HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2013 Çarşamba - 22:22

2. baskın eylem: İzmir'de otobüssüz gece!

Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan otobüs şoförleri gece kontak kapattı. Otobüsler, sendikanın talebi üzerine 21:30’dan itibaren hatlardan çekildi. Geçtiğimiz günlerde sabah iki saat eylem yapan sendika bu kez gece operasyonu yaptı. Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Aziz Kocaoğlu, ‘‘Yaptıkları hareketi ne bizim ne de İzmirli hemşerilerimizin tasvip etmesi mümkün değildir’’ dedi.

2. baskın eylem: İzmir de otobüssüz gece!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında yaşanan kriz devam ederken sendika radikal bir karar alarak otobüsleri ikinci kez garajlara çekti. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu İZELMAN kadrosunda çalışan otobüs şoförleri kontak kapattı. Sendikanın talebi üzerine şoförler saat 21:30’dan itibaren son seferlerini yaptı. Otobüslerin son sefer saati olan 00:20’kadar düzenli olarak çalışması beklenen şoförler direksiyon başına geçmedi.

GECE EYLEMİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Temsilcisi Fikret Ocak, şoförlerin direksiyona çıkmayacağını açıkladı. Egedesonsöz’e konuşan Ocak, “Bu kez gece eylemi yaptık. Sabah tekrar görevimize başlayacağız. Eylemlerimiz başladı. Hatlarda çalışan bin otobüsün tamamını yollardan çektik” dedi. 

TÜM ŞOFÖRLERE ÇAĞRI
İZELMAN kadrosunda bulunan Genel-İş Sendikası’na bağlı şoförlerin iş bırakmasının ardından Belediye alarma geçti. ESHOT yetkilileri TÜRK-İŞ Sendikası’na bağlı Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İZULAŞ şirketi kadrosundaki tüm şoförleri göreve çağırdı. Gündüz mesai yapan şoförler gece sorun yaşanmaması için garajlara davet edildi. Eylem yapan işçilerin yarın sabah tekrar göreve başlayıp başlamayacağı henüz netleşmezken Belediye çeşitli formül arayışlarına girdi. İzinler iptal edildi, izinde olanların çağrılması çalışma başlatıldı.

KOCAOĞLU EGEDESONSÖZ’E KONUŞTU
Eylemin başladığı saatlerde Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen sinema günleri etkinliğinde olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Egedesonsöz’e konuştu. Kocaoğlu, ‘‘Biz enflasyonun kat be kat üstünde ücret ayarlaması yaptık. Bu ücreti de kendilerine teklif ettik. Arkadaşların ne dediğini, ne istediğini biz de anlayamadık. Ama ne yazık ki böyle bir tutum içindeler. Olanları hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Yaptıkları hareketi ne bizim ne de İzmirli hemşerilerimizin tasvip etmesi mümkün değildir’’ dedi. Başkan Kocaoğlu, İZULAŞ bünyesinde çalışan ve eylemlere katılmayan 300 otobüs şoförüyle kent ulaşımının sağlıklı yürütülemeyeceğini söyledi. Kocaoğlu, ‘‘İZULAŞ otobüsleriyle bu yükü kaldıramayız. Yeterli gelmez’’ sözlerini kullandı.

TAKSİ VE DOLMUŞ'A AKIN
Şoförlerin grev kararından haberdar olduktan sonra aynı istikamette oturan birçok vatandaş, aralarında anlaşıp taksiye bindikleri görüldü. Dolmuşlara da akın eden İzmirliler çileli yolculuktan sonra gecikmeli olarak evlerine ulaşabildi. Trafik polisleri ise kalabalık olan dolmuşları durdurup, 56 TL para cezası kesti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 55 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özlem 25 Temmuz 2013 Perşembe 16:11

Bu bir hak mücadelesidir eylemler ve grev olmadan sesinizi duyuramazsınız evet vatandaşların mağduriyeti vardır bunun için 26. sında grev kararı alındığı açıklandı.herşeyden önemlisi hizmet verdiğimiz kadar verdiğimiz hizmetinde karşılığını istemek hakkımız. aynı işi yapıp aldığımız ücretin yemek ve aile yardımı olduğunda 1000 tl olduğunu bilmeyince halk haklı olarak tepki gösteriyor. bizim gayemiz eşit emeğe eşit ücret !

Yorumu oyla      14      8  
Olacaklar.. 25 Temmuz 2013 Perşembe 13:38

Oy kullanmaya başladığım zamandan beridir oyum hep CHP'ye olmuştur.Ama son dönemde yaşanan hizmetsizlik, var olan hizmetteki kalitesizlik can sıkıcı boyutlara ulaşmıştır.Okuduklarım herkesin çok çalıştığı ama hak ettiği parayı alamadığı yönünde.Çok çalışılıyorsa bu kentte hizmet niye bu konumda.Sabahın köründe veya gecenin bir yarısı alternatif üretmeden sırf vatandaşın mağduriyeti üzerine kurulu bir eylem neden yapılır?Vatandaşın cebinden evine ulaşmak için daha fazla para çıkması kime yarar?

Yorumu oyla      15      8  
objektif bakış'tan emrem'e 25 Temmuz 2013 Perşembe 13:23

Sayın arkadaşım yorumumu tekrar okursanız anlarsınız.Bu yorumda politik bir değerlendirmeden çok günün özümsemesi var. Kimseyi de hiçbir parti ile korkutmak gibi bir düşüncemde yok. Keza Ankara ve İstanbul'da böyle bir eylem en son ne zaman olmuştur?Olmadıysa oralarda verilen ücretler daha mı iyidir? İyi değil ise eylem yapabilirler mi ? Yaparlarsa ne gibi yaptırımlar ile karşılaşırlar? Yani demokratik hak arama eylemlerine destek verelim ama insanları incitmeden,hayatlarını zorlaştırmadan.

Yorumu oyla      17      6  
bucalı 25 Temmuz 2013 Perşembe 13:21

grev haksa lokavtta hak. 1.5 ayda 1200 otobüs şoförü bulunur. 800 lira maaşla 12 saat kapılarda güvenlik görevlisi olarak ayakta bekle. ondan sonra akşam eve 1.5 saat yürüyerek gel. el insaf siz emekçiyseniz biz neyiz? akşam beni yürüyerek eve gitmeme neden olan şahıslar kovulmazsa aziz başkana oy yok benden.

Yorumu oyla      19      8  
İZMİRLİ 25 Temmuz 2013 Perşembe 13:19

izmirde otobüs şöförlerinin almış olduğu sorumluluğu yaşamış olduğu sıkıntıları sabah akşam işe otobüsle gidip otobüsle dönen bilir..sorumlulukları çok büyük can taşımak sıtres içinde çalışmak kolay değil.kimse yapılan haksızlığa boyun eğmek istemez.gönül ister hiç birtane izmirli mağdur olmasın yolda kalmasın,fakat şöförler ve diğer işçiler kimse kendi kafasına göre hareket etmiyor bu böyle bilinsin.belkide hiçbiri grevden yana değil.sendika üyelerine bir açıklama yapma gereği neden duymuyor

Yorumu oyla      17      7  
25 Temmuz 2013 Perşembe 13:11

bu erken habersiz ani artık adı herneyse yapılan grev hakkında belediye çıkması gerektiği halde sefere çıkmayan tüm şöförler hakkında gerekli disiplin işlemlerini yapmalı gerekiyorsa işlerine tazminatsız son vermeli. Habersiz grev nedir yahu? ne zannediyorsunuz kendinizi?

Yorumu oyla      17      8  
gökhan 25 Temmuz 2013 Perşembe 12:56

bu şehirde sadece belediye işçileri yok yadıklarımı yayınlayın lütfen izlmanın 2011 zararı 93 milyon izenerji 31 milyon ben bu zararı ödemek zorundamıyım verin taşerona kurtulalım bu zararda bu para izmire yatırım olarak dönsün

Yorumu oyla      18      18  
İzmirli 25 Temmuz 2013 Perşembe 12:55

Çıkmayın abi zaten memnun değiliz tutumunuzda. Bizi ansızın bahanesiz gece yolda indirip garaja gidicem diyen şoförlerin olduğu kurum çalışmasada olur. Aziz başkana da sesleniyorum, gerek yok başkanım gidin lokavta anca 1 ay sıkıntı çekilir. Biz eşi dostu kendi araçlarımızla taşırız.

Yorumu oyla      18      13  
bornova 25 Temmuz 2013 Perşembe 12:54

akgençlik burda namus ve halsiyetliler konuşuyo hadi abim başka gezetelere yaz kendi aramızda sorunları konuşuoz melih 3.2 milyar servetini açıklasın 2 durak bakanlığa vermeden metro yapsan bide 100 milyonlarca borcu kapttıp kredi notunu AA+ yapsın bide yüzme bilsin aday yapalım İzmire

Yorumu oyla      17      9  
KENAN 24 25 Temmuz 2013 Perşembe 12:04

arkadaşlar sevgili başkanımız dediğim dedik dedikçe bu iş kaosa gider açıklamaları doğruyu yansıtmıyor ne verdiğini tane tane anlatsın 4. yıl işçisine ne kadar zam yapmış açıklasın bukadar insan yalan mı konuşuyor bodrosunu gösteriyor başkan hala izmirlinin gözünün içine bakarak ben verdim diyor partisinin merkezine birşeylermi ima ediyor anlıyamadık izmirliyi ve dolayısıyla çalışanlarını madur etmeye hakkı yok tarih bu konuda başkanların akıbetleriyle ilgili örnekleri çokçadır

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Emniyeti’nden şok talep: Sopalı mesaiye ikramiye!
Kentte oldukça gergin geçen ve orantısız güç kullanımının, ‘sopalı’ müdahalelerin ...
Yargıtay onadı: EÜ’lü profesöre türban fişleme hapsi!
İzmir’de Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü eski öğretim ...
Ersin’den ‘Ergenekon’ savunması: O Çantada ne vardı?
Ergenekon’a yardım etmekten yargılanan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet ...
 
İzmir’deki korkunç cinayetin perde arkası: Ne yaptın Aşkın!
İzmir’in Yenişehir Semti’nde, bıçaklanarak öldürülen 42 yaşındaki Hulusi ...
Efsane süpürge ‘Gır Gır’ın yaratıcısı öldü
İzmir’in ünlü sanayicilerinden ve Göztepe Kulübü'nün eski başkanlarından ...
Rotary ile yaşlıların hayatı değişiyor
Bostanlı Rotary, Karşıyaka Rotary ve Çakabey Rotary Kulüplerinin bir yıl ...
 
Eşinin üzerine kızgın yağ döken adam şiddete doymuyor!
İzmir’in Buca İlçesi’nde, boşanmalarına rağmen tekrar bir araya geldiği ...
Görmez: Elimizde O camiden öyle görüntüler var ki…
Basın mensupları ile iftar programında bir araya gelen Diyanet İşleri ...
RTÜK’ten ‘Başbakan’a küfrü tahmin etmeliydi’ cezası
RTÜK, canlı yayınında Başbakan'a küfür edilen kanala 'küfür edileceğini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva