daha mükemmel hale getirmek istiyoruz devletimizi. Laik, sosyal hukuk devletinin korunması için CHP’ye büyük görev düşüyor. 100 yılık partiyiz ve bundan gurur duyuyoruz. Bu aynı zamanda bize müthiş bir sorumluluk yüklüyor. İkinci temelimiz sosyal demokrasi… Ekonomi ve sosyal alanda evrensel solun emekten yana duruşu ile ortaya koymak hedefimiz… İki temel CHP’yi var eden kolonlardır. Bu konulardaki düşüncemiz nettir. Bu konularda cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmak, sosyal demokrasiyi geliştirmek, yoksulluğu ortadan kaldırmak bizim için en önemli hedefler arasındadır” şeklinde konuştu.

ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ
Değişim tartışmaları hakkında konuşan Türeli, “Atatürk ilke ve devrimleri ve cumhuriyetin altı oku birdir. Orada devrimcilik oku vardır. Devrimcilik demek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak demektir. Yaşadığımız alanın sosyal, hukuksal, kültürel olarak dönüştürülmesidir. Bu devrimcilik oku her zaman CHP’ye yol göstermiştir. Politikalarımızı biçimlendirmiştir. Değişim tartışmasını ülke bazında hedeflerle koymak gerekiyor. Hedef çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaksa biz ülkemiz için ne yapabiliriz, onu düşünmemiz gerekir. Parti olarak biz ne yapmamız gerekiyor tartışmalıyız. Atatürk devrim ve ilkelerinden ayrılmadan çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak için çalışmalıyız. Kongre sürecimiz buradan şekillenmeli. Önümüzdeki süreçte bizi iktidara taşıyacak kadrolar buradan çıkacak. Geleceğe inanıyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bunun için varoluşumuz, politik çalışmamız, kurduğumuz ilişkiler bu doğrultuda hazırlanmalı. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

ELİMİZDEKİ BELEDİYE SAYISINI ARTTIRARAK İKTİDARA HAZIRLANMAK ZORUNDAYIZ
Yerel seçimler için iddialı konuşan Türeli, “Bir an önce üzerimizdeki ümitsizlik ve yılgınlıktan sıyrılmamız ve yeniden ayağa kalkmamız ve örgütlerimizle birlikte toplumsal muhalefetin öncülüğünü yaparak Türkiye’yi ileriye taşımak misyonumuz var. Kongreler son derece yararlı süreçlerdir ve bunu yapacağız. Ümitsizliğe yer yok. Bunu yapmaya mecburuz. Çocuklarımız, torunlarımız için bu dönüşümü yapmak ve içinde bulunduğumuz ruh halinden çıkarak yerel yönetim seçimlerinde kazanmak ve elimizdeki belediye sayısını arttırarak iktidara hazırlanmak zorundayız. Bir an önce hızla hareket etmek lazım. Burada kongremizi yapıyoruz, buradan çıkacağız ve yarından itibaren çalışmaya başlayacağız. Bunu yapacak güce sahibiz. Bunun farkında olalım yeter ki… Tire’nin bunu hızlıca hayata geçirmesine ihtiyacı var” dedi.

BEN KONGREDE KARNEMİ ALDIM
Kongrede bir konuşma yapan mevcut ilçe başkanı ve başkan adayı Nejat Bozkurt "Beni uzun yıllardır tanıyorsunuz. Ben karnemi bu seçimde aldım. Tire’nin karnesi ortada, İzmir’in 30 ilçesinde 4’üncü olduk. İmkanlarımız, belediyemiz yok ama hepinizin gücü var. Bunu sadece ben değil örgüt olarak hep beraber başardık. Bundan sonraki süreçte iki adayın olması çok önemli değil. Biz buradan çıkınca da hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz. Birlik olmazsa bu iş olmaz. Kazansak da kaybetsek de el ele bu salondan çıkacağız" açıklamasını yaptı.

Adaylardan Ersin Güngör kürsüde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“20 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı antidemokratik uygulamaları ile yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarımıza müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi öldüren, sosyal medyada tweet attığı diye hapse atan, kadın cinayetlerinin önünü açan, Suriyelileri ve Afganları ülkemizde barındırıp resmen cennet vatanımızı işgal eden, yanlış ekonomi politikalar ile Türk Lirası’nı yerle bir eden, ülkemize bir karabasan gibi çöken AKP iktidarını hem yerelde hem genelde önümüzdeki seçimlerde hezimete uğratmak için heyecanla, aşkla, sevgiyle sizlerin destekleri ile hep birlikte yola çıkıyoruz.

Sen, ben yok biz varız. Hep birlikte öncelik kadınlarımız olmak üzere gençler ve değerli CHP’li üyeleri, parti emekçileri ben başkan adayı olsam bile bu partide herkes başkandır.

CHP Tire Örgütü şahıslara, ailelere, kendi cebini doldurmak isteyenlere, işini düzeltmek için partimizi basamak yapanlara teslim edilmemelidir. CHP Tire’de bir vizyon partisi haline gelmelidir. Her yerde olmalı ve temsil edilmelidir. Partimiz Tire’de itibarlı olmalıdır. Odalarda, derneklerde, ilçe belediyesinde, büyükşehir belediyesinde söz sahibi olmalıdır. Partili üyelerimizin ve delegelerimizin arkasında sonuna kadar gece gündü durulmalıdır. Telefonlarına cevap verilmelidir. İşleri, sorunları hızlıca çözülmelidir.

Ben bunu kendime misyon olarak görev edeceğime söz veriyorum. Bu kongre öncelikle ilçemiz ve partimizin geleceği için çok önemli bir kongredir. Tire’de verdiğimiz mücadele sonucu köylerde ve merkezde oyumuz artmış, hep birlikte mücadele ederek zaman ve emek harcayarak Tire’de birinci parti olmayı hep birlikte başardık. Biz gençler olarak ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu gidişe dur demek, kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha çok etkin yapmak için onurlu ve kutlu bir yola çıkıyoruz. Bizler bu bildiklerimizin yanından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtulun partisi CHP’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüzle var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Tabi ki de bize bu zaman kadar yol göstermiş ve önderlik etmiş siyasilerin fikirlerinden faydalanmaya devam edeceğiz. Çıkmış olduğumuz bu yolda desteklerini esirgemeyen, buradan olan veya olmayan parti büyüklerimize teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte CHP, ülkemizin ve Tire’nin yeniden umudu olacaktır”

LİSTELER BELLİ OLDU

 
Karabağlar’ın parkları yenileniyor!
 
CHP’li Polat: Yandaşa kural, kanun, yasak yok!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Keskin 22 Ağustos 2023 Salı 17:09

İlginç Ersin Güngör''ün Memleket Partisinde yola çıktığı arkadaşlarından hiçbiri ilçe aday CHP yönetim ve delege listesinde yok?

Yorumu oyla      3      4  
Selvi Karabulut 22 Ağustos 2023 Salı 16:56

Ersin Güngör Tire Memleket Partisi''nde bi türlü aradığını bulamadı; İlçe başkanlığı, il yöneticiliği, İl disiplin kurulu üyeliği şimdi de İlçe başkanlığı???

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 87 yine aday!
Mehmet KARABEL yazdı... Yaş 87 yine aday!
'İBB Başkanlığına aday mısınız?' sorusuna yanıt!
2023’te yapılması planlanan yerel seçimlerde İBB Başkanlığına aday olacağı ...
Öztrak: Erdoğan’ın zulmüne geçit vermeyeceğiz
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ...
 
'KKTC'ye müdahale asla kabul edilemez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçen cuma günü Birleşmiş Milletler ...
Kılıçdaroğlu'ndan veteriner hekimlere destek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayvan sağlığının korunması, tarım ...
'Melankoliye kapılma lüksümüz yok!'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Her iki seçmenden ...
 
Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya gecikme salvosu: İzmir'in hakkını bekletmişsiniz!
CHP İzmir İl Başkanı  Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
MHP, İYİ Parti'ye 'üçüncü yol' kapılarını kapattı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ...
MHP’li Osmanağaoğlu yerel seçim için iddialı konuştu: İzmir’i üç hilal aydınlatacak
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva