HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2014 Pazar - 11:51

CHP İzmir'de Alevi mesaisi: 'Tüm sorunların rağmen...'

CHP İzmir İl Başkanlığı İzmir’deki Alevi Bektaşi Dernekleri ile bir araya geldi. İl Başkanı Ali Engin yönetiminde düzenlenen toplantıda İzmir’deki Alevilerin sorunları masaya yatırıldı. Engin ”Aleviler tüm sorunlarına rağmen dağa çıkmıyor, bölücülük yapmıyor” dedi.

CHP İzmir de Alevi mesaisi:  Tüm sorunların rağmen...

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir İl Başkanlığı, kentteki Alevi Bektaşi Dernekleriyle Çiğli Akvaryum Kafe’de bir araya geldi. İzmir’deki Alevilerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan İl Başkanı Ali Engin, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, CHP İzmir Parti yöneticileri ve çok sayıda Alevi dernekleri katıldı.

YENİ MESAİ ALEVİLER
CHP İzmir İle Başkanı Ali Engin, CHP’ye karşı ön yargıları kırmak için düzenlediği toplantılara devam ediyor. Toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelen Engin, Roman, Balkan, Karadenizli Dernekleri’nin ardından son olarak Alevi Dernekleri ile bir araya geldi.

Engin, ”Yaklaşık 3 yıldır partiye hizmet ediyoruz. İzmir’in yaklaşık 600 köyünden 500’ünü ziyaret ettik. Toplumun tüm kesimiyle iletişim kurmaya çalıştık. Şimdiye kadar maalesef partimize karşı oluşturulan ön yargıları kırmaya çalıştık. Birçok kesimle bir araya geldik.  Aylardan beri bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu toplantıdan sonra da Doğu ve Güneydoğudan gelen derneklerle bir araya geleceğiz” dedi.



SİYASET MÜHENDİSLİĞİ, ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR
AK Parti’nin politikalarını eleştiren Engin, ”12 yıldan beri yöneten hükümet seçimle gelene saygı duymamız lazım biz parti olarak demokrasiye, inan bir partiyiz. Demokrasiden uzak olan bir parti Türkiye’yi ileri demokrasiye götüreceğini söylüyor. Yüzde 34’ten başlayıp yüzde 50 oy alan Tayyip Erdoğan’ın partisinde İzmir’de Dikili İlçe Başkanı 22, Karaburun İlçe Başkanı 34 oyla seçiliyor. İl başkanlığında yarış yok. Bizde yarış oluyor, rekabet oluyor. AKP tek aday olacak. Başka aday olması yasak. Böyle bir parti Türkiye’yi ileri demokrasiye götüreceğini iddia ediyor. CHP’yi darbecilik ve statükoculukla suçluyor. Siyaset mühendisliği ve algı operasyonuyla toplumun önemli bir kesimini inandırmış oluyor” dedi.

Engin, ”AKP iktidarı darbe Anayasasını devam ettiriyor. 12 Eylül’ün ürünü olan seçim barajını devam ettiriyor. Bizim parti olarak yıllardır önerilerimiz var seçim barajını indirin diye. Toplumun her kesimi meclise girsin. Sosyal gruplar mecliste temsil edilsin diye seçim barajı indirilsin istiyoruz. CHP neden iktidar olamıyor diyorlar biz bu sistemde nasıl olalım? Avrupa da seçim sistemi böyle değil. Toplumun bütün kesimi temsil ediliyor. Tüm suç CHP’de değil” ifadesini kullandı.

ALEVİLER SORUNLARA RAĞMEN DAĞA ÇIKMIYOR
Türkiye’deki Alevilerin sorunlarının çözümünü çok kolay olarak değerlendiren Engin, “Neden Alevilerin evlerinde Atatürk resimleri var. Aleviler neden hala CHP’ye oy veriyor. Neden kutuplaşmadan ayrımcılıktan kaçıyor. Bunun tarihsel arka planı var. kutuplaşmadan korkuyorlar. Aleviler CHP’nin birçok eksiğine rağmen  CHP’ye oy veriyorlar. Bunun elbette tarihsel süreci var. Bugün Türkiye de sorunların en rahat çözümleneceği kesim Aleviler. Aleviler tüm problemlerine rağmen dağa çıkmıyor. Bölünmek istemiyor. AKP şimdiye kadar birçok açılım yaptı sözde. Ama hiçbir şey yapılmıyor. Küçük yaşlardan beri ayrımcılıkla yetiştirilen bir kesim bu sorunu çözemez. Çok kolay bir sorun var.  Büyük bir soruna dönüştürülmeye çalışılıyor. AKP’den bu sorunu çözmesini beklemek beyhude bir anlayıştır. Cem Evleri ile ilgili hükümetin yapması gereken tek şey biz burayı ibadet hane olarak görüyoruz demesi, gereken katkıları, imkanları sunması lazım. Bizde bu değeri vermiyorlar. İzmir’de Büyükşehir’den ilçe belediye başkanlarımız Cem Evleri ile ilgili adımlar atıldı. Yeter mi yetmez ama çalışmalar sürdürülüyor” ifadelerini kullandı.

YENİ SEÇİMDE HEDEF BAŞKANLIK
Engin 2015 genel seçimlerinin önemini ifade ederek ” Yeni bir seçime giriyoruz. Bu seçimin temel argümanı başkanlık sistemi. Türkiye de birçok sorun var buna rağmen tek amaç başkanlık sistemidir. Zaten AKP İzmir İl Başkanı da açıkladı. Biz Cumhurbaşkanlığını Başkanlık sistemine geçeceğiz dedi. Bunun için yeni bir Anayasa değişikliği  planlıyorlar. Yeni yetmez ama evetçiler aranıyor. Biz parti olarak iktidara geleceğiz, mecliste çoğunluğu sağlamalarını engelleyeceğiz. AKP eğitim sisteminden yargı sistemine, ekonomiye birçok sistemimiz çökmüş durumda. Bizim toplumun hiçbir kesimiyle sorunumuz yok. Bizim sorunumuz bu dindar geçinen nesille” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1212 15 Aralık 2014 Pazartesi 13:28

hemen kosun alevilere baska zaman hatırlamassınız.

Yorumu oyla      12      6  
menderesli 14 Aralık 2014 Pazar 21:51

inşallah menderes bölgesinden aday olursun

Yorumu oyla      13      5  
ANKARA 14 Aralık 2014 Pazar 20:56

Pazar Mesaisi Degıl,Vekıl Olma Mesaısı... Yazık Gercekten...

Yorumu oyla      81      7  
çıkar 14 Aralık 2014 Pazar 19:43

Aleviler seçimden seçime aklına gelsin değil mi ali bey. Birde parti üyelerinin üyelik aidatlarının ödenmesi gerekiyormuş ön seçimde oy kullanması için parti üyeleride seçimden seçime para için mi aklınıza geliyor. Sana oy verdiğim elim kırılsın ali engin

Yorumu oyla      45      7  
İzmir 14 Aralık 2014 Pazar 18:43

İzmir sana ve büyük küçük patronuna güvenmiyor, haberin olsun.

Yorumu oyla      86      7  
HİKMET TEKCAN 14 Aralık 2014 Pazar 18:06

GÜNAYDIN BEYEFENDİ ŞİMDİYE KADAR KATLİYAMDI SEÇİM YAKLAŞTI ADAYSINIZ HERALDE YRELDEKİ SONUÇLARDAN MEMNUNSNUZ HERALDE GENELDE İŞİN ÇOK ZOR

Yorumu oyla      29      8  
Asya 14 Aralık 2014 Pazar 16:54

Seçim yaklaştı aleviler aklına gelmiştir

Yorumu oyla      44      9  
ANKARA 14 Aralık 2014 Pazar 16:42

Pazar Mesaisi Degıl,Vekıl Olma Mesaısı... Yazık Gercekten...

Yorumu oyla      32      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Yaşanan süreç...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "paralel yapı" iddialarıyla ilgili yeni ...
Yavuz Bingöl: Hiçbir amaç gütmedim
Yavuz Bingöl, törende Mevlana'nın "Etme" Şiirini okudu. Bingöl, "Sayın ...
Erdoğan'dan 'birlik ve beraberlik' açıklamaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih boyunca bu millet içeriden ve dışarıdan ...
 
İzmirli vekil kürsüye Recep Amca'nın lastikleriyle çıktı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ermenek’teki maden kazasında oğlunu kaybeden ...
Flaş! CHP İstanbul'un başına bomba isim
Ankara eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul il başkanı ...
AK Parti Konak işbaşı yaptı
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, yeni yönetim kurulu yürütme ...
 
Kılıçdaroğlu Davutoğlu'na Twitter'dan cevap verdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Nevşehir'deki sözlerine CHP lideri Kemal ...
Tekin’den çarpıcı ‘baz’ çıkışı: Artık açık açık mı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, GSM operatörü ...
Flaş! Kritik görüşme bitti: Kılıçdaroğlu Engin’e vize verdi mi?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylığı için istifa etme kararı alan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'No bebek yes hayat!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu hafta Avrupa için çok kritik…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Emeğin dayanışma gücü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva